Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol myslis ze by to trvalo dlhsie neverim asi tiez len par dni...ale mne stale vrta hlavou ze oni sa mozu budit aj na nieco ine ako na hlad...a to zistit ze naco aby kludne spali...resp, netreba ich znova uspat kojenim to je zlozvyk...ale aj cumel je zlozvyk len je to jednoduchsie ako sadnut na postel a zobrat na ruky...mne to nejde po leziacky skusala som tak ako si pisala moja je taky zlostnicek ze nebude jej sa to nepaci sak mne sa niekedy ani v klasickej polohe nedari to tolko revu pri kojeni mame niekedy ze hruza...by si povedala ze nechce a zrazu sa mi podari ju dobre prilozit a taha jak o zivot...
@ingeborgnicol ja jem vsetko zaradom a zaprazene len ked mame v jedalnicku ale kvoli sebe nie...nechce sa mi tolko varit keby to niekto vyvaral aj tie zdrave jedla tak by som aj jedla zdravo a chudla v pohode...no az na to sladke to by bolo velke pokusenie
@evamarcel no mne to hovor moja sa na 5 mesiacov ani nepretaca 🙂))) to iba on bol hyperaktivny a bol velmi mali sme s tym potom problemy.....mala ma cas, ona sa nikam neponahla
@ingeborgnicol presne tak kazde dieta ma svoje tempo...
@evamarcel ja varim denne a rada 🙂 a y celkom zdravo varime, ale ja som jeedla vela sladkosti ale uz nejem a vyradila som pecivo a sladkosti, najprv som schudla kilo a teraz ani deko mam chut sa k tym sladkostia vratit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som skusala malicku len tak hojdat na rukach v noci ale ona sa za didkou ide zblaznit. ona zase nepoje skoro nic, len si pocucka trosinka a hned na didke zaspi, ale aj tak....ja musi vstat a vybrat ju. vcera som naposlaedy po troch dnoch ju mala v posteli. chrbat si necitim, sice stavala som iba 2-3 x co je o 2 menej, ale zase vstane mi vzdy o 06.30! a tak ked sa mi zobudi v postielke o 06.00 dam jej este na leziaka didku a spinka do 08.00 potom juzobudim na budik kvoli rezimu to mi sto krat viac vyhovuje cize toto jej v rezime necham-
@evamarcel a uspavas vecer? moja podvecerny spanok dala sice skoro hodku ale o hodinu skvor, kedze obedny nemala poriadny tak som ju pekne ulozila a bez slova bola K.O 😀 😀 😀 nai prd a spinka 🙂
@mata884 nemas tam aspon nejaku maminku aby ste si pokecali? nech Vas uz cim skvor pustia domenkov. a mylicky sa ti budi v noci? vyste kojenci, ci mu tam robis mliecko? a mate tam este niekoho na izbe? a ako spinkate? on v postielke malickej a ty vo velkej pri nom?neviem si predstavit ake to tam musite mat tazke. a co mu ide v infuzii ze to nemoze mat peroarne a byt domka?
@ingeborgnicol no neuspavam dam do postielky a cumel a ten chodim podavat ked vypadne aj niekolkokrat a niekedy sa tak podari ze zaspi na prvy sup. Ja som tiez unavena z toho vyberania a sadania na postel ale uz to je lepsie ze sa snazim iba dvakrat za noc a zbytok je podavanie cumla.
@ingeborgnicol nevies ako sa prejavuje masticida zapal prsnika. Mne nejako od rana boli lavy tak v okoli na dotyk a aj ked sa nedotykam ale nemam ho horuci ani teploty nemam ale tak neprijemne ma boli ani naliaty az velmi nie je...mala mi sice z neho dnes velmi nechcela jest tak som aj odsavala
Dávaj si teplý obklad a kukni, či nemáš na bradavke bielu bodku...ja som to zažila nedávno a dá sa to rozkojiť, netreba nič prepichovať ako to radia aj na MK. Len treba kojiť aj častejšie z toho prsníka aj keby ťa bolel.
@evamarcel no jednoznacne si davaj na to teply obklad a masiruj ak sa ti tam roi hrca alebo naliate tvrde miesto to si niekolko krat denne masiruj a ked sa da, koj neho a mlickej bradu sa snaz nasmerovat na to miesto. ja osm mala uz asi 5krat nieco podobne zakazdym som si myslela ze je to zapal, ale to len mala mi asi dasnami zablokovala mliekovod laktacka mi vravela...nebol to zapal. trebalo by to rozlisit. ale teplymi obkladmi nic nepokazis 🙂 a masazou.
@evamarcel no a vy mate cumel, my nemame.....mame smolu
@evamarcel no zatial nedietujem, som si povedala, ze prvy tyzden len tak pozvolna skusim nezrat , obmedzit sladke a jest co najzdravsie... skoro sa mi aj dari...ale minimalne kazdy druhy den zhresim 🙂 dnes zas...dala som si premierovo prvu tohtorocnu zmrzku u nas na Strkovci... bozskaaaaaa bola ! 🙂 tak uvidime po tyzdni, ci to vobec malo nejaky efekt, ak nie, tak budem musiet asi zacat natvrdo s nejakou dietou fakt !
@ingeborgnicol ja zaprazene nevarievam bezne, takze zatial som ju este nemala :(
@mata884 ja som v nemocnici na detskom schytala takú črevnú virózu, že som sa dva týždne dávala doma dokopy... tam je najhoršie to, že sa to tam hmýri rôznymi chorobami 😖 . Tak prajem, aby Ťa to obišlo...
@ivinka77 no ved to ze ani ja ale tento tyzden som ani kilo nezhodila dokonca sa mi vidi ze to co som zhodila minuly tyzden mam nazad a to sa sakra obmedzujem az sa o mlieko bojim...........
baby v com nosite teraz deti vonku v kociariku ked je pekne? a nosite aj fusaky a rukavicky?
@tinuska1112 a čo si si na to dávala? lebo podľa mna už to mam
@ingeborgnicol no ja zase teraz večer karamelovú Milku, kurník, mužík si tu robí hody no kto by odolal?
mne dnes spal tak všelijako, ráno hodinku, naobed hodinu čo nie je zvykom, ale poobede o 16.00 som ho prvýkrát nedala do kočíka a do overalu ale švacla som ho do našej postele na bok, dala som ho tak natesno, aby sa nemohol pretočiť a na boku spinkal skoro hodinu a pol... keby sa chcel takto naučiť aspoň veľmi by som si potrebovala pospať s ním...
ozaj baby nemáte problém s tým, že vám drobci plačú pri tatinovi? no náš neskutočne, akonáhle dám mužovi chvíľku ho podržať, zabaviť, že niečo potrebujem urobiť, tak malý spustí taký rev, že no... a hľadá ma, muž je z toho zúfalý a čo je najhoršie, že ho už ani nechce chytiť, lebo vie, že mu bude revať, takže mám prívesok doslova na krku... alebo ho musím nechať revať... ☹
@tinasc neviem ti povedat, lebo nemame tatinka doma 🙂 ale co sa tyka spania doma mala by si to super konecne by si si troska s nim pospinkala. ja neviem ju dat na bok spinkat ona sa chce stale pretocit na chrbatik, na boku lezi iba ked ma v puse didu a to vie aj hodiny lezat tak 🙂
@tinasc No, u nás je to chvalabohu O.K., lebo oci ma v našej rodine pri deťoch plnohodnotne zastupuje....dokonca pri synovi sme boli na MD obaja rovnako dlho 1 a pol roka a doteraz spomína na to ako najkrajšie obdobie svojho života. Pri malej ale aj on zo začiatku musel veľmi opatrne, lebo je omnoho citlivejšia ako syn a viac sa zľakne. My máme skôr problém so starkými, lebo tí ju hneď berú naruky a ona po chvíli spustí rev. Syn bol v tomto smere bezproblémovejší, lebo sme boli častejšie u starých rodičov a teraz kvôli synovi už nemôžme len tak sa zbaliť a odísť z domu.
@mata884 ja som si dávala Imodium, Torecan čipky, lebo ja som aj zvracala..ale zo začiatku to bolo hrozné, nič mi nepomáhalo a po dvoch dňoch som bola vyžmýkaná ako pomaranč ☹, nakoniec asi tretí deň to začalo ustupovať a pomaličky som začala aj jesť, ale dva týždne mi trvalo, kým som si dala žalúdok dokopy. To Ti len diétka pomôže a dostatok tekutín.. a ak Ti môžu doniesť ten Imodium.. ten je dobrý ..Skoré uzdravenie prajem
Jeje zienky dnes je krasny den, bolo by fajn si vyjst na krasnu prechadzku, asi sa vyberieme niekam aj s drobcekom, len skoda ze to mimo spanku usime ist, lebo inak by mi pospala zase iba pol hodku, ale aj hodinka prechadania dobra vec ak tolko vydrzi 🙂)))
@tinasc joj chudak tatinko...musi byt z toho smutny... :( my nastastie nemame problem dat nasu mimozemstanku ani postarovi...ona je odmalinka ta zvyknuta na koepc ludi, ze kludne aj ked pride hocikto cudzi, staci, ze sa k nej milo prihovara a usmieva a odisla by s nim aj na kraj sveta 🙂 mne to az vadi, ze na mne nie je zavislejsia 🙂 ale zas viem, ze je to oki do buducna...aj Teri bola naucena na kopec ludi, lebo som si robila vtedy skolu a vlacila som ju kade tade po skuskach a tak... a viem, ze ked bola starsia, tak to bolo supis...hocikomu som ju mohla nechat ked som nutne potrebovala, nebol ziadny problem... ale netusim, ako ten vas problem s ocinkom odstranit...:( drzim palce !!!
@ingeborgnicol aj u nas je krasne... 16 stupnov sme mali uz o 9.00 paradicka.... 🙂
@ingeborgnicol no ja som zvedava na zajtrajsie vazenie...a co sa tyka oblecenia, tak my uz ani overal, ani fusak ani nic... len normalne oblecko a tenka decka...sak vcera poobede na slnku bolo 24 stupnov, v kratkom tricku som sedela na lavicke... a zrala zmrzkuuuuuuuuu 🙂
@tinuska1112 imodium mi doniesol ale píšu tam, že sa nemá pozivat pri kojeni. tak som si dala smectu a banány. dúfam, že bude dobre.

@evamarcel
@ivinka77 ja krasne porusujem dietu vcera som si dala pre rychlost casu synove lievance s dzenmom a dnes popoludni rozky so salamou a kockovym maslom, pretoze nebolo casu na nic ine.....dobra som? raz som nenavarila dostatocne a tak som dopadla 🙂))idem navarit na zajtra nech sa nemam na co vyhovarat 🙂)))) bude kuratenko a ja si dam so salatom a zaprazenu polievku a syn so zemakmi.
zeny co kojite vy este davate zaprazene polievky ci to uz iba ja som tu za debila? 😀 😀 😀 😀 😀 😀