icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
13. apr 2013

@ivinka77 no my dnes kombinácia maslová tekvica plus kaleráb, miska mu nestačila, ešte som mu musela trošku pridať 🙂 mäsko kľudne daj, kuracie, morčatie, králičie, ešte tuším sa môže teľacie 🙂 a dvakrát do týždňa žĺtok uvarený namiesto mäsa 🙂 a od pondelka idem dávať doobeda ovocný príkrm, včera mu tatino dal cuckať jabĺčko, nechcel sa potom toho pustiť, tak myslím, že mu bude chutiť aj to 🙂

tinasc
13. apr 2013

bože keby existovala nejaká rada na to, ako odučiť krpatého v noci papať, alebo aspoň iba raz, už si zase zvykol terorizovať nás na papanie každé tri hodiny ☹ však dostáva na noc dosť napapať, tak by už mohol vydržať aspoň do tých skorších ranných hodín 😉

tinasc
13. apr 2013

@ivinka77 jejda krásavica a tie oči... no krása 🙂

ivinka77
13. apr 2013

@tinasc my sme mali tiez tekvicku a mrkvicku dnes...chutilo...inak som to zvazila, tak 205g zhlta... 🙂 pazroska 🙂 ja by som tie ovocne tiez asi skusila... tak uvidime... zajtra mozno skusim to masko...

tinasc
13. apr 2013

@ivinka77 jej tak Viki je tiež taký dobrý jedák ako Luky 🙂 tiež zjedol niečo vyše 200g 😉

ivinka77
13. apr 2013

@tinasc ty si uz masko skusala ???

tinasc
13. apr 2013

@ivinka77 ja mu dám občas ten kupovaný príkrm od Hami, nejaký s mäsom... a zajtra bude mať to čo dnes plus varený žltok do toho...

ivinka77
13. apr 2013

@tinasc vidis...to mi nenapadlo, skusit s masom kupovany... a hami je najlepsi ? nevies ? alebo ste uz skusasli aj ine znacky?

ingeborgnicol
13. apr 2013

Je krasna 🙂 Ja som zase zabudla kde mam ulozene tie tabulky v poradi prikrmov, ale ak to tu niekto hodi tak su aj ovocie a mesko v poradi v ako to ma byt.

my definitivne musime zmenit rezim, nemozeme uz chodit na popoludnajsi spanok vonku. zase som ju czala o 12.00 vonku, o 12.30 zaspala a o 12.30 sa zobudila a uz vobec nezaspala cize nase 2 a pol hodinove spanie je v cudu a je to definitivne lebo sa nam to uz opakovane stalo, vase este spinkaju dlh v kociari? takze budem musiet davat o 12tej spinkat doma a to uz iste nebude dva a pol hodky a teda ani nebudem mat taky super rezim aky sme mali doteraz, no co ja si pocnem 🙂)) ake vy mate rezimy baby? musim nieco nove vymysliet.ale potrebujem aby sa nam zacina den ako doteraz 7-8 .00 a koncil 19.00 spankom

ingeborgnicol
13. apr 2013

Ivinka kupony je dobry od Hipp s oznacenim BIO, je 100% Bio vraj ja mam nejake neakupene ale este sme sa k nim nedostali.

adel22
13. apr 2013

@ingeborgnicol Aj nasa opica- idem von kocikovat a ked dokocikujem /po hodinke/ je hore!!!tak znova musim pohnut s kocikom...niekedy aj 5-6x vybehnem von a kocikujem kym znova tuho zaspi...no som v soku normalne, to som pri nej nezazila......a dali sme ju teraz dnu a spi...pritom vonku uz mrncala.....
V noci ju uz davam do postielky konecne a dnes papala az o pol4 poprve🙂 a to bolo citit na cecikoch.

Dnes som si kupila sacky na mlieko a mala by som v noci odsavat, ha ha🙂 ale komu sa chce? 🙂

tinasc
13. apr 2013

@ivinka77 tak zatiaľ sme kupovali len Hami, lebo toho mali najviac... a ešte som raz dala Sunárek s teľacím mäsom, neviem či má aj Hipp...

ingeborgnicol
13. apr 2013

@adel22 no ale moju ze normalka po meste som vzila s kociarikom, nie lenze drngala vonku, ale normalne kocikovala a uz po polhodke nezaspala vobec a to opakovane, na porazenie.
ako si na tom so znakovanim? my sa ucie tu didu. teda mlieko. uz to chape ale neukazuje ani nahodou. havo, macka a pod ju neucim lebo to este nevidela, mozno spat dame dalsie neviem ale nech najprv jeden znak zvadne.

mata884
13. apr 2013

tak sa hlásime. nič nové sa neudialo, vsak čo by aj, veď víkend. sestrička mu odsala sopliky, podľa mna až z ritky, lebo toľko tej sondy mu tam dala a hneď aj zaspal. mne rastu rohy. keby aspoň telka bola☹ . mna pre istotu dnes preháňa, to aby som mala to tu čím ťažšie. výsledky z vyterou sa dozvieme v pondelok tak som zvedavá. pozdravujem vas

tinasc
13. apr 2013

@mata884 juj tak dúfam, že to bude v poriadku a vy budete môcť ísť domov... verím ti, že ti je nadlho, keď ani telka nie je,... čo tam robiť...

evamarcel
13. apr 2013

@ingeborgnicol no my uz vobec nevieme spat v kociku lebo hluk zvonku ju budi a po 20-30min.je hore takze uz asi len dnu alebo ked bude take pocasie ze nik nebude vonku a bude ticho. Samozrejme ze u nas spanok dvojhodinovy nie je.

evamarcel
13. apr 2013

@tinasc no aspon je dobry papkac ked spanie je narocne, co budeme robit ked v tych overaloch nebudu moct byt ved sa uz otepluje...a navyse mojej je uz tesny.

evamarcel
13. apr 2013

@ivinka77 inac podla tej knihy jedina moznost naucit spat je nechat plakat cim neskor tym tazsie do 4mes. sa to dieta ma naucit tak ze ked v noci zaplace netreba hned davat cicik ale pockat 5-10min. ci sa samo neupokoji a neprejde do dalsej fazy spanku a tak sa potom nauci spinkat celu noc bez pomoci ak presvihneme vek 4mes. jedina moznost je nechat revat....aspon tak to tam pisali ked som spravne pochopila 😖

zabka29
13. apr 2013

@ivinka77 Máme dva dolné zúbky....druhý vyšiel veľmi rýchlo cca týždeň po prvom, ale nečakala som také útoky od dcéry ☹ ☹

tinasc
13. apr 2013

@evamarcel no aspoň v niečom mi robí radosť 😀 bude dobrý papkáč, už sa vidím ako mu v budúcnosti nakladám 6 knedlí 😀 no neviem čo bez overalu, už v noci bol trochu spotený, veru otepľuje sa...

evamarcel
13. apr 2013

@tinasc pomaha ten overal ze oni tymi ruckami sermuju a sa budia a este si vyhadzuje moja cumel a navyse ja musim mat na oci ciapku...lebo teraz ju davam spat este po vidne a ked sa preberie tak normalne ze akoze den...takze nad ranom ked sa rozvidnieva hned zakryvam oci a teraz ked zaspava...dnes som ju dala do perinkovej ulitky s rukami zviazanymi tak neviem co bude uz sa raz zobudila lebo dnes sme sli skoro na noc spat uz o 18tej tak neviem ci v noci budem davat este aj spat do overala alebo co...

tinasc
13. apr 2013

@evamarcel veru na tie ručičky to pomáha, lebo môj si tiež vyťahuje cumel... neviem asi budem dávať len niečo na ruky aby nešermoval a nevyťahoval si cumel... inak jemu pomáha aj tá kapucňa, lebo on si rád zaborí hlavu do mäkkého a tak zatvorí oči 🙂

zabka29
13. apr 2013

Ináč, keď sa mi celý deň nepodarí rozrehotať svoju dcéru, tak isto sa to podarí pri večernom ukladaní spať.....tam stačí poloziť otázku, ak sa dlho "mechlí" namiesto spania, " že, čo by si moja krásna chcela?" a ona rehot 😀 😀 😀 😀 😀
Chlapci dnes šli kukať na Mesiac a i v planetáriu, lebo máme deň kozmonautov...keby ste milé dámy nevedeli 😉 😉 😉 😉 😉 a môj syn asi raz poletí niekde...... 😀 😀 😀 😀 😀. Black hole je u nás doma téma dňa asi 4 mesiace a keď sa pri zápise do školy pani učiteľka spýtala na Slnko, že aký má tvar, tak môj syn jej predostrel svoje vesmírne teórie a ona pri tom chcela počuť iba , že okrúhly.....aj keď povedzme si, že slnko je predsa guľaté 😉 😉 😉 😉

evamarcel
13. apr 2013

@tinasc a co das na ruky?

ivinka77
13. apr 2013

@evamarcel no fasa, tak to sme uz presvihli 🙂 presne o mesiac kua 🙂

evamarcel
13. apr 2013

@ivinka77 no ved toto...a teraz nechat revat... 😖

ingeborgnicol
13. apr 2013

@zabka29 no bude to iny filozof 🙂 aj moj syn sa so mnou flakal po vsetkych muzeach a kade sa dalo a dnes ledva vie v akej galaxii zijeme a ak aj vie vobec ho to nezaujima :_))))

@evamarcel a ked ju das spat tak skoro ze o 18tej tak uz sa ti nezobudi ze na dlhsie? nam 2 a pol hodinove spanky tiez asi skoncili lebo tie davala len vonka a teraz nic, cize budeme spavat doma, cize rezim sa nam rozpadne a bude spavat tak ako doteraz, predpokladam ze to bude taka hodinka, ved dam vediet. a vy aky mate reim kedy chodievate spat a kedy a kolko je hore? lebo jje to musim ja teraz nejak inak nastavit.

@tinasc to si pis, ja synovi aj cely knedlik 🙂))a ked bol aly na 3-4 mesiace jedol vsetko zaradom aj mne hlavu by zjedol, radost na neho pozerat aky bol papkac , tu mal asi 5 mesiacov cca a to uz sam stal s drzanim za jednu ruku.....sam sedel od 3 mesiacov, nieco silene a na 9 lietal, nieze chodil.....to bol iny pripad, hyperaktivny ako dabel....

Najdi dva rozdiely 🙂)))

evamarcel
13. apr 2013

@ivinka77 co dietka ako sa ti dari...ja uz by sa tak chcela pustit aspon daco zdrave jest ale da sa ked muz mi teraz milu kupi na vecer, a zajtra segra narodky a mamka tortu upiekla?🙂 inac pozeram tie chleby dukanovske ze aspon nejaky menej tucny chlieb🙂))

ingeborgnicol
13. apr 2013

@evamarcel
@ivinka77
ja tiez uvazuje co dalej s nocou, ci poriadne nadzgat a vecer nechat plakat...ale blbost oni su kojence, oni sa budu budit, synator sa mi nebudil, lenze nebol kojeny. On spasal na veceru plnu flasu krupice a do rana bol jak dudok, ale zase vstaval o 06.00 najnesjvor....ala mi pospinka dlho....ale tie noci.......neviem ani ako by som ju nechala plakat ked mam doma aj syna a on sa potrebuje vyspat do skoly, to je ine, ked osm ju nechala plakat 3 dni, ale toto by teraz uz trvalo dlhsie, lebo vtedy mala Mala 2,5 mesiaca-3 esiace.

evamarcel
13. apr 2013

@ingeborgnicol no tak to teda nechapem drzal sa na 5m moja sa ledva pretaca🙂

tak ja mam taky vselijaky rezim rozhadzane obcas aj ked som sa par dni snazila dodrzat ale mala ho obcas pomeni, my vstavame uz o 6tej rano alebo este par min. pred, dam ju potom tak na 8 az 8,30 zvykne spat tak 50min. obcas sa zadari az do 9.45 a potom sa snazim dat na 12tu spat a tiez sa obcas podari 1,5hod. a potom este na 15,30-16 a spi tak pol hodku az 45min. a dne nebol ziaaden rezim takze mi nespala od 15tej tak som ju musela dat na 18tu spat na noc s okupanim to my kazdy den aby bol nejaky ritual pred nocou. a zobudi sa mi ved moja sa casto budi zas...dnes sa zobudila o 18.45 ale dali sme cumel ma ciapku na ociach tak pokracuje v spani a kedy sa zas zobudi som zvedava snad sa podari ze pospi aspon do tej 20tej a potom asi nakojim...