Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol nika a ty malej kasicku davas z flase ci lyzickou? No ked budete mat pekne noci aj ivinka uz ma tak sa asi dam aj ja na tu kasu dufam ze mi aspon tu kasicku bude chciet lebo jaksi ine jedla nic moc lepsie povedane ked jej davam akoze na mojom prste tak to berie ale z lyzicky nechce to akoby jazykom vysuvala
@slady no ja viem, ale niekde je asi pricina, preco to je takto pdorucane nie? ja som zacala napriklad s kasickou iste prva a velmi skoro, pretoze sommala problemy s mlieckom vtedy a nebola som ochotna ju na noc prikrmovat UM. tak som jej davala chvilinku kasicku s MM velmi skoro ale na odporucanie lekara, ze je to sto krat lepsie ako UM. Ale to bolo vysvetlene preco. ale preco nam poto kazu prikrmovat tak skoro, ked je vsade napisane 6 mesiacov a nase deti nie su podvyzivene? ja tomu nerozumiem....naozaj, pre nieco tam tych 6 mesiacov je iste napisane nie?
@slady no to ja tiez pocuvam od svokry babky tetky ze co to dnes za deti sak im uz od 2.,3mesiacov cele noci spali semtam dudlik dali ale kde take ze kojit niekolkokrat v noci.
Ako maly dufam ze ho nejako presvedcis aby otvoril pusku musi to byt strasne ked ho boli zubok, my tiez mame ist v maji k zubarke a prvykrat ked mu vrtala tak ju aj muza ogrcal.
@evamarcel no kasicku teraz ja som dala prvy krat tesne pred spanim, deci, a dala som do flasky a taku rieducku, malo som dala ale uvidim, ale asi dobre inak by som uz v takyto cas kojila 🙂
@adel22 Dik za odpoved, premyslim, vychadzaju mi z toho tie treningove najlepsie, lebo tie vlozky z tamad vyberiem a dam prat a vrchne su ako gatky, poslem ti link
@ingeborgnicol no ved odporuca sa to tak aby sa nadarmo nezatazovala traviaca sustava ked im este do 6 mesiacov staci to nase, UM uz nestaci lebo nie je take vyzivne tak treba zacat skor, aspon co ja viem tak, takze ak si prikrmovala lebo jej nestacilo tak okej, nebolo to nadarmo, lepsie ako keby mala hladom trpiet 🙂 no mojej uz moje mliecko nestaci, uz si pyta na obed zeleninku, ja som jej dala dva krat len taku trosku a myslela som si ze este mame cas do 6 mesiaca tak na treti den som jej nedala a bola taka nestastna na obed hned po kojeni a nechapala som ze co chce a potom mi doslo ze ved som jej nedala mrkef, zdlabla mi deco mrkvy a az po tom sa ukludnila a odvtedy sme na zeleninke kazdy den naplno inak je hladozna. cize sa namotala behom 2 dni, mozno ak by som nebola zacala este by jej stacilo mliecko ale teraz uz jej nestaci.
@ingeborgnicol presne tak, ako pise slady... netreba zbytocne zatazovat...ale ak si to dietatko pyta,tak ho netreba trapit hladom...vraj deti prikrmy dovtedy odmietaju, kym na to nie su zrele...cize ak to papa a nevypluva, tak je to oki... my sme dnes papali uz aj olovrant hruskove pyre a straaaaaaaaaaaaaaasne jej smakovalo a na veceru 220 kase 🙂 tak som zvedava... aj na vas, ci ta kasa zaberie na lepsi spanok... drzim palce !
@ivinka77 no ja osm davala iba decko kasicky tak uvidime, ale spinka este uz aj to dobre.
Baby ved ja som vam uz raz pisala, pred 19timi rokmi som mala babetko prve a stratila som v 2 a pol mesiacoch mlieko. Dali sme sunar a feminar ine vtedy nebolo, len zo zahranicia sa francuzke donasalo a na to sme nemali. a onbe strasne grckal, ale strasne. tak sme od nasledujuceho dna prekoprcli mojho syna na tuhu stravu: jedol zemiaky, spenat, paradajkove pyre, z pretlaku podotykam, jogutry, pudingy, mlieko kravske a broskynovy kompot, niekedy jabcka. a kazdy vecer na veceru o 19tej celu velku flasu krupice a spalo sa do rana. Nikdy mu nic nebolo verte mi ani jedinky raz, akurat bol velmi vyzraty a hlavne spokojny.......a neveedla som zeby to bolo predcasne alebo nieco, proste to tak vtedy robili vsetci. a nikdy som nepocula, aby niekto vstaval v noci, dokonca sa ma ani nikdy nikto nepytal ze " a kolko krat v noci vstavate?" asi by to bolo v tej dobe divna otazka.....ale chapem ze doma pokrocila a vyskumy vela dokazali. tak ako ze sa kojit nema kazde tri hodiny z jednej didky a preco, tak som myslela ze aj so stravou.....
@slady cize ak y so jej nedavala po 6tom mesiaci prikrmy, nieco by jej chybalo, tak?
Baby, super stranka na upravu fotiek🙂
http://pizap.com/
@ivinka77 a hrusku si dala nastruhanu? ci namixovanu, ci si kupila hotovy prikrm? a podla coho davas poradie? podla coho teda vies co uz mozes davat a v akom poradi budes davat ovocie teraz?
@adel22 dakujem super je!!!!!!!!!!!!!
ahojte baby. Mam par otazok okolo kase. Ja maleho zatial prikrmujem iba asi tyzden. Zatial mrkvicka a zemiak, pomaly sa chystam na brokolicu..myslite, ze na vecer uz mozem dat kasu. A ako ju davate? Flaskou alebo lyzicou? Mam v tom riadny gulas 🙂
Pekny slnieckovy den "zos Košicoch" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol kupila som hrusky, osupane nakrajane na mesiaciky, uvarila vo vode, potom popucila , zmiesala s MM a bolo...capala jak o preteky 🙂
a co sa poradia tyka, tak zeleninu som davala takto : zemiak, mrkva , cuketa, tekvica, zelena fazulkaa, brokolica, kalerab, petrzlen, karfiol, spenat, kel, cvikla...to je vsetko, co sme zatial skusili...a ovocie mam taketo poradie jablko, hruska, banan, marhula, broskyna, slivka, hrozno, ceresna, ale vcera som nemala akurat doma jablka, ale mala som hrusky, tak som to vymenila...
@mirkov podla mna kasu kludne mozes...su aj kase od 4 mesiaca, takze nevidim problem...ja davam cez flasku a velku dieru na cumli, pekne si to sama chyti, lezka si a pije... tak som naucila aj starsiu Teri zaspavat...
@ingeborgnicol aj vam zos blavy, neeeeeee 🙂
@ingeborgnicol aj Tebe od Bratislavy 😉
akurát teraz varím kombináciu cuketa, kaleráb, petržlen, karfiol a karotka... a varím toho veľa, lebo si chcem aj do pohárikov zavariť, na leto, kedy budeme stále vonku a prídeme sa domov len najesť, tak len otvorím pohárik 🙂 a nemusím variť 😀
@tinasc to je vynikajuci napad s tym zavarenim, pekne zavar a daj nam receptik aj ja si zavarim potom na leto. aka koknzistencia, mozstvo a tak 🙂 ja som v zivote zavarala asi len dva krat ved mame babicky tak ani poriadne zavarat neviem, hanba mi.
Ivinka isem di ja opisat to tvoje poradie, to mas podla seba, alebo podla nejakeho mudreho clanku?
@ingeborgnicol no povarím zeleninu, akú len chceš, vodu, v ktorej som to varila vylejem, lebo keby som to pomixovala tak by som bolo hrozne riedke.. pomixujem, nalejem do pohárikov od výživy, zavriem viečkami, dám do hrnca zalejem vodou, aby boli poháriky ponorené, privediem k varu a potom varím 15 minút na miernom ohni... oni chytia vlastne až vtedy keď chladnú... teraz budú len zeleninové, ale urobím aj s mäsom 😉
a ja som sa poradia zeleniny nedržala chutilo mu, tak som asi za týždeň skúsila aj trojkombináciu .-D
@tinasc no tak vidim ze ja to robim uplne ale ze uplne zle. ja osm dala najprv mrkvu, potom zemiak s mrkvou, potom zemiak s mrkvou a cuketou, poto zemiak s mrkvou ceketou a petrzlenom.a potom solo spenat so zemiakom, z toho vracala si myslim. no a teraz sa mi vyhadzala na tvaricke a asolutne nic som nove nedavala do jedalnicka, tak sa z toho vyznaj. idem si napisat ako to robis. a to ele pohare das pod vodu? inak tie pohare z hipp a hami sa asi nedaju pouzit ze? lebo to su tie take pukacie ked sa otvaraju, lebo tych budem mat najviac....
@tinasc "oni chytia vlastne až vtedy keď chladnú..."co chytia? a este otazka, kolko ponoris do vody? a mozem tam aj zemiak k tomu dat? a potom si napises co si tam dala, ci vsetko urobos rovnake? prepac ze sa tak blbo pytam, ale som to este neskusala.nikdy. tak nechcem, aby mala malicka potom problemy preto ze ma kilavu macer 🙂))))) 😎
@ivinka77 pocuj a skade mas to vsetko ovocie a zeleninu? lebo ja som dnes bola v Hmarkete a polovicku tam nemali, potom ako to riesis ak je nieco v poradi, kupis flaskove ako vyzivu bez cukru?ci?

@ingeborgnicol tie prve so slonikmi su len vchne gate, pod ide klasicka plienka. stvorcova
potom tieblede a aj zelen co predavam tak to je vlastne all in one ale bez vlozky, to sa musi dokupit a sa to tam vlozi....