Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
ja jej kamilky prikladam - uvarim cajik a cacik z neho prikladam aj na to vyhadzane aj na zubky.
inak baby ja neviem kde robim chybu ale mne sa fakt stale mala v tych zelenych pamperskach prekadi, ale ze 70% casu, aj dnes si na mne sedkala, dala supu a v tom momente bola presrackosena cez tri vrstvy oblecenia plus cez moj pulover, tricko aj tielko az na moje brucho... ja uz neviem ze ako jej ich mam zapnut, WIlo taketo nerobil to zoru musim vzdy komplet hadzat pod sprchu a vsetko prat lebo ta sa mi normalne ako slusny clopvek do plienky nevykadi, vzdy jej to musi niekade utiect...
@slady uplne si malu oducila od cumlika? Ako ti teraz zaspava? resp. ako ju uspavas?inac odkedy je skoro vidno tak mi mala skoro vstava skusam dat ciapku na oci ale zlosti sa. Kedy davas malu spat na vecer a ako dlho ti vydrzi byt bdela skusam davat malu po hodine a pol na noc spat s placom skusam po dvoch s placom neviem prist nato kedy to bude bez revu🙂
@ingeborgnicol a potom to rozmrazis tak ze nechas stat na izbovej teplote? Super tesim sa s tebou ze sa kojite pekne dalej si statocna 🙂
@slady no hlavne vecer, ked zaspava a pije mlieko , tak bud si mota vlasy alebo taha tie usi za nausnicky a rano, ked sa zobudi, tak bud ma dredy totalne alebo usi hnisave....des :( ani jedno ani druhe neni vyhra... a neviem ju od toho odnaucit... :( a tie vlasy...to si raz tak zamotala o prst, ze jej to neslo rozmotat, az jej prst modral, tak som jej cely chumac musela odstrihnut... no srandy kopec... 🙂
ahoj holky mam chripku teplotu 38,4 kojim...dala jsem si paralen ale nepomaha poradite neco?
😒
@aknelka22 no vraj sa moze kojit aj tak ale len davat opakovane kazde 4 hodiny paralen a cakat nic viac neviem poradit, snad niekto bude mat viac skusenosti ako ja. Ja som mala v nemocnici velky zapal a mala som aj vyssie teploty a kojila som...tka neviem....ale drzim ti palce aby si sa citila lepsie
@ingeborgnicol diky kdyz to do zitrka neprejde jdu k doktorce
@evamarcel dakujem Tebe aj vsetkym ze ste drzali prsty. dufam ze uz to bude dobre. a rozmrazim to tak ze to dam do ohrievaca flias, alebo ak sa mi ho nechce zapinat, tak dam flasku so zamrazenym mliekom do pollitroveho pohara a tam nalejem vriacu vodu z rychlovarnej kanvice a je to ovela skvor. a potom postupne cakam kym sa nahreje a ak treba vodu este raz odlejem.
@evamarcel
@ivinka77 kolko tak denne odsajete? a to odsajete aj medzi kojeniami, alebo len ked spia, ci ako? a na jedne sup odsavate z oboch ci len z jednej, alebo proste napiste navod na pouzitie ceckov plus manul na zaobchadzanie s mrazenymi vyrobkami 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@aknelka22 ale bacha doktorka ti povie ze nad 38stupnov nemozes kojit pravdepodobne, je dobre sa opytat radsej potom laktacnej poradkyne, alebo pediatricky, lebo mne povedali ze sa spokojne moze aj dalej
Mam otazku. Kedze su sviatky poriadne so konecne zhresila a a uplne nezdravo sa najedla teraz o 21.00 som zjedla hranolky a vyprazanie rybie prsty. Zaujima ma, ci to aj vlastne takto nezdravo nakrmim aj babetko ci si mam na to davat pozor.
@ingeborgnicol dobra otazka 🙂 aj ja niekedy rozmyslam, ze vzdy sa vravi ze MM je to najzdravsie pre babatko, no ked jem napr. minimum zeleniny no zato vela sladkosti, tak ci ma to mliecko aj menej vitaminov alebo si to zoberie z mojich zasob a len ja budem mat nedostatok... alebo ako to vlastne je? ale asi aj "nezdrave" MM je furt lepsie nez akekolvek UM 🙂
@ingeborgnicol nestresuuuuuuuuj jedny hranolky a rybie prsty ju nezabiju ! 🙂 ja jem stale vsetko hlava nehlava, v noci , cez den, furt...zdrave , nezdrave...vsetko do radu, na co mam chut...a decku nic neni...a to iste bolo aj pri Teri a vidis, vyse 4 rokov bez choroby...takze urcite jej to neublizi neboooooooj ! a ja neodsavam... mne to proste nejde...asi som fakt debo... takze odstriekavam len okolo 11.00 , to je cca tie 2 hodky po tom, co ide spat a 2 hodky predtym, ako sa budi a odstriekavam len jeden stamperlik, co potrebujem na rozrabanie obeda...nic viac... odsavat mi proste nejde...a odstriekavanie je makacka na zapastie...to vydrzim tak 5 minut a finito... takze intenzivne na tom popracujem, az ked sa bude blizit termin mojej zurky 🙂
@ivkasendy myslim, ze si berie urcite aj z tvojich zasob... napr. ja som za prvych 5 mesiacov tehu schudla 8 kil a mala som total stres...a Dr. ma uklludnil, ze vraj no stress, ze babo si zo mna vytiahne to, co potrebuje... ze jedine ja na to mozem doplatit, ze sa to niekde prejavi... nastastie nic 🙂
@slady U nás zub vyšiel bez problémov, ale odkedy ho má malá v ústach, tak je to horšie...aj slintanie, aj hryzenie aj je nervná, hlavne keď si ho prstom nahmatá, tak ten ksichtík, že čo to preboha tam je...no krása 😠 Ale ináč, nie je až taká "narukoška". Bála som sa toho, lebo mám skoliózu a chrbát ma bolí celý deň aj bez dvíhania malej. Si pamätám, že pri synovi, ktorého som sa teda nanosila, mi vyskakoval palec na pravej ruky,tak som musela vždy niekoho poprosiť, aby mi ho potiahol a tým sa vrátil na miesto...nebudem spomínať aké to bolo bolestivé. Ortopéd mi dal bandáž, lebo nič iné som kvôli kojeniu nemohla a nosila som ju ozaj len trochu, lebo ja som teda praváčka, ale po mesiaci sa to upokojilo. Krásne spomienky mám, nie? 😉 😉 😉
@ivinka77 Myslím, že sa to prejavuje hlavne, že nám od 3 mesiaca vypadávaj=u všetkým vlasy. Našla som prípravok DONNAHAIR, ktorý píšu aj pre tehu aj pre kojacie mamky. Nerada užívam tbl, ale mať všade vlasy neznášam viac. A možno to pomôže aj na vlasy mojej bambule. Narodila sa vlasatá a teraz má na hlave prehadzovačku z pôvodných vlasov a nové vyrastajú redšie. Tak uvidíme, či budeme do leta copaté 😉
Ivinka aj ostatne mne neslo o to ci jej neublizim jednym zlym jedlom ale ci nemame komplet radsej zmenit jedalnicek ved my im mame pocas kojenia dat zo seba maximum a aha, davam jej prdy same 🙂))asi nieco ine potrebuje na zdravy rast kosti svalov mozgu a pod nie? ci
Zabka ty si od fachu ze? nema to nejake neg. ucinky den DONNfras? ak nie ja by som to brala....
@zabka29 moja starsia Terezka mala tiez len take papericko blondave a tak sme ju do 3 rokov vzdy v maji skosili na koleno strojcekom 🙂 a dost to pomohlo... ma ovela lepsie vlasky....
@ingeborgnicol dieta si vraj vytiahne len to najlepsie z nas...a ten bordel posobi viac asi na nase telo ako na ich... si myslim...
@ingeborgnicol ja som si raz odsala lebo sa mi tak naliali cez den a to asi preto lebo mala daco strajkovala zas nechcela jest ci co a potom v noci tuto zas 4krat sme sa kojili ale uz aj tak lepsie ako predtym kazdu hodinu...a tak som mala 150ml a chcela som odlozit na horsie casy preto som sa pytala inac neodsavam...myslim ze aj tie rybie prsty nie su zle sak ryba nie?🙂 .....ja tiez uz musim vstupit do seba a zacala som od dneska ale uz som zopar kolacov spratala tak neviem ale budem sa snazit obmedzovat az postupne nejako zriedit jedenie sladkosti...bo za velku noc som uz 2kg pribrala

@slady chudatko...mozno ju to aj svrbi alebo co... :( tak snad to rychlo prejde...