Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol dnes som mala navstevu kamosku s 3detmi 5,3,2 normalne uplne v pohodicke ja som si pri nej viac strhana pripadala a to mam len dve 😒 ona taku disciplinu zavedenu ze az deti sa jej pytali ci si mozu zobrat kolacik keksik no proste vsetko a hovorila ze ona sa nestara deti da spat na 20 a rano pre dievcatka su mladsie si pride az o 8 a ci spia este alebo nie to je jedno az vtedy si pre nich pride a starsieho chysta do skolky okolo 6,6.30 deti spia same v izbach posledna uz od 9m kedy ju uplne odstavila od nocneho dojcenia ...takze ozaj prisne matky sa asi maju najlepsie deti maju respekt ,spia....atd.
@evamarcel asi je to pravda, aj ja som bla velmi prisna matka pre syna a ako ma citas s nicim sme nemali problem. malu mazname a uz je to vidno. Takze ju co najmenej maznam, kym tu chlap nie je. ked pride ihned ju bude maznat a ona to vyciti a tiez bude spekulovat. samostatne zaspavanie som asi myslela to co mame my. polozit do postele, dat pusinku , pomojkat, zakdyt paplonikom, zatiahnut zaluzky a samo zaspat. Stale ju ulozim cca 10-15 MINUTskvor, prave preto, ak by nezaspala ihned, aby nam potom nechyli minutky a vsetko sa napoposuvalo. a co sa tyka potiahnutia spanku, to je risk aj mne sa niekedy stane ze ranny da oba 40 minut a obedny hodinu, ale to riskujeme 🙂 potom mame posunuty cely den...
@salome123 NO to ti verim, ja kupujem klasicku z HM Tesca zatial, ale vlemi sa tesim na vlastnu urodu a na trh ked nebudeme nahodou mat my.
@janulka_s ja kupem ltiez cca 2x za tyzden, to jej aj hlavu umyjem a okrem toho sprchujem v tomto podla poterby...ked je teraz uz viacej spotena... http://www.formybaby.sk/media/catalog/product/c...
@ingeborgnicol ahaaaaa tak uz chapem...
@evamarcel ano stale davam kasu , zhltla vzdy tak cca 180-230 ml, akokedy... a potom som ju este nakojila a zaspala mi na cecku, tak som ju prelozila do postielky a bolo, ale vcera a dnes som to spravila opacne, najprv nakojit, potom kasa a potom som ju este nespiacu polozila do postielky, lebo ju chcem naucit samu zaspavat a nie na cecku a ona zlatusik to zrejme hned pochopila, lebo vcera jej to trvalo ani nie 15 minut, aj to len trosku mrnkala a tak v 5 minutocyvh intervaloch za nou siel ocko a len ju pohladkal a bolo a dnes dokonca som ju len polozila, pohladkala, ze dobru noc milacik a isla som prec....a uplne ticho a ked siel ocko asi o 4 minuty zavriet okno, lebo som zabudla, tak uz spala, tak sa strasne tesim... 🙂 a v noci si ju uz asi 5 dni nedavam k sebe do postele, ale donutim sa nakojit ju po sediacky a dat do postielky a budi sa mi len raz...takze supis....a divne je, ze rano mam ovela viac mlieka, ako ked som ju mala pri sebe v posteli a kojila kazdu chvilu... nechapem...
@ivinka záávidííím :(, my sme teraz, keď som malého dala do postielky plakali a plakali , chudák celý bol spotený. Musela som ho vybrať a dokolísať, už som to sama nezvládala počúvať. Celé nám to trvalo s kojením, plakaním, opäť kojením, opäť plakaním a nosením celú hodinu. Tak, neviem kedy sa budeme učiť zaspávať. Nič nám nepomáha, ani hladkanie, ani plienočka a ani cumlík, nič. Pästičky zovreté hore pred seba, kolienka zdvihnuté pomaly až pod pazuchy, očká zavreté a plačemeee a kašleme:(. A to som sa tak tešila pred asi dvoma týždňami, keď sám zaspinkal. To bolo raz a posledný krát :(.
@gabikula to je velka skoda ze je taky nekludny vecer, asi este nie je zrely sam zaspavat bez placu...drzim palce aby cim skvor zaspinkaval sam .-)
@ivinka77 Velmi dobre si Ivinka urobila, jednak budems mat zaistenu produkciu mliecka, lebo viac vypije pred kasickou ao po nej a jednak ak samostatne zaspava, tak nikdy uz nebude mat problem s oducanim 🙂 ALe tvoja dcerka by zaspinkala asi aj na kolajnicicach s pocuvanim hrkania prichadzajuceho vlaku 🙂))))))) a co je to na tej fote co si prilozila v linku ?
@ingeborgnicol no to je pravda, ze aj furiky by jej mohli padat na hlavu 🙂 a na fotke je taky ten sedak do vane...
len vies co nechapem, ako je mozne, ze ked za noc kojim len raz, tak mam rano ovela viac mlieka ako predtym, ked som jej davala cucat 100 krat ? sak vsade pisu, ze cim viac taha, tym viac sa tvori...ci je to tym, ze ma taku velku pauzu medzi kojeniami ?
tak krpec konečne spí, po troch pokusoch uložiť ho, čo sa vždy zobudil... ufff... držte nám palce, nech máme aspoň akú takú noc... 🙂
@tinasc skus si precitat ten link co mi poslala Ivinka na minulej stranke o spinkani, neviem ci si ho uz skusala.
@ivinka77 No to je velmi jednoduche. Ked sa pravdidelne koji, tak sa pravidelne vytvara mliecko, ale nie viac na jednorazove kojenie, iba castejsie kojenie napriklad ked budes kojit kazdu hodinku a pol budes mat viac mlieka ako ked kojs kazde tri hodiny, lebo sa ti pravidelne vyprazdnuju prsniky. chapes? ale ak ich nevyprazdnis za celu noc tak jasne ze sa ti didky naplnia ako cisterny 🙂)) chapes? ale to je len prvoplanove, lebo ak by si to takto nechala dalej zajst, tak by sa ti postupne mliecko prestalo tak vytvarat. ja napriklad vpreto odsavam kazdy vecer o 21.00 a 23.00 lebo ak sa mi mala zobudi od 19tej az o 2, alebo 4tej hodine rano tak mi vlastne 7, alebo 9 hodin nepracuju prsniky. a ono to zo zaciatku tiez je ze "supeeeeeeeeeer, ja mam obrovske a plne kozy mlieka" ale po par dnoch uz ee a potom pridu mliecne krizy....preto ich treba co najpravidelnejsie vyprazdnovat aby sa pravidelne plnili 🙂 a su dve teorie, jedna je, ze oxytocin sa vyplavuje najviac vecer a preto sa prsniky plnia najme v noci. a druha je, ze ak je mamina unavena tak sa v noci nestiha vytvarat mliecko, tak si vyber......
@ivinka77 podla mna sa ti nasporilo mliecko 🙂 aj ja mam viac ked menej pije v noci, cez den o roztaha a potom v noci sa tvori ako dive a kedze ho nepije tak tam ostane. teda tak to bolo, teraz mam akosi pomenej, odkedy som davala UM kvoli tym blbim liekom co hlavne ani nezabrali... tak to musime dako rozpumpovat.
inak dnes ideme od obeda bez cumla, pri zaspavani som sice musela byt pri nej a chytit ju za rucky, ale zaspala bez cumla a dokonca celkom rychlo 🙂 dufam ze jej to vydrzi 🙂
@ingeborgnicol no vidis moze byt aj tou unavou, bo cely tyzden vstavam o styroch kvoli prekladom a vecer padam na hubu uz.
@ingeborgnicol ja neviem, na to aby som ho nechala plakať nemám nervy, lebo to sú strašné revy, zabezpečiť kvalitný a dostatočný denný spánok neviem, lebo ak nezaspí, tak s ním nič nepohne... evidentne niekde robím chybu ale neviem kde... na moje deti múdre články nefungujú 😉
@slady no hlavne si este nerozchodila to nekojenie cez podavanie UM. Pocuj a odsavala si ty ovbec kazde dve hodky ked si davala UM?ne aninenapadlo ti napisat aby si to robila. ja aj ked davam kasicku alebo nejaky iny dokrm stale odsava ak mi nahodou nevypije.
@ingeborgnicol Nika, prosim Ta, chcela by som sa spytat, ked mas taku sikovnu pediatricku a predpokladam, ze jej doverujes, neriesila si s nou, ked Ti mala Michelle prestala na urcitu dobu po 1. ockovani dzavotat? Lebo nasa to iste, po prvom ockovani prestala, uz znova zacala, ale doktorka nas druhy krat zatial nezaockovala, vraj pozistuje, ci mozeme v ockovani pokracovat... Tak ze ci Ti nahodou ta Tvoja nedala nejake infosky o tomto probleme.... Dakujem
@ingeborgnicol fuuuuuuu klobuk dolu, ty to mas premakane... jasne, uz chapem... cize si mam akoze v noci dat budik, vstat a odsavat ? ? ?
@ingeborgnicol odstriekavala som rucne strucne kazde 2,5-3 hodky, vzdy po krmeni, ale sama som cicila ze som neodstriekala vsetko co bolo dnu, bo mi to neslo, proste to prestalo striekat a aj ked som citila ze este tam mam celkom dost mlieka uz som nevyzmychala ani kvapku, preto sa tesim ked mi dojde uz ta odsavacka bo to uz rozpumpujem, konecne si budem aj ja moct vecer pred spanim riadne odsat a aj po rannom kojeni.
@ivinka77 Ja suhlasim s teoriou, ze by sa malo v noci odsavat, ked babatko nepapa, aby sa mliecko aj nadalej tvorilo, no vsak verim aj vo vynimky 🙂 Ja nekojim od 7.45 vecer do cca 5-6 rano. Najprv som aj vstavala pocas noci a odsavala, no uz asi tak 4 mesiace nevstavam a neodsavam a mliecka je stale veeela rano, ked sa zobudime. No a ked sa nahodou zobudim pocas noci, prsia mam naliate, tak si niekedy vynimocne odsajem. Takze tak ako kazde babatko, aj telo mamicky je individualne 🙂
@komarekmik ty mas tiez super pediatricku v tom pripade, ta moja by mi povedala jasne ze mozme aj keby nevedela, len aby si to nadarmo nekomplikovala.
@komarekmik vies co? nie, ja som jej nic nehovorila, ale ak chces, za chvilku tu budem davat pre slady link na nasu pediatricku, tak tu dam link a napis jej spokojne, nie link, ale adresku......baby to je aj pre Vas ziskala som jej suhlas.
Ivinka nemusis odsavat. ty prikrmujes, tak davku toho mliecka co mas stale v prsnikoch najdes, lebo nemas akutny nedostatok lieka, iba ak by si mala dlhotrvajucu mliecnu krizu, tak v ramci nejakeho protokolo na obnovu mliecka by si musela, ja mam s mlieckom velke problemy a preto musim stale dodrziavat protokol, ved ja som na liekoch aby som mliecko mala 🙂
@ingeborgnicol Dakujem velmi pekne! Ked das slady ten link, ja jej urcite napisem a popytam sa. dikes
Beriem nazad, musim jej zajra zavolat a poziadat ju o emajl, teraz pozeram ze ho uz v databaze nemam, slubujem ze hned potom vycapnem 🙂))))
@slady ja som bola tiez z nej prekvapena, cakala som, ze ma vysmeje 🙂... Nie je to vsak podla mna sranda, preto skusim aj tu Nikinu pediatricku, nech mam viac nazorov, nech mojmu pokladiku neublizim

baby, kde kupujete zeleninu, z ktorej robite kase deturencom? je ked vidim tie polmetrove mrkvy v kauflande tak mi je z toho na grc ☹ s prikrmami sme sice este nezacali, ale uz sa zacinam nad tym zamyslat... a ozaj, uz mame 2 zuby 🙂