Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol cau Nika, asi to je normalne, ja som na tom tak isto, ako hovoris zacalo to, ked mala malá 3 mesiace a stale padaju ako blbe, ale mam strojcek na vlasy v zalohe 😀 😀 😀 dufam ze ho nebude treba 😉
@ingeborgnicol ja mam sice dost kratke vlasy, ale uz ich vidim vsade a hlavne po umyti je ich plna vana ☹
@ingeborgnicol
@mata884 no urobili sme si taky vylet od obeda do vecera. do lesa a do mesta.tot nasa trasa: http://www.sports-tracker.com/#/workout/kibolat...
ale inokedy tak nechodim,nemyslite si :D ale kedze sa konecne tak "prijatelne" oteplilo,tak sme sa teda rodinka vybrali na taku dlhsiu prechadzku 😀
a vlasy ani nespominajte... 😢 tiez ako vy,od 3mesiaca a hoci mam v celku huste vlasy,o chvilku tam nemam nic,lebo ma co teda padat..
no ja tu trasu nevidim nenacitava mi to....
a odsavam zo dna na den menej a menej....
Ach jo, dnes bol cirkus, do teraz mi vrestala v postielke, nie a nie zaspat, az sa zajakavala chudatko ☹ tak teraz v obyvke, sedim v kresle a kocikujem ☹ som zvedava, ako ju prenesiem
@alyze a casto ti tak place? ci len niekedy a kedy si davala spat ze ti do teraz nezaspala? moja, musi byt unavena....
Baby ja mam cisto filozoficku otazku. Spite s miminkami ci ich davate same spat? moja krasne spinka sama, ale citam vsade, ze ked chcem mat viac liiecka a menej nocneho budenia alebo dokonca ziadne, tak by mala spinkat so mnou. No ja sa obavam ze tu trolilinku samostatnosti co ma, jej takto vezmem a okrem toho ked pride chlapik domov nevykopkame ju z postele potom 🙂))))) Vy mate asi opacne prolemy, ako ich vykopkat z posteli ze? ci?
@ingeborgnicol celeeee zle, zasa sme pototo rezim, bola unavena o 18:00 si zdriemla do 18:45 a tu je vysledok, ale konecne som ju ukocikovala, len neviem ako ju premiestnit, dufam ze sa nezobudi 😒
A k tomu spanku s babatkom, ja tak spavam, ale nie celkom, mam postielku vedla postele a bocnicu odmontovanu, take v podstate, ked spime, tak vedla seba, ale aspon tam mozem mat zapnuty monitor 😉 a co sa tyka toho kojenia, tak to v noci tiez neni ziadna vyhra, cca od 4-6 kojeni za 8 hodin 😖 tak ja by som s tebou menila hned 😝 😀
@ingeborgnicol
Nasa mala spi v postielke,tesne pri nasej v posteli a prespinka celu noc v kuse. Niekedy sa v noci zacne mykat asi zo zleho sna ci co,to ju len chytim na chvilocku za rucicku a spi dalej. Keby som tam nebola,asi by sa zobudila a rozplakala..ale zasa k nam do postele ju brat nechcem,aby sme sa nerusili pri spani. Takze ked zhrniem 🙂 postielka pritlacena k nasej posteli a v pripade nudzi rychle chytenie rucicky to u nas isti 😉
@ingeborgnicol no oproti tým nociam čo už týždeň máme to bolo úplne niečo iné... nie je spotený, lebo zavriem radiátor a ešte kým ide spať tak vetrám... a je v izbe chladnejšie... nie je spotený...
babyyyy ja som dnes malého našla v postieľke na kolenách, mal vystreté ruky a bol na kolenách... celkom ako pri lezení, už len sa pohnúť dopredu 🙂 😉
@ingeborgnicol aj náš tak sedí aj sa priťahuje sám do sedu, v kočíku som ho skúsila dať do šporťáku a kdeže sa oprieť dopredu natiahnutý a sedel, samozrejme tiež občas padne, lenže tu je problém, že on vôbec inak nechce byť 😉
@ingeborgnicol my máme malého v posteli ale ja to neriešim aj staršia spávala s nami a pekne od 3 rokov spinká sama vo svojej izbe... nebude to navždy 🙂
No vysledok mojho pokusu-vstala iba dva krat za celu noc a keby som ju o 08.15 nezobudila neviem do kedy spinka 🙂))) lenze aj ja s zaspala a dlsie spanie mae od 09.0 este ze je taka mila a zaspala aj o 09.00. Takze spanie krasne, ale ja si neciti mchrbat, kolovala osm kolo nej celu noc. Ako to robite baby ze vymenine pri nich cecky v noci, ked lezite?no neviem citoto je toto co chcem...
tak aj naša Ella začína mať maniere pri spaní.. doteraz skoro 5 mesiacov bezproblémové zaspávanie v postieľke, ráno okolo 8,00, potom okolo 11,00 som ju položila do postieľky na brucho, ako spíme od malička 😝 , dala som cumlík, pohladkala, zapla kolotoč a neriešila.. malá vždy zaspala.. teraz tretí deň už keď vidí, že ju vkladám do postieľky, spustí taký rev, že konec.. v sobotu to bolo najhoršie,lebo všetci sme boli doma, a jasné, že ju každý chodil strašne ukľudňovať, tak nakoniec si dobabrala celý režim a bolo to s ňou celý deň neznesiteľné.Včera to bolo o trošičku lepšie, nechala som ju asi pol hodiny revať, jasné, že som jej chodila dávať cumlík a ukladať do spiacej polohy, lebo ona sa vždy nájde na opačnom konci postieľky , hlava otrieskaná o drevené tyčky, no hrúza.. Dnes sa to skrátilo len na 20 minút, ale aj tak som z toho na nervy, ako sa snaží so mnou cvičiť. Jedine večer zaspí hneď, teda zatiaľ. To už asi budú na nás skúšať, čo môžu, masky malé 😝 . Ešte ma napadlo, či sa už pomaly nechce preorientovať len na dva spánky, doobedňajší a poobedňajší.. myslíte, že to ešte nie je skoro? 😝
No a pre tie, čo prikrmujete... chcem dať typ, čo našej maličkej chutí.. Uvarila som jej ryžu s ošúpaným jablčkom vo vode, úplne domäkka, potom vymixovala, pridala dve odmerky UM, pre tie čo kojíte trošku materského mliečka.. véééľmi jej to chutilo. A ešte mám jeden typ, čo som vyskúšala.. uvarila som brokolicu, mrkvu a cuketu vo vode, vymixovala to..bolo to také redšie, polievkové..občas jej chcem dať aj z toho vývaru, v čom sa zeleninka varí.. a na zahustenie som použila dve odmerky instantnej ryžovej kaše. Tiež jej to veľmi chutilo.. normálne ma to baví tie prvé príkrmy. Včera som jej už uvarila aj jeden rezanček králičieho mäska so zeleninkou, zatiaľ všetko znáša, tak sa veľmi vytešujem 😉
@tinasc aj nasa tak "lozi, pozeram ze nasi drobci su rovnako pohybovo zdatni, za chvilku sa nenzadame a lietame za nimu kua, zlate casy uz koncia 😝
@tinuska1112 su deti co maju takto skoro 2 spany a vyhovuje im to aj dieta mojej priatelky uz ma iba dva spanky a je ystare ako nase. ja so vdacna za tri poriadne este, vlastne takto skoro cely den presi, a tiez sa bojim dokedy....
@ingeborgnicol aj ja som vďačná za tri.. keď sme von podvečer alebo ideme niekde autom, tak dá aj kratučký štvrtý ešte.. ale tak ja si to vôbec neviem vysvetliť, čo sa jej robí.. naozaj sme to mali úplne ideálne doteraz a podľa mňa to musí nejaký dôvod, keď takto začala vystrájať..budem sa to snažiť ustáť, lebo ja si myslím, že ešte potrebuje aj ten ranný spánok..
@ingeborgnicol však ja už teraz mám dosť, čo to dokáže v tej postieľke, že sa nájde na opačnom konci, ona sa tak odštopuje a plazí.. aj v detskej na tom hracom koberci ju nájdem stále úplne na opačnom konci ako ju položím 🙂 Ale ona sa aj dosť kotúľa.. ja si myslím, že jej to ide preto tak skoro, že spáva na tom bruchu, tak aj hlavu veľmi skoro dvíhala..ale zas do sedu sa jej veľmi nechce dvíhať..Ináč dnes ideme na prvé očkovanie konečne, dúfam, že dobre zvládneme ..
@tinuska1112 môj má veľmi rád cuketu s kalerábom a karfiolom a dám tam aj petržlenu trošku plus trošku karotky, ale tú nechcem dávať každý deň 🙂 nestíham potom naberať už som kúpila väčšiu lyžičku 😀
@tinasc vidíš, tak toto vyskúšam.. ja som jej zatiaľ karfiol a petržlen nedávala, ale vyskúšam 😉 Aj našej zatiaľ chutí zeleninka, tiež na obed spapá za misku.. už ani mliečko za tým nechce..
@tinuska1112 ahoj, aj mna to napadlo, lebo ked ju ukladam na poobedny spanok, tak nie a nie zaspat☹ a ked uz zaspi, tak si to zamiena s nocnym a mam problem ju zobudit a to nehovorimo tom ze tu este v noci okolo nej beham, co je nervna a nemoze zaspat.
@ingeborgnicol no na to spolocne spanie.moja kym spala v postielke budila sa menej ako teraz.lenze uspavala som ju dost dlho a musela som k nej vstavat, co som sa teda ja vobec nevyspala,odkedy spime spolu,tak sa sice budi castejsie,ale len dam ceecok a zaspi. a ano,momentalne mam mlieka habadej,a to som si chcela predtym aj senovku a benedikt objednavat.pocuca a spime obe dalej.akurat ze sa mi takto zobudi 2 az 8krat.zzatial kazda noc ina.vzdy sa zobudi inak,ale ja uz ani na hodinky nepozeram..viac mi to tak vyhovuje. a aj na tvoju radu som dala,ze aby nespala vzdy na inom mieste,lebo takto spala v postielke,v posteli, v kociku, v manduce,tak som aspon jedno vypustila 😀
@tinuska1112 skús hlavne ten petržlen, ten keď sa uvarí tak je sladučký, dobre tú zeleninku ochutí... pre nás veru miska na obed už nie je žiadny problém 😉 a mliečko tiež už za tým nechce... ešte tento týždeň som chcela len dávať zeleninu a od budúceho týždňa mu dám aj nejaké jabĺčko, alebo banán 🙂
@tinasc ok,tak vyskúšame .. potom dám vedieť, ako chutil.. jabĺčko jej už dávam od minulého týždňa, ale len uvarené.. buď so zemiačkom alebo s ryžou.. viem, divoká kombinácia, ale tak aby ju to aj zasýtilo a veľmi jej to chutí..

@ingeborgnicol Ja ešte efekt tých tbl nevidím, ale dúfam, že sa dostavia. ☹ ☹ Vlasy všade, všade, všade 😝