Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol jasne, ze budem kremy davat, aj ked my sme este vacsinou v hlbokom so strieskou. Az na dnes. Dnes mi vacsinou sedel na rukach, ale v tieni, takze my nie sme spaleni.
Ahojte, tak sa pridam ku Vám,nas maly je narodený 11.11.2012 o 12.00 (na obed) 3330g a 50 cm. Bohuzial sme na UM takze uz prikrmujeme asi od ukonceneho 4 mesiaca....asi tak.. Doteraz som sa akosi neodhodlala sem prispievat, az teraz....Ako tu tak citam tak uz mate aj nejaky ten rezim, no ale to sa nam zatial nedari, lepsie povedane neviem ako zacat. A este ak viete poradit co mam robit aby mi pil vodicku, alb. nesladeny cajik, lebo sladit nechcem.Dakujem za odpovede.. pekny vecer
@maribar ahoj vitaj u nas 🙂)) a skusala si mu dat pitie? ako reagoval? moja ked som jej dala nesladeny cajik tak ani nahodou a vodicku tiez, ale ked jej dam pol lyzikcy cukru tak si da. ale od smedu jej taketo iste nebudem davat. kupila som HIPP na osviezenie pre batoliatka a toto jej budem davat tam je to len mierne sladene, tie granulovane a potom ten bio fenyklovy s polkou lyz. cukru. len aby jemne citila nasladly naznak. ved ani v prikrmoch nema sladke a spapka, Rezim si bud najdu baby na nete aky im vyhovuje, alebo nechaju na detixky aby si urobili rezim sami. Ja a evamarcel mame rezim podla Giny Ford a ostatne babulky myslim ze taky, aky si samy vymysleli, alebo im ich urcili ich deticky, ved ti napisu.
@ivka228 pocuj, no prave preto ja osm zacala davat obedny spanok doma lebo presne toto mi robila zobusila sa po 20-30 minutach a konecna. ona viac uz vonka nepospinka a domka mi v pohode potiahne v posteli tak chodime vonku po druhom teda obednom spanku. a ten treti mi dava v skratenej verzii presne o 16tej hodine, my pokracujeme vlsatne v tom rezime len miesto cinu menime.
@ivka228 a moja sa vozi tak pekne len preto, lebo sedi v sportaku inak ani nahodou , sice ju polohujem.lah-polosed a v najhorsom pripade aj sed, ale to len na minutku, podla toho ci je spokojna, alebo sa zacne krutit ako spagetka 🙂 v hlboko mi ziapala ako najaty najomny vrah 🙂)))))
@evamarcel no uz aj ja mam prve nocne kojenie za sebou 🙂 o 19.30 🙂dobru noc 🙂
@ingeborgnicol
Dakujem...jasne skusala, ale ako nahle zisti ze je to nesladeny cajik alb.voda tak vypluva,tak mu to davam cez nurofenovu tycinku(vtedy mi to pije, co je zvlastne).... on by sladke vypil aj ten granulovany cajik Hipp , len ked ja by som radsej nesladene... 😖
@ingeborgnicol presne to som dnes zazila ja. Maleho najomneho vraha v kociari 🙂 JA som velmi nechcela prejst na sportiat, ale uvidime ci nebudeme musiet. Ale ani pololah sa mu nepaci, lebo aj vanicku vieme zdvyhnut a nie je dobre. Nakoniec pomohla strieska dole a kukal na panelaky. Ale to az poslednych 10 minut, ked sme sli domov. A inak uz mi spinka drobca male. Zaspinkal hned po kupkani na didke. Taky bol zmoreny.
A tebe dobru noc.
@maribar my sme skusali dnes vodicku a celkom mu smakovalo. Inak my nemame fixny rezim ako ma Nika. My proste ideme spat po cca 2-2,5 hodinke alebo ked na nom vidim, ze je unaveny. Iba vecer mame pravidelny spanok o 20:00. Ale to nezarucuje, ze sa aj pravidelne rano budi. dnes sme boli hore uz o 5:30 ☹
a moj synak konecne dnes prva interakcia so sestrickou - hadzal sa o postel a Zorku to strasne rozosmievalo, tak potom to robil preto aby sa smiala a bol strasne stastny ze urobil "baby happy" 🙂 mile to bolo. konecne!
@slady vidis ty by si tomu synovi mala byt vdacna, zabava ju, stara sa jej o chrumkove prikrmy a ty si to nevazis 🙂))))))
@ivka228 no u nas este tom prechode medzi hlboky a sportovym zaberala strieska dole lebo nieco videla a v autobuse som uz inak ani nemohla 🙂)))
Baby mam otazku, za kociar sa v buse plati? lebo ja si pol roka veselo neplatim za nu nic a vvcera mi skorosvokra hovori ze to ja vlastne jazdim nacierno 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Zeny ja som vcera sla spat o 20.00 normalne som odpadla, vrelo odporuca, inkoedy pred polnocou nejdem 🙂
Evamikrov, dnes mi mala zase vstala az rano o éíl 3tej a netusim preco, asi ju to tak uz uspokojuje, ale nic som nezmenila, dokonca ani kasicku vecer nedavam nic, ziadny prikrm a spinka pekne
Baby ja som si rozibla oko. alebo neviem ako to nazvat. mala som malu v nosici a zatvarla som dvere na kufri, ked sa ona hodila a ja rovno s papulou do tych dveri a oko rovno do rohu teda na hranu, juj mam tu asi 1cm rnu otvorenu, ale uz sas stiahla nebude treba sit....zatial nic ale to moňo co bude, to nevysvetlim ze mam chlapa v zahranici a nikto iny ma netrieska 🙂)))))))
@ingeborgnicol ty si riadny kaskader 😀 mne tak wilcu urobil monokel asi rok dozadu - cupel, ja som mu isla dat pusku na hlavu a on sa rozhodol ze sa prave vtedy postavi, tiez som bola pekna malovana. no u nas sa neplati v BB, ja si chodim aj s krpcami zadara - kocik/nosic, doprovod a dieta do 6 rokov vsetko free, riadny luxus nie?
inak, neviete ako sa to robi ked clovek ma babatko a koji a musi ist do spitalu? neviem si celkom predstavit ako sa to riesi, ma tu niekto taku skusenost? teda nie ze by som sa chystala, to len tak preventivne, ma to zaujima 🙂
@ingeborgnicol nika tak ty aj sa vyspis a este aj na nos ci oko padas?🙂)) No nech sa rychlo zahoji dufam ze ta to velmi neboli.
No ani oblecenie si nezmenila pri spani? Neoteplilo sa v izbe? Alebo to ze nespi az tolko podvecer ? Moja sa v noci kojila tak ze o 18tej spat o 18,50cumel o 20,20 kojenie, 22,00kojenie a potom 3,00kojenie a budicek o 5,45.
no idem varit brokolicovu polievku a skusim aj Emke, co dnes varite?
@evamarcel NO ja osm ulozila o 18.00, potom o 19.30 sa nakojila, potom o 02.30, poto o 04.45, potom o 06.30 a spala by mi dalej na ddidke do 8 jak vzdy ale som ju zobudila lebo sme sli k lekarke. Vies co neviem, lebo tie posledne spanky asi ze nema iba 20 minutove ale neviem, lebo aj prd tym ich niekedy mala kratke......a budila sa, alebo zey tym ze teraz cele dni vetram? a namiesto paplona som jej obliekla do obliecky uz iba deku. zeby tym, ze jej neni teplo? to mi nenapadlo asi mas Evi pravdu.
Ja osm vrila bravcove kare na zelenej paprike a malej ako vzdy zemiak, mrkvicku, petrzlen a cuketku. bude sa zalizovat za uskami. ale to sa este len chystam.....
@slady poslala som ti spravu na FB lebo tuto ma to nechcelo pustit stale mi hlasilo stranku v udrzbe.
tak moja amazonka sa dnes vonku zaprela o lakte a celu prechadzku presedela bez opierania sa. ked sa unavila tak sa prevesila dopredu a ked som ju chcela preklopit ze nech sa oprie do zadu tak ani za svet! ja ju teraz vozim vo vajicku - mam sklapacie takze sa da dat do polosedu aj do lahu ale musela som ju mat v sede a aj to isla taka "neopreta" no bavila som sa.
Baby, tak my sme dnes opat na prechadzke mali taky rev, ze sa az okoloiduci za nami obzerali, ci si dieta nevrazdim. Hruuuza. Nic nepomahalo iba vziat na ruky. Potom sme si chvilku posedeli na lavicke a ked som to uz definitivne chcela vzdat, ze kaslat na to a ideme domov, tak mi zaspal v kociari. Ja nechapem co mu vadi. Ci je hladny, smadny, prilis unaveny alebo zvedavy. Netusim kedy s nim mam chodit vonku, aby mu bolo dobre.
Nika, inak tu striesku som dala dole, ale ani to velmi nepomohlo v case, ked nespal.
A dnesna noc bola tiez jedna velka katastrofa. Zacalo sa to tym, ze po uspati sme museli ist s manzelom do Baumaxu, tak, ze nechame maleho so svokrou keby nieco. A on sa samozrejme 5 minut pred nasim prichodom zobudil a spustil taky plac, predpokladam zo strachu, ze tam nie sme, ze konec. A odvtedy sa celu noc budil s placom kazde 2 hodiny. Takze sme kojili 4x ☹
@ingeborgnicol tak to je krasavica paradnica cmuk
@ingeborgnicol aj v KE je preprava dietata v kociku zadarmo, neboj, nie si ziadny cierny pasazier.
ha, mala som taký nápad dneska, že malého naobed do postieľky.... hahahahaha 😀 vrieskal skoro hodinu aj tak nezaspal... potom mi o tretej zaspal už asi z vyčerpania, ale zase v kočíku... tak mi treba, som ja ale blbá, že som si ho tak naučila, teraz sa mi to vrátilo na celej čiare... 😉
a moj synak sa dnes naucil pocitat do 5 po slovensky 🙂 jes!

@ingeborgnicol Nika, dnes sme boli vonku 3.5 hod a spal len 30 minut. (10+ 20 min.) a potom bol hore, ale nevozil sa tak pekne ako vy. On proste nebol spokojny. Ked som si sadla na lavicku a vzala ho na ruky, tak to bolo ok, ale v kociku ani nahodou.