icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
25. apr 2013

Baby mam otazku. v posledne dni ked dam malej na obed prikrm tak si ho cele popoludnie pogrckava v kusockoch a vsetko mame spinave len periem v kuse 🙂 myslite ze je to v poriadku? ja si mysli ze asi jej to nerobi dobre, alebo treba este pockat, zajtra zavolam lekarke, ale zaujima ma aj vas nazor.

alyze
autor
25. apr 2013

@ingeborgnicol ja som tej nasej tiez vcera skusala dat kasicku a dala som ju do flasky a chudatko nevedela co stym 😒 tak som skusila s lyzickou a to bolo 0 bodov

alyze
autor
25. apr 2013

@ivkasendy ale to leti, len pred chvylkou sa narodili a uz budu mat pol roka 😉

ivinka77
25. apr 2013

@ingeborgnicol netusim, ci je to grckanie oki...Viki este negrcala, ale za to zoserie sa po jedle kvalitne !!! 🙂

alyze
autor
25. apr 2013

@slavusal nasa zatial zubky nema, ale tiez uz ma navrete dasienko, ja by som prijala zubky az 8 mesiaci 😎 staci ked ma stlaci s dasnom, ked bude mat zubky 😕 😕

evamarcel
25. apr 2013

@alyze ako dukan? ako malu uspavas na noc? kojenim? ja som hotova mi s tym spanim dajako uz divne cez den len 40minutky na noc ne a ne zaspat ja som uz zabudla ako som maleho davala spat ked bol taky maly potom sme ho dali do postielky s cumlom sa hral museli sme byt pri nom a zaspal ale teraz by som radsej bola keby sama zaspavala lebo to boli niekedy aj hodiny uspavania a to tri roky to su riadne nervy uz.

alyze
autor
25. apr 2013

@evamarcel ahoj 🙂 no dukan u mna skoncil 😀 mala som malo mlieka, tak som musela zacat normalne, ale striedmo 😉 sladkostiam sa vyhybam a tak, ale mlieka mam dost
Neviem co by som dala papkat tej mojej vyberavej opici, ked flacku ani vydiet a s prykrmami teraz akurat zaciname a aj tak moc nechce otvarat usta 😒
Co sa tyka uspavnia, ja som neni asi najlepsi priklad 😀 ja ju uspavam v postielke na didke 🙂 postielku mam hned vedla svojej, tak tam hned aj zaspinka, sice som chroma na krk, ale aspon nemam sresy ze nemoze zaspat
cez den zaspinka v pohode v kociku, bud na prechadzke, alebo len tak na dvore, trochu potrepem a spinka, ale uz vydrzi byt hore aj 3 hodinky, tak treba vystihnut dobu, kedy je unavena 😉
Spanky cez den ma super ranny 1.5 hodinky obedny 2 a na vecer tiez 1.5 hodinky, horsie je to s ranny vstavanim a kojenim v noci, to je stale caste aj 6 krat za noc, ale ked nestavam rano okolo tretej stvrtej som stastna jak blcha 😀 😀 😀

evamarcel
25. apr 2013

@alyze a to cez den stale kocikujes ze spi az tak dlho? ci len uspis a ona taha vkuse?

alyze
autor
25. apr 2013

@evamarcel nie len uspim a spinka 🙂

evamarcel
25. apr 2013

@alyze jejj tak to je parada...a to ma aj dudlik? a po akom case od zobudeni davas cez den spat? po tych 3hodkach?

sssiska
25. apr 2013

Barborka este zubky nema, ma cca 70 cm a okolo 7 kg, je plne kojena. Zatial sme skusili len mrkvicku s jablckom...aj to len na chut.Budi sa 2x v noci okolo 1.30 a potom okolo 4, ale vstava pred 6tou. Tiez sa jej uz neche lezat v kociariku...oprie sa o lakte a vykuka....dnes sme sa vozili vo vajicku...mame take polohovatelne...ale mam pocit, ze predsa len sa lepsie vyspi este vo vanicke...Cez den je hore 2-3 hodinky a potom ma polhodinovy spanok. Je sikovna, snazi sa plazit...dvihne zadok a ryje sa ako dazdovka...🙂)))

ninison
25. apr 2013

@alyze kocky aj my sme novembrové, predvčerom sme mali 5m ale dokrmujeme až od 6. Ako to že ste popredu?

alyze
autor
25. apr 2013

@evamarcel ano po troch hodinkach ju davam spat vacsinou nam to vychadza na 9:00, 13:00, 17:00
a dudlik nechce ani za svet, ved aj naco ked ma mna 😀

evamarcel
25. apr 2013

@alyze no vies co ti poviem tak to ja asi tym porandanym dudlikom mam len pol hodinkove spanky...lebo stale ked sa preberie tak si ho pyta...a potom taky rozbity spanok ze az....pocuj moja ved to ti potom tak super spi cez den som citala ze idealne spanie pre deti je rano na 9tu a na 12tu obednajsi...a kedy das na noc spat...? pocuj a kojis tak casto v noci?

evamarcel
25. apr 2013

@ninison asi preto ze vacsine lekarka uz poradila dokrmit vraj podla najnovsich vyskumov uz je potrebne od 4m dokrmovat kvoli alergiam ci co...ale niektore papaju lebo im chutna a niektore este nepapkaju lebo asi este niesu zrele ja sa snazim davata ale akosi moc nejde do nej tvari sa kyslo a ani viac ako dve tri lyzicky nespapa...

ingeborgnicol
25. apr 2013

@sssiska dvihne zadok a ryje sa ako dazdovka...))) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 zlateeeeeee

alyze
autor
25. apr 2013

@evamarcel davam ju spat o 21:00 a kym zaspi je aj 21:30 a uspavam na didke a ano kojim velmi casto, ale uz to radsej nesledujem, dam jej a ked dopijem odvalim sa na bok a spim dalej 🙂

slady
25. apr 2013

@ninison no tu sa niekolko desiatok stran dozadu rozsirilo, ze teraz uz lekarky (niektore) odporucaju dokrmovat skor aby sa vyhlo alergiam na potraviny v neskorsom veku, aj plne dojcene sa uz vraj mozu od 4 mesiacov, no a tak to tu niektore skusili a potom sa nakazili dokrmovanim aj ostatne (nie vsetky) zeny a teraz svorne dokrmujeme, zorka mala 5 mesiacov pred 10 dnami a dokrmujem asi 5 dni.

evamarcel
25. apr 2013

@slady ako uspavas Zorku na noc ? Polozis a zaspi s cumlom ? Po akom case od posledneho zobudenia lebo ja som dnes mala trable ...ta uz neviem ci sa daco meni co jakto...

slady
25. apr 2013

@evamarcel vies co, cez den mi pospava po pol hodinkach a v noci ako kedy, niekedy polozim, dam cumel a spi, dnes mi vyrevuvala na striedacku 15 minut a teraz je ticho tak dufam ze uz spi ale asi 10x si vytiahla cumel a rev, tak som pendlovala medzi deckou a spalnou a zasuvala dudel, je to u nas teraz vselijake so spanim, casto sa v noci budi a uspavanie je tazsie, nechce uz zaspavat sama.

slady
25. apr 2013

@slady no a spava mi poobedny okolo 16 tu pol hodku, niekedy zaspi uz o tretej a potom este okolo pol siestej si na 10-15 minut odfukne. uspavam na noc o 19tej.

mirkov
25. apr 2013

@evamarcel no cumlicek sme nezvladli uplne odstranit ☹. V kociku je to takmer nevyhnutne ked zacne byt mrzuty.
Na noc sa snazim nedavat, ked tak podam svoj prst, pocumle a zaspi. 2 dni pospal 1,5 hod rano, no dnes iba 55 minut. Neviem od coho to zalezi ale aj tato noc bola zla. Budil sa castejsie s placom, ale bol spln a on je nato velmi citlivy.
Vsak snad sa dockame super spanku aj my 🙂.

mirkov
25. apr 2013

@ingeborgnicol inak vcera som dala na noc kasu a mam pocit, ze sa fakt budil viac ako predtym. Aj michelle mala takyto problem tusim, ze? 🙂

ingeborgnicol
25. apr 2013

@mirkov Ano presne rovnaky. Kym sme nedali kasicku spinkala rano do 4tej, a po kasicke si "metla" spanok aj o 23tej a od vtedy ho ma, ale aj milion dalsich 🙂 kdesi som citala, ze nie kazdy detsky zaludok je schopny stravit kasicku ze je to tazka potravina na malicky zaludocek. ja uvidim dala som jej dnes zas, ale podla toho ako tato noc dopadne sa rozhodnem, ak jej to bude nanic a robit zle, iste jej to vysadim, lebo nebudem jej nicit zaludok pre moju pohodlnost to je ine keby ze ako Ivinkina ze po nej spokojne spinka a viem ze jej to pomoze ale takto naco jej skodit

evamarcel
25. apr 2013

@mirkov drzim palce nech sa podari co najskor dobry spanok ja som tiez chcela vediet ako to s tym dudlikom ci sa mi to podari a ci sa polepsi spanie ale tiez neviem ako bez dudlika to uz 6m tak to je dost dlho a to uz je tazsie odvykanie. V noci sa kolkokrat zobudi a papkat mu davas ako casto a kedy ide na noc spat a dokedy ti spinka. Este som citala ze do 9m su deti ktore chcu papat v noci tak asi dvaktrat ale vraj viac je zatazujuce a dieta ma potom vraj spanie ako denne.

ingeborgnicol
25. apr 2013

@ninison no moja malinka ma o 5 dni 6 mesiacov 🙂)))

tinasc
25. apr 2013

@slavusal ani my ešte nemáme zúbky, ale tiež čakám každú chvíľku, že nejaký vylezie 🙂

evamarcel
25. apr 2013

@ingeborgnicol nika ty si taka scitana nevies nahodou co spôsobuje lupanie kozicke pri nechtoch ci akoby som ti to napisala a tiez biele fliaciky na nechtoch pocula som ze chybaju mineraly ale potrebovala by som vediet presne ake a v com asi budu lebo ma ich moj maly drobec aj tu kozicku aj fliacky na nechtoch a ja som z toho taka nestastna ze to ma a keby aspon chcel jest zdravo 😢

evamarcel
25. apr 2013

@slady no presne aj moja take kratke spanky to ze nemame cas kocikovat mozno by aj pospali ale ktovie lebo dnes mi ju dedko kocikoval a figa borova sa prebrala a samozrejme zvedava baba ta co by dalej spala 🙂

slady
25. apr 2013

@ingeborgnicol pocuj a nedavas jej vela? ci nema to grcosenie z toho? zvykne grckat aj mliecko ci vobec nie? moja negrcka, drzim prikrm na tych cca 100ml, mozno aj menej, kedze viac mi ani mliecka nevypije, aj ked vsetko vzdy vypapa a vyzera ze by si este dala no myslim ze je este skoro davat jej viac.