icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

martina_martin
15. apr 2010

Ahojte, ja mám termín 7.novembra a už štvrtý deň sa teším z toho že som schopná nie len stále byť oťapená a s hrozným kameňom v žalúdku a nosom citlivým viac ako stopársky pes.....ale chvala bohu to trvalo len mesiac no prííííííšerne dlhý mesiac 🙂))

sein
15. apr 2010

aj ja poznamm vela takych co v prvom trimestri potratili. a ked vas tu takto citam, tak mam strach ci je vsetko OK. na sono som bola naposledy pred 3 tyzdnami ☹ a odvtedy neviem co sa tam deje 😀 myslela som si, ze ak by nieco nebolo v poriadku, ze by som mala nejake priznaky. ale asi to teda tak nie je 😲

me5
15. apr 2010

sein - som presne v takej iste situacii. naposledy som bola na kontrole koncom marca a tiez dufam, ze ak by nieco nebolo v poriadku, tak sa mi to nejak prejavi. zatial mam klasicke tehu problemy, tak snad je vsetko ok.
inac vcera som dosla domov a ma naplo z toho, ze som prehltla - sila - a ked som sa trapila nad umyvadlom, tak sa mi pustila krv z nosa, takze som sa ani nemohla vystriet, ze nech sa zaludok vyrovna. no krasa 😒

moncika15
15. apr 2010

ja som bola naposledu v 6+4tt na kntrole babatka, ale vzhladom na to ze som potrebovala PN a moj dr mal dovolenku , som isla tej co zastupovala a ta mi neverila ze somtehu tak spravila vonajsie sono, len aby zistial ci tam babo je alebo nie. strasna ulava ked som ho videla ako sa kruti a mava. najradsej by som si take sono kupila domov a kazdy vecer by som to malicke kontoroloval 😝 🙂

ollako
15. apr 2010

moncika ved uz tak sono predavaju, tak do vrecka neviem kde ale tusim niekdo dal aj link 😉 ,

misinn
15. apr 2010

moncika, ja by som mala tiez najradsej doma sono 😀

me5
15. apr 2010

alebo aspon kazdy den prilozit k brusku stetoskop (ak sa nemylim) a vypocut si srdiecko 😀

moncika15
15. apr 2010

😀 co ti ludia nevymyslia?! viem ze sme to tu uz riesili. ale musi to byt pekne draheeee 😕

sein
15. apr 2010

monicka tak kup a je sa hlasim - kazdy druhy den mi ho pozicias 😀

me5
15. apr 2010

😀 povinne by bola kazdy den stretavka a kazda by si urobila kontrolu bruska

kamka17
15. apr 2010

my keď sme boli prvýkrát na srdiečko, tiež som myslela, že sa rozrevem, len akosi nič. asi som nestihla v tej rýchlosti, ale ten červíček sa tam riadne metal 🙂 tak som zvedavá, aký veľký budeme na najbližšej kontrole
a čo sa týka práce, tiež by mi vyhovoval pracovný čas tak od 8,00 do 12-13,00 a potom doma na gauči v pohode...len pri mojich ranných a poobedných smenách sa to veľmi nedá... ☹ 😒

moncika15
15. apr 2010

tak sa teda zlozme a moze kolovat 😀

moncika15
15. apr 2010

celkom dobra tabulka vysetreni: https://www.starostlivostodieta.sk/prenatalna-d...

idem studovat tak tu moc zezapiste, nex nemusim dobiehat 🙄

sein
15. apr 2010

kamka - tak na smeny pracovat - to si uz vôbec neviem predstavit 😒 nemas to lahke
me5 - môzem sa spytat - kolko stali tie tehu rifle v CA a maju ich tam na vyber viac druhov?

misinn
15. apr 2010

ale stetoskop podla mna nie je dobry lebo budes pocut tvoj tlkot srdca a nie tvojho babatka 🙂

moncika15
15. apr 2010

kedysi nebolo sono a ci babo zije pocuvali stetoskopom, ale to sa da az v neskorsej tehotnosti tusim od 20tt.. len neviem ktora mamicka ma taky krcisko ze si dociahne az na brusko 😀

me5
15. apr 2010

no sak to bolo len taky joke - ani neviem ci by to fungovalo. a asi by musel pocuvat ocino.
sein - fuuuh - stali tusim okolo 40 eur, ale vystihli sme este zlavy 20% na riflove veci, takze este lacnejsie. vyber mali dost velky, aj slusne nohavice, kratasy, sukne, take volnocasove nohavice - vsetky mali hore taky ten pas, co si vytiahnes na brusko - aspon ho mas viac v teple a chranis ho.

sein
15. apr 2010

me5 - tak sa tam pojdem pozriet 😉
zatial sa s vami lucim - musim bezat

moncika15
15. apr 2010

ja som bola minulu nedelu pozerat veci pre babo a mali tam aj tehu oblecenie. je to pekna palka ale nezaobyjdeme sa 😒 . taku kratucku minisukienku tam mali ze ten elasticky pas cez brusko bol vacsi ako cela sukna 😀

moncika15
15. apr 2010

ahoj sein 🙂
nebez ryxlo smyka sa 😝

me5
15. apr 2010

moncika - tka to si mozu dovolit stihlunke maminky - ja teda isto nie. 😀
no ja uz som skoro startovala na WC. ale je to predychane 😒

kamka17
15. apr 2010

me...tiež sa snažím predýchavať, našťastie to nie sú nejaké brutálne wc pocity, ale už som sa cítila aj lepšie...a by som sa cítila lepšie, keby som nemusela v práci trčať 😖 😒 a fest mám chuť na sladké...nejakú čokoládovú dobošku...mňam

moncika15
15. apr 2010

noooo to va nezavidim. mne je dnes ok...musim si zaklopat 😅
prave si smazim sisky 😝

kamka17
15. apr 2010

inak neviem si sama seba predstaviť pri nakupovaní tehu oblečka alebo vecí pre malé..zvláštna predstava, keď to človek nikdy nerobil a zrazu sa ho to ide týkať...ale verím, že okolie sa postará aspoň o tie malinké vecičky 😅

kamka17
15. apr 2010

monci...no daj si aj za mňa, lebo taká dobrá šiška nie je zlá 😉 máš nejaký fajný recept na ne?? lebo veru šišky som ešte nerobila

me5
15. apr 2010

kamka, hej je to divne, a sranda ze rok sme sa o babo snazili a mala som pocit, ze uz davno mam vek a ze starnem a teraz ked som si tak vykracovala a predstavila velke brusko, tak mi napadlo, ze ty kokso, taka mlada a bude mamicka 😀 😀 😀 fakt som ostala sama zaskocena z tychto myslienok

kamka17
15. apr 2010

no ono keď sa to týka druhých, tak im doprajem hory doly a zrazu keď je to o mne, tak si to akosi ani neuvedomujem a ide to akosi mimo mňa a ani nepremýšľam, že čo bude a tak...vôbec si sama seba neviem predstaviť s bruškom, ktoré bude moje...neviem, ako treba na určité situácie reagovať, čo mám alebo nemám cítiť a takáto trochu panika...ale asi to všetko vyplynie z prirodzenosti a z nejakého pudu tehotenského a potom materinského 😅

moncika15
15. apr 2010

no ja som s za tie 3 roky snazenia uz nejakoo zvykla na predstavu ze budem mamou 🙂 ale ked som zbadala na teste // dobre ma to otrepalo o zem (obrazne povedane), prve co ma napadlo ako to porodim?! 😨 tehu vecicky kupujem od 15tix rokov takze to je v pohode, vastne vsetkoje v pohode okrem toho porodu 😅

kamka17
15. apr 2010

no my sme sa tiež snažili viac ako 3 roky, len ja som asi príliš neviem či flegmatik alebo ako by som to definovala, že si akosi z ničoho nerobím ťažkú hlavu a nestresujem sa zbytočne ani kvôli dôležitým veciam, tak nejako som aj vždy zvládla neúspechy pri snažení a nakoniec nám pomohli v CAR a všetko je to pre mňa také nezvyklé, že ja a tehu... 😎 ale teším sa na drobca a snažím sa nemyslieť na tie negatívnejšie veci, ktoré s tým súvisia...