icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

zabka29
11. apr 2013

@evamarcel Tá sieť je podľa mňa skôr na to, aby si dieťa zvyklo na chuť inú ako mlieka.Dieťa saje napr. šťavu z jablka. Slúži to aj ako hryzátko. Mojej Lejke to vyhovuje, lebo už máme 2 zúbky a hryzka a saje o100 6 😉 Zatiaľ sme skúsili surovú mrkvu, ale tá bola príliš tvrdá, tak jablko bolo ideálne. Cez našu sieťku neprejde okrem šťavy nič. Kupila som tú od Jane. Dusenie je veľľľľmi nepríjemné, ale nič iné ako podávanie čo najtuhších vecí ti nepomôže. Nemixuj a skúšaj po malých množstvách pomaličky. Ale kukám, že už si trojnásobná mamka, takže to všetko vieš.....a hlavne aby zubky vám uz vyšli, lebo to uľahčí jedenie. Potom by sa už nemalo dieťatko dusiť, lebo si pomôže zúbkami

ivinka77
11. apr 2013

@evamarcel no ano, teraz je ukazkova....ale mozno mi to vsetko v puberte spocita dvojnasobne 🙂 hehe, ale teraz si to uzivam 🙂

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 jujuj daj pokoj som dvojnasobna to som tam daco zle oznacila ...myslim ze dve mi bohate stacia🙂))))))))) aspon pre zatial...keby to tak furt spalo a jedlo jak ivinkine tak mozno by som sa este dala nahovorit🙂)))))))))))

zabka29
11. apr 2013

@evamarcelČo sa týka kojenia, tak u nás platia tie dve hodiny skoro za každých okolností. Jedine, keĎ spí v kočíku, tak sa to natiahne...niekedy aj na 4 hod, ale ona si to hneď vyrovná, lebo v zápätí jeme pod 2 hod. Ráno nám vychádza kojenie okolo 5tej a potom ide spať okolo 7,30 a bolo obdobie, keď šla najprv spať a potom sme kojili. Raz som potrebovala ja odniesť syna do škôlky, tak reku pre istotu ju nakojím pre spaním ráno. To ste mali vidieť ten cirkus....hysterický rev a odťahovanie od cicky....som bola normálne v šoku, lebo som si myslela, že moja bambuľa je ciciak ako z knižky a keď vidí cicku, tak neodmietne. Ale chcela proste spať a ja som to potom už pochopila.
Ináč my kojíme aj 10x denne niekedy aj viac. Dokrmovanie znižuje frekvenciu kojenia, tak ja radšej počkám ešte chvíľu, lebo netúžim dostať menzes.

evamarcel
11. apr 2013

@ivinka77 no tak to si musime pisat az do puberty nasich drobcov 😀 inac by ma tiez zaujimalo ze ako sa spravaju ukazkove babatka🙂

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 no to ani ja ...a to ozaj zavisi od castosti kojenia?

zabka29
11. apr 2013

@evamarcel My sa smejeme, že keď bude tretie lepšie ako naša druhorodená, tak aj štyri môžme mať...akurát dotáciu z ministerstva si musím vybaviť. My totiž stále riešime nášho prvorodeného syna, ktorý nám dáva zabrať stále a naša Lea je anjelik..aj keď nespí veľa, je neskutočne komunikatívna, usmiata a samostatná. My ani nechápeme, že aj takéto môže byť dieťa.

zabka29
11. apr 2013

@evamarcel Aj som to niekde čítala a aj mi to tak vychádza, lebo kamoška už dávno má a ona kojila od začiatku vo väčších intervaloch ako ja. Ale možno to nie je tak u každého. Ja som už mala asi pred mesiacom pocit, že isto dnes dostanem, ale nakoniec zatiaľ je to O.K.

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 no moja sa bude kojit cez den jedine pred spanim ja to nechapem mozem ja vytahovat ked ona chce pozerat co sa deje jej nic nesmie ujst ...to des...ja musim ist kojit iba do spalne dat ju do overalu a na hlavu ciapku aby sa ona prisala a zaroven sa chce uspavat...a ked sa zobudi a si myslim ze uz po dvoch hodkach spania by aj mohla byt hladna ani nahodou sa neprisaje a este vies aka u nas kovbojka ked som s mojimi dvomi sama ,mala je zvedava co maly robi a staci ze nieco buchne a to sme mi v spalni a maly v detskej tak hned sa otrhava a uz otaca hlavu ze co...jojjj to nesmie ani muska preletiet lebo ju vsetko vyrusi a najhorsie ked maly krici mamkaaaaaaa ja sa bojim ja som uz hotova jedno nemoze jest bo krci a druhe sa bojiiii tak sa rozkuskuj

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 no zato my mame asi dve akcne deti🙂))) takze zaberak

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 pisem si s maminkou s ktorou som sa zoznamila v porodnici mame rovnako stare babulky akurat ze moja rano narodena jej vecer a jej mala uz lozi je to jej prve babo je asi akcne dost...tak mi pisala ze nevie ci sa odhodla k druhemu a tretie povazuje za hrdinstvo...ale ti poviem ze ja teraz pri tych mojich dvoch normalne obdivujem maminky s viac detmi ozaj klobuk dole ako to zvladaju

zabka29
11. apr 2013

@evamarcel No ja obdivujem aj teba, že máš taký vekový rozdiel medzi deťmi...ja som si povedala, že až keď bude syn väčší môžme mať druhé. My sme sa do jeho 3 rokov nedostali ani k myšlienke na ďalšie bábo. Keď dovršil 4 rok, tak sám si začal pýtať súrodenca,,,samozrejme chcel brata......tak nám to trvalo trochu dlhšie a tak máme 5 a pol roka rozdiel. Tretie do 40tky stíham ltt...no uvidíme

ingeborgnicol
11. apr 2013

ahoj zenske ja len hlasim ze som uz nazad krasne rozkojena 🙂 som sa zabudla pochvalit ( apredpokladam ze sa to nejak dodre kedze som to vyslovila nahlas) a dokonca tak dobre ze ani nepametam kedy tka dobre bolo 🙂

evamarcel
11. apr 2013

@zabka29 no ja som chcela este mensi rozdiel ze sa viac vyhraju...ale teraz co viem ake fajne narocne to je taaaak...no ale zas maly je neposedko ale velmi milucky laskavy a malu prijal super on ju tak lubi ze ozaj som velmi milo prekvapena normalne nejako ani ziarlivost zatial nebadam...a chcela som urcite druhe aby mal niekoho tak mi prislo luto ze ked sme isli ku kamaratke a ta mala dve alebo sme niekde isli tak chcel niekoho a oni nechceli sa s nim hrat lebo ho nepoznali mali svojich surodencov a on potom taky smutny bol...no tak som chcela hned babo.....no ale da to zabrat taky vekovy rozdiel a to mi este nechodi ani do skolky ale slady ma tusim este mensi rozdiel

Inac aj moj stale tvrdil ze bude mat Simonka potom uz ked sme vedeli ze to je dievcatko tak chcel Evku a potom sa mu uz zacalo pacit ze Emka 🙂)))

evamarcel
11. apr 2013

@ingeborgnicol no super u teba vitazi velka chut kojit a vtedy bude mliecka nadostac vzdy

alyze
autor
11. apr 2013

@evamarcel evi a ty mas dve deti ?

ingeborgnicol
11. apr 2013

@evamarcel a akych mas stare deticky?
a dufam, ale podla mna viatazia tabletky na mliecko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale kojime.

a dnes sme mali krasny den, aj plavaren za nami, aj sme dodrzali rezim na bodku, krasne spala, dokonca aj predvecerny spanok si schrupla aj so mnuo o pol hodinu dlhsie. cize znova sa potvrdilo cim lepsi spanok cez den, tym lepsi v noci 🙂

alyze
autor
11. apr 2013

@evamarcel to aj my mame tak s tym kojenim, vsetko je zaujimavejsie, ako to co ma, aj 20 krat sa odpoji, kym sa vobec naje 😖

evamarcel
11. apr 2013

@alyze ano dve neviem ci som si daco zle dala do profilu ci co...ze mi tam pise tri 🙂))

evamarcel
11. apr 2013

@ingeborgnicol presne s tebou suhlasim len ako dosiahnut ten dobry spanok cez den je u mna otaznik🙂 no mam 3rocny vekovy rozdiel

evamarcel
11. apr 2013

@alyze no len moja sa ani nepripoji ked nechce ist spat a nie som v spalni kde nas nic nerusi kdekolvek inde nema zaujem🙂

petuska55
11. apr 2013

ahojte babule, tak deti spia, konečne som sa sem dostala. Boli sme dnes von, užívali sme si slniečka však zajtra má pršať. Inak malý mal dnes prvý krát zelenú stolicu - normálne som sa zlakla, ale vraj je to OK, len to mám sledovať aby to netrvalo dlho. A tiež máme problém, že ked ´kojím a niekto je v blízkosti tak sa odtrha a kuká inam - hlavne na sestru. Tiež budem musiet začat chodit kojit do spálne, potom sa poriadne nenaje a aj z toho môže mať zelenú stolicu.
Ja som už menzes mala a kojím každé 3 až 4 hodky, neviem či to závisí od častosti kojenia, možno ano.

alyze
autor
11. apr 2013

@evamarcel uz je to oki 😉 🙂

evamarcel
11. apr 2013

@alyze no nech to tu nemätiem 😀

alyze
autor
11. apr 2013

inac, ked je tu rec o menzese, tak ja este nic, aspon nejaka vyhoda 😀

komarekmik
11. apr 2013

@evamarcel jasne,pytaj. V noci spi od 8.20 aby sa stihlo burlive vino 🙂)-. Zobudi sa rano 5.15-5.30, prebalime,napapame,grgneme a spi dalej tak do 8 priblizne. Dve hodinky po zobudeni ju dam znova spat, to zaspi v pohode, ale odpoludnajsi spanok da uz len v kociku, ten je rozny podla toho kedy a na ako dlho sa mi chce ist von 🙂 ale od siestej aby uz bola hore a pekne vecer zaspala. Ved v noci ten den dospi🙂 Viem, ze vy mate problem s nocami, co ma este napada, davas drobca grgnut? Lebo ja ked nedam, do pol hodinky by bola hore a tazilo by ju brusko. Z jedla sme skusali len mrkvicku. Nechutila jej, tak som sa rozhodla, ze take 2 tyzdne este pockam, nech ma 5 mesiacov a potom uz to nevzdam 🙂 ved mliecka mam dost, pribera mi pekne a kdesi som davnejsie citala, ze ked moc odmieta prikrm, este nan mozno nie je pripravena

ingeborgnicol
11. apr 2013

@petuska55 neboj sa zelena stolica je pri dlhodobom hlade. takze to nebude si myslim, a ak nahodou tak mozno to napravia prikrmy ci nie? ale to by aj stlica bola dlhodoba, ja si myslim ze to uvidis, ci bude dalej zelena, alebo nie. Drzim prstiky aby cim skvor preslo.

Baby ak vam to pomoze, ja som dnes prisla na fintu uz minule som to pisala, moja sa strasne odpaja a ja potom musim aj odsavat aby sa mi tvorilo mliecko. ale treba vyskusat hlavne v lahu kojit v izbekde nikto a nic nie je. aj moja otaca hlavou a ke dnejde telka mi hlavou ukazuje ze nejde 😀 😀 😀 takze ist niekam kde nikto nie je a lahnut si a v lahu nakojit, za hlavu jej alebo jemu dat vankus, polozit nabok a prilnut k prsu, aj by som to tu nakreslila keb ysa dalo. a tak sa neotrha lebo nema na to priestor. a pre tie co nevedia po leziacky (Aj ked evka mohla by si to predsa skuat) skuste takto prestriedat tieto 4 polohy:
lava normalne
prave futbalova
lava futbalova
prava normalne
a takto by si mali vyciciat mliecko ovela viac ako ked kojime normalne a sa odpajaju. aj moja sa odpaja ale ked kojim v lahu tak to prve, kym ide mliecko silnejsie sa odpaja menej,

komarekmik
11. apr 2013

@evamarcel cez den jej dam kedy chce, zhruba tak kazde 2 hodinky. Vzdy papa tak 5 minut, ale to jedenie pred spanim je aj polhodinove. Asi sa chce riadne natlacit aby sa v noci dobre vyspala

mata884
11. apr 2013

... a sme v nemocnici s podozrením na zápal pľúc :/

slady
11. apr 2013

@ingeborgnicol no paradicka tak blahozelam k rozkojeniu, ja uz som sa definitivne naucila riadne odstrekovat bez odsavacky, co som si pred m myslela ze sa to neda efektivne zmychat a aha ho - mlieka ako zo sprchy 😀