icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
25. apr 2013

@evamarcel ale prd, mne ani v kociku dlhsie nepospi, odskusane 🙂 praveze ak da dlhsie tak v posteli mojej ked ma klud, ale aj to najviac hodinku a pol a to velmi vynimocne.

slady
25. apr 2013

@evamarcel najdlhsie mi pospi v nosici, co je dost haluz, ale funguje to, ale zase komu by sa chcelo tri hodiny vlacit, uz je dost tazka 🙂

ingeborgnicol
25. apr 2013

@evamarcel No presne ti to nepoviem, oravdepodobne ide o horcik a zinok, ale presne neviem, ale iste by som ti odporucila navstivit koznu doktorku, pretoze to ma pravdepodobne aj vplyv potom na mäkke tkanivo a kosticky, takze by som s tym zasla.

@slady vies ze aj ja som nad tym uvazovala? asi mas pravdu....davam jej 125GR.ALE PRED TYM NA ZACIATKU MI NEGRCALA AZ TERAZ.neviem preco, ja by som najradsej so vsetkymi prikrmami ihned prastila a ukoncila.

Inak som vyzrata jak prasa, take som achvaty hladu mala teraz po kazdom lieku a kojeni ze pomoc, neviem preco....ale hlavne rano som sa postavila na vahu a zase povodna zvysena vaha, to znamena za dva dni 4 kila hore, tomu mojmu organizmu z tych liekov uplne, ale uplne svihandom.

adel22
25. apr 2013

@ingeborgnicol neboj sa, teraz sa vsetky slnime a aj deti, maju toho Dcka az az🙂

ingeborgnicol
25. apr 2013

@slady a skusala si ju teraz nechat tak spat? mne pred tym aj 3 hodiny spala v nosicoch a teraz uz nie a hlavne zaspat v nich je problem....

ingeborgnicol
25. apr 2013

@adel22 co mi pripomina zas som jej dnes zavudla dat som ale nezodpovedna hned pri dalsom kojeni jej supnem.

ingeborgnicol
25. apr 2013

baby co vy na tito ohradku? lebo tamtu nevieme kupit a doniest domov ☹ ale tato by sa dala:
http://www.babytip.sk/postie-ky-a-prislusenstvo...

adel22
25. apr 2013

@ingeborgnicol
O vitamíne D:
Nio sa narodil na zaciatku leta, v dobrom case. Keby sa narodil v tmavom novembri by sa dalo uvazovat o substitucii vit.D.
Ak ste s nim aspon 2 hodiny vonku, tak to uplne staci. Nemusi byt na priamom slnku, staci tien/polotien (s priamym slnkom opatrne, ked tak na neskore popoludnie,ked uz slnko nie je take silne). Ani nemusi byt cely vyzleceny, stacia ruky a tvar(nie vzdy je tak teplo). Ak viete, ze ste s Niom cely den vonku (vylet,tura), tak mu mozete obliest veci s dlhym rukavom (tenka latka, platienko a pod.), nejaku satku na hlavu (su dokonca aj take so siltom), popripade ho trochu nakremovat (weleda ma aj celkom dobry krem na opalovanie).
No naspät k vitaminuD. Dava sa ako profilakcia proti rachitide, ktora bola kedysi rozsirenejsia, v casoch ked boli babätka “schovane” doma, nevedelo sa o vyzname svetla na vyvoj (napr. prvotny rozvoj priemyslu, pasovej vyroby – robotnicke stvrte, baraky tmave, bez svetla, zla vyziva…. vtedy bola skolioza dost casta).
Ja som si ista, ze 2-3 hodiny stavene vonku bohate stacia. Myslim ale priame slnecne svetlo, nie za sklom. S mojimi detmi som to tiez tak robila. Vitamin D som im ani raz nedala.
Aj materse mlieko obsahuje trochu vitaminu D. Jeho mnozstvo v mliecku sa da o nieco zvysit aj tym, ked budes aj ty “nasavat slnecnu energiu”, pusti slnko aj na tvoj zatylok,ramena.
Nove info o rakovinotvornom ucinku vigantole mi poslala Magdalénka:Stiahnutie Vigantolu z trhu. M.
Predmet: Pozor na Vigantol kvapky
Prosim POZOR! Tyka sa to vsetkych mamiciek a ich malych deti! ak to nie ste vy, poslite to tym, ktori maju male deti!!!!
http://www.sukl.sk/sk/inspekcia/postregistracna...
STIAHNUTIE Z TRHU!!!
kedze nie je tam napisane presne preco, nasli sme si co to je to 4-Vinylcyclohexene a nasli sme toto 4-Vinylcyclohexene is classified as a Group 2B CARCINOGEN by the IARC (preklad 4-vinylcyclohexen je klasifikovany ako skupina 2B KARCINOGEN podla IARC) ….takze “len preventivne” vsetko stiahli!
Prelom v zivote (dvoch) ludi a zaciatok niecoho noveho (pre min.3 ludi..) je velmi dolezity a je dolezite aby sa im dostalo tolko pomoci a informacii, kolko treba na stastny zdravy start do zivota.
Som vdacna za to mozem zeny/pary/rodinky sprevadzat tymto zazracnym obdobim.
Martinkinu správu na moju prosbu doplnila aj Mudr. Adriena Tencerová:
V odbornej verejnosti je dost velky respekt pred rachitidou-
chorobou z nedostatku vitaminu D.Pritom uz pred 18 rokmi, ked som
dojcila mojho syna, boli publikovane studie vedcov z cirkvi adventistov
siedmeho dna v USA ( ktora je vegetarianska), ze mlieko matky, ktora
aspon obden vystavi slnecnemu svetlu aspon tvar a ramena po dobu
minimalne 15 minut, ziska dostatocne mnozstvo vitaminu D pre svoje plne
dojcene dieta. Nasi klasicki slovenski odbornici cele roky tvrdia , ze
v materskom mlieku sa nenachadza vitamin D, preto sa musi dietatu
pridavat umely.Tento je velmi individualne vstrebavatelny, u niektorych
deti malo a u inych zase moze nastat kumulacia (ktora tiez nie je
spravna)pri prijimani umelych mliek , ktore su fortifikovane viacerymi
vitaminmi a obsahuju(napr.Nutrilon) tolko decka, ze ak dieta pije
vyhradne tuto vyzivu, dostava potrebnu dennu davku…pokial viem,
ziaden pediater neberie pri predpisovani Vigantolu tieto veci do
uvahy…a mnozstvo minut , ktore stravi dieta na slnku predpokladame,
ze je nepodstatne…ja by som dnes odporucila,aby sa skombinovalo
vsetko to, co som tu spomenula…v prirode je prirodzene, ze v zimnych
mesiacoch vsetkym zivym tvorom chyba vitamin D zo slnka.Dokonca, ked
som u svojich deti v puberte zistila na jar, ze ho maju malo, hned som
im podala vigantol, ale hladina vitaminu v krvi sa im nezvysila….ani
v lete, ale az po lete- t.j. na jesen…
Velmi by som sa bala, ak by
som svojmu dietatu sposobila rachitidu len tym, ze budem revolucionar,
ale moj syn ho dostal prvy raz az v tomto roku…myslim, ze rachitidu
nema, ale slnku sa nevyhybal cely zivot,rakoviny sa tiez nebojime…a
to ani nepapame ryby…
Takze pre tvoju kamaratku: niekedy by som
vigantol podavala- napr.nedonosenemu dietatku(aspon chvilu kvoli
stresu,mamky a tomu, ze sa asi nepojde opalovat),alebo narodenemu v
novembri- do jari,potom len velmi individualne, s ohladom na rodinnu
anamnezu,s vysetrenim hladiny vitaminu D v krvi…

slady
25. apr 2013

@ingeborgnicol naposledy minuly tyzden v stredu, pospavala skoro v kuse a ked nespala tak sa opierala hlavickou a kukala a obzuvala popruhy 😀 inak uz davam bez novorodeneckej vlozky. mozno jej len nieco nesadlo, davala si nieco nove? to ta tekvicka? moja po tekvici lepsie kakala, mrkva ju zapiekla a tekvica odpiekla 😀

ingeborgnicol
25. apr 2013

@adel22 neuveris mi, ale Mudr. Adriena Tencerová: je moja pediatricka!!!!!!!!!!!!!!!to ona mi hovorila ze vignatol treba davat aspon do roka, preto o tomto vsetkom viem 🙂

ingeborgnicol
25. apr 2013

@slady no grcala po spenate, po tekvicke, a dnes aj po zmesi bio hipp ktoru uz dva krat mala a pred tym z nej nebolo jej nic, este mi napada ze aj cajik so jej rovnkako cazala davat a tohovypila asi vela....

adel22
25. apr 2013

@ingeborgnicol v tom pripade mas stastie a zjavne dobru pediatricku- to malokto🙂 ale vsetko s mierou....

komarekmik
25. apr 2013

Baby, prosim Vas, ako casto a kolko davkujete deturencom Kanavit?

ivinka77
25. apr 2013

@ingeborgnicol ta ohradka je supis Nika !

inak ja som dnes po pol roku konecne zistila, co je to mat dieta, ktore nespi :( doobedu len 1.5 hodky a poobede veeeeeeeeeelmi slaba hodinka... kurnik skoro ma piclo ! :( nechapem, co to malo znamenat ??? dufam, ze zajtra sme opat vo svojom standarde sakra !

ivinka77
25. apr 2013

@komarekmik raz tyzdenne 1 kvapka

ingeborgnicol
25. apr 2013

@slady pocuj aj my chodime ez novorodeneckej vlozky uz a tiez jej pokyvkava hlavicka ku koncu tak vtedy ju supnem von aby nezaspinkala ked s aniekde presuvame......lebo teraz ju nosit tri hodky te buh...naposledy so ju tak nosila 3 hodiny v manduce ked sme este len nastavovali rezim pred 3ma mesiacmi, ale to mala o polku kil menej a jak sa jej dobre spinkalo....a mamka kolko mliecka mala.....v poslednej dobe pravda ak uvazujem mi fakt je dost rychlo unavena v manduce

@adel22 a tomu ver ze mam, ja si ju neviem vynachvalit a to mi pripomina ze ona mi vravela ze do 6 mesiacov jej netreba nicoho viac ako 50 ml! a ja som jej davala viac ako dvojnasobok.....

ingeborgnicol
25. apr 2013

@komarekmik nevim, nedavame to je naco?

@ivinka77 fuha, ta co sa stalo? a co si s nou potom robila? no tak ja si ju idem objednat 🙂

alyze
autor
25. apr 2013

@komarekmik uz nedavame 🙂

ivinka77
25. apr 2013

@ingeborgnicol no praveze netusim, co to malo znamenat... nastastie sa zobudila s velkymi ocami a usmevom od ucha k uchu a nechapem ani to, ze jej za cely den ten spanok nechybal, lebo sak ked spava 7 hodin denne a zrazu spala len 2,5 tak to je doooooooooost rozdiel... nastastie bola v pohodke, pekne sa hrala, len som musela byt pri nej, vyzadovala strasne moju pozornost , co ma teda doooost vyviedlo z miery 🙂 vsetky moje denne ritualy v prdeli zrazu.. 🙂 normalne sranda... 🙂 ja len dufam, ze zajtra to bude v starych kolajach, lebo ma picne...

alyze
autor
25. apr 2013

@ivinka77 cau Ivi, vitaj medzi nami mamickami 😀

tinasc
25. apr 2013

@komarekmik ja už kanavit nedávam, doktorka kázala iba do uk. 3 mesiaca, treba ešte??????

tinasc
25. apr 2013

@ingeborgnicol neviem ti poradiť, môj po tuhej strave ešte nevracal iba z mlieka sa mu to stáva...

ingeborgnicol
25. apr 2013

@ivinka77 aj ja ta vitam medzi maminkami.
pri tvojom stasti iste budes mat zajtra klasicky Vas den

Baby slavnostne prehlasujem ze kasicka nezabrala ani teraz a spokojne s amala zobudila uz o 21:00 na kojenie, len na brusku aj bola ked som vosla do izbicky jej, tak neviem ci sa po zobudeni pretocila, alebo pred spanim sa pretocila a na to sa zobudkala ze lezi na brusku 🙂)) ale podstatne je ze o 19tej sla spat o 21.00 sme boli hore po 120 kasicke z flasky.

tinasc
25. apr 2013

@ivinka77 vitaj a zaraď sa 🙂 k nám, čo im deti denno denne pripravujú pestrý program...
ja som dnes kvôli malému išla von do toho hicu ho od 12.00 kočíkovať aby spal a myslíte že spal? no nespal... a taký bol unavený...

ivinka77
25. apr 2013

@ingeborgnicol uff tak na vas tak kasa nejak nezabera... :( skoda :(
@alyze no dakujem pekne za uvitanie 🙂 dufam, ze sa dlho nezdrzim 🙂 a zas sa presuniem do kategorie mimozemstanov 🙂 hehe

tinasc
25. apr 2013

@evamarcel no našla som ešte jeden overal taký oveľa tenší ako ten predtým, tak skúšame tak, veľmi dúfam, že sa naučí kľudne spať... ale ako prídu aj tie nočné hice, tak koniec... ale to nebude spať nikto... 🙂

ivinka77
25. apr 2013

@tinasc idem spat...pre istotu, ak by som zajtra zase nic nestihla... 🙂 ale dufam, ze to bolo len tym dnesnym splnom mesiaca 🙂 ci co to ma byt 🙂

ivinka77
25. apr 2013

@tinasc
@ingeborgnicol
@alyze inac baby, kedze deti v tomto veku by mali spat dokopy cca 15 hodin a ona dala 2,5 hod za cely den, tak ja ocakavam, ze od 21 potiahne minimalne do 9.00 bez prestavky !!! 🙂 hehe
ja len proste nerozumiem, ze bola uplne v pohode na tak malinko spanku... sak to je brutus rozdiel :(

tinasc
25. apr 2013

@ivinka77 ok veru idem aj ja... však my v noci vstávame 🙂 snáď ti bude spať až do rána, potom podaj info 🙂

ivinka77
25. apr 2013

@tinasc jasneeee rano dam vediet, dobruuuuuuuuuuuuu