Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@slady ake su protibubakovske procedury? ja osm sa asi nebala aleobo si to nepametam...... no a pocuj to ked ste boli cele doobedu vonku daj tip to ako si robila dala si si malu do manducy a chodili ste s Vilkom aj s nou hore dole a stale si ju tam mala? a to bolo jedno ci spinka alebo je hore? a aj bola hore aj spala? a a vobec ti v nej neplace a necirkusuje? a ked vies ze proste presli tri hodiny vyberies a nakojis ci?
@evamarcel moj syn normalne chodieval spavat o 19tej este aj na ZS na prvom stupni az niekedy v druhaku sme zmenili na 20tu lebo sa nestihal ucit, a vonku stale pocul ako sa mu kamarati hraju a on s okupanou hlavou v pyzame a v posteli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@evamarcel moj syn normalne chodieval spavat o 19tej este aj na ZS na prvom stupni az niekedy v druhaku sme zmenili na 20tu lebo sa nestihal ucit, a vonku stale pocul ako sa mu kamarati hraju a on s okupanou hlavou v pyzame a v posteli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol boze to je des... to by som asi neprezila...ja som syrofil 🙂 ozaj a toho Cara sa kolko moze denne pit ? hocikolko ? aj takto na vecer ?
@ivinka77 no ja pijem aj dva krat denne v pohode ja pijem s tym susenym sojovym mliekom. a teraz smo zjedla banan a polystyrenovy chlieb. clovece, ja ked nakojim, alebo odsajem aj mrtvole hlavu by som zjedla.
@ingeborgnicol no ved take ze postrikas protibubakovskym sprejom pod postel, pomodlis sa k andelickovi, zasvietis protibubakovske svetielko a tak, a dnes som bola s kocikom. spala mi dva krat - raz obedny a raz poobedny, a ked bola hore tak bud kukala alebo som ju mala na rukach (v kaviarni napriklad a v detskom centre) inak na ten vikend s babami sme mali manducu a to v nej bola vzdy pri presunoch ale inak bola mne na kolenach alebo u kamosky na posteli a tak, ako kde prislo, a spala cez den raz u kamosky v posteli a asi tri razy v manduce ale neviem naisto povedat lebo mam pocit ze niekedy len zavrie oci ale pri tom je hore. a ked sa zacala hnevat tak som ju vytiahla ale ona ked chodim tak sa moc nehneva a ak hej tak ju presvedcim dudlom, takze sa vacsinou hnevala len ked som si sadla a to som si ju vzala na kolena. a krmila som ju tak od oka, ked sa mi zdalo ze uz je hladna, ako vzdy 😀 proste brutal improvizacia 😀
baby velmi dobry clanok o dojceni, sice nic nove ale potesi:
http://www.nspnz.sk/neonatal/dojcenie/dojcenie....
@slady dobre, tomu hovorim "pohadzovaciodietatovsky rezim" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja uz by som sa niekam s tou manducou zase vybrala ale nemam kam ked chodim na prechadzky terraz na dialku tak mi je lepsie kociar lebo z neho cumakuje na vsetky strany a z manducy mi vidi len do bola a stale sa otaca chudatko, z kociara ma lepsi vyhlad.
a aj tu je jeden clanok este fajny
http://www.mamaaja.sk/vyziva/strava-dojciacej-m...
@ingeborgnicol Ak by si mala este zaujem- http://www.ekoplienky.sk/, tu som aj ja nakupovala, ale uz netreba zatial🙂
@ingeborgnicol tento clanok som si pribalila do tasky do porodnice🙂 a Veruze som ho tam aj preluskala🙂🙂🙂
@ivinka77 ja pijem Caro aj vecer, resp. v Kauflaci predavaju podobnu taku tekutiny v prasku🙂 ma to rovnake zlozenie a je to lepsie ako Caro a aj lacnejsie. No a take podobne kupujem aj tu v DE. Mam pocit, ze mam z toho viacej mlieka...hlavne v noci🙂 Vola sa to presne Breakfast- instant drink, kupis v kauflaci do 2 eur
fakt: no fasa bo ja tiez caro pijem na hektolitre aj 3x denne 🙂
Dnes predomnou maratón....budem sama zvedavá na súčet km...idem ku kamoške do centra. Akurát sa bojím, aby som nedostala úpal, lebo vonku je už teraz "hic", resp. ja a moje pigmenty sa nemajú v láske so silným slnkom...momentálne som v tvári už ako Pipi...hodím šiltovku, že?pekný deň baby
@ingeborgnicol mi hovor ! ja mam po kojeni neskutocny vlci hlad tiez , normalne by som zrala hlava nehlava jak kyselina !!! :(
@ingeborgnicol inac v tom clanku pisu ze viac jest neznamena viac mlieka...z toho vyplyva, ze menej jest, by nemalo znamenat menej mlieka 🙂
@adel22 Dik za tip. Uz nenosite vobec plienky? my ked kocikujeme sa neda, kym sme nosili iba sa dalo. lebo akonahle je v kociari vsetko ine ju zaujima a nesignaliuje a samozrejme ide mimo minut. niekedy mam pocit ze u nej BMK funguje iba rano ked sa venujem iba jej.....
Ivka neviem ic tu chodis este ale dnes je stretnutie dojciacich matiek, so ti zabudla povedat, asi ma zabijes, ale aj ja som na to zabudla!
@adel22 Adel ak si pozries tu stranku co si mi poslala, tak tam je ze je dnes rezentacia. a ta prezentacia je presne ta, kam teraz idem na tom stretnuti bude 🙂 zivot je nahodicka co?
Jo IVka ak by si citala to stretko je o 10tej tam kde vzdy, kurnik nemam na teba mobil.
@slady no protibubakovske mame modlenie s k anjelickovi straznickovi minule sa tak modlil ze anjelicku straznicku...ochranuj ma vo dne v noci "lebo sa velmi bojim"....tak sme sa smiali ze este to aj do modlitby zakomponoval...tak je to blbe to uspavanie som sa rozhodla ze uz ho nedam asi cez den spat len nech si trosku polezi a dam ho skoro na noc spat lebo dokopy som nic nespravila ani cez obed lebo som musela sediet pri nom a potom vecer som nemohla nic spravit ani buchnut nicim lebo zaspaval....a ten spanok mojej malej to aj u vas tak je ..pospi aj hodinku a pol ale musim jej davat trikrat cumel aby zas zaspala....ja nechapem preco nemoze ked raz zaspi pospat vkuse hodinu a pol a hotovo...
@ingeborgnicol tak aj my budeme aplikovat spanie jedneho aj druheho na 19tu len najhorsie ked je teraz vonku vidno malemu to nevadi on zaspi a taha noc ale mala sa mi normalne zobudila po hodine oci jak netopier ona reve nechce spat...ja neviem ci jej usijem na oci take vies na spanie co sa dava neviem ako sa to vola 😀
jupiiiiiiiiiii slnko a teplo, dnes dlha prechazka a len v sportaku 😉 konecne som sa dockala 😀
@ivinka77 Praveze Lidl, Kaufland to tu mame a na kazdom rohu, v tomto meste su min, 3 a to mozem prirovnat mesto velkostou k TN.... len dodavatelia resp. ine znacky su na vyrobkoch, napr. Pilos tu nie je nic...v tom bude teda rozdiel no a v cenach samozrejme. Tych 2.20 tu stoji Caro bezne

moj obcas zaspi o piatej ak sme dlho vonku, a to ho po tom nie a nie zobudit tri hodiny 😀 on mi vzdy tak strasne dlho spaval ked spaval, ze 3 hodiny minimalne a ak sa nahodou zobudil skor bol zly jak cert a musel si to dospat. ale to obdobie lezania s nim to bola cista hruza aj bez druheho dietata, bo som vzdy pri nom o osmej vecer zaspala, ked som sa zobudila bolo devat a este ma cakalo byt upratat a preklady a to sa uz cloveku takemu rozospatemu nic nechce. fuj, este ze uz to mame za sebou, kopu trpezlivosti prajem!