November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
baby, kedy sa chodi k zubarovi? viem, ze dvakrat pocas tehotenstva....ale ze kedy mam ist prvy krat 😀
aduliak ja neviem o tom, ze sa chodi 2x 😕 ja som bola len raz ,ale gyndos by ti mal povedat, ci tam mas ist , alebo nie
ollako vecer vyzeram aj ja tak.... 😀
ja viem tiez, ze dvakrat sa ma ist, na zaciatku a ku koncu, ale snad gyndos povie a ked nie, tak kamos je zubar, tak sa mu tam nanominujem 😎
no k zubarovi bi sa malo chodit dvakrat pocas tehotenstva..myslim ze v prvom a tretom trimestri..ale povinne mas tusim raz ale poistovna preplati 2 ci ako to je
no najlepsie je , ze ja tu nemam zubara a dokonca ani obvodaka, tak budem musiet pozhanat... sakris, tak neznasam chodit po lekaroch 🙄
Ahojte, tak pridavam sa k vam aj ja. 🙂
Som v desiatom tyzdni a dufam, ze bude vsetko v poriadku. 🙂
Drzim vsetkym palceky 🙂
ahoj luvi...vitam ta 🙂
luvi vitaj... 🙂
ako tak pozeram, vobec niesom tu najmladsia ako som si myslela, je tu vela mladych buducich maminiek 🙂
ja viem tak ze mas narok na 2 preventivne prehliadky u zubara pocas tehotenstva, ale ze kedy sa ma ist, tak to neviem, ja sa chystam uz 2 tyzden, ale este som nebola 😅
ahojte 🙂 ďakujem za gratulácie...luvi vítam ťa 🙂
tak ja mám poradňu tiež až 3.5. tak je to ešte poriadne ďaleko, k zubárke som objednaná na 30.4. tak uvidím čo mi povie...ale to chodím k súkromnej tak asi za to budem tak či tak platiť 😒
ja som zatiaľ ešte nič nepribrala a ani neschudla, lebo nejak moc zle mi nebýva 😎 a ráno keď sa zobudím, tak sa mi zdá, že mám brucho stále rovnaké, ale večer ho mám také nafúknuté, tak tiež vyzerám ako v šiestom 😀
monykaa asi som tu ja najmladšia....zatiaľ 😀
ahoj romy...citam, ze ste mali 2,74 cm v 7tt+5...neboli ste 9.tt+5 nahodou? 🙂 a gratulujem k zasnubam 🙂
no ja som pribrala 2 kg od zaciatku tehu... ja som ale ani raz nevracala ani mi nebolo zle.... Ku gynde ideme v stredu a dufam, ze uz dostanem tehotensku knizku 🙂
gabena na silnu nadchu mne lekarka odporucala sinupret (exstuje sirup a tablety-ja som mala tablety) aj v lekarni povedali, ze toto mozem ale odporucila mi brat len 1 tbl 3x denne, k tomu si striekam do nosa obycajnu morsku sol rozrobenu vo vode a pijem slepaciu polievku a vela spim 😉
romy gratulujem k zasnubam 😉 o tej BKM som pocula a znie to velmi zaujimavo ale asi sa nebudem uberat tou cestou...mozno tak nejako to kombinovat 🙂 ja velmi intenzivne uvazujem nad latkovymi plienkami...ak to nebude velmi casovo narocne...nie tie klasicke stvorce ale niektory z tych plienkovych systemov.
vracanie chudnutie....baby podla mna nie je normalne tolko schudnut a je jedno ci mate z coho chudnut alebo nemate....pri kazdom chudnuti sa do tela odburavaju splodiny metabolizmu...neviem ako sa volaju (ketolatky alebo tak nejako 😀) a neviem ci je to dobre pre babo. Mna sa lekarka pytala, ci mi byva zle...povedala, ze je to normalne ale, ze nie je normalne vracat a ze ak budem vracat mam urcite prist skor ako budem mat dalsiu poradnu 😉
jonki....preto mi kazde dva tyzdne kontroluju moc na ketony, aceton a neviem, co vsetko este.....a este som nepocula,ze nie je normalne vracat 😀 😀 😀
jonki aj mňa lákajú látkovky 🙂 chcela by som skúsiť tú BKM spolu s týmito plienkami...však isto bude treba mať aj poistku 🙂
aduliak...mne doktorka tú veľkosť nepovedala, ale bolo to napísané na fotke zo sona, tak neviem....mohla to byť aj nejaká iná veľkosť, ale neviem aká....možno mám valibuka 😅 však to je jedno, hlavne že je krpec v poriadku 😉
mne moja lekarka povedala ze 2-3x do dna vracat je normalne, ale pokial to je uz viac a stratis na vahe viac ako tie 4kg tak potom posiela do nemocnice na infuzky.
cafte...tak ja som vcera skoncila na pohotovosti, lebo som mala take cudne bolesti brucha a krizov, tak som tam radsej isla...naststie vsetko ok...male ma CRL - 18,6mm, co je 8tt+5 🙂)...betarisko rastie ako z vody...inak neviem preco je vacsie, ked viem isto kedy som najskor otehotnela a malo by byt tak maximalne mensie 🙂
aduliak hej presne aceton, ketony... 😉 no aj ja si myslim, ze vracat pocas tehu obcas je v norme....lekarka asi myslela take to nadmerne vracanie 😉 ved to by mala pri tehulkach potom cakaren furt plnu (co v podstate aj tak stale ma 😀 )
romy no prave ja som si nevedela predstavit ako budem nosit babo v satke a ono na mna zrazu "zmurkne" ze chce pisat a ja ostanem cela mokra 😀 😀 😀
Neviem si vobec predstavit ako ta BKM vyzera v praxi...ale v KE robia v materskych centrach myslim aj o tom prednasku, tak sa mozno popytam 😉 az to bude aktualne
inka baby...chcem sa spytat na tie tehotenske pasy...na co je to vlastne dobre? 😕
romy 🙂 mozno mas fakt valibuka....hlavne,ze je ok! 🙂
jonki...ja len dufam,ze to vracanie mi uz prestava....vcera som vracala len raz vecer a predtym tri dni nic.....tak dufam,ze za chvilku som v normale a zacnem si len uzivat 🙂
aduliak...prajem ti aby to tak bolo 😉 tak ale ved si 12tt tak predpoklad na to aby sa tu z zacalo zlepsovat mas 😉
ja sa tiez utesujem, ze sme 10tt tak by uz mohlo pomaly byt lepsie 😉
dakujem 🙂 aj ja v to dufam....2.5. mam zaciatok 2.trimestra, takze tento datum som si dala ako cielovy, ze potom mi uz zle nebude vobec 😀
baby, pre dnesok vas opustam, utekam z roboty.....prajem vam krasny zvysok dna a co najmenej nevolnosti 😀
ahojte baby...
ja som dnes akási pribrzdená... neviem, čím to je, ale som totááálne kaput 😒
v práci sa neviem na nič sústrediť, no hotová katastrofa... tri dni doma som si zvykla chodiť v teplákoch, dnes som panička najvačšia nasadila suknu do roboty a veru strhla by som všetko so seba 😀 😀
ahoj novembrovky, ako sa mavate? ja si predlzujem pobyt na dalsi tyzden minimalne a fazulka ma 2 cm podla posledneho ultrazvuku 😉
ahojte 🙂
dovolite,aby som sa k vam pridala...? 😅 😉 to,ze som tehu,viem uz vyse mesiaca,no povedala som si,kym nam doki nevyda tehu knizku,nepriznavam oficialne tehulkovanie... 😅 dnes sme boli na kontrole,miminko sa pekne vyvija,mame 2.5 cm,hybeme ruckami a nozkami...bolo uzasne vidiet ten pohyb na sone... 😵 a vyledky krvicky a mocu v poriadku,mame tehu knizku,najblizsia kontrola o mesiac... 😅
bolo to cele vlastne taky zazrak,ktory sme necakali,resp.sme asi uz aj rezignovali... 😅 s manzelom som devat rokov,ale je pravda,ze zo zaciatku sme sa ani nesnazili,chceli sme este studovat,domcek si zariadit a ked uz bolo vsetko pripravene,zrazu to neslo...otazky typu ´preco prave my´boli na dennom poriadku...robili mi aj prefuky,laparoskopiu som podstupila,dokonca sme sa minuly rok nahlasili do centra asist.reprodukcie ISCARE,chodili sme tam asi rok,aj liecbu som nejaku podstupila,zacala som sa psychicky pripravovat na umele oplodnenie a ked nam schvalili ziadost,zrazu som cuvla...povedali sme si aj s manzelom,ze ked to nebude prirodzene,tak nech nie je...ze my este vydrzime a ze ked to bude mat prist,tak to pride... 😅
medzitym nas kamoska pozvala k sebe na navstevu-byva v USA uz sedem rokov,je tam vydata,tak som sa vytesovala a robila si plany na cesty...dovolenka v lete a kadeco ine,aj staz pracovnu v zahranici som planovala podstupit... 😅 cize plany na babo sa akosi vyparili nevedomky,lebo som mala hlavu plnu inych planov... 😅
ake bolo moje prekvapčo,ked som sa 15.3. testla,lebo mrcha nechodila a zacali ma boliet cici... 😅 a tu ľaľa...dve ciarky...skoro som zamdlela,robila som si este jeden test a potom dalsi...vsetky tri pozitivne... 😵
doma najprv nik neveril,ozaj nik uz nedufal,ze prirodezene sa nam zadari,bo sme si toho postupili a vytrpeli...ale som svedkom,ze zazraky sa deju a za vsetkym je psychika 😉
tak sa teda teskame,vychutnavame si tehulkovanie a verim,ze to dotiahneme do uspesneho konca... 🙂
drzme si tu navzajom vsetky palcoky 😵
jasterica, blahozelaaaaaaaaaaaam a vitaj medzi nami 😉 mam termin iba dnik po tebe...tak mozno budme tlacit spolu 😀

catrin ani mne uz vykuka, teda dost a to aj napriek tomu, ze mi nejake to brusko po Petkovi ostalo...a vecer vyzeram ako v siestom mesiaci, uz musim aj odfotit