November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
ja som vas teraz docitala a tiez cely cas podvedome rozmyslam co si zozeniem pod zub 😅 toto uz prestava byt normalne 😀
u nas to vie len moja mama a oco to tusi lebo nasiel caj pre tehotne 😀 , v robote som to musela dat vediet lebo som bola preradena na dvojzmennu prevadzku koli nocnej a to neututlam 😠 mama mi v sobotu povedala : " no dievca moje ty to dlho tajit nebudes!" ked videla ake brusisko tlacim pred sebou 😀 inak nohavice nezapnem ani jedny, na tehu nohavice sa mi zda priskoro tak to budem riesit zatial tehu pasom. ale pomaly ostanem bez jarnej bundy 🙄 mozno ostanem celkom z holym zadkom 😝
grelu: budem ti drzat palce aby tentokrat vsetko dobre dopadlo, ja vzhladom na to ze som krvacala chodim na kontroly kazdy druhy tyzden, aj USG mi robili uz 6 krat.
moniqe3: podobnu foto mam aj ja, v pondelok sme boli na kotrolu a tiez som bola hotova, ako malinke uz mava ruckami nozkami, hned ma potesilo na rano moj pusik malicky 🙂 v pondelok malo od hlavky po zadok 28mm 😅
a to vytrubujem vsade kde sa da 😀 ale manzel nepovedal este skoro nikde akurat doma a jednemu spolocnemu kamosovi, ale v robote zatial ani slovo 😉
no môj drahý je tiež taký tajný agent, zatiaľ to vie len jeden spoločný kamoš...a ja som to kamoške mojej povedala vlastne len preto, že už som sa nemala na čo vyhovoriť, že nechodím na pivo 😅 🙂
moj to tiez nikomu nepovedal, ma zakaz. hlavne pre to ze sa snazime 3 roky a teraz z toho bude boom a keby sa nieco zkomplikovalo tak by nas vsetci lutovali
teda "ze sme sa snazili" stale tomu nemozem uverit 😵
Ahojte baby, no neskutocne pisete a pisete, este som vas nestihla ani docitat 😝
Neviete ma nahodou dostat do obrazu.....bud. tyzden ( to budem akurat na konci 12 tt) idem na prehliadku, na nejake sono, kde sa bude merat ta hrubka nahromadenej tekutiny na chrbte ci kde babatka ....neviem to presne prelozit. Je to na zistenie pravdepodobnosti Downovho syndromu. Robi sa to aj na Slovensku? Doma mi doktorka take nieco vobec nespominala, len ma upozornila na krvne testy v 16tt.
ahoj,
no ja viem ze sa mera ta kosticka medzi nosom a celom, za ucelom zisteni a downoveho syndormu. + krvne testy.
o hentom som nepocula 😕
tiež som kdesi počula či čítala aj o nejakej tekutine, ale to tuším niekde v okolí hlavičky alebo v hlavičke 😕 😅 sa meria?? neviem...
a ten downov syndróm tiež neviem presne v ktorom tt sa kontroluje ??
ahojte kvetinacik ano robili mi ti , meraju sijove prejasnenie, znaci sa to pod skratkou NT, je to v ramci tripple testu
Dik ollako, aj som si akurat nieco nasla...
Nuchálnou translucenciou sa rozumie tekutinou presiaknutá oblasť podkožia v záhlaví plodu. Určité množstvo tekutiny je v tejto oblasti prítomné u každého plodu, avšak pri niektorých ochoreniach je toto množstvo nadmerné a nuchálna translucencia sa tak zväčšuje. Jej hrúbka sa dá ultrazvukom veľmi presne odmerať a na základe takto získaných meraní sa dá stanoviť miera rizika prítomnosti niektorých anomálií plodu, ako je napríklad Downov syndróm.
Aj si za to nieco platila??
kvetinacik, nie neplatila, normalne to robia ramci tych tripple testov, vies co mam taku knizku tam to je rozpisane, ak by si to nenasla na nete, tak ti to mozem z nej napisat
mimochodom pri Petkovi som mala NT 1,7 mm - pre porovnanie a vysledky tripple testov mi vysli vraj ukazkove, uz si to nepamatam presne, ale myslim 1: 44 000 cca
Caute baby aj ja sa pripajam 🙂))) 3.11. je nas dnik.... je tu aj nejaka prvorodička ktora sa pôrodu boji tak ako ja.. ☹
Jooooj uz teraz sa bojim, ale hadam bude vsetko ok, ved nemam nejake dedicne predpoklady, ani vysoky vek.....no ale ako sa hovori cert nikdy nespi ☹
Inak tu v Nemecku si to budem platit a samotne to meranie ma bude stat 175€ !!!! Skoro ma vystrelo, ale ked mi to doktor odporucil , tak samozrejme, ze kvoli babu dam aj pojledne ojro.
Tie skriningove testi by som si uz chcela dat robit doma, to je v 16tt ze?????
dobre ranko!
martinkkka vitaj, ja nie som prvorodicka a bojim sa porodu este viac ako pri prvom 😨, moncika dik za recept, robim trochu inak , ale vyskusam, inak to je zas uprsany den, mam pocit, ze pokial prsi, je mi ovela horsie, pre istotu som si dala lahke ranajky, meltu a dva rozky s maslom a dzemom 🙂
dobre ranko sa praje 🙂
dnes moj syncek spal prvy krat celu noc v kuse 😵 od 20:00 do 6:00, tak dufam, ze to nie je prechodne, a bude sa to opakovat aj castejsie 😀
ja na porod moc nemyslim, je velka pravdepodobnost, ze mi spravia planovany cisarsky, no ved uvidime...netreba na to mysliet, ked to pride, tak ani nebudete mysliet na to , ze sa bojite, ale budete chciet, aby tie bolesti presli a nech to uz mate za sebou 😀 😀
dobre ranko prajem.....ollako asi som s tvojim synacikom dako napojena, ja som dneska tiez celkom dobre spala 🙂 ...ohladne porodu, no tiez som na to strasne zvedava, bolest strasne zle znasam, vidim u zubara vrtacku a uz pytam injekciu 😀
pekné upršané ránko prajem 😎 😎
ja osobne si pôrod a nejaké bolesti zatiaľ nepripúšťam a ako píše ollako, asi budeme rady, keď to budeme mať za sebou a nebude ani čas myslieť na bolesti...
no a v tomto upršanom počasí by mi bol divný každý, kto by neprespal celú noc a prípadne aj deň 😅 lebo ja by som spalaaaa
u nas je dneska relativne sucha 😉
ahojte, ako sa mate?mne by ani nevadilo keby co uz na pn...aj ked je mozne ze by som sa doma rychlo zacala nudit...
kvetinacik, ja idem na tie testy 27.4.2010 tak sa tiez modlim aby bolo vsetko v poriadku, myslim ze by na tych testoch mali zistit aj pripadny razstep chrbtice......
misinn: ja som na PN uz viac ako mesiac, a do konca aprila budem este na 100% a potom sa uvidi, ale uz by som isla aj do prace, aj ked musim povedat ze nie nadlho, len tak na par dni 🙂 najviac ma hneva ze musim sediet doma, keby som mohla chodit von tak by to bolo ok, mam aj vychadzky, no ale kde uz pojdem rano o 9:00???????
a preco ja nemam vychadzky? ☹ no pockaj zajtra tomu mojmu doktorovi trochu zdvihnem mandle 😀
aduliak supiiiiiiiiiiiiiis, hlavne, ze je fotecka....mas hanblivku/hanblivca proste 😉
majcky ved to je to ze tie vychadzky su take zle...neda sa vzdy podla toho prisposobit... 😒
jasne ze si pytaj vychadzky, aspon nieco je lepsie ako nic....
jaj, to akoze Vam stanovia hodiny kedy mozete ist na prechadzku, dobre to chapem?

ja som zas dostala takú chuť na cibuľový chlieb 😀 ale bojím sa tej chuti, čo mi potom zostane v ústach až do rána 😀