icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

zabka29
3. apr 2013

Doobedu malá potiahla na počudovanie 90 min namiesto 40, ale poobede mi to zrátala aj s úrokami. Myslím, že toľko sa nenamrnčala od narodenia. A spánok o ničom. Ani po kúpeli to nevyzerá lepšie. Dúfam, že sa z toho cez noc dostaneme. Tu v KE celý deň straaaašne fúka a taaaaaaaaaaaak veľmi nám chýba prechádzka vonku.. JOj, už nech je pekne. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Čo sa týka diét, tak mne treba skôr posilniť svaly, ale teším sa už na zeleninu a ovocie...to mi veľmi pomôže. Chvalabohu ja pri kojení nepriberám a keby som sa trochu krotila tak by som bola na tom lepšie. Momentálne mám cca plus 4 kilá.

alyze
autor
3. apr 2013

@evamarcel uz som objednala 😀 snad to nebude nejaka gebuzina a neuskodi nam to 😒

ingeborgnicol
3. apr 2013

@alyze daj link co si si onjednala jsem zvjedaf, ja som sa este nerozhodla.....

@zabka29 my mame jedine stastie, ze ae dom tak som malu ukocikovala a bola vo vyhnanstve na dvore, aj ked som ju musela asi 3x ist drngat na dlshie ale krasne spala.

Ona velkovo bola dnes dobra. dnes vstala o 10.00 potom spala klasicky obed 12.00-14.30 a potom klasicky podvecerny 16.00-17.00 a potom o 19tej zase isla spat.cize dnes som s nou bola namiesto 5tich hodin 4. Normalne mi niekedy chyba ked cely den vlstne prespi a ja sa snazim aspon pomedzi to kojit....dnes som aj cez den odsavala, leo ona je a prsniku maximalne minutu a potom sa odtahuje...a to nie je dobre tak som doodsavala....

ingeborgnicol
3. apr 2013

v piatok ideme na druhe ockovanie a uz teraz sa bojim. a velmi ide so mnou svokor ja by som odpadla keby som videla ze ju pichlii.nemali ste teploty alebo problemy pri druhom ockovani ked pri prvo ste nemali? pisem jak tatar ale snad ma rozumiete,

zabka29
3. apr 2013

To, čo malá robila poobede sa mi ešte nestalo...tvárila sa, že chce furt cicku, ale asi je to hlavne z toho zuba...možno ju to svrbí...zatiaľ jej nič nedávam...uvidíme zajtra. Moja potrebuje doslova cca hodinu prechádzanie, až potom zaspí tak, že ju nemusím ani hojdať. Takže u nás ani balkón nič nerieši. Ale dnes svitla nádej, lebo múdry ujo z tv povedal, že je šanca, že od budúceho týždňa už bude slnečno 😉 Hurá

ingeborgnicol
3. apr 2013

@zabka29 a keby si ju drngala na balkone alebo s nou chodila hore dole to musis hodinu az?nasej staci cca 15 minut zatial....

zabka29
3. apr 2013

@ingeborgnicol Ona má dve etapy spánku...prvú kratšiu, z ktorej sa na chvíľu alebo aj na 20 min preberie a potom zaspí na dlhšie. Musíme sa dostať až k 2 fáze, s ktorou súvisí aj vypľutie cumľa 😉 😉 😉 To dosiahnem iba normálnym chodením. Keď sme na balkóne alebo dnu v kočíku, tak malá len kuká a kuká avie, že dačo jej chýba resp.že nie je to "kóšer"

petuska55
3. apr 2013

ahojte, tak malý konečne spinká, u nás sa riadne prejavujú zúbky - nervy, furt na ruky, sliny ako svet, aj v spanku sa dosť budí čo pred tým nebolo, zajtra máme štepenie druhé, takže cestou kupim aj gel na zubky a hryzatko od curaproxu - vraj je najlepšie - nemáte skúsenosť?
http://www.docsimon.sk/tovar/curaprox-curababy-...

ivkasendy
3. apr 2013

@ingeborgnicol no, nepotesim ta, my sme po 1.ock. mali len mierne zvysenu teplotu, no po 2. uz riadne vysoku, az vyse 39 sa nam to splhalo ☹ niekde som citala ze pri kazdom dalsom ockovani je reakcia o cosi horsia od predchadzajucej, tak my pri tretom uz neviem co budeme robit... ale snad to bude v pohode 🙂 zelam Michellke aj tebe vela odvahy, nech to obe statocne zvladnete 😉

petuska55
3. apr 2013

ivkasendy - joj to ani nesranduj :(, ideme zajtra na štepenie druhé, tak dúfam že to zvládneme ako prvé, to sme ani nevedeli že nás štepili, a kolko ste mali tu teplotu?

ingeborgnicol
3. apr 2013

@ivkasendy dakujeme.

komarekmik
3. apr 2013

@petuska55
@ingeborgnicol baby drzim palce zajtra, aby to deturence v pohodicke zvladli

tinasc
3. apr 2013

@ingeborgnicol nie nemali sme teploty ani pri jednom očkovaní zatiaľ... držím palce 🙂

mata884
3. apr 2013

Tak nam uspavanie vecerne nevyslo. Zaspal cca o 20,00 na cicuske a dala som ho do postielky, ale susedove deti ho zobudili krikom. Tak som ho nechala v postielke, ze co a bude robit. Plakal pol hodinu a vobec nezaspaval. Naplakal sa tolko co za 4 mesiace ani nestihol 🙂. Starsi syn nabehol, ze s nim robime a trepol dverami 😀 . Potom som maleho zobrala a od vtedy je hore a akosi sa mu ani nechce spat. Tak tolko naase uspavanie. ☹

tinasc
3. apr 2013

@mata884 no mne dnes večer cca. o 19.00 začal malý kričať z ničoho nič, ale tak strašne, akoby ho na nože brali, nechápala som, no hovorím si môže byť hladný lebo je už čas, tak som ho nakŕmila, ale reval ďalej a ďalej až na rukách sa ukľudnil, netuším čo to do neho vošlo...

ingeborgnicol
3. apr 2013

joj nezavdim vam tie vecery s drobcami. myslim ze su na vine aj zuby aj nove opdnety toho co spoznavaju...aj moja sa napraskala vecer az za usi a napriek tomu sa teraz zobudila na papkanie, pocuckala minutu a spinka dalej.......iste sa nezobudila od hlasu, oni potrebuju mamku a bohvie preco....

ingeborgnicol
3. apr 2013

@mata884 to je dobre ze vie este zaspat na didke, moja uz nie. uz sa odthauje nepaci sa jej ze jej ide slabsie ako chce....ale to je skoda ze ste nevydrzali, ale to je individualne. Nasa pri tejto metode plakala prvy krat v zivote. klamem, prvy krat ked jej brali krv na zistenie nespavosti, potom druhy krat vobec co plakla tak pri tejto metode, ja som sa bala ze pride o hlasivky a ja tiez ja so plakala s nou ja v obyvacke a ona v izbicke ale som rada ze sme to vydrzali.

ingeborgnicol
3. apr 2013

no ja chcem kojit dalej. zase sa mi zobudila dala som didku do pusy do 30 sekund spala, sice netusim co to ma znamenat, toto je nieco nove, ale neviem co by som si bez didky pocala, ona automaticky tvara ustocka a hlada didku ked ju vyberiem z postielky na ruky. to by som jej zakazdym robila UM?

ivkasendy
3. apr 2013

@petuska55 po prvom sme mali najvyssiu myslim 37,8 a pri druhom pred tyzdnom az 39,2 😖 nebolo mi vsetko jedno... ale vas sa to vobec nemusi tykat ked ste prve tak krasne zvladli, verim ze aj zajtra to bude v pohodicke, drzim palce 🙂

ivkasendy
3. apr 2013

@ingeborgnicol presne toto aj moja zacala robit - budi sa nejak castejsie, trosinku pocucne a spi dalej... a v poslednom case zaspavame len na didke... to sme mali este ako novorodenec ze furt zaspala na didke, potom bolo obdobie ze na rukach, obcas sa jej podarilo aj samej po pridrzani ruciek a hladkani, a teraz sa nam vratilo obdobie ze na didke... co uz, hlavne ked zaspi 😀

zabka29
4. apr 2013

@petuska55 My fičíme len na ňom od narodenia. A už máme aj zub, tak ktovie, či v tom nemá prsty aj curababy. Moja si dáva do úst kadečo, ale najdlhšie vydrží hryzkať curababy. Osvedčilo sa aj pri synovi, ktorý ani iné hryzátko nemal, lebo jemu sa zuby "sypali" samé a u malej tiež, takže určite doporučujeme.

sssiska
4. apr 2013

@zabka29 aj my sme mali vcera rozhadzane spanie a mala od rana nevedela co so sebou...rano sa zobudila o 6, potom zaspala o 8.30 a spala asi 45 min. A potom az o pol 2...to sa nam este nestalo...aj to som ju musela udrncat v kociari....a spala len chvilocku...veru, tak chyba nam prechadzka vonku. Den predtym spala poobede viac ako 2,5 hodiny...co je tiez extrem, ale to sme sa boli vonku prejst a spala na zahrade. Cize u nas je momentalene kazdy den uplne iny...

slady
4. apr 2013

@zabka29 vyskakovaci palec je celkom stylovy 😀 ja som mala presilene zapastie kym sa maly nenaucil chodit, teda tak do roka, bo bol tucko a tiez som daku ortezu nosila a prd to pomohlo. no hadam teraz nebudeme kriplit 🙂

slady
4. apr 2013

inak ja som teraz dake mam hryzatko kupila a mala si ho nevie chytit a dat do pusy este sama, respektive tak si ho podrzat aby ho aj hryzla, este nie je natolko koordinovana hehe, takze hryzatko pouzivame len ked sa mi chce jej ho drzat, ale aj tak ma najradsej ked jej ja prstom masirujem dasienka. inak este stale nic, mam pocit ze sa jej tiez uby zastavili a rozhoduju sa ze co dalej 😀

ivkasendy
4. apr 2013

ja uz neviem co mam robit.... to dieta nedokaze cez den v kuse pospat dlhsie nez pol hodiny 😒 take ze potiahnut 2 hodiny v kuse mi pride ako uplne sci-fi... jak mam pri nej dosiahnut nejaky rezim? 😝

ivkasendy
4. apr 2013

@petuska55 to hryzatko vyzera fajn, u vas to dostat v lekarni alebo kde by som ho mala zhanat ?
@slady my mame asi 3 druhy hryzatiek co sme dostali, mala si ich podrzi aj sama no nehryzie ich, len olizuje 😀 vsetky sa mi zdaju nejake velke na jej usta

petuska55
4. apr 2013

ahojte, už sme doma, malý to zvládol bravurne, ked pichli tak pomrnčal ale ked som ho zobrala na ruky tak sa už rehotal. Máme aj homeopatikum na zubky, vibrucol čipky homeo na večer po štepení a aj homeo po štepení, vraj pomáha lepšie zvládnuť prejavy štepenia.
To hryzatko som zatial u nás v lekarni nekupila ale objednali mi ho, tak pojdem zajtra pon. Tiež máme kadejaké ale tie nechce, nevie si ich riadne chytit.

ingeborgnicol
4. apr 2013

@petuska55 Gratulujem!

@ivkasendy my sme dosiahli rezim iba tak, ze sme prve dvea mesiace alebo mesiac kocikovali v tom case kedy chceme aby spala, ale medzi spankami a zobudenim nikdy nema viac ako 2 hodiny byt hore tak jej to aj krasne vychadza, ak jej to ja sama nedobabrem. a ak chce aby spala slho, idem s nou ja vonku kocikovat...okrem jedneho razu sa mi to vzdy podarilo

petuska55
4. apr 2013

Aj ja som takto zaviedla režim, kočíkovaním a tiež nám to pekne funguje, dokonca teraz už zaspinká krásne v postielke alebo pri mne 🙂 aj ked včera to chvílku trvalo kôly zubkom ale zaspal a aj noc bola fajna.

adel22
4. apr 2013

Hlasim sa z DE🙂

Mala zvladla cestu celkom ok🙂 Vyrazili sme o pol 12 /spala uz od 11/ a vstala o 16hod🙂 asi ju uspali tie super ceske dialnice🙂 V DE sa mi uz prebrala a tak sme sa chvilku hrali, papali...no a zaspala az kym sa zotmelo /okolo 20hod. /lebo tu je tma az o pol9 :(/ no a pekne sme sa vybalili a zobudili sme ju po 22hod. no parada🙂 esteze sa stale zmesti do tej vanicky a je taky spachtos🙂
A samozrejme v noci spala ˇ/2 kojenia/...a potom spala .az do 8hod. rannej🙂

Vcera som uz bola aj po obchodoch, ci nie su zlavy /http://www.ernstings-family.de , ale este nie su🙂 My si ale pockame!!!🙂
A uz sa mi aj rozkakala..asi chcela ist domov, na Slovensku len tak malo a teraz uz kazdy den, chi chi🙂

PS: Kto z vas znakuje? Asi sa do toho idem pustit!