icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

gabikaadam
15. apr 2013

@ingeborgnicol Vieš čo, včera som mu už dala tiež len mikinku a vetrovku, nohavičky, lebo už bolo aj tu teplejšie a dala som ho do poloľahu do kočiara a na to už len tenkú deku. 😉

ivinka77
15. apr 2013

no tak hlasim , ze predpoved sa naplnila na 23 momentalne , uplna paradicka 🙂 jupiiiiiiiiiiiiii

@tinasc ja som mala na ranajky len nizkotucny jogurt, na desiatu pomaranc, na obed caprese a este rozmyslam, co si fuknem na olovrant a finito... po 18 uz nezerem !!! 🙂

ivinka77
15. apr 2013

@evamarcel jaaaaj aha tak uz mi je to jasne... to by sa mozno aj nam na noc hodilo, kedze zuby stale nie a nie vyliezt kurnik :(

mata884
15. apr 2013

A SME DOMAAAAAAAAAAAA 😀

janulka_s
15. apr 2013

@ivinka77 Ani nase zubiska nechcu na svet :(

janulka_s
15. apr 2013

@mata884 Super!!!!

janulka_s
15. apr 2013

Tak dnes prosim pekne 3hodiny v parku, uz ma rit bolela od chodenia a obcasneho sedenia na lavicke. A lica mam ako paradajka, kto mal cakat, ze bude taketo slniecko :D

alyze
autor
15. apr 2013

@mata884 konecne, hura, prajem vela zdravicka 🙂

mata884
15. apr 2013

@alyze
@janulka_s dakujeeem... mame sice este lieky, ale aspon sme odtial prec. 😀

slady
15. apr 2013

@evamarcel no ja som rovnaky problem vyriesila razne - wilko nespava po obede uz asi pol roka a je nam dobre, vecer chodi o pol osmej bez protestov 🙂

ingeborgnicol
15. apr 2013

@mata884 gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem!!!!!!!! konecne ste domka.

@ivinka77 a nebojis sa ze od tak mala jedla nebudes mat mliecok? lebo to je podla mna na kojaciu matku malo...nie?

Babulky my sme mali dnes super uzasny rezim a tento si predstavujem cele leto.....takze rano sme ako vzdy vstali o 8.00 a o 09.00 sme isli hajat na hodinku. potom sme vstali a sli na plavaren aa prisli sme domkov napapali sa a sli spat o 12.00 ako podla doterajsieho rezimu. o 14.30 som ju zobudila dala prikrm a didku a sli sme vonku. a tam si predstavte do 16tej sedela ako velkacka v kociariku hucala a hrala sa, o 16stej zaspala (az) na 20 minut :_) prisli sme domenkov zase didka, okupat a spat a je uz hore bruskom pol hodinku 🙂))) vy co mate sttarsie deti, myslite si ze to bola nahoda, alebo uz vydrzi tak dlho ze 2 hodiny sediet v kociariku a sa hrat a pozerat?ako dnes?

ingeborgnicol
15. apr 2013

@slady no to si predstavit neviem to mama a otec. tak ake slovico sa idete ucit teraz?na postu sme nestihacky ☹ pojdeme az v stredu, alebo zajtra.

ingeborgnicol
15. apr 2013

Vonku sme aj my boli uz dnes iba tak ze rifle , pancusky, hore body s dlhym rukavom a vetrovka, a klobucik. Deku sme nemali, ale bola po ruka kdyby neco 🙂

ivinka77
15. apr 2013

@mata884 supeeeeeeeeeeer ! drzte sa !

ivinka77
15. apr 2013

@ingeborgnicol zatial nemam pocit, ze by som mala menej ako obvykle...tak uvidime casom... vela pijem a to je podla mna zaklad... a na olovrant bol na mlieko radler !!! 🙂 takze zasoba sa ihned doplnila 🙂 🙂 🙂

ingeborgnicol
15. apr 2013

@ivinka77 vies ako by som si dala ja jogurt? oko by osm si za neho vypichla. Ale Michelle ma tu alergiu na mliecko tak nemozem nic mliecne ☹ to by som pekne ukojila z toho

ingeborgnicol
15. apr 2013

@ivinka77 alko ci nealko? ja by som si dala cierne pivo ale som sama doma a nema mi kto ist kupit, mnaaaaaaaaaam....

slady
15. apr 2013

@mata884 perfis, prajem uz len krasne jarne dni 🙂

slady
15. apr 2013

@ingeborgnicol no my tiez nie dnes, aj ked vylet sa nekonal bo chalanisko ktoreho sme mali ist pozriet je chory, tak som vytrielila na obed von a teraz sme sa vratili dom 🙂 som zase kojila kade tade 😀 no ta mama a otec to ako keby si ukazovala niekomu dlhy nos ale neukazujes nos ale bradu a celo 😀 chapes? a nedrzis si tam ten palec ale tak s nim potukas 🙂

evamarcel
15. apr 2013

@slady a dokedy ti maly spinka myslim do rana dokedy lebo mi uz o 5tej hore a niekedy aj skôr. Inac nemate teraz take obdobie ze sa boji lebo moj sa boji byt sam v izbe a boji sa sam zaspavat musime pri nom lezat a tak a pritom sme mali pekne samostatne zaspavanie

evamarcel
15. apr 2013

@mata884 drzte sa a hlavne nech ste zdravucky

evamarcel
15. apr 2013

@slady a ked ti cez den maly nespi nie je taky dzivy hyperaktivny lebo moj lieta jak sarkan a taky je splach ze az ale ked spi cez obed tak uplny rozdiel je pokojnejsi

slady
15. apr 2013

@evamarcel no my sme to mali rovnako, cez obed nie a nie zaspat, revy strasne, postel ani vidiet, nervy na dranc a potom som zacala robit take ze som ho poobede vzala bokom a mali sme "tichu chvilku" ked mal normalne spat tak v tom case, ale nespal a ani som to od neho neocakavala, iba sme si precitkali knizku alebo kukli film, polezkal si pri tom trochu alebo sa potisku sam hral s autickami a po hodinke sme boli pripraveni zase zit, ale potreboval mat ten pokoj, lebo inak bol zly a nevladal a tak. a tiez mi nechcel chodit ani vecer spavat - to boli boje strasne, a rano jak tvoj o piatej hore, niekedy 4.30, no na prasky som bola, hlavne pre to, ze ja som bola psychiscky nastavena na to ze po obede ide spat a ked mi to zacal bojkotovat bola som z toho strasne nervozna. ked som sa ja zmierila s tym ze spat nejde, boli sme obaja kludnejsi a ak nahodou zaspal, co sa sem tam podarilo aj ked velmi vynimocne, tak som to brala ako bonus 🙂 takze ja som mala mensi nerv a aj on potom. a zacal mi spavat od 7:30 cca tak do 7 rano. do skolky nechodi, mam ho doma nonstop. a este zacala som byt velmi velmi dosledna, ziadne take ze daddy prisiel z roboty tak este pol hodinku, nic, proste postel a basta. a pouzivame stopky, nastavim na 5 minut, ukazem mu ze aha, nastavila som ti timer na 5 minut, tolko sa este mozes hrat a potom pojdeme umyt zuby, a ked zapipa tak sam mi dobehne ze mami, uz pipa, ideme do postele 😀 ale obcas este protestuje samozrejme, zase tkae ruzove to nie je, len treba vydrzat a stat si za svojim furt, ale ved to ty vies. a ja zase viem ake je to narocne ked proste nejde a nejde ani tankom a spat dieta nedonutis to je na tom najhorsie, ani na rit nepomoze... ale aspon dostat ho do postele a nech si tam potom aj citka alebo ja mu poviem ak nechce ist ze si moze vybrat so sebou jednu hracku a ide spat s tym, a tiez som s nim musela zaspavat, aj teraz ma vvyvolava z postele ked zaspava, ja ho klamem ze o chvilku pridem az kym nezaspi 😀 ale nas ocino s nim momentalne spava aby ho zorka v noci nebudila, takze to je ine.

ivinka77
15. apr 2013

@ingeborgnicol no do keluuuuuuu :( nemozes ani syry ? nic s mliekom ? uff...porazilo by ma... a nealko som mala...ten plechovkovy

slady
15. apr 2013

inak mala mi uz asi 15 minut s prestavkami reve v postielke a nie a nie zaspat, v poslednom case si zvykla zaspavat so mnou stale... idem zase za nou, stale sa ukludni a ako nahle sa stratim z dohladu tak koniec, uz mala davno spat...

mata884
15. apr 2013
ingeborgnicol
15. apr 2013

@ivinka77 nic co je z mlieka chapes to? nuda jedlo co????? aj caro si idem teraz dat tak len s sojovym susenym mliekom brrrrrrr.

@slady
@evamarcel mna by porazilo ak by mi mala ta strasne skoro vstavala, to musite chodit aj skoro spat nie? ale slady teba tu vecer vidava! moja sice vstane okolo 6TEJ NA POSLEDNE NOCNE KOJENIE, ALE STRCIM PRSO A SPINKAME DO 8.00 A POTOM MAME BUDIK....(akurat ze zajtra just o 4.00 ked som sa vam pochvalila no ne? 🙂)))))))))) ale so synom som musela vstavat o 05.00 hore to fakt.

slady
15. apr 2013

@ingeborgnicol no ved to so synom som tak vstavavala, teraz sa uz vyslim jak slachticna do siedmej, aj ked dnes som od styroch hore kvoli prekladu porazenemu, zato mam teraz nerv na Zoru bo ako naschval mi tu jaci ked mi treba popratat a ist spat. tak ale nemozem ju nenechat jacat ked mi treba maleho do postele chystat a to na 5 sekund som sa vzdialila a uz bol ev jak keby ju rezali. teraz je konecne ticho. a uz nie. fasa, idem.

evamarcel
15. apr 2013

@slady no presne dobre si to poriesila aj ja maleho nutim aby si aspon lahol a ze si precitame ale nie vzdy sa podari napr. dnes som sprisnila a doslova rozkazala musis lezat a spat lebo budes chodit na noc spat po vidne a este aj deti budes pocut ako sa vonku hraju a ty uz musis spat na noc tak si predstav lezal mi v tej posteli hodinu aj daco a zaspal ale az mokru hlavu mal ked sa zobudil co tak tvrdo spal oni tie decka to potrebuju ale to protestovanie je skuska trpezlivosti rodicov, ale tiez neviem sa mi vidi lepsie ked nespi lebo aspon rychlo na vecer zaspi a teraz ne a ne zaspat. No ja mam doma niekedy ciste nervy striehnem jak taky "pako" dnes cez obed som musela sediet pri dverach v izbe maleho aby zaspal lebo sa boji zostat sam a este medzitym odbehovat za malou podavat cumel aby spala co najdlhsie takze nic neporobim aj ked tie deti spia a vecer detto lebo mame tak izby pri sebe ze hociaky buchot a deti su hore spia jak zajace.

evamarcel
15. apr 2013

@slady no mas to vesele, ja stale vstavam o 5-5,30 bezne a ked vstaneme o 6tej ta to jaka paradicka... 😀 a pritom som z tych takych rado vyspavajucich do 10tej rana no ale co uz za tie tri roky sa s tym pomaly zmierujem🙂
No na dobre sa lahko zvyka....najlepsie pri mamke - to sme aj my praktizovali kedze zaspavanie bolo vzdy v pritomnosti jedneho z rodicov dokial sa nam nenarodila mala sa nam podarilo ho naucit zaspavat pri otvorenych dverach asi na dva tri mesiace a potom prislo to jeho bojenie sa a sme zas na zaciatku ....jujujjjjjjjjj