November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
moncika ja mam tiez niekde nad zadkom a taha sa mi to az dole do nohy..vtedy sa mi neda vobec chodit..uz asi 4 dni to mam takto... ☹
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
https://www.youtube.com/watch?v=TkXeYWn4xaYto tak tehule mavaju ci to je len prexladnute alebo co 😕
inac s tymi vitaminmi je to pravda..ja som brala cele minule tehotenstvo calibrum a Nicollas bol namna moc velky nevedela som ho vytlacit museli pouzit tu vakkuovu pumpu a porodnik mi povedal ze to s tych vitaminov...teraz berem len kyselinu listovu to je vsetko...
moncika netusim len dufam ze to rychlo prejde..nahrievam si to tym elektrickym vankusom..dufam ze sa to moze..
aj mi ho mame ale prave v tehu sa nemoze 😅
moncika to fakt?preco?
vy ste zase pokrocili 🙂 no catrin ja sm prvorodicka, takze vobec netusim co ma caka...ked ta prekrizim nohy aby som Ta pockala 😀 (to z stych hormonov co beriem mi tak sibe)
inak katrin, co vravi moncika som aj ja pocula, ziadne veci ktore rozprudzuju krvy obeh by sa pocas tehotenstva nemali...tiez som to nevedela a v 5 tyzdni som bola v saune...oups
ahojte, hlasim prichod z obeda - uspesne absolvovany v restike 😀 ale uz tlacim piskoty, lebo uz som hladna.
inac vy ste tu vsetky doma ? lebo mam taky pocit, ked pisete, ze ste vstali teraz a tak. to ste na PN?
cestovatelka no si zlata ze ma pockas... 😀
juuj ale len ten vankus mi nachvilku pomohol.no co uz budem muset trpiet.. ☹
neviem, podla mna sa ten vankus moze...citala som tiez rozne nazory na teply kupel atd a potom reakciu gynekologa, ze to su vsetko len blbosti...ako by potom napr. vynosili deti cernosky v tych ich horucavach? .-)
Ja beriem iba cistu kyselinu listovu.. predtym som ju mala kombinovanu aj s B12 a so zelezom ale hrozne rychlo mi z tej B12 travilo,tak som si kupila cistu kyselinu listovu, ale rychle travenie mi zostalo 🙄
ivanelka...nj...to si nenavyberas...kyselina listova je tiez zo skupiny B vitaminov :D
ja beriem calibrum baby plan - tam je najvaic tusim kys.listovej a nejake ine vitaminy, ale ked mi lekar nepovie, ze mam brat aj dalej, tak uz v 2.trimestri nebudem uzivat. vsak by mi povedal keby mi nieco chybalo.
ahoj zeny, ja tiez cakam v novembry prve miminko som v 11tt a velmi velmi sa tesime 🙂
co sa tyka vitaminov tak ja beriem len kyselinu listovu a kupila som si aj gravimilk, ale nepocula som o tom ze cim viac vitaminov tym vacsie mimnko, tak gravimilk asi dopijem a uz ho necham tak. Dr. mi este predpisal duphaston a magnezium. Neviem ci je to preto ze som krvacala, a bola som aj v nemocnici alebo to beru aj zeny, ktore nemali ziadne problemy.
S tými ultrazvukmi je to tak, že poisťovňa preplatí pri normálnom tehotenstve len 3 ultrazvuky: 1.v 8.-12. týždni, 2.približne v 20. týždni a 3.približne v 30. týždni tehotenstva. Ak sa jedná o chorobné stavy, USG vyšetrenia sa robia podľa potreby.
Takže ak vám Dr. urobí viac ultrazvukov, musí si to pred poisťovňou odôvodniť nejakým chorobným stavom.
Catrin, aj ja som prenášala pri synovi skoro 3 týždne, ale teraz si vravím, že to bábo budem vyháňať z bruška von už nejaký týždeň pred termínom. 😀 Nech nerodím pred Vianocami. 😉
Me5, tak jedz aspoň tabletkové vitamíny.
Ja mám voči Femibionu aj tú výhradu, že nemá železo. Calibrum babyplan ho má. A mne je jedno, že strašia, že vitamíny robia veľké dieťa. Po Calibrum babyplane prejdem od 2.trimestra na Calibrum mami, už to mám raz odskúšané.
majcky...vitaj a zarad sa.-))
duphaston su hormony, ktore udrziavaju tehotenstvo...beru ich vacsinou zeny, ktore spinili alebo krvacali, tak preto si ich dostala 🙂...a magnezium sa berie tusim tak vseobecne v tehotenstve...mam pocit, ze ak ta nieco boli alebo picha, tak ti lekar na vsetko da magnezium :D
vy ste jake nabriefovane 😀
no hej viem ze duphaston su hormony, ked som bola v nemocnici tak mi davali aj ascorutin proti krvacaniu, ale ten uz neberiem 🙂 uz je dobre, tak dufam ze to tak aj ostane 🙂
nj, ale Femibion je nejaky specialny a kyselina listova by sa mala z neho lepsie vstrebavat...a dostatok kyseliny listovej zase podporuje vstrebavanie zeleza.
Ja som vzdy mala problem so zelezom...ked som bola tehotna prudko mi klesalo a bola som na tabletkach...v piatok som bola na hematologii a bola som prekvapena, ze zelezo mam este v poriadku...prvy krat beriem femibion
zopka...ja tiez dufam ze uz tolko prenasat nebudem...budem vyhanat ako sa len da... 🙂
cestovatelka...nj, mala som vela casu a potrebu si vsetko nastudovat...ale pravdupovediac cim viac clovek vie, tym viac sa boji 🙂...ked moja gynekologicka bola tehotna, tak som jej povedala, ze ju obdivujem, ze s ana to dala aj napriek tomu, co vsetko vie :D
ja sa obavam, ze budem mat opacny problem ☹...malinke budem silou mocou udrziavat, ayb vydrzalo aspon do nejakeho rozumneho tyzdna....dufam, ze sa mi podari dotaihnut to aspon do 33tt ☹
grelu...budeme Ta stavit z informacii jak sa len da 😀
grelu.. a ty uz mas kolko deti?
pokial budem vediet rada podam dalej 🙂))...ale zase nie som ziadna lekarka, takze je to len o tom, co som sa docitala na nete .-)
majicky...bohuzial ani jedno .-(
2x som prisla o male v 20tt a zacinam byt dost vystresovana co bude tentoraz...dokopy neprisli na nic, co by to mohlo sposobit, takze teraz mi len tak preventivne nasadia fraxiparin na riedenie krvi a asi budu cakat, ci to pomoze ☹
...preto som aj tolko toho studovala a hladala, lebo som hladala odpoved na otazku preco...bohuzial zistila som, ze odpoved na to nie je a neostava mi nic ine, len skusat .-(
budeme drzat paste grelu 😉

že v grckajúcich 😀 , tak som neni sama. Chcem sa vás spýtať či beriete nejaké vitamíny. Ja som brala femibion ale som prestala lebo som mala pocit že mi je z neho zle, tak neberiem nič. A sestrička mi povedala že ho mám brať do 12 týždňa a potom už nič až od 30 týždňa, lebo že čím viac vitamínov tým väčšie bábätko. Takže toľko moje info.