icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivkasendy
25. apr 2013

@komarekmik kanavit davam raz mesacne tolko kvapiek, kolko ma babatko kil - tak kazala doktorka, a vraj do polroka sa ma davat, cize teraz dam asi posledny krat

ingeborgnicol
25. apr 2013

@ivinka77 bru Ivinka. Pocuj, aj moj chlap mi povedal ze mala takto vystraja lebo je spln, ona takto reaguje od narodenia....ale kazdy spln horsie a horsie....a narodila sa cez spln....a neboj rano spite ako dudky. nasa spi viac ako 15 hodin. U nas to vychadza cca 16 ale tiez je to viac 🙂

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol tiezm i napadlo ze aj ta moja zaba je teraz nepokojna kvoli splnu, bo vkuse je hore v noci, a nam to svieti rovno do izby jak reflektor, normalne svetlo v noci v izbe ze ani lampu nemusim zazat ked idem prebalit (som presla zase plne na latkove bo uz sa mi minul ten balik papierovych co som mala z vyletu este hehe tak ju v noci raz prebalim ked uz je hore, nech nie je v mokrom) inak mala dnes hore od piatej, ja od stvrtej, prekladik odovzdany, idem krpcovi ranajky pochystat nech som ready ked vstane,
@komarekmik ja uz nedavam vobec. mne kazala do 4 mesiacov davat po 1 kvapke mesacne.

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol pocuvaj tak tvoju pediatricku budem zneuzivat, respektive teba aby si sa jej daco spytala ked budem s niecim na pochybach, lebo ta moja mi nic nevysvetli, stara skola - ja mam pravdu a nedebatujem... ale o nicom lepsom tu neviem tak chodime k nej.

alyze
autor
26. apr 2013

@ivinka77 tak ta nasa da aj s dennym spankom max 13 hodin a aj to som prehnala 😀

alyze
autor
26. apr 2013

dnes mame druhe očkovanie a poradňu 😉 tak držte palce
som zvedavá ako sme narástli 😀
A dnes hlásia až 27 stupnou, supeeeeeeeeeeeer, konecne netreba babatka tak obliekat 😉 iba bodičko, riflice a klobucik a ide sa 😉

slady
26. apr 2013

@alyze nasa tiez tak 🙂

mato_zuzka
26. apr 2013

Aj na nas ma spln velky vplyv ☹ boli sme hore kazdu hodinu ☹ citim sa akoby som ani nespala ☹

mirkov
26. apr 2013

dobre ranko. Ako citam, vsetky tu mame malych vlkolakov. Moj maly tiez druhu noc vystraja. A ten mesiac mi dobre, ze oko nevypalil... Som zvedava co ivinka 🙂?

mirkov
26. apr 2013

@alyze tak drzime palceky, nech vsetko dobre dopadne..

mirkov
26. apr 2013

@slady ta obdivujem, kde tolko energie beries! Ty sa tusim najmenej stazujes a to mas 2 ks a ja len jeden 😀

slady
26. apr 2013

@mirkov ha, keby si ma videla, uz o piatej poobede som jak uderena a vcera som zalahla o deviatej 😀

ingeborgnicol
26. apr 2013

No ako poznam Ivinkinu malicku neude vidiet rozdiel ani medzi splnom a zemetrasenim a iste prespala celu noc 😀 😀 😀 😀
No a ja uz mam cisty gol. Nielenze mala mala prve kojenie o 21.00 po kasicke, ale vstala potom pekne o 02.40, a o 04.40, ale poto nezaspala!!!!!Ona, co spava do 8mej. Je toto spravodlivost? Uplne sa nam do...li spanky. Blby spln. A keby spln ta dobre bo sipoviem prejde. Ale ono aby to tak neostalo.
@slady Pocuj ja ti dam na nu emajl a spokojne jej napis a odvolaj sa na mna, no problem. Ona je vlemi mila a velmi vzdelana. Taky typ zeny podobny ako ty. Neje meso ale tusim, nefarbi si hlavu, spi s detmi v posteli a odporuca laktacne poradkyne, kontroluje alergeny a prizvukuje na umyvanie vsetkeho ovocia, podporuje znakovanie a bezplienkovanie 🙂 Je fkat cool, zo zaciatku mi jej prilisna opatrnost vadila a teraz to vitam.

Moja zlatulienka spinka som zvedava ci dobehne noc, ci bude mrzuta potom pocas dna....a teraz nezavidim ja Vam baby ktorym edti tak skoro vstavavju to je des a hruza, ona pospala nieco predriemala, lebo som ju nechala v mojej posteli ale dokopy prd.

ingeborgnicol
26. apr 2013

@alyze Drzim palceky

ingeborgnicol
26. apr 2013

a ked sa malicka zobudi mozem ist kupovat novy cumel do gflasky lebo som tam urobila dieru ako svet. takym temponm ako teraz tecie by som ju zadusila a nie nakrmila, no co uz, chcela som jej pomoct 🙂

adel22
26. apr 2013

@mirkov Tak na nas asi spln nevplyva, bo vcera som dojcila o 4hod. a pak o pol 7 a dnes o 1hod. a o 5.🙂 ale sranda, ze dve noci posebe s jednym kojenim nepotiahne opica jedna🙂

adel22
26. apr 2013

Inak vcerajsia navsteva u Nemky s Nemkami🙂 Rano mi bolo zle, chlap musel dojst dom starat sa o malu, dala som si mega velku davku C-ka a nejak mi to preslo, na navstevu som nakoniec isla🙂 Dosla som prva, ako jedina som hostitelku obdarovala a jedina si chytila jej dieta🙂 Asi sme ina natura alebo co ja viem....

gabikula
26. apr 2013

🙂, my sme tiež dnes boli každú hodinu hore . Ale keď sa o jednej pokadil, tak so mu dala na čelo veľkú pusu a usmiala sa, bo takto pred pol rokom okolo jednej v noci som sa zobudila a išla na vecko, že ma akosi pobolieva brucho a to sa naše Mišiši začalo pýtať na svet 🙂.

komarekmik
26. apr 2013

Dakujem za rady ohladom Kanavitu, ja som totiz uplne zabudla, ze do akeho veku mi to doktorka kazala davat, tak som chcela mat nejaku pribliznu info, kym sa jej spytam, ze nech nevyzeram ako uplny pako 🙂
Inak pre tie mamicky, ktorym nahodou dietatko nechce prikrm - ja som sa pokusala tyzden, potom par dni som jej dala pokoj, potom zasa par krat pokus, stale mi to cele vypluvala a veru ze sa kyslo tvarila. No a po par dnoch dalsi pokus, normalne mi otvorila pusinku a pekne papkala, dokonca ani mliecko som jej do mrkvicky nepridala... Odvtedy jej chuti. Takze verim tomu, ze dieta si povie samo, kedy je na prikrm pripravene, netreba ho nutit.
No a spln neovplyvnuje asi kazdeho, my stale spinkame celu noc 😉 Boze aka som ja za toto vdacna...

ingeborgnicol
26. apr 2013

@adel22 Nemcuri su chladni. My sme teperamentni a stedry narod 🙂 a vyjadrujeme na rozdiel od nich emocie 🙂)) super e si to zvladla. ako BMK? mala mi faka na neho cim dalej tym viac od kedy pijeme caj ani raz nam nevyslo, vy s tym nemate problem? ja jej ho asi nebudem davat....este sa rozhodnem....

ingeborgnicol
26. apr 2013

@gabikula uz mate pol roka? my v stred. respektive neviem, lebo ona sa narodila 31eho 🙂
Gratulujeme!

Baby robite aj na pol roka oslavu?

adel22
26. apr 2013

@ingeborgnicol no BKM ide, celkom, ale dnes skusim dat na noc bez plienky len na podlozku.....zbytocne nas to zatazuje sa vzdy noci odbalovat....
Zda sa mi ze uz nemej casto cura a viacej....a aj vonku akoby prepla na setriaci rezim- cikala o pol 3 a z navtevy sme prisli o pol6 a mala raz pocuranu plienku, co som jej hned vymenila....keby sme doma, tak 100% cura aspon akzdu pol hodku. Ato na navsteve spala 10min. Cize bola stale hore. A jedina sa vie otocit na brusko, a to su tam uz aj polrocne deti...a vsetky mali na hlavickach tie supinky, tak som im poradila aby to hrebenom dali dole, nam to tak pomohlo.

s tym cajom to bude zaujimave, mojej davam len ochutnat, lebo si pyta ked ma vidi pit rano caj🙂

ingeborgnicol
26. apr 2013

@adel22 no ved vies ako po nom cika? este ze davam navono plienku lebo sme ju doniesli tak plnu a potom este 3 hodinky cca uplne uplne plne plienky bez signalizovania! a na nocniku ledva jedna cika
aj nasa sa otaca, ale to e te buh, ved kvoli tomu sme polku noci bola hore ze sa stale otocia a potom plakala na bruchu a cez den sa v kuse dogrcia na tom brusku....

adel22
26. apr 2013

@ingeborgnicol no aj moja je cez den skoro stale na brusku, nieco tiez vygcne ale v noci spinka, to len niekedy sa pretoci🙂 teraz sa mi hra s gombikmi co mam na svetriku🙂 a uz zacala aj rotovat a troska sa snazi ist dopredu, trenujeme kazdy den🙂 ale dnes idem upratovat, tak sa musi sama zabavat aspon nejaky cas....jaj baby, dnes posledny ako taky pekny den a pak zima, juuuuj

slady
26. apr 2013

@adel22 tu ma byt teplo furt, mojej sa nechce, uz som ju parkrat videla pretocit sa ale inak dlabe na to.

ingeborgnicol
26. apr 2013

@adel22 moja sa prekrasne zabavala pod kolotocom, v postielke, pod hrazdickou, kdekolvek, ale od kedy sa pretaca zabudni, pretoci sa a potom na brusku mrnci aby som ju prisla pretocit nazad a dokolecka a grcia na tom bruxku. Prave som volala pediaticke ozve sa mi ked jej odide klient, ci nepockat s tymi prikrmami, alebo cajom, alebo kde robim chybu. Alebo ako hovori Slady, tak mozno jej davam len vela, ked si psominam ako mi kasicku kazala davat do pol roka len 50 a ja som jej metla viac.....ja sim dalej uvazujem, ze ked mi tak dlho spala nicoho viac ako 60 nedostavala....

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol ja sa riadim tym kolko mi vypila z flase a co si mi povedala ty 🙂

ingeborgnicol
26. apr 2013

@slady teraz som hovorila s detsou lekarkou. Takze mi vravela ze ano porcie jednoznacne mensie a ze je vobec otazne ci pokracovat. ano ponuknut jej ale pre vsetky: ak chcete odstavit od kojenia tak najprv prikrm a potom mliecko. ak chcete dalej kojit tak najprv mliecko a zvysok prikrmit, preto sa to vola prikrm. a kasicka to iste. a z toho co som jej povedala, ze Michelle evidentne nezvlada este ani kasicky ani prikrmy. ano ze jej mozem ponuknut, ale nie ako samozrejmost denne, ak to nebude zvladat, ale ako taku piskosku a malicko. a co sa tyka caju, ze bud vobec, iba vodicku, alebo ze tiez ovela menej, ze podla vsetkeho bude Mcihelle velmi citliva na jedlo. a ze denny rezim nech dodrziavame dalej, lebo ze aj na toto je citliva a preto ked sa prespi tak poto uz aj ona vyboci z rezimu ako dnes rano, to som sa jej pytala, ci ju mam napriklad teraz nechat hajat aj mimo rezimu ved bola skoro pol noci na nase pomery hore a povedala ze ee radsej hned zobudit, lebo ze podla vsetkeho Michelle tento rezim vyhovuje. Cize vysledok netreba deti naoazaj do nicoh pchat te co nechcu myslim, alebo divne reaguju ako nasa mala.....ponuknut a ak chcu chcu, a ak divne reaguju spokojne nechat aj 1-2x ryzdenne, alebo ak je babo ladne aj denne. Ide o to kolko ma mamka mlieka. Napriklad ako Ivinke povedali ze dokrmovat, lebo ho mala menej a malickej to robi dobre 🙂 ale co mi aj povedala zaujimave bolo to, ze ak my naucime teraz deti sa prejedat budu sa cely zivot, ak do nich nebudeme tlacit nasilu my teraz, nikd v zivote nezjedia viacej ako maju. No do mna mamka musela lopatou hadzat a poza usi mi muselo tiect ja som sa iste usilovne branila 🙂))))))

ingeborgnicol
26. apr 2013

@slady takze sa riadis dobre a budem sa aj ja.

ingeborgnicol
26. apr 2013

A inak dnes je prvy krat co som ju nechala spat mimo rezimu nech si dospi noc (co mi prave zathrla lekarka ze uz nemam robit he) a uz spinka 3 hodiny, cize mozno aj ja mam mimozenstanku , len som ju nenechavala spat kolko chcela ale podla rezimu :.)))))