icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
24. apr 2013

@ingeborgnicol no babky skotske davali paradajkove pyre ak prvy 😀 hej vravi sa ze od toho 6teho uz si musi zvykat aj pre to aby sa naucilo bejby prehltat hustejsiu stravu, neskor male kusky aby ho potom z toho nenatahovalo, aj preto sa neodporuca dlho mixovat ale napredovat po troske ku kuskom, a navyse, asi by uz po 6 mesiacoch bolo hladne po mliecku, mozno by prestalo prospievat, neviem neskusala som 😀 ale tak valibuka podla klasickej rozpravky kojili 21 rokov a z toho hned presiel na zelezne halusky tak asi nemal problem s prechodom na tuhu stravu 😀

slady
24. apr 2013

@ingeborgnicol chytia to znamena ze sa to viecko scucne dnu aby ked ich otvoris tak aby puklo, ak nepukne tak nebolo dobre zavrete a vyzivka bude pokazena, ja som tak vyhadzovala polku jablkovej co som si porobila na jesen... 😀 ale ja som retard a podavala som zle viecka na zle pohariky a nedrzali tak ako mali.

ivinka77
24. apr 2013

@tinasc my milujeme luskovu polievku na kyslo, tak vzdy , ked robim, tak odoberiem par bokom pre viki a s tym zavaranim je to supis...ja robim nieco pdoobne, len nezavaram, ale mrazim v mrazaku 🙂
@ingeborgnicol to poradie som kdesi nasla v nejakom clanku na nejakek mamickovskej stranke...uz nepamatam kde...

slady
24. apr 2013

@adel22 jeej opica riadne je dlha, ci to sa mi len zda? moja je take male kratke tucne cosi 😀

tinasc
24. apr 2013

@ingeborgnicol no som písala ako tatár... poháriky musia byť úplne zaliate vodou tak že voda je aj nad viečkami 🙂 a viečka chytajú vtedy, keď chladnú, treba to nechať úplne vychladnúť... inak tie poháriky z výživ a tých hami príkrmov a iných, neviem ja by som radšej do malých klasických zaváracích pohárikov... to keď otvoríš, tak máš asi na 2x, neviem či majú 2dcl alebo 2,5... no však daj všetko čo uznáš za vhodné, mrkvu, zemiak, cuketu, petržlen, pomixuj, nahádž do pohárov, potom urob čo ja viem tekvicové, potom do ďalších aj s mäsom...
inak ovocie, však mm je ovocinár, tak hovoril, že napr. kupované jablká sú 30x striekané... tak ja nemôžem kupovať ovocie mimo sezóny, doma máme ešte jablká z jesene...

tinasc
24. apr 2013

@ivinka77 tak ja som to poradie asi úplne pokašlala, síce som prvú dala mrkvu, potom zemiak ale potom už všeličo 😀

tinasc
24. apr 2013

@slady no super si to vysvetlila... 🙂 som sa nevedela vyjadriť...

ingeborgnicol
24. apr 2013

Dakujem uz sa citim iba ako poôodeboô a nie ako cisty debil a hlavne so tu najstarsia a druhodetna a mam v tom najvecsi gulas, pekne, clovece este ze ze za toto sa nedavaju rodinne pridavky, uz by som žobrala pred tescom. hlavne ze sebe teraz hovedzinku na paprike vyvara a kojaciu polievku 🙂))))))))))))

tinasc
24. apr 2013

@ingeborgnicol no vidíš a ja by som bola ako rada, keby mi tu niekto za mňa navaril hovädzie na paprike... 😉

ivinka77
24. apr 2013

@ingeborgnicol zeleninu som zatial zohnala vsetku v poradi ako mam...vacsinou v kauflande kupujem... ale mam aj domacu od nasich zo zahrady a ovocie tiez kupene, hrusky mali v kaufaci v akcii, jablka su bezne , hrozno a banany tiez, akurat marhule som este nevidela, slivky tiez este nie,ale pocitam, ze za par dni uz aj tie budu... ja som zatial kupovane nedavala este nic...lebo vacsina kupovanych vocnych prikrmov je strasne sladkych , tak mam obavu, aby si nezvykla moc na tu sladku chut a potom nebude chciet normalne ''zive'' papat 🙂

ivinka77
24. apr 2013

@tinasc podla mna nepokaslala... ak mu nic nebolo 🙂 ono si myslim, ze to poradie je take koli tomu, ako zatazujuce a problematicke su tie zeleninky na zaludok a kedze si to aj pomiesala a malemu nic nebolo, tak si myslim, ze v pohodicke... ja uz teraz tiez davam vsetko mozne hlava nehlava 🙂 a dnes sme mali masovu premieru a zjedla skoro aj moju ruku aj s miskou 🙂 pazroska 🙂

slady
24. apr 2013

hej ja som tiez kukala dokumentik a pestovatel jablk tam vravel ze ak by musle jest kupovane tak jedine osupane lebo v tej supe je tolko chemie ze dovi. no mymomentalne uz nemame domace, takze kupujeme ale uz sa tesim ked otvoria trhy a bude sa dat nakupit na trhu domaca zeleninka 🙂 aj ked nerobim si iluzie, je mi jasne ze strieka sa vsetko.

ivinka77
24. apr 2013

@ingeborgnicol ale uz je chvalabohu teplo, takze uz budem chodit ovocie aj zeleninu kupovat domace na trhovisko

slady
24. apr 2013

@ivinka77 juj maso, na to sa tesim ake smrady bude davat po mase, bleee!

tinasc
24. apr 2013

@ivinka77 nie nič mu nebolo a tiež vždy skoro zje aj misku... ale dnes mu asi niečo bolo, lebo to nebolo až také ideálne... plakal mi pritom a zjedol len polovicu...

gabikula
24. apr 2013

@slady no, náš už teraz smraďoší 🙂, a to sme ešte len na zelenine druhý týždeň. Od kedy je na obed zeleninu, tak každú noc okolo pol noci a okolo štvrtej-piatej ráno sa pokadí a smrdí celá spálňa 😕.

ingeborgnicol
24. apr 2013

nasa v case vyletov. baby mam otazku kedy davate prikrm, po obednajsom spani,a elbo po? ja davam po, ale asi budem musiet pred lebo potom kaka vonku. a my mame obedny okolo 12tej cca, dnes sme mali o pol 12, lebo zase o hodku skvor vstala. od kedy takto vstava ani rezim nemozeme dodrziavat, lebo potom sa nam to uplne dodrbe a ideme takom mimorezime

ivinka77
24. apr 2013

@ingeborgnicol my nemame obednajsie spanie :( takze ja davam po doobednom cca 12.30-13.00, ona stale este doobedu taha od 9-13 , takze u nas je aj desiatovy ovocny prikrm zatial pase....takze jej ovocie zatial budem davat na olovrant... inak nam to nevychadza... :(

ivinka77
24. apr 2013

@slady my kadime cca hodinku po jedle... a tiez smradek v celom byte 🙂 dokonca aj cela kuchyna smrdi, ked dam plienku do kosa, tak som si kupila take vonave male vrecka na pokadene plienky v DMke, tak do toho to balim....supis vec !

janulka_s
24. apr 2013

Poradna a druhe ockovanie za nami. Vazime 6600g a meriame skoro 70cm uz. Hadam nas tentokrat horucky obidu.

ingeborgnicol
24. apr 2013

@janulka_s gratuujeme! a drzime palce aby ste to v pohode zvladli!

@ivinka77 Kde davas dopoludnia spat, este stale do kociarika?

ingeborgnicol
24. apr 2013

ja som vcera nasu dala predveerny co ma hodinovy inak spat do kociara lebo sme boli u segry. a spala tam dve hodky tak uvazujem ci nedam aj ja spat do kociara, ale blbost lebo tam mi spat nechcela. pekne aj som si sama odpovedala, som slusna 🙂)))))))no a ako riesite otacajucich sa drobcov? nasa akonahle ju dam lezat na chrbatik je na brusku a place az kym ma neprivola. ja pridem otocim ju na chrbatik a ona sup ho zase na brusko a takto dokolecka.

zabka29
24. apr 2013

@ingeborgnicol U nás od pondelka malá nepoleží na chrbte ani minútu, ale aj na bruchu sa jej páči...
.....už riešite s deťmi letnú dovolenku?

lucinda310
24. apr 2013

Servus maminky🙂...dlho som tu nebola, pretoze zariadujeme domcek a fakt nebolo kedy:(... vcerajsia poradna 8100g a 73cm🙂

ivinka77
24. apr 2013

@janulka_s gratulujem k mieram a drzim palce , nech je to bez trablov !
@lucinda310 no kraaaaaaasny valibuk !!! 🙂
@ingeborgnicol hej este stale vacsinou doobedu na balkon do vyhnanstva... jedine ak sa ideme niekam flakat po navstevach alebo obchodoch alebo von, tak v kociku...vtedy mi potiahne aj dlhsie...v postielke stale ani za nic cez den a vecer bez problemov, ja stale tomu nerozumiem.... :(

slady
24. apr 2013

stvrty vykal za dnesny den, dohaname resty.

janulka_s
24. apr 2013

Este onuo, baby, upresnite mi ako detvaciky obliekate, lebo sme dnes mali body s dlhym, dupky bez spodku, takze ponozky tenke, tenku mikinku a teplaciky a tenku ciapku, taaaakeho sprda som od sestricky dostala, ze aka je naobliekana, no ale v Dubravke stale fuci, pardon asi 3x do roka nie ;)

janulka_s
24. apr 2013

Este dodam, ze ked je v Ba poprasok snehu, tak v nasej casti je tak 15-20cm, uz sme na upati Malych Karpat, to preto.

slady
24. apr 2013

@janulka_s my sme dnes boli ze body s kratkym rukavom, teplaciky trojstvrtove a tenke tricko s dlhym rukavom, siltovka letna, ponozky a capacky. v BB, okolo 24 stupnov, slnecno 🙂