Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@cenculinka a este ako hlboko si zo davala?
@alyze jasne pacilo. a tak som dnes nakoniec dala este druhy pokus vo vajicku. takze vydrzal plakat 20 minut a potom to iste. Posedeli sme na lavicke (tentokrat aj s kamoskou) a po hodinke som ho supla opat do vajka. Kedze bol uz unaveny tak protestoval minimalne a nakoniec tam zaspal. Uvidime zajtra, ale uz teraz mam stres.
Mala mi nikdy nezvracala len v porodnici a teraz vecer krasne zaspinkala a v spanku sa neuveritelne pozvracala ☹ cela postielka ostala mokra, este aj v uskach to mala ☹ strasne som sa zlakla ona ostala z toho mimo chudatko male. Vzdy ked nas necha tato same doma sa nieco stane ☹ myslite,ze to moze byt ockovanim? Hned som jej merala aj teplotu, nastastie nemala.
@mato_zuzka a nebola len viac napakana a neztlacila si pri spani na brusko? Neviem ako spinka, lebo moj uz len na brusku chce..
@mato_zuzka tazko povedat, ale je to mozne. Nechcela potom este znovu papat?
@mirkov @ivka228 zopakovalo sa to ešte 2x no už nezvracala až tak moc, a už ani viac nepapala, nechcela a spinkala normálne na chrbátiku. no 3x som ju musela prezliecť a ešte aj prebaliť a pri prebaľovaní sa pokakala ešte raz ☹ také hnačkové ☹ chúďatko, zaspinkala mi od vyčerpania na rukách......uvidíme čo bude v noci, čo nás čaká
@mato_zuzka bojim sa aby nebola prilis dehydrovana..3x vracala a este aj hnacka. Ale ked uz nechcala, tak zatial by som do nej netlacila. Uvidis v noci.
@ivka228 ona bola z toho tak vyčerpaná ☹ ani neplakala nič....od vyčerpania mi zaspala v náručí ako som ju mojkovala ☹
@alyze ja som tiez zvykla chodievat vonku v case spanku, len teraz to prestalo fungovat. Dnes som bola trosku skor, lebo som si myslela, ze je zvedavy, ale nie je to v tom. Zajtra pojdem opat v case spanku. Pochodim v tieni pokym zaspi a az potom vyjdem na slnko, lebo mam pocit, ze v tieni mu je lepsie.
@mato_zuzka boze, tak drzim palce nech je vsetko vporiadku a rano uz bude dobre.. Drzte sa!
☹
@mato_zuzka hlavne nech sa chudatko vyspinka.
inak manzel doniesol glycerinove cipky z lekarne, takze v noci mu jeden dame, aby sa poriadne vykakal. Dnes som pre istotu vynechala prikrm na obed.
@mirkov ďakujem ☹
@jgiovanna504 no vidis supis ! ani nebolelo 🙂 parada...
@cenculinka no my uz prasime prikrmy hlava nehlava...zeleninu sme uz skusili vsetku, aj zltok...ale ja jej do toho pridavam materske mliecko, tak to ma sladke, takze no problem...ty asi MM nemas tolko, aby si primiesala, kedze ste na UM , co ? :(
@tinasc inac dnes sme sprasili na veceru 250 ml kase ty koksoooooooo, tak som zvedava, na ten spaci efekt 🙂 keby potiahla tak do 7,00 v kuse,tak sa nenahnevam 🙂 hehe
@tinasc to len dnes...neviem, co jej bolo... som jej dala na olovrant hruskove pyre , tak neviem, ci jej nejak moc vytravilo alebo co, ze bola taky hlados, lebo najprv som jej spravila klasika 180 jak furt a o chvilu na mna krici muz, ze maminka , mame aj duplu ? tak som jej este dorobila 100 , ale asi 30-35 nechala...
ozaaaaaj baby odkedy mozu decka piskoty alebo take tie chrumky kukuricne ? ja uz si nepamatam , kedy som to starsej zacala davat...
jej, baby, konecne som vas po vikende docitala 😀 to uz vsetky prikrmujete? som jedina co sa s tym neponahla a len tlaci do malej MM? 🙂 ale sak aj nas si raz ta mrkva najde 😀 inak, k teme kakania - nam rektalna rurka z neznamych pricin vobec nezaberala... skusali sme ju davat v cca 2-3 mesiacoch parkrat, ked malicka mala koliky, prvykrat zabrala hned, no potom pri dalsich pokusoch neskor ani raz 😕 a to som sa bala ci to nepcham moc hlboko, tak neviem v com bol problem... no nevadi, teraz uz "kadime" pekne, vacsinou kazdy den, sem-tam aj viackrat za den 😀 a len tak na okraj - nestacila som sa pri citani divit kolko novych ludi sa tu odrazu objavilo "zo zakulisia", zda sa ze toto forum sleduje sam interpol 😀 😀 😀
@ivinka77 minule chcela moja svokra strcit malej piskotu 😕 moje dorazne NIE som musela zopakovat asi 3x kym pochopila... 😠 ja zatial len kojim, prikrmy zacnem najskor o tyzden-dva, tak som nechapala o co jej ide... co sa tyka piskot, urcite ich nedam tak skoro - lepok, vajicka a zbytocny cukor 😝 viem ze dakde na nete su popisane veci ohladom lepku kedy sa ma davat, no ked uz tak radsej tie chrumky co nie su zbytocne presladene... (zase som raz za "mudru" tabulkovu mamicku) 😅 😀
Zasa sa rano o tretej dosr
ala a tak snad uz teraz v kociku zaspi ☹
Dufam ze to nebude pravidlo, zebudeme mavat budicky o tretej rano fnuk.
Mne lekárka kázala pridávať lepok po ukončenom 6. mesiaci, sme na UM, ale čítala som , že ak je dieťa na UM, malo by ho dostať skôr, medzi ukončeným 4. a 6. mesiacom.. ja som jej už do uvareného jabĺčka dala pol piškótky a bez problémov.. Dnes skúsim asi trošku ovsených vločiek 😉
@ivkasendy urcite je nas tu viac bez prikrmov, my sme tiez cisto na MM. Uz som par krat skusila, no podla vyrazu tvare malej mrkva nesmakuje, tak ja este pockam. Tiez nie som citatel tabuliek, ale zdielam tvoj nazor s piskotami 🙂 a ani granulovany cajik tak skoro mala neuvidi
Tak po vecernom zvracani bola v noci trochu zvysena teplota. Mala sa mi zobudila 2x, ale celu noc bola nepokojna a stale sa vrtela. O piatej som si ju zobrala k sebe do postele a este pospala do siedmej a kludne 🙂
myslim ze u deti je to tak, ze kym same nechcu nenastartuju, aj u nasej to tak bolo, kym nebola zrela mohla som jej dat cokolvek. a az plakala tak sme prestali. teraz naopak cokolvek spapka.
Vcera a dnes sme boli hore kazdu 1,5 hodinu, za kazdu noc 6x, uz nevladzem som vyerpana. a netusim preco je to zrazu tak. pred tym vstavala az o 3hodine rano a zrazu toto. dufam, ze to bude len zubkami. ale kazdopadne skusim dat kasicku.
Eva, ja davam prikrmy po obednajsom spanku o 14.30 a potom ideme vonku o 15tej.

@cenculinka super napad ten teplomer. Kedze dnes sme do lekarne nedosli tak to idem vyskusat.