November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
ja v 8tt
ja by som mala dostat buduci tyzden knizku
ale kufrik som zabudla popytat a vsetky tehule vychadzali s nim 😠 som ja ale rura!!! inac ja idem najblizsie do poradne 1.6. 😕
ups...to je nejako neskoro, že až 1.6. 😕 však to je taká dlhá doba, že až...a neboj, kufrík dajú dodatočne, či nie??
no my knižku dostaneme až o tie dva týždne a hádam aj nejakú tú "výbavu" nám dajú 😅
ahojte 🙂 mne povedali, že mi dajú knižku až na najbližšej poradni, keď budú výsledky krvi 😒 takže až 3.5.....to už budem v dvanástom, tak mi rovno poberú znovu krv na ďalšie testy...
a ja papám zatiaľ všetko 😀 teda nie každý deň, ale proti zelenine ani mäsu nič nemám 🙂
no to teda je neskoro, ze mam prist v 16tt na odbery, ale medzitym idem na NT, takze tam bejby uvidim 🙂 , ale ta neviem, pri predchadzajucom tehu som chodila kazde dva tyzden do poradne a teraz??? nedajboze sa tam dostat 😠
romy a to ake testy vam vsetkym robia??? mne este nezobrali ani kvapku krvi, okrem testu na HCG 😕 a najblizsie odbery robi moj doktor az v 16tt
hviezdicka ja idem na testy teraz v piatok...vsetky tehotenske odbery(neviem co to znamena 😀 )...a potom idem na UZ vyvojove vady po 12 tt a v to rano mam ist aj na krv-tak predpokladam, ze to je ten tripple test...co sice tomu nejaku vahu nedavam...lebo som citala, ze 80% pozitivnych tripplov je falosne pozitivnych..takze nejako sa tym neplanujem stresovat ak nahodou budem patrit k tym pozitivnym
hviezdickamaria...z tých testov mám aj ja riadny hokej, ale idem sa spoľahnúť na môjho dokyho , hádam ma pošle vždy kam bude treba a čo treba, tak hádam urobí, vraj je odborník, tak nejdem sa ja zbytočne stresovať 🙂
a neboj, aj na tie odbery krvi príde, mne povedlai, že najbližšie nejakých 7 ampuliek mi zoberú... 😖 😅
Ja som uz takmer v 9tt a knizku tiez nemam a na odbery idem az 27meho.
juuuj, za vcera ste popisali hadam 4 strany - ej ale ste ukecane 😀
no ja knizku este nemam a mala by som ju dostat 28.4. - to budem v 12tt. predpokladam, ze to bude taka prva poradna asi aj dlhsia. lebo zatial som len pocula jednu vetu a dovi dopo. a bola na krv, vela ampuliek ale neviem co s nimi robili. pocula som, ze v 11-13tt by sa mali robit tripple testy, ale ako vidim, aj v tomto si kazdy lekar robi po svojom. takze doplnim udaje po mojej najblizsej kontrole, ze co mi nakoniec robili. 😉 ale myslite ze UTZ mi bude robit urcite? lebo drahy by rad isiel na ten utz, chce vidiet drobca. 😉
me5 podla mna ti utz bude urcite robit, aspon mne robi pri "kazdej" navsteve 😉
tak z tych testov mam veru aj ja riadny hokej... ten tripple test a nemoze robit aj v 16tt? ci ale je fakt, ze kazdy doktor si robi po svojom... ja svojmu tiez verim, ved su nanho takmer same pochvaly... 🙂
do ritky... myslim, ze dnes to pojde von... 😢 😖
no min. si bude musiet potvrdit srdiecko ci stale bije, lebo mne robil naposledy utz v 7 tt.
a hadam uz len ti lekari vedia co robia a neriskovali by. duuuuufam.
me5...UTZ s apodľa mňa robí zakaždým, tak nech so to drahý v ychutná s tebou 😉
no a zase som hladná...práve som dotlačila jablko a termix a cítim, že by to ešte niečo chcelo, takže idem na polievku 😅
ked som bola prvy krat tehu robili mi ultrazvuk tusim len 4krat a dva krat som bola na 3D ultrazvuku..ale teraz chodim k inemu dr. tak neviem ako to bude, aj ked ona tam ma napisane tiez len tie 4usg...
baby ja sa najviac bojim, ze papam malo zeleniny a ovocia - lebo mne je z toho zle uz len pri predstave. a tiez malo pijem. snazim sa, ale ide to velmi tazko. potom hned riskujem, ze pojde von vsetko co som dovtedy silou mocou dotlacila a drzala v sebe. ☹ len dufam, ze tym malickemu neskodim ☹
mne zas z ovocia idu na chut len banany a jablka....
beriete femibion? ja som si ho kupila len vcera inak som brala kyselinu listovu
co sa tyka tych tripllov, tak ja som citala, ze v niektorych nemocniciach v CZ uz od nich upustaju...a ze ten UZ (tie merania)co sa robi v tom case ma aj tak omnoho lepsiu diagnosticku vypovednu hodnotu...tak si vyberte...a triplle sa nemoze robit hocikedy...neviem ake je tam rozmedzie..ale je nutne sa do neho trafit..lebo potom je to este nepresnejsie...takze uuuplne zbytocne
kamoske tiez vysli pozit triplle...ale ona ma dlhy cyklus a hoci vedela kedy mala ovulku tak ju nikto nepocuval takze dieta bolo o viac ako tyzden pozadu takze samozrejme vysli zle hodnoty...no a samozrejme ma nadherne zdravucke mimi 😉
ako nech mi niekto povie na co sa robi nejaky test, ktoreho az 80% pozitivnych vysledkov je chybnych. to je len uzasny stres pre buducu mamicku, ktory fakt nikomu nepomoze. upla hovadina
misinn...femibion beriem, nakázal mi to doky, ale čítala som tam, že len do 12tt sa má brať, tak potom asi zas kúpim niečo iné...aj mi sestrička dala vzorku na pregnium, len nechcem zas kombinovať toľko vitamínov naraz
me5...no veru ti nezávidím, keď ešte aj voda ide z teba von, ale treba to asi povedať doktorovi, nech to dá nejaké vitamíny alebo niečo, keď už v normálnej forme ti to nejde na chuť
prave som vypila velky hrncek mlieka - to sa tiez berie ze tekutina, dufam. 😉 som stastna
me5 ja to mam len z netu...takze tazko povedat ze je to ozaj tak o tych 80% 😉 ide o to ci to pisal odporca alebo nezaujaty clovek...
ale fakt je to hrozny stres...ved aj kamoskine babo bolo v poriadku a ju stresovali ze neviem ako bude postihnute...a pritom im vysvetlovala ze mala ovulku o dva tyzdne neskor ako jej ratali oni....nikto ju nepocuval.....postihnute postihnute postihnute...nastastie im neverila a brala to s veeeelkou rezervou 😀 😀
ja tiez pojdem na tripple len koli tomu aby lekarka bola v pohode a mohla si spravit fajku a nemienim sa nim zaoberat viac ako treba
me...mlieko sa berie skôr za potravinu, práve som to čítala, ale je tiež veľmi dôležité hlavne teraz v prvom trimestri vraj aj na tvorbu kostí a zúbkov bábätka...takže super, že si to zvládla a dúfajme, že sa tie dobré látky stihnú vstrebať skôr, ako pôjde von...verím, že nepôjde 😉
kamka su dva femibiony, jeden je do 12tt a druhy je od 12tt 😀
aha, no super, tak ja mám ten do 12tt, to mi hádam vydá na tých pár dní a potom vyskúšam niečo iné, nech je nejaká zmena..
no a preco sa robia take testy???su vysetrenia ktore sa vo vseobecnosti v zdravotnictve robia len preto aby boli body od poistovni....len pacientovi zabudaju povedat, ze su uplne zbytocne a ze na nom vlastne tocia biznis 😝 (ale to je len moj nazor a postoj....kazdy sa musi riadit podla seba 😉 )
aj ja mam teraz tu, ale ja v tom budem pokracovat cele tehotenstvo lebo moj dr. povedal ze su vraj najlepsie
cavte. no teda ja som tu vcera tvrdla a cakala kde kto a nikto nikde. a potom akaaaa diskusia nabehla. a dnes pokracuje.nestacim sa divit.
inak s tymi stravovacimi zalezitostami som na tom rovnako, ze stale nieco v zaludku, a stale mi nieco chuti tak dva dni, ...
maso mi tiez velmi nejde na chut. a beriem femibion 800, natieram sa telovym mliekom obycajnym zatial. este som nevracala, ale vcera som mala na male. ale citam, ze ma to zrejme postihne neskor, takze uz stracam iluzie, ze prave ja sa tomu vyhnem 🙂
tolko moj sumar 😀

ešte ma napadla jedna otáka, ale nie je to asi až také dôležité...v ktorom tt ste dostali tehu knižku??