Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze vsak 😀 no tak tiez som pocuvala,ze to je nejak skoro.a s tym cisarskym uz vobec nesuhlasim.no a ja som ani vsetky cviky zatial nedala,tak to si frajerka 😎 mne sa vsetky nechce,iba niektore som si vypichla 😀
@ingeborgnicol jej,a ona ma plavky 😉 .to musela mat? ci si jej dala len tak? ja som si myslela,ze takym malym detickam staci len plienka....odkial ich mas?
@ingeborgnicol my mame tiež sieťku proti hmyzu na vrch 😀
@jgiovanna504 jedny sme dostali a druhe som kupila v hypertescu ty nejakych par drobnych stali teraz v zime ich vypredavaju, ale tie co ma na sebe su darovane, nejake fajnove, mastne 🙂))) A nemusi mat , ale my sme mali doma tak som jej dala. Ale asi som nemala, lebo na dalsie plavanie prisli dalsie dve dievcatka v plavkach novo kupenych 🙂))
@zabka29 este nevesaj hlavu, ked tolko rastie nemoze aj priberat, ved my rastieme napriklad iba 4 cm. od kedy sa narodila a vy uz kolko, to s niekde musi odrazit, takze hore hlavu a pekne kojit 🙂
@alyze myslim ze to vsetky uz maju v dnesnej dobe
my sme uz druhy den odignorovali posledne spanie a teda sme isli spinkat o 18.15, som zvedava ci este to posledne spanie vezme na milost, lebo toto bolos trasne preplace poto cely vecer, unavena nervozna....asi ju budem musiet v najhorsom kocikovat, ale to by som nerada......ked to plavanie nam posunie cely den a potom nam vyjdu len dva spanky a mimo rezimu a to je vlemi zle......
@ingeborgnicol krásna babulka neskutočne pri tom plavani to musi byt radost pozerat taka je zlata nemozem sa vynadivať 🙂
@ivinka77 zlatučka babulka, inac spite aj v noci v kociku? Skusila som aj ja ale nejako jej neslo spat v kociku v noci...takze stale skusame skusame kde je pes zakopany v tom nasom spani 🙂 spinka ti mala aj v noci s ciapkou na ockach? Ked jej vypadne cumel si asi nepyta co ked zaspi?
Dievcata neviete mi povedat ako zistim ci je malej teplo alebo zima? da sa to podla nosa?
@ingeborgnicol este som ti zabudla co pozeram na fotecku z plavania tak mala je asi cela po tebe ze?
Hallo🙂
Tak my sa uz pretacame na obidve strany..takze mama sa ma na pozore🙂! a tiez sa jej to paci v noci, tak opica sa napapa a uz je na brusku, takze niekedy sa aj pogrckame🙂
Inak kojite tu niektora ze 5 max 10min? lebo ja hej a asi nam to staci🙂 Blizi sa druha navsteva u lekara...som zvedava co bude, ale mali by sme mat uz cez 6 Kg🙂 Zarezy nejake mame a je to take chutnucke🙂
Pekny vecer
Adel ja kojim, maximalne 5 minut z oboch uz dokopy,niekedy ani to nie.evamarcel dakujem,ona je taky mix ale viac po mne ako po chlapovi.
@adel22 jej aky zlatusik, na spapanie je malicka 🙂 no, ja kojim zvycajne tych 5 max.10 minut ako pises...akurat ze priblizne kazdu polhodinu, neviem ako casto ty 🙂 dlhsie to trva vacsinou vecer pred spanim, tam obcas potrebujem aj prestriedat prsia, inokedy sa mi pravdaze neoplati 🙂
@adel22 mala je prekrasna . Pocuj a ty si ju aj davala lahat na brusko?lebo moja dokopy nerobi nic 🙂 a ja neviem ci si to nemam vycitat,ja som ju moc nedavala na brusko lebo to nema rada.teda davala,ale malo.
@ivkasendy aj ja tak casto kojim a potom mam pocit ze nemam ziadne mliecko lebo sa nestihne nazbierat.tebe potom place ked nedas castejsie ci?moja dnes bola taky hlados asi bolo malo mliecka,v kuse bola na didkach na oboch
@ingeborgnicol ja mam praveze, chvala Panu Bohu, mliecka dost - ked z jedneho pije, z druheho mi uz zvycajne vyteka (hlavne z laveho, tam sa mi tvori o trochu viac). No ona len kus pocuca a potom sa odtiahne a uz nechce, ale mliecka je tam este habadej, aj jej steka dole bradou 🙂 a ze tak casto kojime, ani vlastne neviem preco, asi sme si tak obe navykli, ked dlhsie nepapa uz citim ze mam velmi plne a odsavat moc nechcem, jednak by sa mi tvorilo asi este viac a po druhe - nebavi ma furt sterilizovat odsavacku 😀 ale myslim ze ona vydrzi aj dlhsie bez mliecka (v noci v pohode), no neviem ci robim nieco zle, tak nejak sme si to zauzivali, i ked niekedy je to kus obmedzujuce... 🙂
@ingeborgnicol a este som chcela ku tvojej Michellke ze je uplne suprova v tom bazene, hlavne v kolese nema chybu jaka je zlata 🙂 som musela az manzelovi ukazat fotky, on nasu trenuje zatial len vo vanicke, ale ide im to v ramci moznosti - mala sa furt odraza nozkami od okraja vanicky 😀 a ani my sa este vobec nepretacame, ale verim ze to pride v ten spravny cas 😉
@adel22 caves, no ja kojim tiez tak kratucko, a casto, kazdych 2 - 2,5 hodiny. krasna babika 🙂 a to znamienko ci co to je vobec nevidno, kocka je to velika, a este len bude 🙂 a sikovnica, zorka uz sa pretocila ale sotva 2x, nachce sa jej teraz.
@ingeborgnicol a ako s tym potapanim vasim? uz si dosla na to ako zistim ze ju mozem potopit a pri tom ju nepritopim? 😀
inak nam definitivne idu zuby, uz su skoro vonku, uplne to citit, zorka slinta ako bernardin a okolo celej pusy sa mi vyhadzala, dudku som uplne zrusila lebo jej to robi zle na pusu ale aj tak je cela vyhadzana z toho ze je stale mokra od slin, ine nerobim iba susim a natieram na striedacku kokosovym olejom a sudocremom a cakam ci to zmizne bo vyzera ako upir. au.
dobre ranko a pekny sviatocny piatok prajeme....tak my uz sme po kupani...zas sa rano zosr...ako lion 🙂 ale sak sa necudujem... po 15tich dnoch....uff... az za usami do mala, doslova 🙂
@slady najprv jej polievaj hlavicku s vodickou a poto ju musis poriadne s vodou zoznamit, vobec sa nesmie bat. . najprv s nou akoze skac do vody z pokraja bazena, tak akoze, posad ju na ruru a sup. vola sa to "hrat sa na blasku" potom sa mozes s nou hrat akekolvek hry, kde ju poriadne ospliecha ak sa nebojis. a poto my sme na 5ty krat v kurze nam ju vzala instruktorka a robi sa to tak: ty ju nepotopis rovno dole, aby sa nepotopila, ale tak bokom, neviem ci mi rozumies. Ide pod vodu zo strany na stranu ako keby lickom rozrazala vosu. Presne s nou to treujes najprv. Z boku na bok len tak po povrchu vodicky, ale potom ju aj pod vocu takto das. Este pred tym musis povedat zakazdym formulku u nas je to: " Michellka A Šuuuuuuuup" fuknes na nu, to zavrie pusu a ponoris ju. takze tak, ale netusim ci si z tychto mojich litanii aj nieco rozumela 🙂))
@ivinka77 Krasny sviatok aj my a aj vsetkym zelame.
Mala vydava namiesto spania v postielke take zvuky, ze sa tu sejem, ona asi vrzga. Naucila sa nejak rozpravat, tak divne a teraz to praktizuje , od rana sa jej papulka nezavrela 🙂
ale hej hej, pochopila som 🙂 no ved este nam to potrva, este sa daco vyhrame vo vodicke, zatial jej dost prekaza voda v tvaricke, aj ked ju len utrim mokrou rukou tak uz sa stazuje 🙂 tak sa zatial budeme len hrat a spliechat a toto co si napisala robit a potom uz uvidime ako dalej, mozno nakoniec najdem nejaky vhodny kurz 🙂 a dakujem velmo za opisy, super inspiracia ze co s nou robit v bazene, videla si inak tie videa kde sa babatka vedia same zachranit ked padnu do vody? idu vas, tada babatka, na kurze ucit aj take? ze babo spadne do vody a vie si lahnut na chrbatik a zostane uplne nehybne, nadychne sa, potom sa pretoci, ponori a pod vodou plava ku kraju, potom zase na chrbatik a na hladine plava a nadycha sa a potom zase pod vodu a plavat ku kraju a takto doplava az ku kraju a chyti sa 🙂 teda to take rocne deti som videla take robit, vies co myslim?? teraz zase neviem ci sa vysomaris ty 😀 pockaj pohladam video
@slady no pohladaj video, nevie ci nas to budu ucit, ale dufam, ze ano a ak nie, tak si najdeme iy kurz potom dalsi, teraz s ahlavne zoznamuje s vodickou, mala by sa ucit este splyvat a plavat a pod. Ja dufam, ze vsetko sa tam naucia deticky. No ale toto som nevidela to je dobre, co pises to by som sa ani ja tak nevedela zachranit hehehe.
Ina baby ja vam nieco stupidne napisem. My sme 7 rokov cakali na Michelle bez sance ju mat. a minuly rok som zavolala do vestiarne na TV DOMA, ja neviem co mi napadlo myslim ze sa volala Valeria alebo tak, neviem co mi napadlo fakt, lebo som to v ivote neurobila. a ona mi povedala ze otehotniem niekedy okolo februara a do konc aminuleho roka sa nam narodi zdrave krasne babo. ja som sa na tm dobre udrbavala aj sestre som to povedala ze aha....a pozrite. Dnes zase islo to vestenie tak som si na to spomenula.....
@ingeborgnicol boze 7 rokov, to si ani predstavit nedokazem... my mame obidve na prvy sup 🙂 aka nespravodlivost v tomto svete... 😉

Poradňa dopadla trochu mimo očakávania. Prírastok hmotnosti len 250g....vôbec som to nečakala, lebo malá je tak ako predtým, nekričí od hladu a ani to nikdy nerobila.....myslím, že môžem povedať, že je spokojná a ani nevyzerá, že by bola málo jedla. Máme síce už len jeden záhyb, namiesto 3. Zo začiatku mala brutálny prírastok až 1 a pol kila medzi prvým a druhým mesiacom a potom už len 500g, no a teraz 250g. Aj tak som sa rozhodla už predtým, že začnem s príkrmami po dovršení 5 mesiaca, ale dúfam, že budeme ďalej krásne kojiť. Vy ste ako na tom s priberaním? Ináč narástla rovnako ako minule 2,5cm. Bude z nej "špagetka", ale neviem po kom 😉