November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
misinn, ale ved cvicit to mozes aj tak..aspon budes cele tehu v pohode 😉
ollako, mna tiez mimoriadne smädí. vzdy som pila pomerne dost, to som si navykla pri stimulaciach na IVF a uz mi to zostalo. no ale teraz mam navyse aj smäd, takze sa stale nadájam. no a ta zima vecerna ma trasie hlavne. no vsak uvidime, co to prinesie.
aj ja mam stale v puse ako na pušti 😝
tej vody, co dam denne do brucha, to uz by po tyzdni aj jazierko na zahrade z toho bolo. 😀 a adekvatne k tomu, samozrejme, aj cikam. cize ziadne dlhe prechadzky a nakupy a vylety nehrozia. furt zachod aby bol v dohlade. 😀 😀
no vsak smadi aj aj mna, len to do mna nejde, ale dnes mam za sebou salku caju takze pokrok. idem teda pit dalej 😀
antonia - a tu gravid jogu mozes zacat cvicit aj ked si jogu ako taku nikdy predtym necvicila? a od kedy si ju zacala cvicit v tehotenstve?
antonia a kedy sa moze zacat cvicit nieco? ja som pocula, ze od 4 mesiaca. neviem, ci by som sa teraz odvazila nieco cvicit. aj ked na bruchu mam riadnu sunku po tych hormonalnych stimulaciach. mam brucho uz teraz ako v 4 mesiaci. vsak by som take stadium brala, byt uz tak daleko.
me5, skus si nachystat pohar vody, alebo inej tekutiny, co ti ako-tak ide na chut a pit to slamkou. to je take mierne popijanie, nie su to velke glgy a mozno takym sposobom po troche nasoskáš viac, ako doteraz.
ofinka, presne tak isto citovo,telesne a psixycky som na wc naviazana aj ja 😀
inak v kolkom tt vam povedali pohlavie? ja som dnes len tak pozerala nejake vecicky a zistila som ze bez pohlavia do vybavicky ani nezatnem 😝
moncika mne to povedali v 20 tt a bolo to nepriehliadnutelne, ale teraz si to nechame mozno ako prekvapko, ak teda vydrzime
zienky, ja som tiez velmi zimomriva, najma vecer ... a grcparty absolvujem od 8tt pravidelne kazde rano nalacno, len co vojdem do kuchyne... ☹
k pitnemu rezimu: zistila som, ze najviac mi berie nealko pivo - aj z hladiska poobedneho travenie je na nezaplatenie. uz aj vycitky ma chytili, ze sa stanem "alkoholickou" v tehotenstve, ale nepomozem si. dzusi mi uz nechutia, vodou sa neviem nalievat a caje mi tiez neberu. chvilu som sa tesila z vinei, ale tiez je pre mna sladka ... resp. tiez mam rozhadzane chute a nic nechuti tak, ako predtym. dokonca pivo som donedavna musela pancovat s kolou, spriteom a pod. no teraz si ho vychutnam pekne samotne 😅
k citlivosti: zila som v tom, ze som zena, ktora znesie takmer vsetko a nic ju nerozhadze, teraz ??? Rozrevem sa uz len pri skaredom pohlade 🙂 relaciu modre z neba uz nemozem, lebo ju celu prerevem 😔
neviem do kedy ma budu tieto nalady drzat, ale nech to netrva dlho, rodina dostava zabrat, maly zo mna nechape a muz ma len lutuje 🙂
ja som cvicila jogu aj pred tym..ale tato gravid-joga je uplne jednoducha a moze sa zacat hned od 1 mesiaca, ked vam dr. potvrdi ze je vsetko ok..ale je aj pre rizikove tehotenstva 😉 .. su to pomale pohyby-skor polohy a spravne dychanie 😉 takze bat a netreba..
noja by som spala, a to som si uz hodinku doobeda pospala, no je toto mozne 😝 ... a jedla by som, len neviem co, dajte typ, na obed vobec nemam chut 😖
antonia, pretoze prve babatko mi zomrelo pocas porodu, tak uz nechcem nic riskovat
ollako, ja by som aj jedla, len mne samej nechuti 😒 ..maly je v skolke, velky v praci..tak pod pozyvam ta na obedik 😉
teda narodilo sa mrtve, udusilo sa tesne pred tym ako som sla tlacit, potom ho este ozivili ale malo velmi poskodeny mozog z toho ze bolo bez kysliku...tak zilo len mesiac ☹
misinn-prepac.....to je mi je naozaj velmi luto...
antonia dik, za minutu som tam 😀 .... my mame rezen s kasou a vobec mi to nebere, asi dam, chlebik s paprikovou domacou pomazankou, ta mi chuti stale 🙂
misin, a viete preco sa to stalo? dr. spravil xybu? nemusis odpovedat ak je to este citlive 😔
ja si idem asi spravit pazitkovy xlebik 😝 prave som dojedla croisant ..teraz by to xcelo nieco slane 😝
antonia, nic sa nestalo...
inak ako tak vidim tak tu asi ani jedna nie je z nitrianskeho kraja nie? vsetky sme od inakadial 🙂
misinn to muselo byt strasne , nieco take zazit 😢 , no teraz sa treba teskat na druhe babatinko 😵 a na Timiho s laskou spominat, urcite vas z nebicka strazi 🙂
moncika dali sme to presetrit na urad nad zdravotnou strarostlivostou ale este nam stale neprislo vysvetlenie, napisali nam len ze sa to presetruje...ale jedna doktorka mi povedala ze si je ista ze bol na chybe doktor, lebo oni museli vidiet ze malemu klesali ozvy, ale nic s tym nespravili
ahojte, pisala som sem uz pred par dnami - tak dufam, ze sa mozem pridat
😉 antonia - ta gravid joga ma zaujala mozno to vyskusam aj jama 😉 mas nejake DVD? Inak bavili ste sa o zime - tak to iste prezivam aj ja - kazdy vecer pri telke sa neviem zohriat
ollako, cakam ta--ale asi najskor by si tu bola zajtra na obed 😉 ..ja som v nemecku ..
ahoj sein 🙂 vitam ta a gratulujem
ollako urcite ano, urcite nam on poslal dalsie babatko aby sme boli stastni...kazdy den na Timka myslim a viem ze je stale s nami
moncika..tak ti verim ze teraz na porod nespomynas prave v nejlepsom ☹
antonia 😀 😀 ja som myslela, ze staci ist do Popradu 😀 , vsak aj to mam len na skok 😀
misinn pozerala som si albumcek a tecu mi slzicky Timko bol krasne babatko to je nespravodlivost 😢 😔 , prajem vela sil
ups prepac nie moncika ale misinn 😅
misinn, to su fakt strasne zazitky. clovek to dotiahne tak daleko. to je prave to. ja sa modlim za kazdy tyzden navyse, ale problem moze nastat kedykolvek. preto sa snazim nenervovat prilis, lebo inak dovodov na stresovanie by bolo kvantum uplne stale.
moncika, k tym vecickam pre babo, mne sa to fakt dost nepaci, ze kvanta veci robia striktne ruzove a modre. ja ruzovu fakt moc nemusim a modra sa mi dost paci. preto by dievca nemohlo mat nieco modre? proste to farebne delenie sa mi nepozdava. a tak isto pri dvojcatach, keby som ich cakala, asi by som ich aj odlisne obliekala. take rovnosaty, ze obaja rovnako, to sa mi moc nepaci. ale to je vec vkusu. zase veerim tomu, ze ked ta matka najde nieco vhodne, tak rovno to kupi dvojmo a ma obe detuchy vybavene.

ofinka..ved aj mi sme hviezdy 😀
misinn a preco pojdes na cisarsky?