icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

gabikula
5. apr 2013

Baby, koľko vydržia vaše detičky pásť koníčky. Ale tak naozaj pekne, rúčky pod hrudníkom. Lebo náš , a to už má 5mes. a 2 týždne, v poslednej dobe tak vydrží len možno 30 sekúnd, potom rúčky vytiahne, urobí lietadlo a už sa hompála len na bruchu a padá na nos. A pravdaže sa mu to nepáči. V pondelok to poviem lekárke, len dúfam, že nás nenasmeruje na Vojtovku :(.

ingeborgnicol
5. apr 2013

@gabikula nasa stale dlhsie a dlhsie, akurat ze nie vzdy dost dlho psychocky vydrzi, nudi sa ak sa s nou tam nehamer, alebo ju nenasmerujeme tak, ze vsetko dianie v izbe vidi, baba zvedava, tak to radsej povedz, ale myslim ze Vojtovku nie, to sa dava vtedy ak od narodenia signalizuju deticky nejaky problem, ktory neprejde, ale mozem sa mylit.....

adel22
5. apr 2013

@gabikula to robi aj moja a ma 4 mesiace...myslim, ze to nie ej nic zle- proste sa udrzi akoby len na brusku a to je zase nieco nove a krok vpred! Moja to robi tak uz vyse tyzdna a znova sa da na rucicky a znova ruky odseba a letime🙂 Len sa neboj, tak to ma byt! 🙂🙂🙂

adel22
5. apr 2013

@zabka29 Vsade sa pise, ze deti ktore znakuju aj skorej rozpravaju, vedia si veci prepojit....tak ti potom povieme🙂

zabka29
5. apr 2013

Som fakt zvedavá a držím vám palce. 😉

alyze
autor
5. apr 2013

@gabikula AJ NASA VYDRZALA DLHSIE A POSLEDNU DOBU NIC 😒 ALE DO TOHO ZACINA ZDVYHAT ZADOK A TO SA ASI NARAZ NEDA, AJ ZADOK, AJ HLAVICKU 😀

tinasc
5. apr 2013

baby to znakovanie ma začína zaujímať... kuknem tie linky a dajte vedieť ako ste začali a či sa vám darí 🙂

tinasc
5. apr 2013

@ingeborgnicol a to si ju naučila doma spať v postieľke, že si ju nechala plakať kým zaspala? a ako spala prvýkrát hneď dve hodiny?

tinasc
5. apr 2013

@gabikula náš vydrží dosť dlho, ale po čase sa mu už nepáči, ale ruky už má vystreté a hlavu vysoko... nemá rúčky pod sebou...

evamarcel
5. apr 2013

@alyze no co uz dosli tie cestoviny shiritaky ci ako sa to vola a tie otruby si si tiez objednala, daj vediet ako s tou dietou ja si uz tiez objednavam a skusim upiect ten chlebik otrubovy dufam ze nevyhodim peniaze lebo ma trafi 😝 😀

evamarcel
5. apr 2013

@alyze presne aj my takto dnes sme sa prvykrat prevalili z chrbatika na brusko a presne to iste robi co tvoja na brusku dviha ritku a ruky az uplne hore akoby chcela stvornozkovat ale to este musi poraidne pocvicit 😀

zabka29
5. apr 2013

Baby, používate pri deťoch sieťku na jedlo?Vyzerá to zaujímavo, ale realita môže byť iná.....ináč dnes mi v maderne povedali, že už je aj silikónová....zajtra pošlem muža nech sa na to kukne.....on ich tam poriadne vyzvŕta svojimi otázkami 😉 😉 😉

ingeborgnicol
5. apr 2013

@tinasc no ja som s nou najprv chodila kocikovat asi mesiac a pol v tom case, kedy ma spanky vo vsetkych troch. a potm so ju davala spat v tych casoch. najprv len rano, potom aj podvecer a potom aj obed. a stale spi dlhsie a dlhsie. ale dnes prvy krat takto spinkala 2 hodky uvidime ako to bude dalej, aj hodka je dobra ak spi takto tri krat. a ak treba necham ju poplakat, ona bohuzial nevie inak zaspat. Do 20 minut je to norma u nas, ale niekedy nezaplace vobec ani mrnk, ako kedy podla toho aka je unavena.

ingeborgnicol
5. apr 2013

@zabka29 co to je? a naco to je?

evamarcel
5. apr 2013

@ingeborgnicol nika ako dieta?

ingeborgnicol
5. apr 2013

@adel22
@gabikula toto som ja nevedel,a ze to "lietanie" je vyssi level ako "pasenie konikov"...ale zase som o nieco mudrejsia....

Adel ako budes ucit znaky? v akych intervaloch, ze mesiac jeden a potom dalsi, alebo? a aktore znaky a ako ich budes ucit?

ingeborgnicol
5. apr 2013

@evamarcel dieta akoze chudnutie? zatial si studujem ci mozeme dietovat 🙂 a hlavne ja ked mam tak na male s mliekom, ale uz nepapam sladke a chleba a kysnute ani ziadny cukor a dala som vela ovocia a zeleninu sa snazim....ale uvazujem nad 90 dnovkou a ty?

alyze
autor
5. apr 2013

@evamarcel ahoj, no uz mi to prislo, ale tie cestoviny, no este som ich neskusala, ale uz by som si ich asi nekupila 😀 prislo to v takom balicku vo vode a ze to treba oplachnut a povarit minutku-dve 😀
Ked ich vyskusam dam vediet 😉 a tie otuby su fajn, dnes som robila taky kolac a celkom sa dal 😀

ingeborgnicol
5. apr 2013

baby mam otazku zevraj pri chudnuti sa tel detoxikuje natoko ze skodlive latky sa vylucuju aj cez mliecko a vsetko ide do babatinka, je to pravda? a ze pri cviceni ide kyselina liecna do mliecka a tiez sa mu skodi? ale napiste prosim tie, co o tom nieco viet epls.

adel22
5. apr 2013

@ingeborgnicol no zatial uspesne na znaky zabudam🙂) ale uz sa zajtra na to zameriam...budem hlavne ked pojdeme papat a spinkat🙂 a potom este ked sa pojdeme cupkat, ale my len 2x tyzdenne🙂

mirkov
5. apr 2013

@ingeborgnicol 🙂 ja mam. Na tom mojom je to tak, ze zvnutra vanicky pod latkou ako je uchytena strieska nahmatas take vybezky ktore musis stlacit k sebe aby sa strieska uvolnila. Neviem, ci si ma pochopila.. Ked nie, najdem navod a ti ho oskenujem.

jgiovanna504
5. apr 2013

@adel22
@ingeborgnicol do znakovania sa chcem asi aj ja pustit.takze budem sa hlasit ako nam to ide 🙂 dakujem za pripomenutie, uz som to chcela zacat zhanat precitat si o tom 😎
a inac,dnes sme boli prvykrat na plaveckom kurze.a vsetkyym mamickam to odporucam.ja som sa vellmi zabavila a Sofke sa naramne pacilo.takze,´tie co vahate,tak nevahajte a hned sa prihlaste, ak vasi drobci maju radi vodicku 😉

adel22
5. apr 2013

@jgiovanna504 Uz sa na tom pracuje a budeme sa cvachtat aj my- cela rodinka🙂

jgiovanna504
5. apr 2013

@adel22 super,tak sa mas na co tesit,ak kuriatko ma rado vodu 😉 moja bola jedina baba medzi chalanmi a najviac kecala a smiala sa na kazdeho 😀 typicke dievca ,vsetkych chalanov balila.asi bude po mame 😎 😀 a ked idete cela rodinka,tak este lepsie,aspon ti muzicek pomoze 🙂

ivkasendy
5. apr 2013

vcera (5.4) sme mali 5 mesiacikov 😉 nechapem, ved len pred chvilkou som si ju priniesla z porodnice... 🙂 🙂 🙂

zabka29
6. apr 2013

@ivkasendy Krásne ste sa zladili 🙂

zabka29
6. apr 2013

@ingeborgnicol Ahoj, tú stieťku môžme využiť pred začatím dokrmovania, aby dieťa uchutnalo cez sieť chuť napr.jablka, banánu a i. Dá sa to využiť aj ako kusítko a neskôr, keď nestíhaš prichystať papanie, tak podáš v sieťke a dieťa sa zatiaľ pobaví.

zabka29
6. apr 2013

Ináč mňa väčšinou cez víkend budí takto skoro resp. aj okolo 6tej starší syn...neporazilo by vás to 😠 Samozrejme do škôlky ho budím pred siedmou 😒

ingeborgnicol
6. apr 2013

@mirkov adkujem pekne pochopila som a uz mame vymenene 🙂))

@jgiovanna504 gratulujem k plavaniu dufam ze sa vam minimalne tak bude pacit ako nam 🙂

@ivkasendy ake ste krasne a doladene az zavidim. ja s tou mojou slonouu vahou na seba okrem vreca nic nedam a teda sa ani nefotim. a veru teraz sme si balicky ruzove doniesli z porodnice a za chvilku maju pol roka neuveritelne....

@adel22 my sa tiez chodime kupkat, plavat alebo ako nazvat ten kurz iba dva krat tyzdenne ci si myslela vecerne kupkanie, co my mame denne tak?

@zabka29 napis poto ako ste spokojni s tou sietkou, mne to pride na hlavu troska, ale zase logicku to a, ak chce babatinko spoznat aj konzistenciu, nielen chut jedla, tie francuzke zeny to tak odporucaju a mne sa to paci, ale tiez sa bojim davat, aby sa nezadusilo sietatko. a kolko ma starsi syn?