icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

mata884
23. apr 2013

@ingeborgnicol to mi je luto, ze vela krat zacala vstavat. Mozno fakt zubky. ☹

mata884
23. apr 2013

@mato_zuzka mozno len jej zle sadlo posledne papanie a pretazila si zaludok. Chudatko. Snad dnes bude lepsie. Drzim palce.

mata884
23. apr 2013

My este nedavame prikrm. Matej chudak este len vidi, ze sa s niecim blizim k ustockam tak toci s hlavou, ze nie nie nie. Davala som mu liecky kadejake ( co mal teraz zapal pluc) a teraz pokial sa nauci, ze to aj nieco dobre do pusinky sa dava, tak to asi potrva. Do ust len cicusku a moj prst na okusovanie. Este ani kusatko nechce. Tak sa trosku budeme musiet potrapit. 🙂

adel22
23. apr 2013

@ivkasendy este my sme na MM....a este dlho planujem..lenze my sme narodeni 4.12., chcela by som zacat jun/jul. ale uvidime, lebo akosi zacala castejsie pytat🙂

adel22
23. apr 2013
ivinka77
23. apr 2013

@tinasc ja som tiez vcera v DMke poskulovala, ci nejake keksicky alebo nieco neni od 4 mesaica...ale vsetko je az od ukonceneho 6, ale ved to je uz o chvilku...a presne tie chrumky som myslela, tie nesolene husenice 🙂 pamatam si, ze ked uz nic Teri neupokojilo v kociku, tak chrumka v ruke vzdy zabrala 🙂

ivka228
23. apr 2013

@alyze no asi nie. vcera na druhy pokus sme uz mali iba body s dlhym rukavom a teplaciky + ponozticky a ciapku. Najprv sme mali aj pancusky, ale tie som dala dole, tak menej sa uz hadam ani neda. A davala som aj plienku ako tienidlo, len to sa malemu nepozdavalo, lebo ma nevidel. Teraz chodim oproti slnku s kociarom naopak. Vsak jemu sa to musi zapacit. Nemozme sediet cele leto vo vnutri.

ivka228
23. apr 2013

@alyze juj, tak to snad nebudete tak skoro vstavat. Dnes o stvrtej, ked som maleho nakojila som uz nevedela zaspat asi pol hodinu, tak som myslela na teba, ze ty si ty vcera o takom case uz pisala. Doteraz som hned po kojeni zaspala, mozno aj skor ako maly a dnes nie a nie. Nie je to bohvieco.

ivinka77
23. apr 2013

@ivkasendy nic si z toho nerob,...prvorodicky su skoro vsetky ''tabulkove'' 🙂 aj ja som bola taka ista... teraz uz vela veci beriem ovela viac v pohode...lazo plzo... pri dalsom uz zistis, ze z jednej piskoty urcite neumrie 🙂 ale mozno je to u mna aj tym, ze ja som so starsou naozaj v zivote s nicim nemala problem, dokonca doteraz nebola este chora a to ma uz 4,5 roka 🙂 tak preto som asi v klidku 🙂

ivka228
23. apr 2013

@mato_zuzka tak hadam si to uz cez noc odbila a dnes uz jej bude lepsie.

ivinka77
23. apr 2013

@ingeborgnicol dnes spala od 21 - 4 , nakojila som a potom do 7,30 , tak mam taky pocit, ze ta kasa ma naozaj ucinok... uvidime dokedy... 🙂

ivka228
23. apr 2013

@ivinka77 a stale davas kasu + dokojis po nejakom case tesne pred spankom? je to super, ze ti tak pekne spinka.

ivinka77
23. apr 2013

@ivka228 ano, kasu davam tak cca hodinu pred spankom, fajne si odgrgne jak drevorubac 🙂 vacsinou sa po nej pocika, tak ju rozbalim, necham s holou ritou, pokope nohami, pohrame sa trosku a tak po hodinke, ked jej trosku vytravi, tak ju prebalim, supnem cecok a do 10 minut spi jak zarezana...

ivinka77
23. apr 2013

inac na mall.sk maju teraz prave akciu na HAMI kase, mliecka, prikrmy... mrknite... ja som akurat objednala... http://www.mall.sk/listy/nutrilon-hami?category...

ivka228
23. apr 2013

huraaaa, vykakali sme sa.

gabikaadam
23. apr 2013

@ivkasendy Ahoj, ani ja malému ešte nedávam príkrmy. Zatiaľ priberá dobre, máme už skoro 9 kíl, takže ešte počkáme 2-3 týždne, ved mu nič neujde, nie? 😉 Kojím ho každé dve hodiny, niekedy aj menej, stále pred spaním a po vyspatí, ale tak je to od narodenia, takže príkrmy ešte neriešim. V noci vstávame dvakrát a ráno o 5-5.30 sme hore, ale spať chodí každú hodinu a pol až dva, inak je nervozny a nevie zaspať. A sladké sa mu tiež nechystám dávať aspon do roka, tak uvidíme. 🙂

gabikaadam
23. apr 2013

@mato_zuzka Ahoj, zrejme to bola reakcia na očkovanie a dosť prudká. Nabudúce to spomen lekárovi, ako reagovala. Skús ju teraz viacej kojiť, aby sa nedehydrovala, ono sa to ukľudní, len si viem predstaviť ako si sa zľakla. Zlatíčka naše malé, toľko si musia vytrpieť, pre tie očkovania. Akoby sa nedalo očkovať, ked budú staršie. Tak sa držte, čoskoro bude opäť fajn. 😉

cenculinka
23. apr 2013

@ivka228 no co ti ja viem ako hlboko, namocila som teplomer do kremu a sup do ritky, tak pomaly pokial isiel 🙂 dvihnem mu pritom nozky hore 🙂 neboj sa, urcite mu tym neublizis. ja mu s tym teplomerom ked je zle este tak jemne kruzim v dupke a pekne sa mi potom vzdy vykakal, len pozor, kakat zacne zrazu - sup a mas to na celom tricku 😀

cenculinka
23. apr 2013

babenky, ja viem ze kazde dieta je ine, ale kolko cca vazia vase ratolesti? lebo teda moj felix na pohlad vyzera byt taky tucko, ale ma len 6,5 kg ☹ sa mi to zda dost asi malo, ci? ale pribera postupne, kazdy mesiac priberie, len on je neustale v pohybe, tak aj vela asi spali 🙂

ingeborgnicol
23. apr 2013

@mato_zuzka ako ste na tom? myslela som na Vas, dufa, ze je uz dobre

ingeborgnicol
23. apr 2013

@ivka228 podte na Ancuuuuuuuuuuuuu

ingeborgnicol
23. apr 2013

Ja sa tiez neponahlam s prikrmami , dokonca uvazujem ze ci to nie je tym to nespinkanie, vcera a predvcerom sme totiz mali spenatikovy a uvazujem ci to nebolo tym.....asi sa na nejaky cas zase na to vykaslem a zacnem davat kasicku, nechcem jej pokazit travenie tym ze si na nieco zvykne, ale neviem co robit, nieco jej nerobi dobre ked vstava zrazu 1,5 hodinyy a neviem co, sladkosti som naschval nejedla. som z toho smutna ze neviem na to prist. Kupila som dnes pre istotu kasicku tak uvidime. My mozeme iba nemliecne tak velmi velky vyber nemame.....Jo a uz mame ten problem co vy, ze mala sa pretaca stale a potom sa pogrcka lebo samozrejme najradsej sa pretaca hned po jedle. pri tom ju mam v postielke minimalne, ale aj tak.......

ingeborgnicol
23. apr 2013

@ivinka77 Pocuj to akoze fakt az tolko usetrim? ze napriklad tuto:
http://www.mall.sk/detske-kase/hami-hami-kase-n...
zaplatim len 4,52 za 4 kusy tak?

evamarcel
23. apr 2013

@ivinka77 to davas tu kasu s mm alebo tu co staci iba vodu a do flase s krizikom?

ingeborgnicol
23. apr 2013

@ivinka77 dokelu ja som prave kupila 3 v tescu ale si objednam asi dalsie dobra cena...zvazim..

ingeborgnicol
23. apr 2013

No ja so prave sa v tescu vybesnila kedze to mme na konci nasej ulice, kupili sme poharik na pitie, dufam ze dobry, potom sme kupili dve hryzatka, obidve od MAM a obe na chladenie a potm nejake kasicky sa celkom tesim.
Mate niekto skusenost s tymto?
http://www.mall.sk/plienkove-nohavicky/t-tomi-k...

adel22
23. apr 2013

@ingeborgnicol take nemam, ale na all in one je to dobra cena

ingeborgnicol
23. apr 2013

@adel22 mam to chapat tak ze do toho piska a ja vymienam len tie latkove frasy? a daju sa kupit aj osobitne? lebo oproti tym treningovym je to vyborna cena. pocuj a vy uz chodite na nocnik? ja som dala ale plakala, nebudem uz davat aby si nepokrivila chrbatik, uvidim co povie ortopedicka 30teho ideme.

ivka228
23. apr 2013

@cenculinka skusila som vcera aj teplomer, ale asi nam zabrali tie jablka a stavy a to, ze sme boli vcera iba na mliecku a feniklovom cajiku. uz je dobre.