Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
čaute, dnes som bola s mojou dcérenkou na očnom, pretože sa mladá sťažovala, že nevidí na tabuľu a rozmazávajú sa jej písmenká... dopadli sme tak, že pani doktorka povedala, že sa má presadiť, aby lepšie videla na tabuľu, lebo oči má v poriadku a okuliare jej netreba, čomu som rada, lebo ja som vyše 20 rokov nosila na očiskách okuliare a je to riadna otrava a vytrpela som si svoje...
naše dnešné spánky boli od 9.00 do 10.00, od 12.00 do 13.30 a potom od 15.15 do 17.00 😉
a kočík ani nebudem písať aký máme ani taký snáď nepoznáte, taký predpotopný, jednoduchý... keď tu máte všetky také super kočíky, že Jané a Stokke a pod... ja mám ešte po malej a mienim ho teraz zničiť
fuhaaaaaa clovece to je ina skladacka, cele dobre!
@ivinka77 no mlieka mám dosť , alenzačínam mať pocit, že je skorej hladná a že jej už nestačí.... Ale je tomlen pocit.... A doktorka mi poradila na noc jej dať nutrilon a že bude lepšie hajať.... Tak už asi 3 dni dávam nutrilon a je tomo čosi lepšie.... Cez deň len kojím.... Tak ale asi ešte vydržím s príkrmami.... :0)) 😀
Ďakujem.
@kajakaja77 ved jej skus dat a uvidis, ako zareaguje...lyzicka mrkvicky ju nezabije a aspon budes vediet, ci uz jej to chyba alebo nie... my davame uz mesiac na vecer mliecnu kasu a mala spi jak zarezana po nej 🙂
@kajakaja77 pocuj neviem co mas za lekarku, ale ja osobne by som jej ruky dolamala. Vies co by niekore matky ako napriklad ja 😀 😀 😀 😀 😀 za uplne bezproblemove kojenie? ved toto je stupidita prveho stupna!!!!!!!!!!! Nie tvoja, nemysli si ja sa strasne hnevam na tvoju lekarku. ako ti moze nieco take povedat, nema ona 60 rkov? pocuj moja, ked mas pocit ze je hladna vecer tak by si jej mhla dat kasicku ked uz ste take velke, ale nie umele mlieko 🙂 asi sa budes hnevat ze takto reagujem, ale to na tvoju lekarku a nie na teba, ved to je strasne 🙂 je milion kasiciek s milionom prichuti 🙂a da sa davat kadeco ine na veceru. alebo si mozes odstriekat mliecko ak nahodo niekedy dlhsie spi a do toho zarobit hocico na veceru napriklad kasicku, alebo zemiacik alebo cokolvek 🙂 ak by si chcela, mohla by som ti dat emajl na moju znamu laktacnu poradkynu, ona by ti urcite velmi rada poradila s tvojim problemom. A ako casto si kojila doteraz a ako casto kojis teraz? a kolko ti spi po tvojom mliecku a kolko po tom nutrilone?
@tinasc sak to, ze je kurevsky drahy...ale supis ! 🙂 inac ja mam tiez kocik po teri...a vobec mi to neva, len je strasne tazky...lebo ja truba som vtedy kociar kupovala podla vyzoru a nie podla funkcnosti a praktickosti 🙂 proste prvy, ktory sa mi pacil a bol iny , ako mali vsetci ostatni, tak ten som kupila 🙂 no a co, ze ma len konstrukcia 13 kil a hlboka vana 7kg a Viki 7,5 kg a ja tak denne vynasam ku vytahu po 20 schodoch skoro 30 kilo ... kuaaaaaaa 🙂 no ale co uz...sprosta hlava 🙂
@nikiniki
@kajakaja77
Suhlasim s tebou a nutrilon by som ani aj v zivote nedala ked to nie je nutne, umelina 1. stupna,,,je x dalsichsposobov ako babatko zasytit....
vcera som citala aj o ryzovom mlieku, mlieku z ovsenych vlociek/ len niekto odporuca lepok az po roku/....a este neviem co ine, ale nutrilon by som brala ako poslednu moznost....troska ma hneva, ze mamicky pocuvaju hlavne ludi okolo a nedavaju na svoj instinkt a signaly babatka....doktorka ti zjavne chcela dopriat kludne noci, tak rychlo supnime to co sa dava bezne....joooooj, ak si jej uz dnes dala, zajtra to prosim ta nerob! ja kojim kazdu hodinu, lebo tiez sa rozpapala...a ma aj zaujem stale nam kuka do tanierov a chcela by aj ona...ale este mas cas, nic lepsie ako tvoje mliecko jej uz nikdy v zivote nedas...ci by si zarobila Bio nutrilon alebo uvarila bio mrkvu, mat. mlieko je naj naj naj!!!!
@adel22 100%suhlas len nas @kajakaja77 neukamenuj, y sme take zastankyne 100%kojenia a prirodnej stravy teda aspon si myslim...ja iste,,,,
@adel22 ja som si dala kare na kocky so spenato a na olovrant som si dala vies co? jeeeeeeeeeeezin taku lahdku: ovci jogurt s jahodami. Lebo som niekolko mesiacov od kedy Michelle zistili alergiu na mlieko nemohla dat a dnes som objavila ovcie jogurty a ovcie syry a este som kupila ovciu bryndzu, budu halusky, skoro som sa udlavila, mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam. posli recept na chleba, mas pekaren? ja uvazujem kupit.
@nikiniki nemam pekaren, mam ruky🙂 a zazracnu misku kysku🙂 No spravis si kvasok- voda, cukor, drozdie a troska muky....vykysne to a pridas sol, kmin, majoran....co chces...semienka ake chces- lanove, sezamove, slnecnicove, konopne/ tie nemam, ale chcela by som🙂, vlastne som aj za legalizaciu marihuany na liecebne ucely ale nic preto nerobim/ vratme sa k chlebu- a pridas muku aku mas, bielu a tie celozrnne...a kombinujes a potom len cesto vymiesas a opat kysnut a potries pred pecenim vodou...pecie sa asi 45min🙂 mnam mnam
@adel22 pocuj s takym pomerom aky si napisala by som si upikla tak akurat ostric na noziky 🙂))))ja musim mat presny pomer...lebo inak napeciem chujadu dajaku 🙂 asisi fakt kupim tu pekaren......ma nekto tip? ale asi si najprv kupim bazarovu, aby ked ma to prestane bavit som si nevycitala ze som yhodila prachy zbytocne. inak nepredavate niekto pekaren na chleba? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@nikiniki nie práveže mladá je asi v mojom veku do 40 r. 😀 nie nehnevám sa a nemám prečo......
Vieš čo doteraz mi vydržala po kojení spinkať 2,5 -3 hodiny a niekedy až 3,5 a teraz sa to skrátilo na 1,5 hod. Max. A t je jedno či je deň či noc .... Ale niekedy cez deň aj 2 hodiny vydrží ale je to už pomenej....
Janjen nutrilon dávam len večer po okúpaní a to vypije 70-90 ml a potom ešte ťahá odo mňa a to sa uspí a preložím ju do postele a spí.... A v noci len kojím nechce sa mi vstávať a zarábať.... Ale dnes som už o 2 -hej nevládala roľko vstávať tak som jej dala 60 ml nutrilonu a spala do 6:00 hod.
Nerobím dobre?
@nikiniki tak a čo jej mám dať? Ona to potrebuje piť.... Nechce lyžičkou ...... Je niečo čím ju zasýtim na noc? 😀
@mirkov nazivo je supis...mna strasne zaujal na pohlad, tak som vycihala jaka je to znacka a potom som ho nasla na nete a az vtedy som zistila, co je to za zazrak... 🙂 mne sa inac stoke tiez pacil, ale nas ocko odmietol kocikovat ''kozmicku lod'' 🙂 aj napriek tomu, ze mame mimozemstanku 🙂 nechapem ho hehe...
@kajakaja77 skus kasu na riedko cez vacsiu dieru v cumli
@adel22 ja viem že materské mlieko je naj.... Ale potrebujem aj existovať a potrebujem fungovať cez deň a poobede byť aj s mojím druhákom a venvať sa mu.... A keď mám vstávať každú hodinu tak to už nevládzem.... Čo jej na noc mám dať mimo nutrilonu? 😀
@kajakaja77 nieeeeeeeeeeeeeee nerobis 🙂 v prvom rade jej davas samu chemiu oproti tvojmu mliecku. po druhe akonahle ju naucis na flasu pit tak sa ti zacne o to menej usilovat tahat z prsnika, az kym sa ti neodstavi uplne-moze a nemusi, niektore deti piju kontinualne aj z flase aj z prska. a po tretie, v tomto veku sa kriticky znizuje nam vsetkym laktacia a ty si ju takto sama odstavis, lebo ak jej nedas umele, mala sa ti bude viacej prisavat, ale roztaha mliecko kolko potrebuje, tato kriza prehrmi a bude to. potom by bolo dobre aby si cez den predsa zacala davat prikrm, ono sa jej vyrovna prijem potravy na den a trosicku sa to natiahne. ale nie nutrilonom. lebo to je kratkodobo zasytene ale nie kvalitou, ale mnozstvom mliecka......ja viem, ze je to lahsie dat jej umele, lebo poto je otapena, jej brusko nie je naucene na take nozstvo a teda dlho travi, ale to ze dlho travi aj znamena, ze to nie je dobre na travenie, pokial ma mliecko mamka. Ked si nas precitas skoro kazda tu mame krizu teraz tak ako ty, mne sa dokonca nedavno stalo ze som 13xvstavala, uz som mala pocit ze ani nelajahm a preslo.....aj baby maju a vlemi casto v tomto veku kojime. a pomahame si kasickami, alebo prikrmam, ale nie mlieckom umelym, tak ak mas pocit ze cez den ti nestaci radsej cez den prikrm a ak mas pocit ze v noci nestaci tak radsej zakazdym prikladat. lebo inak veli riskujes ze sa ti prestane prisavat, alebo sa mlieko neobmovi a bude ho menej a menej....a uz nikdy nebude ta laktacia taka ako doteraz. prave pre tento pripad najviac mamiciek straca milecko prave v tomto obdobi......
@ivinka77 a tú kašu zarábať s čím to je už zarobené či? Ako? 😀 ja som v tomto úplný začiatočník prvého mám už 7 ročného a toho som kojila len 2 mes.... 😖 ☹

@ivinka77 este mi nacitava ten tvoj , ale ne tieto "golface "padli do oka, len som este stale nepochopila preco mam odlozit stokke a kupit toto hehe https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/tqxe/qui...