November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Tak, my sme boli dnes na UTZ ,
srdiecko nam krasne bilo a mimco mi dokonca aj zakyvalo🙂
rozhadzovalo tymi malinkymi rucickami, no krasa 🙂
nivalis za manzela som si priplatila, a mohol byt pri mne stale, no trvalo to dlho , tak si isiel zdriemnut a nakoniec ho zobudili, ked sa rozhodli pre cisarsky rez, ale tam uz pri mne nebol, bo to bola akutna operacia
me5, povedala som ze mam nevolnosti a palenie zahy tak to ma asi neico s tym spolocne 😒
nivalis a co tak skusit inu porodnicu? 😉
ollako prave preto sa pytam ci niekde moze byt manzel s mamickou, lebo chcem skusit inu nemocnicu... 🙂 ja som si tiez normalne zaplatila za MM pri porode ale az ked sme si "priplatili" aj u porodnika tak ho ku mne pustili 😉 lebo v NZ mozes mat MM pri sebe len pri samotnom tlaceni... ale ja ho chcem mat aj skor!!! od pol deviatej som lezala na sale a mala sa narodila az o jednej... dlhy cas na to byt v bolestiach sama 😒 a kde si rodila ty??? kde mozes mat MM pri sebe?dik 😀
nivalis ja som rodila v Handlovej, a manzel tam mohol by so mnou v kuse aj na vzdycharni, pomahal mi dychat, masiroval chrbat, robil mi spolocnost, este mu aj kavu sestricka urobila, v tu noc "N" a potom ho poslala lahnut, na vzdycharen , vraj nech si oddychne, ze to bude dlho trvat, no ale Handlovska nemocnica vraj konci, musim si zohnat aj noveho lekara cele sa to tam rozpada 😖
waw tak to ste mali super!!! to mna prijali piatok o 11:00- zakazali mi jest a pit- ze idem rodit... bol august-horucava, som bola hrozne smadna... sama...nechali ma tak- bez vsetkeho az do soboty do pol deviatej- potom som isla na salu lezat... sa mi chcelo cikat- 20min som kricala na sestricku kym sa konecne dotrepala a a odopla ma z ctg aby som mohla ist... 😒 ked manzel zainvestoval do doktora (o pol dvanastej) tak ho hned pustili dnu a od vtedy sa ma chodili kazdych 5min pytat ako sa mam a ci nieco nepotrebujem 😀 no ale manzelovi kavu nevarili-len mu povedali nech moc nezavadza a veci nech si zlozi do umyvadla- lebo ine miesto tu na to nemaju 😠 tak asi chapes preco hladam inu nemocnicu 😀 ale je fajn pocut ze niekde to moze byt aj tak super 😀
Ahojte baby, mozem sa pridat k vam aj ja? Termin porodu mam 10.11., bude to nase prve vytuzene babo, dlho sme nan cakali 🙂 Odzaciatku mam komplikacie, tak dufam ze vsetko dobre dopadne.... V 6tt som skoncila v nemocnici kvoli ruzovemu vytoku, ale vraj mi asi len praskla daka cievka, potvrdili mi tehotnost a babo malo 4mm, na konci 7tt som bola na kontrolnom utz a doktorka ma vystrasila ze dietatko vobec nenarastlo a ze mu asi onedlho prestane bit srdiecko a mam sa pripravit na najhorsie a plus ze tam este vidi daky hematom.... uz som sa pomalicky lucila s tehu, ale dietatko zabojovalo a 9tt+0 meralo 16mm. Je sice o cosi mensie ako by mohlo byt, ale dufam ze to dozenieme. Od soboty ma trapi prechladnutie, mam sopel, boli ma hlava a kycham.... dufam ze to neublizi dietatku.... nie je to nic vazne, tak neviem ci mam ist doktorovi alebo to len vylezat.... od pobytu v nemocnici som stale na PNke a na kontrolu mam ist 21.4.
vitaj zabiatko - no veru, tazke zaciatku. ale ked uz tolko vydrzalo, tak uz to snad zvladnete. ver tomu a vela oddychuj 😉
ahoj zabiatko 🙂 drzim ti palce 😀 a k doktorovi by som pre istotu isla- aspon ti povie co mozes a co nie... pri dcerke som tiez nieco take mala v 6tt mi dal salviu na kloktanie a "slanu morsku vodu" (neviem ci sa tu moze pisat znacka) do nosa -a zabralo! vsetko bude dobre, uvidis 😀
zabiatko velmi ti drzim palce! 😵
dakujem baby, ale sama sa doktorovi nedopravim, byvame na dedine a do mesta to mame 20km a auto by som teraz nezvladla.... manzel je v praci, tak uvidim co vymyslime..... dufam ze vsetko dobre dopadne a vsetky to dobojujeme do stastneho konca 🙂
ahoj zabiatko , drzim ti palce ja mam tiez o tyzden mensie babo nez by malo byt, ale srdiecko bije tak je hadam vsetko ok, 🙂 🙂
Tehotenstvo ženy trvá približne deväť mesiacov. Pre lepšiu prehľadnosť je pokrok tehotenstva rozdelený po troch mesiacoch, tzv. trimestroch. Prinášame vám prehľad, čo sa v deje v prých troch mesiacoch s vašim telom a na čo si dávať pozor.
1. mesiac tehotenstva
Tehotenstvo sa u ženy potvrdí spravidla v čase, keď je v druhom až treťom týždni tehotenstva. Vtedy už môžete na sebe pozorovať príznaky druhého stavu: Rannú nevoľnosť, nechutenstvo, pocit plnosti a pálenia pŕs, únava, časté nutkanie na močenie, vynechanie menštruácie. Koncom mesiaca sa pridá zvýšenie bazálnej teploty, spôsobené hormonálnymi zmenami, stmavnutie dvorca bradaviek, zväčšenie prsných žliaz.
Na začiatku tehotenstva môžete byť náladová, plačlivá, podráždená. Problém vám tiež môže spôsobovať skutočnosť, ak vás tehotenstvo zaskočilo a nepočítali ste s ním. Tu pomôže len čas – na novinku, že do rodiny pribudne nový prírastok, si pomaly zvyknete.
Na čo si dávať pozor: V prvom mesiaci vývoja plodu sú zárodočné bunky veľmi citlivé a môžu sa ľahko poškodiť. Vyhýbajte sa preto röntgenu, užívaniu (i slabých) liekov, a taktiež styku s rozpúšťadlami, čistidlami, farbami. Nenavštevujte miesta, kde je veľa chorých – najmä v prvých mesiacoch musíte dbať o to, aby ste sa niekde nenakazili a neochoreli. Nebezpečie môže číhať aj v lese - pozor na nebezpečné kliešte! Prenášajú lymskú boreliózu a zápal mozgových blán, ktoré môžu vážne poškodiť vaše dieťatko.
2. mesiac tehotenstva
Môžete začať pociťovať rannú nevoľnosť (môže sa však vyskytovať aj počas celého dňa). Nevoľnosť môže byť tak silná, že budete mať problémy sa správne stravovať, môžete dokonca aj schudnúť. Ak dlhodobo pretrváva, oznámte to svojmu lekárovi, aby nedošlo k rozvratu metabolizmu.
Okrem častého nutkania na močenie, únavy, závratov, môžete začať mať problémy aj s trávením: zápchu, nafukovanie, pocit plnosti, zvýšenie nutkanie na močenie, napuchnutý, citlivý priestor brucha. Doprajte si čerstvé ovocie, veľa tekutín, časté prechádzky a snažte sa obmedziť potraviny, ktoré by vás mohli nadúvať.
Nepoteší vás tiež zvýšený slinotok a naďalej výkyvy nálad.
Na čo si dávať pozor: V priebehu prvých dvoch mesiacov sa vytvárajú orgány dieťaťa. Je to rizikové obdobie, preto vylúčte alkohol, o drogách ani nehovoriac. Nefajčite, obmedzte spotrebu kávy a čierneho čaju. Akékoľvek užívanie liekov konzultujte so svojím lekárom!
3. mesiac tehotenstva
Sužovať vás môžu naďalej nepríjemnosti z prvých dvoch mesiacov: zlé trávenie, nevoľnosti, zmeny pŕs, zvýšená tvorba slín.
Pridať sa môžu aj závraty a poruchy spánku. Ďalším problémom sú príležitostne sa vyskytujúce bolesti hlavy, ktoré sú obzvlášť nepríjemné, pretože väčšina prípravkov proti bolesti sa počas tehotenstva nesmie užívať (napr. by sme sa mali vyhnúť acylpirínu, väčšinou je lepší paracetamol). Užívanie prípravkov proti bolesti by ste mali, tak ako každý iný liek, bezpodmienečne prediskutovať s lekárom alebo s lekárnikom.
Vaša citová nestabilita by sa mala začať zlepšovať, nastáva obdobie pokoja a vyrovnanosti.
Na čo si dávať pozor: Nezabudnite na návštevu gynekológa. Budú vás čakať niektoré dôležité krvné testy a tiež možno aj prvý ultrazvuk. Srdce vášho dieťatka už druhý mesiac bije, všetky orgány má vyvinuté. Dieťatko dokáže skrčiť nohy, ohýbať chodidlá, narovnávať prsty, zvraštiť obrvy. Cíti emocionálne stavy matky a reaguje na ne.
pardon ze som vas vytlacila z tejto strany 😀 ale zaujal ma tento clanok, tyka sa to nas vsetkyx 😵
A este sa chcem spytat, namerali nam trosku zvysene proteiny v moci
a poslali to este do labaku.
Mam sa zacat obavat, alebo je to normalne?
kedy idete najblizsie na poradnu?
kaminka: no nejako to zvládam.. Viki je už veľká kočka.. ona je veľmi samostatná občas... a večer chodíme spolu skoro spať.
Aj ja som čítala o škorici, že nie je veľmi vhodná v tehotenstve, že asi spôsobuje sťahy maternice (či čo), ale niekedy si dám rooibosový čaj so škoricou a zatiaľ som OK, tak to asi fakt nevadí.
misinn, aj ja si myslím, čo me5, ale čítala som, že spermie môžu prežiť dokonca až 7 dní 🙂 tak to môže byť posunuté. Ale ak vieš, kedy si mala ovuláciu, tak potom máš viac info ako doktor a môžeš sa držať svojho termínu. 🙂 Ja tiež viem, kedy sme plodili a myslím, že som vtedy aj cítila ovuláciu a tiež mi posledne Dr. povedala že termín bude asi o týždeň neskôr, hoci som u nej bola podľa PM 9tt+2 a bábo malo 2,92cm, čo je akurát podľa tabuľky, čo nám sem dala link denisocka, čiže mne sa to tiež nechce zdať na neskorší termín. Neviem, podľa čoho to Dr. počítala, lebo do karty si zapísala nejaké iné číslo z ultrazvuku, nie tých 2,92cm.
zopka, ja viem presne den kedy sme to s muzom robili 😀 a zdalo sa mi ze som mala ovulaciu...Ale niesom si 100% ista lebo aj o par dni neskor sa mi zdalo ze som ju mala....no ktovie mozno naozaj par dni vo mne prezili spermie a ze bola posunuta ovulka...lebo podla mojej mrchy nesedi velkost babatka..vychadza o tyzden mensie...ale mam naopak otocenu maternicu zevraj sa tazsie vidi babatko ked je otocena tak to mozno zle zmeral...no neviem..ale srdiecko bilo krasne...uvidime buduci tyzden idem na poradnu ale uz mi asi nebude robit ultrazvuk..
zevraj mam lezat na brusku aby sa mi otocila maternica.
inak ja mam tak rada caje, a ja si kupujem tie sypane caje ktore su silnejsie....a ako tak citam v tehu by sa velmi nemali pit caje
Ja idem teraz najbližšie v pondelok 26.4. k Dr.
A čaje (skoro stále len ten rooibos) si teraz robím do väčšieho množstva vody, ako sa má (1 sáčok na pol až jeden liter), tak snáď to nevadí.
ja idem 26.4 na genetiku do nitry..
misinn: väčšinou je to tak, že je bábätko o tt menšie . Nabudúce môže byť primerané k svojmu tt. Aj ja som to tak mala, že bolo menšie ale to môže byť pár milimetríkov a na ďalší krát zodpovedalo tt. Takže sa neboj všetko je o.k. Dôležité je srdiečko a testy.
moniq tak to som rada 🙂 🙂
inak dnes som mala trikrat take bolesti divne...nebolo to v maternici, ale skor tak trosku pod pupkom, preslo mi to obvodom brucha ako taka vlna a bolelo to...ale trvalo to mozno jednu sekundu 😨 co si o tom myslite
misinn mne lekarka povedala, ze bolesti su vascinou koli natahovaniu maternicnych vazov
mna osobne takto ako vravis ty boli brucho, ked som napr nafuknuta (a to som teraz skoro stale 😝 ) takze je to dost neprijemne
inak minule som spominala ze mne nevolnosti ustupili....tak to bolo len veeelmi kratkodobe 😖 a su tu znova...dnes na mna prisiel taky hlad, ze som sa normalne rozklepala v bufete...hned do mna zhucala jedna bageta a bolo lepsie ( a to som bola pritom najedena 😠 )tomuto fakt nerozumiem..je nie som pazrava...ze mam chute...mne jednoducho pride zle akoby od hladu a ci chcem ci nechcem musim sa najest lebo sa klepem (neverim ze mozem byt hypoglykemicka) mate to niekto rovnako???
jonki, ja mam resne to iste. mne ani nexuti nejako moc jest ale stale nieco hladam, a jem nasilu lebo ked pocitim trosicku hlad uz je zle 😨
moni...presne to(aspon viem ze nie som magor 😀 )...akonahle pride hlad, tak je zle...najhorsie je, ze ma to niekedy zobudi v noci okolo druhej, tretej 😝
presne 😅 ja tiez v noci nahanam vsetky tajne skrise zo sladkostami. musim si dat aspon piskoty inak uz nezapsim

me5 inak to iste mi hovorila aj sestra