Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze ja pripravujem v tom aventackom parnom hrnci s mixerom,cize takmer ziadna robota a chuti nam to celej rodine 🙂 hej, ta nova mrkva ked sa spravi je sladucka,ze netreba do nej ani mliecko
Inak dnes sme mali 4 spanky tak som zvedava aka bude noc ....spala uzasne tak ako mala akurat dopoludnajsie spanky mala dva tak nam vychada ak vsstane tak skoro, ona fakt nevydrzi dlhsie hore ako 1,5Hodinu.....iba pre vecernym spankom vydrzi cca 2maximalne......a potom uz je nervna....
No, my sme zase po očkovaní nemali teplotu zato odvtedy reveme vo vodorovnej polohe ako doteraz nikdy a o spaní ani reč...dala dnes 4x40 min .....takže normálne som rada, že synátor je stále doma, lebo jedine on a jeho "šašky" fungujú . Jednoznačne sa zmenila po vakcíne a to veľmi výrazne....bola kľudné, usmiate a hlavne samostatné dieťa a teraz chytá amok a hystériu len čo sa začnem skláňať, že ju idem položiť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@zabka29 clovece jeden by nepovedal, ze take nieco moze existovat....je mi jej luto chudatenka malickeho.....nech sa vam to cim skvor upravi malinkej drzim palceky. a ty si s akym kociariko bola v utorok, ci si ta nepametam?
a kde sme sa stretli?
@janulka_s kokos dobry cenovy rozdiel neuveritelne!gratulujem k dobrej kupe!
@komarekmik prosim ta a nemas nahodou link na to cudo?
Zeny my ideme zajtra na tretie ockovanie, neviete co ockuju a preco, naco zaco ako tretie?
ahojte, chcem sa spýtať že maminy ktore ste doteraz kojili , alebo ste kojili nejakych 5 mesiacov a museli ste prejst na UM ako ste preboha dokazali to aby to babo vypilo...moj malý to vobec nechce ...skusala som uz aj krupičnu kašu spraviť do sunaru a nic .... zatne usta a dovidenia .... potrebujem aspon sem tam mu dat ked potrebujem odbehnut niekam na dlhsie lebo teraz mam toho trosku moc kedze mame za dva tyzdne svadbu potrebujem ho nechat niekomu doma tak aby mu mohli dat UM ale on absolutne nechce a aj na svadbu ked mi ho bude jedna znama strazit aby som nemusela stale behat hore dolu .... dakujem ..... uz som s toho zufala ....
@siposova ahoj ja ti sice neporadim, lebo este kojim sama a moja zje uz vsetko co jej dam a ako jej dam. Ale nevedela by si si odsat aspon? a podat jej pdsate mlieko, ci ide o problem ze z flasky nevie vypit? alebo dat nejakou inou formou? co ona nechce, flasku, alebo umele mliecko?uz davas aj nieco cez flasku?
@ingeborgnicol tretie očkovanie???? však mne doktorka povedala, že po tomto druhom očkovaní čo sme mali bude mať 6 až 8 mesiacov pokoj...
@ingeborgnicol je dakujem za vysvetlenie, to je ake nosenie na kriz? Tak idem pohladat nejake erga na bazosi a skusim aj ja ponuknut satku len este neviem ako sa to robi 😅
@evamarcel ze niekedy na ergu sa nedali popruhy krizovat, iba rovno cez plecia sa dali davat a teraz sa riadne daju krizovat, ak nemas 200kil ako ja, mne sa s nou neda nic len chodit a nedychat 🙂))))))
@tinasc no tak som pochopila ze zajtra mame tretie ockovanie, ajtra napisem, lebo si to vobec nepametam, tak som spekulovala s tymi prvymi dvoma, ze uniklo tretie.
Baby?! Ja uz viem preco nam tu cudzie zeny chodia lešova...lebo ja som si bola u susedov pozriet info o ockovaniach a tam nikto nechodi, asi sa zeny viacej staraju o babatinka ako my a my viac piseme 🙂))))
@siposova no moja tiez nechcela najskor ani pocut a teraz ako som brala lieky dva tyzdne dozadu, tak som jej musela dat UM, zarobila som normalne do flasky, ale menej ako sa odporuca, kedze babatka co su kojene vraj vypiju menej, a mam flasu MAM s takym sirokym cumlom a dosla som na to, ze jej ho musim dat riadne "nadoraz" hlboko do pusinky, inak ho vypluvala a nevedela si ho chytit, ked som jej ho tam riadne dala tak sa chytila a tahala, znie to hrozne ale je to tak, potrebovala si ho drzat tak, ze pery mala pritisnute az na tej sirokej casti cumla, chapes... alebo vyskusaj iny druh cumla, aj ked viem ze kupovat sto flasiek so sto cumlami je drahy spas... no viem presne o com hovoris, ja som si najprv myslela ze jej UM nechuti ale nevedela mi vypit ani materske odstriekane, az ked som jej tu flasku podala poriadne, tak potom jej bolo jedno co pije, pricucla sa a islo to.
@tinasc tu ale tiez pozeram ze nic nam nehrozi aha:http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-2-Ockovaci-kalendar
@ingeborgnicol Ja som už myslela, že sme zvládli vakcínu v pohode, ale dnešok bol des...to mi ver. Doobedu som mala pilates a keď som po skončení volala mužovi, že kde sú a on mi povedal,že má malú na rukách celý čas, lebo v kočíku nepoležala len revala, tak som neverila...zopakovala mi to poobede...inokedy aj hodinu po prebudení ležala v kočíku vysmiata 😀 😀 ....proste nič čo doteraz platilo dnes neplatilo.Ešte je možné, že na ňu niekto kukol....no uvidíme...joj krížili sme sa v našej aleji..ty si bočila na mostík a ja už som to mala namierené smerom domov....tiež som mala pri sebe kamošku..ináč by som sa pristavila...kúpila som ten NICO BEBETTO v šedej farbe (ale dala som malej ušiť krásnu fusakodeku v kombinácii červenej a šedobielobodkovanej ...vyzerá to ako Miney podľa malej susedky Lenky)a som s ním spokojná....jedine mi chýbajú predné brzdy
este sa hcem opytat, ako ste na tom v ockovani proti rotavirusom?
@ingeborgnicol no myslim co sa povnnych tyka ze najskor sa ockuje 3x hexa s pneumokokom a potom az MMR, takze asi hexa s kokom. davala si si to naraz? ako "poznam" tvoju doktorku, mozno ste sa dohodli ze to nedate spolu ale oddelene a potom by to mohlo sediet, ze ti da jeden raz len hexu a druhy len koka, ci dostala normalne do oboch noziciek? teraz ta asi matiem co? hehe
davam do pozornosti hlavne neziaduce ucinky a zhrnutie: http://www.slobodavockovani.sk/news/rotavirusy-...
Ináč ma dnes zachránil môj ergo nosič, lebo jedno spanie sme dali v nosiči prechádzajúc sa okolo domu...už sme doňho dorástli 🙂 🙂 🙂
@evamarcel ano hned na prvy krat...ale ona je total pirana, co sa jedla tyka...aj pri obednom prikrme mi hned od zaciatku naskakaovala na lyzicku 🙂 a po kasi ju dvihnem, sem tam grgnr jak drevorubac, sem tam nic... akokedy...a potom ju dam do postielky, stiahnem capku do ksichtu , pohladkam a dovidenia 🙂 a ci je smadna, tak to netusim...no budi sa raz alebo max 2krat na kojenie, ale uz sa ju snazim nedavat si ju potom k sebe do postele, ltak ako som to robila predtym, ebo som zistila, ze ked bola pri mne, tak sa budila ovela viac...
@ingeborgnicol moj nazor poznas 🙂
@ingeborgnicol ja tiez nic neviem o tretom ockovani....my ideme este len na druhe v pondelok
neviete mi poradiť, čo na nádchu ☹ už od nedele, neviem čo je spánok, malá sa nonstop v noci budí, nevie dýchať. Nasivin budeme brať už 5 dní zajtra, takže už ho musím vynechať, bez neho nebudeme spať asi vôbec ☹
@mato_zuzka mozno to znie ako na nic rada ale jedz vela vela vitaminu C ak kojis teda, ak nekojis tak neviem, do babatka dako dostat cecko, to je na nadchu najucinnejsie. a samozrejme odsavat a riedit sopliky fyziologickym roztokom (ja mam physiomer tusim sa to vola) a viem ze nasa doktorka predpisuje pri nadche aj fenistil, to mas antihistaminikum cize zamedzuje tvorbe soplika...
@evamarcel pocuj neblbni, ved teraz som pozerala najlacnejsie je ergo a cena tak ako pred tym 60 euro , ked je niekto jazykovo zdatny, nech ti pomoze objednat z tej stranky co Janulka objednala ved to je o 20 eciek lacnejsie
@slady dala sa ukľudniť, ale aj to chvíľu trvalo...ja vôbec nie som zvyknutá na jej plač a teda to ani nie je plač....hystéria skôr.....už teraz som kojila, čo je skoro, lebo normálne spava od pol siedmej do skoro 23.00...a to býval jej najdlhší spánok ☹ ☹ ☹ ☹ ☹....už včera v noci sme viac jedli ako spali a to som netušila čo ma čaká cez deň....ináč malá tiež ťažko znáša hustejšiu stolicu...aj to ju dosť rozhádzalo
@mato_zuzka neviem, ja sama nie som schopna dcerke odsat sopliky 3 dni, ma ich hlboko a roztapam ich Quiksom a nic nejde ani odsavackou.......
@ingeborgnicol no je lacnejsie aj by som brala ale ja neviem po angl. 😢 tak jedine ze mi Janulka
ešte čo sa týka očkovania, tak okolo mňa skôr odmietajú a určite tretia dávka ide okolo roka...ja som nedávala vôbec prevenar, lebo teda naraz do dvoch nôh, to bolo aj na mňa veľa...a o tej mmr som počula už tiež strašné veci....a ja som napr. mumps mala aj napriek očkovaniu 😉
@ingeborgnicol ja som rotavirusy nedavala...mimozemstanov sa to netyka 🙂 🙂 🙂
@evamarcel jasne, pomozem, ak teda nevadi, ze dorucia az o cca mediac, lebo to ide cez cinu, teda da sa aj rychlejsie cez dhl, ale dorucenie tam bolo 200 dolacov, to si mozu nechat...najkrajsia bola obalka do stromcekami a domcekami, cize cinskymi znakmi...tak sa kludne rozhodni a pozrieme to, je ich tam viac na vyber

@ingeborgnicol @evamarcel ja mam tiez ergo a som maximalne spokojna, malickej sa v nom paci a uz sme boli aj havka v nom vencit, pozerala po svete ako puk :D ja mam presne tento: http://www.dhgate.com/organic-baby-carrier-latt... aj presne z tej stranky. vyslo ma to cca 41 euro aj s dorucenim, len to trvalo skoro mesiac, ale ako pise Nika, na bazariku kupis aj nove alebo parkrat pouzite za cca 60 euro.