Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@slady nooooo tak to gratulujem k tym zubkom...nase nie a nie vyliezt kua... :(
a inac teraz ju to bavi, mozno o chvilu prestane...takze ja to nejak moc neriesim...aj ked, uz vela ludi mi povedalo, ze ona je mentalne minimalne na urovni prvaka...a aj detska psychologicka v skolke , ked mala 3 roky tak vravela, ze je tak cca 2 roky popredu...ale to nemusi ostat... moze sa to kludne potom zbrzdit...takze ja nic nerriesim...nechavam ju ako samorost 🙂 uvidime, co sa z nej vykluje 🙂 nech si robi, co ju bavi... a cas ukaze 🙂
@ivinka77 skvely pristup 🙂 moj je podla tabuliek (citkam teraz taku knizku o vzdelavani a tam je to vypisane) tak o rok pozadu mentalne aj co sa vyvoja reci tyka (v anglictine, v slovencine je tak o tri roky pozadu) 😀 ale tiez to neriesim, trosku sa ho snazim stimulovat, vela citame, rozpravame sa o vsetkom naokolo a chodime von medzi deti, ale on ma na vsetko cas, mam taku skusenost ze mozem sa aj rozkrajat a aj tak mi nezacne niektore veci robit skor ako na ne bude pripraveny a to je vacsinou neskor ako ine deti 😀 ale zase je fyzicky zdatny, to bude mat po svokrovcoch hehe lebo ja som lava ako poleno, zato svokra je telocvikarka 😀
@ivinka77 neboj sa moja keď nastupovala v septembri do školy, tak vedela čítať aj písať a všetci mi hovorili, že sa v škole bude nudiť lebo všetko vie... ja som ju nič neučila, nejako to samo prišlo, mala aj taký detský náučný počítač... no a keď nastúpila do školy, tak sme zistili, koľko vecí ešte nevie... a stále sa nové učia 🙂 kedysi mi odušu kreslila, potom zase prestala, teraz chodí na výtvarku... niektoré veci robila stále, potom ju to na pol roka omrzelo... stále sa to mení... ale teraz musí 😀
no vidim ze dievcata su velmi sikovne ovela skor sa chcu ucit ako chlapci, moj maly nema zaujem aby on pisal alebo cital mi sme jednosmerne zamerany bagre a tatry este ani pesnicky sa nechce naucit ale si spieva ze bagre a tatry ...vlastna tvorba 😀 ale zato je neskutocne mily nosi mi kvietocky co natrha a sepka do uska ze ma lubi tak som cela bez seba normalne sa roztapam 😵
@ingeborgnicol nika tak uz spite iba dnu aj na obed aj doobeda a potiahne ti presne tie casy ze od 12do 13,30vkuse? a davas vzdy do 1,5hod od zobudenia spat?
@ingeborgnicol inac som citala v rezime g.f. ze vraj ked deti spia viac ako 3hod. cez den tak sa potom v noci casto budia...tak neviem nepostrehla som zatial ci by to bolo ozaj tymto...lebo u nas sa to ani neda darmo ze dam malu spat na 19tu potiahne do tej 5,30 lebo uz ma vidno a zacne blabotat uz ani capka na oci nepomaha...takze neprespi mi vnoci 12hod.
@evamarcel No ja ju dava presne podla rezimu G.F, akurat mala si meta este spanok o 16tej, tak cca 30 minut. Cize:
07-08.00 vstava, 09.00-10.00 spinka, 12.00-14.30 spinka, 16.00 - 17.00 spinka,ale to z nie tolko maximalne 20-30 minut. STALE ju dam do postielky a pekne zaspi, na ibed bud vstane saa, ale malokedy, vecsinou ju musim budit ja. aj rano o 10tej tiez by este potiahla. No a dnes som urobila to co ty minule, leo som jej pokaila rezim, cize denny spanok o h....e, tak som ju ulozila o 18.00 som zvedava co bude dalej, ja sa chystam ist tiez o 20.00 spat, este som to v zivote neurobila tak uvidime co to irobi, som hotova, dva krat sme boli v meste dokopy skoro 6 hodin 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol tiez som dala malu na 18tu ale od posledneho zobudenia o 15tej
a teraz pozeram som uplne spalena krasne....musim aj Mysinku pozriet ci ona nie je kurnik....
Ivka skoda ze si nebola dobre bolo, a pozeram ze aj vy uz domka spinkate a vonka chodite tiez tak ze ste hore? a ako dlho vydrzi?
Ivinka a Slady moj prvy syn bol tak strasne vo vsetkom popredu a boli z toho same problemy, tak som sa zaprisahavala ze tuto budem vlastnorucne dozadu poscuvat 🙂))))
@evamarcel Moja bola hotova, musela som, spala len obedny co sa zobuddila kvoli mne po pol hodine a potom o 14tej 30 minut a zas nic......dnes ako ohvorim uplne mimo rezim ked sme prec...nema postel, nema poriadneho spania.....
@ingeborgnicol to sa asi ozaj u kazdeho dietata neda ten rezim lebo moja mala nechce spat az do 7ja nechapem preco ona normalne akonahle ma vidno a sa prebera asi prechadza do tej lahsej fazy spanku je hore a svitori s vtackami...a uz mozem robit co chem aj cumel davat tak sa s nim hra bublinkuje slinkami no konec , a to s tymi dennymi spankami mozem byt rada ze pospi aj hodinu a pol a niekedy aj dve hodinky dnu ale stym ze podavam jej cumel aj dva az trikrat ..lebo to vkuse nevie spat a oducit od cumla tak by som aj chcela ale to je nenormalna zavislost ona mi tak vresti ze nema cumel ze ju suseda od vedla pocuje ona ma tiez mesiac a pol starsiu a mi vravi ze ona pocula nasu ked bola vonku tak utekala dnu ci to jej mala reve si toto predstav ako silno vresti moja ked ju suseda z druheho domu pocula 😖
@ingeborgnicol ako ste natom s prikrmami lebo moja len par lyziciek moc sa netvari nadsene otvori asi tak 5-6krat ustocka a dost potom uz ju ine zaujima a neotvara, a este cela sa hemzi rukami nohami kope a davam jej v autosedacke jest
@evamarcel no to ti teda verim to musi byt poriadny plac, to asi len v taky cas rychlo didku strcit do pusy nech zabudne sa neda? co sa odporuca na oducenie od cumla?ja neviem nasa sa ani nenaucila aj ked niekedy mala napriklad pri obliekani alebo tak, ale poto jedneho dna vyplula a ja osm jej ho uz nikdy nedala aj ked robila cirkus a nemame ho, ale ona fakt nebola zavisla. kokos ledva sedim dom hotova dnes ako Mirkov 🙂
Mirkov aj ty ides o 10tej spinkat? 🙂
@ingeborgnicol tak si poriadne oddychni , no mne mala az tak prsnik nechce ona zas nie je na prsniku zavisla....len ked chce jest inac prec odtahuje sa radsej chce dudel n o uz reve mozem ist
@evamarcel no my sme uz verry fasa s prikrmami, uz sa esi a chuti jej, ja kazdy den pridavam a miesam jej do toho materske liecko. zacala som zemiak, potom plus mrkva plus cuketa plus petrzlen a kazdy den pridavam a stale cca 40-50 materskeho mlieka co mam namrazene. a dnes som jej prvy krat dala prikrm z obchodu HIPP Bio, lebo tam bol zeleny hrasok a trebalo mi jej ho podat a iny nebol 🙂 a uz som vybarala rovno taky kde bol aj karfiol. A zjedla, ale nebolo tam materske liecko tak krivila trosku usta, budem jej muset pridavat materske mliecko do vsetkych prikrmov....
@ingeborgnicol a kolko asi ti poje priblizne ? celu tu davku 50ml
@ingeborgnicol no asi nemala okuliare?🙂
baby este mam prosbu davate detom opalovacie kremy? lebo ja som ze original specena dnes a aj na nu poriadne svietilo slniecko...lebo ona ma rada ak nema striesku, mala sice klobucik, ale aj tak...
no neviem kolko to je, ale cca jedne zemiak, jedna mrkva, take malicke a pol pastrnaka. naraz. ale dnes som jej dala z obchodu tam bolo 125mg a zjedla iba asi 100 cca. Inak ak ma MM tam zje ovela viac.
@ingeborgnicol hahahahahahahaha čo mala zelený zákal?
@tinasc ale s poobednym spankom to je uz samozrejme horsie. a to ten byval vzdy najdlhsi v kociari. Dnes sa mi po 10min. spanku zobudil a zacal mraucat. Ale nie ako mala pekna macicka, ale skor ako zlostny tiger na plne hrdlo. Nijak raz som ho nevedela utisit. Tak sme sa nakojili na lavicke ale nepomohlo. Proste nechcel lezat. A teraz taha od pol 5, oci ma ako sova a nechce si ani nahodou zdriemnut. ☹

@ivinka77 jasne mame, dva poctivo vytlacene hlodaky, uz len s tymi prikrmami zacat 🙂 inak sikula, niektore baby byvaju take sikovnice, ale tak ja som sa tiez samonaucila citat v 4 rokoch a aha ako som skoncila, takze bacha, este to nema vyhrane 😀