Novembrovčiatka 2015
Ahojte, je tu niekto kto čaká babatko v novembri 2015?
aj mne je skoro furt zima, a tiez strasne vela pijem (teda oproti tomu ako som pila pred tehu - mala som problem vypit za den liter tekutiny)...organizmus si pyta co potrebuje 🙂 inak baby co sa jedla tyka som zatial dost v pohode - nic mi nevadi, zjem cokolvek...len vcera na obede kde je vzdy zmiesanych milion pachov mi prislo nejak zle, ale som to rozdychala...inak sa ma v praci pytaju furt, ze vyzeram unavena (keby vedeli ze skoro kazdy den uz od pol deviatej spim :DDD) ale este to nechcem hovorit, az po dalsej kontrole, zatial som len 5+0...tak snad aj zaludok bude spolupracovat, aby som to nemusela este oznamovat..
@simsim321 vsetko zle je na nieco dobre 🙂 aspon uz vies o srdiecku a teraz mozes v klude oddychovat, a v robote aspon budu brat na teba snad ohlad
Ahojte,všetkým srdieckam gratulujem a nám zelam rychle cakanie 🙂 ako spominate tu zimu,aj ja som zbadala na sebe a to teda ozaj mi je stale teplo 🙂 ale inak stale ok,prsia bolia,unavená som tiež. Pocit na zvracanie mám odvcera,no nezvraciam,len mi je ťažko :/
@tinulikk ďakujeme, veď to,že som to chcela čo najdlhšie ututlať a najmä to oznámiť osobne a nie takto ...človek mieni,pán boh mení, to srdiečko ma dnes dojalo,mala som ísť na 1.kontrolu srdiečka až budúci pondelok a som pohybovala,že tam bude uz a sup ono uz dnes bilo ako zvon....som šťastná...ale cestou na urgent som bola úplne pokojná, verila som,že to bude ok.....a naša riaditeľka mi dnes vola,ja som tušila,že si tehu,vyzeráš veľmi unavena😀a presne...ja tiež chodím spávať s dcérou o ôsmej vecer
@simsim321 ti ludia to na nas asi vidia :DD podla mna to aj u mna minimalne jedna kolegyna tusi 🙂 to dojatie ti verim, a tesim sa s Tebou!! a pockaj ake to bude, ked po par mesiacoch zacneme citit aj pohyby nasich drobcekov 🙂 sa neviem dockat..teda ja si este musim aj na to srdiecko pockat...🙂)
Ahoj dievčatá tak sa ku Vam pridavam aj ja, termin nam vychadza na 10.11., buduci tyždeň sa chystam k lekarovi na potvrdenie :D
Ahojte, som u dr. 🙂 srdiecko bije, chrustik ma 6mm, podla uzv je 6+1, podla ovulacie 6+0. Mam aj fotku...
@lauri jeeej...super. Gratulujem 🙂 Ja som bola 6+1 a nic nevidel..dufam, že dnes už uvidí 🙂
@lauri a inak nechali ti take veľké dávky utrogestanu?
Teším sa s vami a všetkým prajem zdravé bijúce srdiečka.....uz je nás tu pekná kôpka....uz máte tusenie,čo to bude príp. mena?pri dcere som hneď vedela že dievčatko aj sme ju drobča hneď volali a teraz mám tiež pocit že baba....nech je len zdravé😊
Ahojte, chcem sa opýtať Vás, ktoré ste z Bratislavy. Aj Vám povedali, ze treba platiť tehotenský balíček? Ja si mam vybrať buď štandardný kde mi ani foto nedajú a nie je tam ani morfologicky za 120 EUR a to sú úkony co preplatí aj zdravotná, alebo nadštandardný kde je aj morfo aj 3D a 4D a dajú mi aj foto za 199eur...uz pri prvom dieťati som sa tam s nimi hádala a vtedy to mali protizákonne a tak mi vrátili peniaze, lebo sa asi báli, teraz to majú uz asi povolené, ale aj tak si myslím, ze prečo mam platiť 120 EUR za to co mi poisťovňa preplatí???...z toho dôvodu zisťujem, či je tu niektorá z Vás co neplatí a kde je v Ba nejaká gynekológia, kt. je štátna, co necicia prachy na to, aby si nechala preplatiť rekonštrukciu a nove prístroje od pacientiek?
Inak uz aj ja mam potvrdené <3 🙂
@bona12 O takychto balickoch som v zivote nepocula 😕 Ja si platim sukromneho lekara (BA) a to teda celkom dost (jedine tam nemam zahrnute 3D sono, ale to ma nejako extra netrapi) a mam v tom utzv pocas kazdej poradne.
Inak na morfologicky utzv ma zena pravo a je hradeny z poistenia, ci nie? Ved poistovna preplaca 3 utzv pri standardnom a nekomplikovanom tehu a jednym z nich je aj morfologicky v 20. tyzdni.
Ja som pri prvom bola na 3D v Gynfive (stalo ma to okolo 70 € a bol tam zahrnuty tzv. maly utzv v 16. tyzdni a velky utzv v 25. tyzdni), ja som bola maximalne spokojna. Lekar sa nam venoval fantasticky, vsetko vysetril, pomeral, uzasny pristup.
A gratulujem k srdiecku.
Vitam nove cakatelky a zelam krasne a bezproblemove cakanie.
@trikrat_mama no morfologicky co viem tu va Ba co mi aj pri prvom dali na vyber lebo vtedy ho tam kde chodím este nerobili sa všade platil 30-50 EUR...Doteraz som chodila bez problémov nič sa neplatilo ale odkedy prebral ambulanciu nový lekár všetko sa platí, každý ultrazvuk 10 EUR a pri tehotenstve treba zaplatiť balík, teda dá sa vybrať z tých dvoch...ale ked si zaplatím ten 120 EUR co je úplný základ aj poisťovňa preplatí, nebudem mat ani foto a este aj morfo si priplatím 35 EUR...ja chápem ak ma žena súkromného lekára, ze si platí, ale nechápem prečo mam platíte to iste co uz mam preplatene? Fakt chcem odtiaľ odísť, ale neviem kam?
@bona12 Jedine do nejakeho statneho zariadenia typu nemocnica, len to ma napada. Tieto ultrazvuky su strasne zneuzivane podla mna, lebo ved kazda zena chce pre svoje dieta to najlepsie a preto sa takto zarabaju peniazky. A musim povedat, ze tych poplatkov je tak vela, ze tehotenstvo prestava byt lacnou zalezitostou :(
@bona12 ahoj, o takom cosi som este nepocula, ale pravda je ze som nebola este nikdy tehotna. Ja idem stvrtok na kontrolu este do car a uvidim, kedy ma vratia mojej gynekologicke. U tej neviem ako to chodi este.
baby je medzi vami aj nejaka, co ma problem so stitkou ?
@bona12 zalezi od lekara, ja chodim k doktorke normalne na zdravotne stredisko, za nic sa neplati... na morfo UZV posiela na antolsku, tak je to bezplatne, ale nerobia 3D/4D ani nedavaju fotky...ja som pri prvom tehotenstve platila len za to 3D, ktore som si dala robit v jednom centre, ale inak nic
@meaningful ahoj ja uzivam lieky na stitnu, ked som zistila ze som tehu hned som sa objednala k lekarovi, chvalabohu ma objednal ako urgent, bola si u lekara?
@dapo a do akého strediska chodíš? Nevieš či tam berú aj nove pacientky? Ja som predtým platila len morfologicky na zaporozskej 30 EUR a myslím ze práve morfo sa jedine platí a niekde aj skríning v 12tt...inak veľmi inde na SVK to takto nefunguje ako tu v Ba, tu sú uz takí chamtivi ti lekári, a k tomu gynekológia patrí medzi najlepšie platený odbor medicíny...zase zarábajú na deťoch, nestačí na starých a chorých ľuďoch!!
@saxxxana ano ja som bola hned na druhy den, co mi potvrdili tehotenstvo z krvi. Vzali mi krv a vcera som si volala o vysledky a zvysili mi davku liekov. od zajtra beriem Euthyrox 88. Po mesiaci zas odber krvi.
Ako si na tom ty?
ahojte,potichucky a opatrne sa pridavam k vam kedze som uz mala dva potraty, v 5tt+6 potvrdene srdiecko,az mi slzy vysli,ked som to male videla na ultrazvuku 😵 . Teraz by som mala byt na zaciatku 7 tyzdna. Byvam velmi unavena,zivam 200x za den,dnes rano som mala zaludocnu nevolnost,bolia ma prsia a citim aj podbrusko.
@bona12 ja som teda tehu prvykrat, mam aj novu gyn v BA, zatial som je zaplatila za prvy ultrazvuk - lebo vraj tak skoro to este poistovna nepreplati, ale bolo to len 5 eur...tak uvidim ako to bude pokracovat..zatial ju este neviem posudit ci ju odporucam alebo nie...
@dapo tak drzim palce, nech toto tehotenstvo skonci az toho planovaneho 25.11 🙂 a kedy ides k dr?
@meaningful ja tiez uzivam Euthyrox ale len 25 - aj to mi dala dr len kvoli tomu ze som jej hovorila ze sa snazime o babo, ked som zistila ze som tehotna, tak som jej volala, ale kedze ona je v RK a ja som z BA, tak mi dala termin az pred velkou nocou...tak dovtedy beriem stale len tu 25.
@lululka555 vitaj 🙂 a blahozelam k srdiecku!! 🙂
@tinulikk dakujem 😵
No zienky ja som dnes zacala krvacat tak som utekala hned do nemocnice.nastastie srdiecko bije ale stale mam hroziaci potrat dali mi injekciu a duphaston,ascorutin.snad to zvladnem ☹
@lauri gratulujem k srdiecku. Ved uz sa nam tu pochval s nejakou foteckou, nech sa pokochame.

@janedoe ja praveze velmi malo pijem som zistila.... ☹ lebo mi je akosi ta voda tazka na zaludok,mne je kazdy den zle,ale nevraciam,zatial iba 2 krat som....ale zaludok stale ako na vode...ked nejem je mi zle,ked sa najem aj ked mi je zle,je mi potom trosku lepsie.... 😅