icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
26. apr 2013

@mato_zuzka asi tak, hodinku, hodinku a pol ako mi to vyjde 🙂

alyze
autor
26. apr 2013

Ďakujeme baby, ale ste tu toho zasa popisali 😀 zasa nestiham citat, do teraz sme boli vonku na dvore 😉
poradna fajn mame 6980g a 65 cm 🙂 a druhe ockovanie za sebou, je trosku mrnkava, ale zatial dobre 🙂

mato_zuzka
26. apr 2013

@tinasc tak sme si dali kašu, ale spapala cca 90ml 🙂

evamarcel
26. apr 2013

@komarekmik a o ktorej davas spinkat malu na noc? neuspavas ju iba polozis, ste bez cumla? Cez den si tusim pisala ze nenaspi vela kolko asi spinka mala cez den ja rozmyslam ci to nemoze byt aj tym ze mozno vela naspia nase cez den a potom v noci sa dost budia , iba kojis? Kolko hodin v noci je bez papania lebo moja mala v noci dvakrat papa viac jej nedam a rano mi nechce jest takze len to nepotrebuje zrejme ani dvakrat v noci papat co sa tyka tych prikrmov presne tak ako si pisala mne moja tiez moc nechce tak jej dam pauzu a aj ja nebudem zbytocne pripravovat a aj tak nic nechce.

evamarcel
26. apr 2013

@ingeborgnicol dakujem za radu a nevies co alebo aka potravina obsahuje zinok a horcik...? Dnes som varila karfiolovu polievku so zeleninkou taku kremovu fajna bola a moj maly nechcem nedobre a bolo po vitaminoch. 😢 to daco strasne s tymi vymyselnikmi malymi

ingeborgnicol
26. apr 2013

@evamarcel no veruze neviem moja musis si najst na nete ja doplnam tabletkami od kedy som otehotnela....

ingeborgnicol
26. apr 2013

@mata884 Je rozkosny a aky krasne obleceny, chvalime 🙂

ingeborgnicol
26. apr 2013

No tak my sme dnes uz prikrm nedali iba krupicku na veceru teda kasicku ale to iba uplne rieducku a uvidime co z toho bude. A viete kolko mi nakoniec spala? dopoludnia 4 hodiny a popoludni 2 hodiny. Chela aj treti spano kspinkat, ale to som jej uz nedovolila a zabavala som ju, lebo by mi iste nespinkala v noci. Cize bacha Ivinka mas konkurenciu! ale nie, od zajtra ak sa bude dat sa vratime k rezimu, uvidie ale ako nude mala spinkat v noci, lebo tie budenia kazdych 90 minut ma zabijaju a niekedy 60...alebo to co dnes malo znamenat ze o 04.30.....dufam ze to len jedna zla noc bola....

yvkay
26. apr 2013

@ingeborgnicol a mozem sa opytat,ako si jej urobila krupicku?z akeho mliecka a kolko?dakujem.

tinasc
26. apr 2013

@mato_zuzka môj zbodol 160 😀 nuž valibuk 🙂

ingeborgnicol
26. apr 2013

Keby hlad tancoval, vyhram Bajlando. TOmu jablku s piskotami sa nepodarilo presvedcit moj zaludok, ze je vlastne prezleceny rezen a salat 🙂)))

komarekmik
26. apr 2013

@evamarcel skusala som hladat na nete ohladom zinku, lebo tiez len vlasy vsade zbieram, ze vraj zinok sa pocas dojcenia moze uzivat - pisali na stranke mamila

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol pocuj ja lietam cele dni hore dole a neviem si poriadne nakupit, teraz tu vyzieram ovsenu kasu z hrnca bo uz nemam ani ten chleba! chlap mi ide teraz priniest nejaky ubohy nakup dom a zajtra zase nic bo strazim kamoske cely den detvaky tak zajtra som stvordetna, veky: 5, 3, 2,5 a Zorec, drzte mi palce 😀 takze dnes vecer varim moje posledne kurace prso z mrazaku a na nakup az v nedelu, tak daj pokoj s reznami lebo si vyskratujem klavesnicu co mi na nu sliny tecu!

slady
26. apr 2013

uz ani ten granadir nedam bo aj grule mi dosli, to uz co je za pruser! spagety s kecupom jak za starych dobrych studentskych cias 😀

komarekmik
26. apr 2013

@evamarcel Davam ju spat tak okolo 8, par minut hore dole. Vlastne som pocas uspavania pri nej ja alebo manzel, nic speci nerobime, len ju drzim za rucicku. Mozno je to zbytocne, ale tych par minut, co tam pri nej som, si aspon zrelaxujem. Inak bez cumlika, nikdy ho nechcela, tak uz ani neskusam. Curababy je lepsie, to zuzle uz tyzden v kuse 🙂 Co sa zobudenia tyka, prebudi sa medzi 5-6 rano, poslednych par dni nezaspi hned, ale tak hodinku je hore a okolo tej 6-7 znova asi na 2-3 hodiny zaspi. Cez den je to bieda, asi tak hodina doobeda, hodina poobede. Inak mozno mas pravdu, ked si to deti odspia cez den poriadne, mozno preto sa im uz v noci velmi spat nechce 🙂 Ziadne kasicky jej nedavam, len kojim no a teraz davam ten prvy prikrm kolo obeda

mato_zuzka
26. apr 2013

@komarekmik to mate krasne spanie 🙂 my napr.cez den spime 2-3 hodiny za cely den, ale v noci sa aj tak budime asi tak 3-4x. A zaspavanie vecer je vzdy s velkym placom ☹

ingeborgnicol
26. apr 2013

@yvkay no krupicka=kasicka, lebo my nemozeme kravske mliecko. Dala som 60 mojho mliecka a 3 lyzicky male kasicky a rozmiesala som. Pouzila som Hame nemliecnu kasu s bananom, my mozeme len bezliecne a doplnit bud umelym mlieckom, alebo mojim 🙂)) ja doplnam len mojim a dala som to do flasky a urobila taku troska vecsiu dierku. ale to iba skusobne tak nevim ako dopadneme, zajtra dam vediet. Ale jedno je jasne, o 19tej som ju ulozila a o 19.45 zas pocucla didku sa prebrala......ale to uz v minulosti urobila a potom sa zobudila poriadne neskoro lebo bola fajne napapkana, ale nechcem zakriknut

ingeborgnicol
26. apr 2013

@slady pocuj a to ty nemas take ze hodis Wilucha do skolky, Zorceka do manducy a ides do obchodu? ja chodim denne aj dva krat do hypertesca, ak nemozeme ist na dlhu prechadzku tak am motivaciu sa prejst aj s malickou.....

tinuska1112
26. apr 2013

baby, pozerám, že ja si asi neviem vážiť, čo doma mám 😀 😲 , naša spí od 19,30 do 6,00 , v noci sa kŕmime 2x, cez deň spinká od 8,00 do 9,00 cca, potom od 10,30 do 12,30 a poobede v kočíku od 14,30 do 16,00.. potom je to ťažké vydržať do 19,00, kým ju idem kupkať a uložiť. My máme problém s tým časom, čo je hore.. jej nie je nič dobré, vkuse plače, či je na hracej deke, v kresielku, v postieľke.. nikde nie je dobre, všade mraučí.. to aby som sa jej vkuse venovala..V kočiari plače tiež, hneď, ako vstane. Prvé dva spánky musia byť doma v postieľke na bruchu.. nedajbože jej to poruším a chcem ísť s kočíkom do mesta, tak máme hrozný, hrozný, hrozný deň.. doobedu mi nezaspí v kočíku na chrbte ani keby čo. Ak aj zaspí, tak prerušovane na 10 minút, potom nevie zaspať a už sme tam, kde nechceme byť.. Včera sme taký deň zažili.. už nikdy viac.. radšej budem pekne doobedu doma 😝 . Ináč zaspí sama.. dám do postieľky na bruško, dám cumlík, pohladkám, natočím kolotoč a bubá.. občas jej idem dať cumlík, ale ináč bez problémov.. Poobede v kočíku na prechádzke vie spať aj na chrbte, cca 1-1,5 hod. Pre nás je naozaj kritický ten čas, čo je hore.... A ešte poslednú dobu cez obed vstane po 40 minútach mrzutá, tak musím jej dať cumlík a aj 10 minút pri nej ostať a spievať jej uspávanku a hladkať ju .. ale tak keď pozerám, ako málo vám drobce bubajú, tak si hovorím že som nevďačnica, keď sa sťažujem 😉 ..

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol ale sak ja som tu jak na lazoch to najblizsie tu mam kaufland takych 20 minut rezkej chodze alebo busom a kedze v meste som uz dnes raz busom bola, vlastne dvoma, tak poobede uz sa mi nechcelo 🙂

ingeborgnicol
26. apr 2013

@tinuska1112 nase drobce su velmi velmi podone moja ma tiez pevny reim v podobnych casoch a tiez neviem terza vobec co s nou. do postielky ju nemozem dat, lebo otrieskava hlavicku o dosky kde nemame hniezdo a place, lebo sa stale prevaluje na brusko. Pod Hrazdicku ju nemozem dat z toho isteho dovodu ani nikam inam, ked pri nej nesedim, len ju pretacam na chrbatik. zlate casy ked sa hrala hodinu pod kolotocom su prec 🙂 ale sme uz objednali ohradku aj s mantinelom snad lepsie bude.ale pocuj, ked je taka umrncana ako tvoja davam si ju do satky, alebo manducy a nosim ju.

ingeborgnicol
26. apr 2013

@slady No vidis moja, tak to mas cobydup .-)))odbehnes si pekne do kauflandu nakupis a praskas 🙂)))))))))))) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

tinuska1112
26. apr 2013

@ingeborgnicol no ja ju tiež nosím v nosiči.. aj vonku už sem -tam ideme takto doobedu, lebo neviem, čo s ňou doma...Ale to len keď mám navarené 😒, ale ona dá v nosiči hlavu dole a cmúľa okraje.. a naša sa už mesiac nieže otáča, ale gúľa.. to hrazdičku niekedy tie boky nadvihne hlavou a začne vrieskať. 🙂 Občas ju nájdem vgúľanú do poličky v detskej na posteliach dievčat.. no hrúza 😀 Už neviem, čo s ňou, keď je hore 😝

ingeborgnicol
26. apr 2013

@tinuska1112 presne toto aj u nas 🙂)))velmi sa teraz o nu bojim aby sa jej nieco nestalo.....a aky mas nosic?

slady
26. apr 2013

@ingeborgnicol sak ale ja ked nakupujem hladna tak potom nakupim sto kil a kym to donesiem domo tak schudnem este dalsich dvacat kil a potom to dohanat...

tinuska1112
26. apr 2013

@ingeborgnicol ja mám nosič Chipolino.. tu som kúpila na bazáre, keď bola maličká, lebo my máme problém s tým časom nespania od malička..

tinasc
26. apr 2013

@tinuska1112 aj môj je taký náročný, keď nespí, tak nič mu nie je dobré, na chrbte ležať to eeeee, reve ako divý, na deke na zemi, to tiež ho nebaví, on už reve ako ho idem dať na chrbát, že ho idem prebaliť... v kuse mrnčí, poplakáva, všetko ho zaujíma len dve sekundy, ach jo... taká som vyšťavená akoby som mala tri deti a nie len jeho 🙂

adel22
26. apr 2013

Tak my spime nasledovne: Mala sa zobudi medzi pol7- pol8, hrame sa v posteli, davam cikat a po hodinke /niekedy aj menej/ jej dam didku a zaspi na 45min. Potom sa 2hodky hrame- dam didku a zaspi na 45min. Potom sa hrame🙂 a ideme von tak po 2 hodkach, to mi vie spat aj 2hodinky, ale musim kocikovat vacsinou. No a este ju davam spat o tej 17hod.- 45min /ako hodinky/ a pred 20hod. uz ide spat- dojcim max 3x, ale skorej 1-2x. Tak co? Moze byt, ci eee? Ja si nestazujem... aj ked niekedy nestiham a v jednoizbaku nic neurobim ked spi...:(

tinasc
26. apr 2013

ja posledné dni zisťujem, že vonku v kočíku sa mu nedá spať, všetko ho budí autá, všetky zvuky... spí tak max. 20 min. takže u nás sa kočíkovať neoplatí...

adel22
26. apr 2013

Dnesnu noc spime bez plienky, tak som veeeelmi zvedava, co bude🙂

Torta je hotova, zajtra vyfotim a zavesim...konecne som sa zbavila tych jednorazoviek🙂