Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
a predtym som ju zacala drzat az ked som dokojila... ale osobne si myslim, ze ak nemame nejake alergie, tak mozeme jest vsetko... respektive, ak detom nieco nerobi zle... ale napriklad kdekolvek na ''zapade'' funguje trend, ze kojaca matka ma jest absolutne vsetko tak ako keby nekojila.... ja sa toho drzim, aj som sa drzala aj pri Teri... 4ty den po narodeni som jej zadelila fajnovu kapustnicu pri stedrovecernom stole 🙂 hehe a nikdy jej nic nebolo...aj ked...je pravda, ze aj teraz pri viki to tak je, tak ja to mozno beriem ako samozrejmost...mozno keby som vedela, co su to koliky a podobne trable, tak by som nebola taka frajerka a mozno by som ''jedla'' len vodu 🙂 🙂 🙂
ja som sa obmedzovala dost pozorne asi do dvoch troch mesiacov a teraz si davam pozor ale len na tie nafukovacie vecicky a citrusy...
sice aj chlieb nafukuje a pecivo ...ale to zerem 😀
dobru nocku dievcata ja uz idem lebo mi tu oci klipkaju ...ja si musim svoje odspinkat inac som jak cert 😎
tie citrusy sa preco vlastne nemozu? kvoli alergii? lebo ich zatial nejem, mam to nejak zafixovane ze radsej nie, inac jem viac menej vsetko, i ked je pravda ze prevazuju nezdrave veci - moja chyba 😒 😝
No my sa od dnes ucime zaspavat v postielke. Asi na mna zavolaju susedia socialku ☹ . Matej nikdy dokopy neplakal, no chudak co teraz predvadza az mi srdce puka. Chudacik .
Uz spiiiii. Jupi. 😀 . Ale ten plac bol strasny. Uvidim co bude pri druhom spanku. Dufam, ze vydrzim ho nezobrat z postielky, lebo viem, ze by to bola chyba. ☹
caute baby, pouzivate tu aj niektora plienkovy systém pop in ? 🙂
Ja k tomu jedálničku pri kojení....mám skúsenosť, že sa pomaly má jesť všetko a dieťa si s tým poradí. Pri prvom synovi, ktorý sa narodil v júli sa nedalo, aby som už v auguste nedala zeleninku a teraz, presne ako Ivka, aj ja som dala kapustnicu na Vianoce. Jedine, čo doteraz nejem sú tie citrusy a najdlhšie cca do 2 mesiaca som nejedla čokoládu. Ináč strukoviny, ryby, syry, huby, proste všetko. Jo a ešte skúste nepiť čaj pre dojčiace matky a deti sa vám ukľudnia. Máme už viaceré takú skúsenosť. Moja sa "dopučila" s poslednou šálkou čaju na kojenie. A to spala kvôli pučeniu do 2 mesiacov iba na bruchu!
Ahojte baby, prosim Vas, vsetkym Vam uz deticky dzavocu? Lebo nasa mala dzavotala, no akosi prestala.. asi to ma suvis s ockovanim, viem, to by bolo na inu temu, len sa chcem najprv spytat Vas, kedze mate deticky v rovnakom veku ako je ta nasa. Niekde som citala, ze to moze byt i tym, ze taketo male deticky najprv dzavocu, potom sa sustredia na pohyb a az neskor to dokazu robit sucasne. Co myslite? Nestalo sa to niektorej z Vas?
@komarekmik Ano nasej, aj moja hlaskovala krasne a prestala asi na mesiac v case ockovania, tiez som si to vsimla a teraz zacina zase 🙂
@mata884 si hrdinka hlavu hore a hovor si ze to robis pre nu, aby jej potom bolo dobre a netrapila sa, spomen si stale na mna ako si citam knizku kym baba spi v postielke 🙂 a este nieco, ziadny spano nie je taky dlhy a pokojny ako ked zaspi babo samo.
Viete co sa stalo nam? mala soo budik ako vzdy na 8mu, keby sme zaspali a zobudila som sa o 9tej a moje dite na didke pri mne chrapalo dalej a kedze sme mali mat prvy ranny spanok o 9-do 10.00 tak osm ju nechala rovno tahat do 10tej a potom sme sa o 10tej zobudili 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 od vecera, samozrejme mali sme tri pauzy na jedlo 🙂))))) a od 6.00 do 10tej spala na striedacku s didkou v puse, te buh moj chrbat ale sa fajne vyspinkala 🙂))))) a teraz sideme spinkat obedny spanocek. pa
@alyze nie dobry je? co to je? o niecom uvazujem, nechcem uz pampersky aby som a kazdou nezachytenou cikou davala do kosa, alebo nazad na tu peknu ritku opiskan u plienku a to pouzivame najdrahsie skoro.....porad
@ingeborgnicol troska si ma ukludnila, dakujem krasne 🙂 Snad sa to i u nas znova vrati k normalu
Ahojte mamičky ... dávate detičkam už príkrmy či ešte čakáte??
@kaculiatko88 taku podobnu otazku som mala i ja 🙂 nasa mala ma 4 mesiace a par dni, ja este cakam, stale sme len na materskom mliecku. Sice pristroj na pripravu jedla uz je prichystany, no zatial sa nan len pozeram 🙂
@kaculiatko88 jeeej ty si tu dlho nebola, kde si sa stratila? 🙂
@komarekmik tak ja som začala dávať malej deň po tom ako mala 4 mesiace príkrm Moja prvá mrkva od Hami. Najprv som dávala len jednu maličkú lyžičku a od včera dávame už dve plné lyžičky. A malá mi to papá jedná radosť. Už pekne začína polikať a otvárať ústočka.
@mata884 nemala som čas. Piekla som torty, robila darčeky. Veľa oslav máme teraz. Ale sem tam som čítala čo nové.
@kaculiatko88 mozno teda pomalicky skusim aj ja. Ked jej davam na lyzicke vitamin, pekne otvori ustocka a prehltne, tak snad nebudeme dlho bojovat, kym pochopi, co s tou mrkvickou 🙂
@komarekmik ja som osobne za to, že treba začať dávať už tuhšiu potravu a stále kojiť.
@komarekmik ahojky, ta nasa dzavoce o dusu a uz sa snazi zapajat aj jazyk, tak tak smiesne susloce 😀 ale my sme zacali neskor 😉
@kaculiatko88 my sme skusali, uz pred mesiacom, davat kasicku, lebo sme mali problem s kojenim, ale nechcela o tom ani pocut, tak sa to kojenie upravilo a teraz este nerozmyslam nad prikrmom, jedine co jej davam je jablcko v celku a mrkvicku olyzovat 😝
@alyze je to vlastne na každom individuálne. A každé dieťa je iné.
@kaculiatko88 presne ako pises, kazde dieta je ine a netreba porovnavat 😉
caute baby, ako pokracujete v diete ( ivka a nika ) 😉
ja som sa do toho vrhla 😉 knizka a cestoviny shirataky na dukanovu dietu objednane, uz nech to pride a budem pravidelne hlasit uspechy, teda dufam ze budu 😀

@ingeborgnicol mnozstva mozes jest kolko chces...ja som napriklad ako ''salat'' z cervenej repy zjedla 2 7decove zavarene skla cvikly 🙂