icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

mata884
12. apr 2013

@mirkov
@ingeborgnicol
@slady @
@zabka29
No tu nikomu nič nehovorí kľud, lebo bábätká spia. Zabudli, ked mali malé deti. Matejko to na počudovanie celkom zvládá. Teplotu nemá. Ale ten pohľad má nici. A ťažké je ho zabaviť, ked je hore. Dakujem dievčatá za pozitívnu energiu ste zlaté.

alyze
autor
12. apr 2013

@mata884 nech ste odtiaľ čim skôr preč, skoré uzdravie prajem 😉 a sestričky a doktori sú tu pre nás nie my pre nich, tak nebuď ticho povedz si svoj názor 🙂

ingeborgnicol
12. apr 2013

@mata884 suhlasim s alyze a drz sa! 7 dni je tam ako v pekle chapem ta. cim skvor domov pf pf pf....Matejko len lezka? a chce lezkat? neplace? neviem si predstavit ze by niekto maliku len nechal cele dni v postielke moju , ta by asi zblbla, chudatko Matejko.....nech ste uz zdravucky,

ingeborgnicol
12. apr 2013

No tu prsi uz ako z krhly ☹ toto veru nevyzera dnes na prechadzku...uz som uvazovala ze ju dam do manducy pod kabat ale komu sa chce s tym trepat a blinkat po uliciach 2 a pol hodiny,,,,,

ivinka77
12. apr 2013

@ingeborgnicol aaaale nechlastam....ale mala som straaaaaasidelnu chut...tak som si nejake decko a pol uliala...len take slabe ruzove...taka sirupova vodicka 🙂 ale dobre padlo 🙂 a vcera som dala len 50 drepov a rotoped pol hodku, viac som nejak nestihala ani sa mi nechcelo :(

mata884
12. apr 2013

@ingeborgnicol nevydrzal by stale ležať, tak ho beriem na ruky,ale chodiť s tým stojanom na infuziu je strašné. Funguje iba jedno koliesko a druhou rukou držať malého dá zabrať a este davat pozor na hlavičku no proste des. No musíme to vydržať.:|

ingeborgnicol
12. apr 2013

@ivinka77 a ako je to s tou kyselinou mliecnou co sa vylucuje pocas cvicenia do tela? zevraj je to nebezpecne pre bbatinka a mozu sa z toho az otravit toho sa nebojis pri cviceni? ja by som sa bala 🙂 a aj 50 je az az ved ti hovorim ze ja by som ani 5 nedala 🙂))si sikulka.

@mata884 no to ti verim, ale cely den by iste nevydrzal v postielke, to sa neda a aspon trosku si ho pritulis aj ked v tazkych podmienkach......drzim palceky. Mozno tu by ti bola dobra satka, mohla by si v nej ho mat aj hodiny a on by mohol mat infuziu. alebo baby vak....neuvazovala si nad tym? a mala by si ho pri sebe a on by spal. ale neviem ako to je ked neni zvyknuty.

zabka29
12. apr 2013

@ingeborgnicol Práve som videla susedku, ktorá krásne zladená s kočíkom sa prechádzala v žltom pršiplášti aj s 2,5 ročnou dcérkou...zlaté boli...ona musí vyvenčiť tú staršiu a tiež jej malá 2 mesačná nespí doma viac ako 30 min, tak je furt von. Ja uvidím, keď bude mrholiť pôjdem.
Tiež by som opatrne s tým cvičením...pilates bol O.K....Ináč červené víno je super na laktáciu, takže Nika povinne po poháriku večer...zdravšie ako vinea

tinuska1112
12. apr 2013

@mata884 držím palce nech je drobček čím skôr zdravý a nech ste doma.. ja som bola s maličkou 4 dni v nemocnici keď mala 2 a pol mesiaca, to isté, poviazané rúčky o nôžky alebo postieľku, infúzia... a to nemala na stojane, ale v takom stroji nad hlavou na poličke, tak sme ani veľmi chodiť nemohli 😢 A s tým spánkom tam bol des.. keď som ju konečne uspala, tak vždy niekto vošiel a strašne ju potreboval vidieť rozbalenú.. zlé sa mi na to už len spomína, veľmi s vami súcitím.. aj s tebou, aj s drobčekom. Ešte raz prajem skoré uzdravenie ...

tinasc
12. apr 2013

@mata884 aaaach bože, to ako že rúčky priviazané o nôžky????? to si neviem ani predstaviť, držte sa, skoré uzdravenie nech ste čím skôr doma, posielam Ti energiu aby si to tam aj drobček vydržali, veľa veľa sily prajem, nech to rýchlo prejde... držím moc palce... myslím na vás... a tie sestry, by som nakopala niekam...

tinasc
12. apr 2013

@ingeborgnicol joooj to ja nepoznám brata, keď malý spí, to tu terorizujem každého, kto hovorí čo i len trošku hlasnejšie... a najviac si to odnáša krpatá ja viem ona je teraz chúďa, lebo sa musí prispôsobiť... no čo už... a my sme boli hore v noci dvakrát a dvakrát stiahol celú fľašu... hrozné... 😉

tinasc
12. apr 2013

@mata884 ježiš a to kde má tú infúzku? no neviem či by som taký pohľad zvládla... tak sa držkajte, pusu malinkému...

mata884
12. apr 2013

@tinasc infuzku má nad celom v hlavičke, ked mi ho včera tak priniesli tak som revala veľmi. Uz som si trošku na to zvykla.

@tinasc
@tinuska1112 dakujem veľmi pekne

tinasc
12. apr 2013

@mata884 chúďatko, však aj on musel byť uplakaný... aj unavený z toho... ešte si pamätám, ako môjmu drobcovi robili v pôrodnici stále nejaké vyšetrenia, lebo bol veľký, mal nízku glykémiu, žltačku, merali bilirubín, stále ho niekde pichali, v päte bol celý dopichaný, ach ako som trpela s ním a on z toho revu bol taký unavený, že stále spal... čo si teraz vynahrádza...

petuska55
12. apr 2013

mata884 - joj moja,držkajte sa, nech je malý rýchlo fit a ste doma, verím že v nemocnici je to otras.
U nás počasie o ničom, drobec drichmá na balkone, ja som si stihla trošku zacvičit, upratané mám, dnes nevarím, spravím si len krupicovú kašu. Inak ta zelená stolica dnes už nebola, bola pekná horčicová, tak neviem čo to malo včera byť.

ingeborgnicol
12. apr 2013

@petuska55 mozno ste len nieco popapkali a bude dobre 🙂

@mata884 neboj nic za chvilku budete domka a aj zabudnes ze bolo zle!
@zabka29 no ja som si dala zavezok ze si uz po porode ani nezapalim ani alkohol nedam, ked som uz musela prestat :_))))) ja som bola dost silna fajciarka cely zivot a az ked som ochorela tak som stale zacala, prestala a dokolecka, tak som si povedala ze ok, ale po porode uz nie, ked tak dlho vydrzim ze ani tehotenstvo ani dojcenie, tak uz potom musi vzdy vydrzat 🙂 nehovorim dobre vinko nieje zle, ale ked nemusi uz byt tak ok.

My se boli na prechadzke nakoniec hodku aj nieco ale sa zobudila a ani svatemu zase spainkat tak som dobehla domov, nakojila a dala spat zase tak cakam co z toho bude, ale vyzera to ze zaspinkala a bude spinkat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ingeborgnicol
12. apr 2013

@tinasc pocuj to ani ja u mna su uz aj moje psy v nemilosti za to ze stekaju a mala nemoze spinkat!ja nenavidim nikoho kto prerusi spanok mojej dcerusky 🙂 😝

mata884
12. apr 2013

@petuska55 dakujem veľmi

ivinka77
12. apr 2013

@zabka29
@ingeborgnicol cvicenia sa netreba bat, pokial sa to neprehana.... vsade pisu, ze kyselina mliecna sa uvolnuje do mlieka az vtedy, ked ma clovek riadnu svalovicu...a to mne teda pri tom mojom slimacom tempe nehrozi ani nahodou... 🙂 takze v pohodicke... ja nemakam naplno, len tak sa na tom rotopede poflakujem na najlahsom stupni 🙂

mata884
12. apr 2013

@ingeborgnicol to sme na tom rovnako. Doma stale len pssst pssst pocuju, aby nezobudili malého a riadne sa na mna mracia a tu už nemám rada aj upratovačky. Vojdu kedy sa im chce, buchaju do postielky aj s vedrami. A na chodbe som už bola 2x pozrieť skaredo, ale majú to na haku. Mrchi jedne. Ja som od včera rana spala asi 3hodiny. Ja budem asi pekne nepríjemná o chvíľku.

ingeborgnicol
12. apr 2013

@ivinka77 tak potom ja sa nebojim vobec ja vobec nemozem po tej operacii cvicit a aj keby som mohla tak mam este chorobu nevyliecenu takze mi neda ale nieco by som predsa 🙂)) uz nech je slniecko aspon nech prechadzky dlhe predlhe su

ingeborgnicol
12. apr 2013

@mata884 nic si z toho nerob ja by som uz bola ako uragan iste by ma minimalne vyhodili a fakt si nevem predstavit ako y sme s malikou bez reziu fungovali teraz ked ho nedodrzime tak sme zl eobe cize ta velmi velmi obdivujem!

ivinka77
12. apr 2013

inac baby mame vykamanu novu zabavku....do pol litrovej pet flase kusok vody... hviezda si to uz 2 dni nonstop pred ksichtom prelieva 🙂 nechapem... uplne je unesena z toho 🙂

mata884
12. apr 2013

Aaaaaaa este veľmi dakujem @slady za virtuálnu hrkalku. Hneď ako to minulé písala tak som ju stiahla. Pomohla už veľa krát. Dik

mata884
12. apr 2013

Po tomto zážitku dúfam, že kazdy v mojom okolí pochopil,že ked je hoci len nachladeny tak sa bude držať od nás ďaleko toto sme chytili od mojej sestry. Škoda, že nepovedala, že sú hoci len trochu nachladene aj s dcérkou. Určite by sme tam nešli a museli sme byť v tej hnusnej nemocnici. Aspoň ponaučenie mám a riadne. Ja chorá a aj obidvaja syncekovia. Krutá daň za návštevu.

ingeborgnicol
12. apr 2013

@ivinka77 dzivy napad caja idem skusit to jej davas na lezanie do postielky ci sedi a tak sa s tym hra, lebo moja lezi tak aby si jednu nesvihla s tym po cele.....dnes sa uz udrbala dva krat s hrkalkou. a spinka inak moja zlatucka.
ale na tretiu mi maju prist majstri a som odpisana ☹zazvonia a je hore.

@mata884 to je nejaky link ta hrkalka ci ?

mata884
12. apr 2013

@ingeborgnicol našla som si na nete apotom či to mám aj v mobile v tom obchode čo sa dá zadara stiahnuť. Sú tam rôzne obrázky a ked na niečo stlacis tak to vydáva zvuk a ked trasiem s mobilom tak to hrka. Vola sa to o mám ja že baby rattle

ingeborgnicol
12. apr 2013

@mata884 aha dakujem, prilis komplikovane na mna, rdasej jej strcim realnu hrkalku do ruky

Inak aj ja mam dobru zabavku
@ivinka77 mala ist piskat tak som ju dala lahnut na podlozku iba v body s holou ritkou a na pol ritky pancusky natiahnute, lebo som ju iba stiahla zo serbla a ze za chvilku ide zas lebo sa jej nechcelo. a od vtedy tu lezi s holou funkou a natahuje tie pancuchy na vsetky srandy, pridavam ako dalsiu spolocensku hru. a cakam co mi napises v jakej polohe jej mam dat tu flasku 🙂 idem zatial naplnit 🙂

ingeborgnicol
12. apr 2013

@ivinka77 flaska s vodou funguje, mala sa uz v hojdacke s nou hra, ale musela som zapnut aj hojdacku lebo inak sa nudila.

ingeborgnicol
12. apr 2013

to moje dieta ma teda spanok. spi od 18.00 a tera som jej vosla do izby po lieky a ona ihned otvorila oci teda privrete ale ano a pozerala kde a co sa deje...spi dalej ale predsa taky lahky spanok......