Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@mirkov aky je zlatulinky 🙂))) no ja taky nemam fusacek ja mam ten klasicky stokacikovsky...a mam este jeden ale ten sa neda ani rozzispovat a nema ani otvory na 5 bodove zapinanie. tak neviem co zajtra vymyslim. a aj ja mam samozrejme novorodenecku vlozku to este zo dva mesiace budu potrebovat si myslim 🙂
@slady hej hej svine pohariky, maju lepsiu pameta ako ja ja ledva pametam ci som rano mala stolicu 😀 😀 😀 😀 a neuveris ale mne velmi chutia aj zdrave veci fakt napriklad neznasam mastne jedla, sladkosti som v zivote nejedla, ani presolene extra nic ani nezdrave veci 🙂))))) to len teraz so otocena dajaka
@ingeborgnicol ved aj mne zacali chutit aj zdrave, len musia byt fajne spravene 🙂 joj moja svokra vie tak fajne pripiect zeleninku, vzivote by som si nebola myslela ze mi bude chutit britska kuchyna a ahaho! 😀 takze zjavne to zalezi na kucharskom umeni, moja mamca tomu velmi nedala a ja som jej vztah k vareniu a talent zjavne zdedila 😀 len piect na nevyslovne bavi. ale to sa zase dostavame k tym sladkostiam a pecivu 😀 no v piatok mam na veceru navstevu- taka gurmanska kamoska mi pride prespat, tak uz teraz sa mi pari z hlavy ze co jej idem navarit fajne 😀
ahojte baby, my sme tiež novembrové 🙂 snažila som sa čo to prečítať čo tu píšete. Veľký obdiv, že tu tak diskutujete, ja som sa sem dostala až teraz. Môj malý poklad ma tak zamestnáva, že nemám na nič čas. Konečne sa nám polepšil aspoň nočný spánok. Lebo cez deň spíme max 2,5 hodiny a to myslím za celý deň. Do teraz som nemala čas absolútne na nič, čo sa hlavne odrazilo na mojej váhe 😀 ani pred tehotenstvom som takú váhu nemala ako teraz. Za to môj malý poklad váži už asi 7,5 kila a to ju plne kojím. Koľko vážia Vaše detičky? Mne sa Zannka narodila s váhou 3020g.
@mato_zuzka ahoj a vitaj 🙂 co sa tyka denneho spanku, moja da cez den dokopy len cca 1,5 hod. (vacsinou 3x po polhodine), takze si na tom este ako tak dobre (aspon oproti nam) 😀 a moja tiez uz ma okolo 7,5kg, dnes sme sa akurat vazili ze ja sama a s nou, a rozdiel bol 7,6 (oblecena) 🙂 tiez je cisto len kojena, no porodnu vahu sme mali uctihodnych 3800g 😉 inak, Zanna je velmi zaujimave a krasne meno 🙂
No tato noc katastrofa. Kazdu pol hodinku hore a na ruky pohojdat a zaspi a zase dookola. Strasne ma nazbierane na prieduskach a vykaslavanie sice ide, ale asi malo. Mna rozboleli ruky, nohy aj brucho z toho nosenia a to beriem antibiotika a ze vraj nemam mat zataz. No da sa to pri 4-meacnom babatku? Lutujem ho velmi, ale uz som az bola zla na neho a potom mi to bolo luto. Svina choroba. Pojdeme ho ukazat radsej doktorke, aby sme nieco nezanedbali. Teraz sedime v obyvke a muzicek sa s nim hraje. No ciste psycho. A mna boli cely clovek. ☹
@mata884 citim s tebou, aj my sme mali noc na nic ☹ tiez bola stale hore, stale chcela len cecik a mna pri tom hrbeni sa k nej do postielky zasa seklo v krku 😠 to je uz asi po 4 krat co ju mame, to je bolest, az mi je do placu
Dnes zacinam s prikrmami, lebo za chvylku bude zo mna invalid...
dobre ranko 🙂. Ufff, tak uz 3 noc drobec nacvicuje otacanie. Vkuse!!! Nie a nie sa ulozit, hemzi sa, hra sa, potom sa jeduje a zaziape. Konecna. Uz neviem ako ho upokojit. Mam pocit, ze to otacanie ho vyrusuje. Vy mate vporiadku noci? No ale cez den je nazozratie 😀
@alyze au! ja som sa tak krivila u svokry bo sme mali malu postel a musela som sa tlacit okolo Zorky vselijako a tiez som mala krk stuhnuty ale vdakabohu nie seknuty, dufam ze sa ti da coskoro do poriadku teda. teraz sa konecne zase valame v prazdnej posteli tak je nam super obom 🙂
co sa tyka znakovania, zatial som sa dozvedela, ze znakovat sa ma zacat kedykolvek, ze treba zacat 4-5 znakmi najviac, a treba ich ukazovat popri danej cinnosti s ktorou suvisia (co je logicke) a najlepsie ked je dieta kludne a sustredene 🙂 a ze ked zacnu znakovat spat tak to nebude vyzerat ako ozajstne znaky zatial, lebo sa im musi dovivinut motorika, ale treba si vsimat akykolvek naznak znaku a chvalit kazdy pokus a treba byt konzistentny, co je moj najvacsi problem 😀
problem je, ze tieto znaky co tu mam su hluchoneme znaky ake sa pouzivaju v amerike a pre jednotlive krajiny je to trosku odlisne, aj ked vraj nie velmi, tak neviem ci chcete aj jednotlive znaky alebo ci si ich pohladate same, najlepsie je asi kupit si slovnik znakovej reci a zacat so slovami ako ahoj, mlieko, kupat sa, spat, mrkva, jablcko, atd. podla toho co ma ktore dieta rado a co ktore dieta najviac zaujima 🙂
My máme od včera doma mimozemšťanku...malá vydáva zvuky ako pokazené rádio alebo vysielačka 🙂 🙂 🙂 🙂 Dnes mám prvý pilates, tak sa teším. Naše noci sú tiež dosť akčné nakoľko malá si dožaduje cicku cca každé 2 hod a to dosť hlasno dáva túto potrebu najavo. Keď bola menšia, tak kľudne počkala, kým sa mamka priplazí a teraz reve ako najatá 😠 😠 😠 Ale chvalabohu nášho Bruna nezobudilo ani keď som jej pár x v noci odsávala sople 😉 😉 😉 😉
@zabka29 ahoj ako si spokojna s tou sietkou, ja som dnes skoro infarktovala mala papka dost hltavo a dala som jej korku chleba a normlane sa mi zacala dusit som sa fajne zlakla nevedela som co skor najprv som ryhclo mlieko odavala potom som ju zodvihla a k zemi hlavu ...juj idem si ju asi kupit
@zabka29 a chcu vam babatka papat rano ked v noci jedia lebo moja mala jak lietadlo alebo luk sa odsunie rano a nebude sa kojit ani za svet ale v noci zas budenie kazdu hodku a pol az dve...a ci jej dam papat naposledy v noci o 1 alebo ako dnes rano o 3,30 o 6tej rano sa nechce prisat az do 8 kym zas nechce spat a sa uspavat pri kojeni...
JUj pozeram ze ste ali zase strasnu noc baby ja Vam drzim palceky aby ste ci skvor boli vsetky fit. Inak nam davno pradavno poradili aby sme naklonili matrac. a aj sme to tak urobili hlavou hore je mala a tym padom ona nepochoduje po posteli maximalne sa tak sklzne....ale ziadne otacanie ani nic podobne...nechcete vyskusat?
@evamarcel moja chce papat vzdy a za kazdych podmienok 🙂))))
@zabka29 aj nasa vydava asi 3 tyzdne take zvuky aj som ju nahrala starkemu a poslala dost sa smial , ci sa pokazila 🙂
@slady chcem slovnik chcem znaky a ja ju musim aj tak kvoli BMK pozorovat tak by som rada
@alyze zelam "odseknuty krk cim skvor"
@mato_zuzka vitaj nechces s nami chudnut? my sa snazime uz tyzden 🙂 sme tri, ale mozes sa pripojit

@ingeborgnicol ja viem! ale vydrz to tu chvilu 😀 ja viem ze chutove poharuky sa dozivaju dakych 10 az 14 dni ci kolko, tym padom po dvoch tyzdnoch by si mala mat komplet vsetky nove, a preto ked mas nejaku dietu, tak su prve 2 tyzdne najtazsie, lebo chutove bunky maju pamat a pytaju si za co su zvyknute, ale potom uz mas vsetky nove a pytaju si to na co si ich naucila 🙂 a este veim ze clovek ma chut na sladke ked ma niekde v organizme candidu, bo ta si zvykne pytat poziven svina jedna. ja zijem na sladkostiach od malicka, moja mamca mi vravi ze ked som bola decko nedostala do mna nic - zeleninu som nelubila, maso som nepozula, polievky nemusim doteraz, jedine co som tlacila bolo pecivo a sladkosti a to mi ostalo doteraz - to najnezdravsie co existuje. ale uz sa idem zase snazit, slubujem 🙂 samozrejme nie kvoli vahe ale skor kvoli energii a zdraviu, nech nie som jak mechom udreta furt 🙂