icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
12. apr 2013

prve nocne kojenie mame za sebou 🙂))

evamarcel
12. apr 2013

@komarekmik vdaka za odpoved takze spi vkuse 9hodin v noci bez papania, a nedavas jej ani cumel v noci ked sa zobudi ci vobec sa nebudi? Davam grgnut ale ona nie vzdy grgne aj ked potom skusam tiez a aj dokonca cvicim s nou v noci aj prebalim ze kvoli comu sa tolko budi. Teraz vsak sa snazim v noci kojit iba dvakrat viac nie len cumel davame na znovuzaspatie ked sa preberie. Cisto kojis?

evamarcel
12. apr 2013

@ingeborgnicol budem skusat v lahu kojenie aj ked ja to uz tolkokrat skusala a keby len v lahu ja vselijako skusam a ta futbalova mi tiez vobec nejde...ale skusim tak ako vravis v lahu prilozim ju vankusmi a ktory prsnik davas ten zdola ?

evamarcel
12. apr 2013

@mata884 Mati drzkajte sa a skoro sa uzdravte posielam vrucne objatie drobcekovi

mata884
12. apr 2013

@evamarcel ďakujeme veľmi pekne

ingeborgnicol
12. apr 2013

@evamarcel ano ten zdola sa dava, lebo ak davas ten zhora tak moze sa zle prisat, tebe ublizit a naucit sa zlej taktike po otrej by sa vobec nemusela chciet prisavat, tak radsej neskusaj ak nemusis.

komarekmik
12. apr 2013

@evamarcel zobudi sa iba ked idem ja spat, no len kukne a spi dalej. Inak spi v kuse. No a aj to rano ked sa zobudi tak c tichosti caka kym sa zobudim. Zazracne to dieta asi. Cumel vobec nepouzivame, vie ho len vystrelovat 🙂 a hej, len ju kojim. Myslim, ze je dobre ked jej nie vzdy das v noci papkat a skusis aj cumlik a tak, aj nasa lekarka vravi, ze potom by si navykli deti a cim starsie tym horsie by sa oducali.

ingeborgnicol
12. apr 2013

ja som to uplne pototo, dnes mi poriadne nespala od 13tej a ona je hotova po hodke a pol...a ked konecne zaspala som ju zobidila ja este aj teraz som ju uspala po dlhej dobe na dide po leziacky a zase pocujem ze je hore modlim sa aby zaspala. myslim ze aj ja ustupim od prikrmov, dnes mi zjedla az sa zalizovala, ale od vtedy bola jak cert, nespala, plakala a bola zla a nervna......

ingeborgnicol
12. apr 2013

@komarekmik mas idealne dietakto, v tichosti zavidim ale v dobrom 🙂

evamarcel
12. apr 2013

@komarekmik ano to viem lebo presne s prvym som si svoje odzila prave preto sa pytam ze asi ako dlho by uz mohla vydrzat v noci bez papania

evamarcel
12. apr 2013

@ingeborgnicol a vies ze sa komarekmik drzala a dost? aspon ked si dobre pametam

komarekmik
12. apr 2013

@ingeborgnicol ja si to uvedomujem 🙂, mozno to raz skonci, no som vdacna za kazdu taku noc 🙂 inak ak dobre pamatam, tak tvoja mala Michellka po prvom ockovani na urcity cas prestala stebotat. Aj nasa uz konecne znova zacala, po mesiaci. Ako ste na tom po druhom ockovani? Uz sa tento problem snad neopakuje... lebo nas caka az o 2 tyzdne a uz mam strach ze co zas bude

komarekmik
12. apr 2013

@evamarcel tak tak, doteraz vdacim knihe. Prvych par dni po narodeni sa mi budila, hned som skocila a krmila. No potom som precitala tych par podstatnych riadkov a povedala si A dost 🙂 Inak v tej knihe su podla mna aj zaujimave infosky z inych oblasti, napr co sa papania tyka. Musim ju este raz preluskat ;)

ivinka77
12. apr 2013

@komarekmik o akej knihe tocite baby ???

komarekmik
12. apr 2013

@ivinka77 kniha sa vola "A dost" je to velmi pekne a celkom vtipne pisane s radami od tehotenstva, potom spanok, jedenie, vychova

evamarcel
12. apr 2013

@komarekmik a na noc a cez den ju teda nijako neuspavas len polozis do postielky a spinka a poobede sa kocikuje? a v com ju mas na noc oblecenu kolko mate stupnov? Ja by som tiez brala to a dost akurat ze nasa tak vrieska a v noci jujjj skoda zas ze som to neprecitala skor u nas zrejme a dost treba aj cumliku 😀

evamarcel
12. apr 2013

@alyze no ako? aka bola noc? na dialku ?

evamarcel
12. apr 2013

@ivinka77 na tvoju sipkovu knizkuu netreba 😀

evamarcel
12. apr 2013

@slady no ja mam dve novembrove takze mi az v novembri budeme mat 4, Wilko uz chodi do skolky?

evamarcel
12. apr 2013

@ivinka77 ak sa mozem este spytat lebo si asi na mna pozabudla ako davas prikrm myslim kedy , ked sa ti zobudi z prveho denneho spanku das prikrm a potom kojis alebo az ked ide spinkat druhy spanok kojis? alebo prikrm pred spanim to asi nie ze? No lenze asi tvoja po 4hod. spani je aj hladna preto papa na kvanta prikrmy co?

evamarcel
12. apr 2013

no tak ja idem hajat tak vam prajem zienky dobru nocku

tinasc
12. apr 2013

@ingeborgnicol veď to, keď som napr.u našich, oni majú takého malého psa a to je taký malý blbec, že na všetko šteká, na zvonček, na to, že mobil zvoní, na to, že vonku počuje kričať deti a keď šteká a zobudí mi malého tak som pomaly nepríčetná 😀

tinasc
12. apr 2013

@mata884 a vraj spánok lieči, no tak to asi tie blbé sestry a upratovačky nevedia, však by si mali uvedomiť, že kde robia, že detičky keď sa zobudia už sa tak ľahko nedajú uspať... och joj...

tinasc
12. apr 2013

@ivinka77 no tak to máš super, že sa takto vie zabaviť... tomu mojemu krpcovi sa len tak ľahko nezavďačím... 😉

alyze
autor
13. apr 2013

@evamarcel no dnes som sa k tomu este neodhodlala, lebo ked som sa pozrela na gauc, tak som isla radsej do spalne 😀 boli sme hore kazde dve hodinky, ale len tak ze sa napila z oboch prs a spala dalej 😒 snad sa to niekedy zmeni
a budem musiet spravit poriadky v druhej spalni, teda buducej dedskej a potom si tam mozem ist lahnut 😉
teraz ju pouzivame ako odkladaren pre vsetky hracky, kacar, vajicka..... no bordel, musim tomu vymysliet ine miesto 😉

zabka29
13. apr 2013

No, ja mám zase odhodlanie obmedziť kojenie v noci, lebo malá to už ozaj preháňa a potom po prekojenej noci cez deň skoro po každom jedle grcá a dosť. To je ozaj už len po takej noci a nepáči sa mi to a čo sa mi nepáči ešte viac, že malá ma už asi 3x tak kusla, že som zjajkla na celý byt. To som teda od syna nezažila....nevie, čo chúďatko s tými zubami v noci, ale ja sa kusať nenechám 😠 😠 😠 😠

ivinka77
13. apr 2013

@evamarcel jezis prepac evik, nejak som to prehliadla... prikrm davam ked sa zobudi z doobedneho spanku...cca o 12.30-13.00 , posledne 4 dni tolko ''zozrala'' 🙂 ze jej stacilo a kojila som potom az pred poobednym spankom cca okolo 15-15.30 , ale predtym, tie prve dni, ked jedla zo zaciatku len par lyziciek, tak som jej dala pocuckat hned po prikrme este trosku mliecka... ale davam jej koli chuti mliecko aj do toho prikrmu, ma to take fajne sladke potom 🙂 takze aj preto jej to mozno tak chuti.... a podla mna aj ked spi tie 3-4 hodky, tak az taka hladna nie je....lebo parkrat sa stalo, ze som sa bola niekde flakosit, ona zostala s ockom a medzitym sa zobudila a kludne aj hodku vydrzala este zobudena bez papania... lebo ocko stresoval a vraj nevedel, ako jej to popucit 🙂 tak cakali na mna 🙂 a toto som napriklad pri starsej Teri nepoznala, ta ked otvorila po spanku oci, v momente musela mat cecok v ustach, lebo inak cirkus humberto 🙂 revy na raty bozie 🙂 Viki toto vobec nerobi...aj ked dlho spi, tak je uplne v pohodicke po zobudeni... 🙂 viem, ze taku pol hodku-hodku este vzdy vydrzi bez jedla...
no a napriklad vcera ked sa zobudila, tak zjedla len kusok prikrmu, tak som jej dala cecok a odlozila som to a potom som jej to ponukla o 18.00 ked sa zobudila z poobedneho spanku a vsetko to na supu sprasila len taky fukot ! 🙂

ozaaaaaaaj baby ked uz sme skusili vsetku zeleninku, mozem skusit masko, ci najprv ovocie ci ako to robite vy ?

ivinka77
13. apr 2013

@zabka29 kolko uz mate zubkov ? len dole, ci uz aj hore?

ivinka77
13. apr 2013

@komarekmik dakujem a je niekde ta kniha na nete ???
@evamarcel no na den sice knizku netreba, ale v noci by sa sikla, uz aj nam sa to 1 budenie pokazilo a budime sa minimalne 2-3krat niekedy aj 5 :(

ivinka77
13. apr 2013

cozeeeeeee ? uz mame 5 mesiacov ? 🙂