icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

cenculinka
7. máj 2013

babenky boze co jedia vase deti vecer? felix sa mi v noci zacal aj 3 x budit na to, ze je hladny, ale zle vzdy len tak 80 ml a spi dalej, joooj na nervy som, ved uz prespal aj celu noc a zrazu taketo veci ☹

slavusal
7. máj 2013

@adel22 no ako som predpokladala, tak sa mi to nedarí. Krok č. 1 mám, len potom neviem, čo. Idme sa dalej snažiť. 🙂 🙂 🙂

alyze
autor
7. máj 2013

@ivinka77 diky 🙂

alyze
autor
7. máj 2013

@nikiniki pocuj nika, moja vcera cez den spala cca 2 hodinky a hore bola aj tak asi 5 krat, tak neviem 🙂

alyze
autor
7. máj 2013

@ivinka77 az teraz mi docvaklo, odkial viec ze som monca ? 😀

janulka_s
7. máj 2013

@alyze krasny meninkovy dnicek

alyze
autor
7. máj 2013

@slavusal ides si z tej stranky objednavat ?

mata884
7. máj 2013

@nikiniki Nika obchod je uplne vzadu,od vstupu do predajne potravin.na pravo. Taky velmi velky obchod so sport.oblecenim.

mata884
7. máj 2013

Mame za sebou ockovanie. Dostali sme do obidvoch noziciek. Tak teraz som zvedava co bude. Snad nic. ☹

slavusal
7. máj 2013

@alyze ešte neviem, musím nad tým posedieť a hlavne, či sa oplatí dať aj za poštovné - čo som sa dočítala tak od 9,9 do 30 Euro zhruba, v závislosti od balíka.

alyze
autor
7. máj 2013

@mata884 drzim palce, nech vas neprijemnosti obchadzaju 😉

mata884
7. máj 2013

@alyze dakujeme pekne 🙂

tinasc
7. máj 2013

@ivinka77 ja som obidve decká mala dosť nad 4 kilá a o sekcii nebolo ani reči... pri druhom som sa tak dotrhala, že ma hodinu šili... ale ani slovko nepadlo o tom...

tinasc
7. máj 2013

čaute, takže dnes poradňa 8210g a 68,5 cm doktorka skonštatovala, že je na úrovni 8 mes. bába čo sa týka pohyblivosti, stavia sa na nožičky a tak... takže možno teraz sa zasekne a v 8 mesiacoch bude na úrovni 8 mesačného 🙂

tinasc
7. máj 2013

@alyze krásne meninky 🙂

slavusal
7. máj 2013

@tinasc paráda miery. My tiež máme cez 8 kila - na to, že mi na začiatku priberal slabo a ja mám 44 kíl a nenarodil sa nejaký valibuk tak som max. spokojná. A furt kojím len z jedného prsa - síce dávam aj UM - ale denne len okolo 2 krát po 90 ml a aj to nie vždy vypije.

slady
7. máj 2013

no konec sveta, mala rumazga v postielke, najporv sa nakojila, potom ked este tahala a nebolo co tak som ju dorazila kasou a aj tak je besna...

slady
7. máj 2013

@nikiniki na psychiatriu nechod, to sa robi aj mne, ale vacsinou ked sa moc najem 😀 to sa ti klobasky obracaju, nie bejbo 😀

babyy ja som dnes bola taka dojata jak kon, kamoska porodila, joooooj, normalne mi slza ukapla v meste medzi ludma 😀

Zore som este dala prso treti krat dnes vecer a teraz v postielke este dve minutky poplakala a zaspala asi konecne, bojim sa ist pozriet 😀

nikiniki
7. máj 2013

@slady nechod sa pozerat, maj rozum, zle si budes robit? 😀 😀 😀 😀 jedine co ti hrozi je ze sa dogrcka ak lezi na brusku.....moja to zacala tak riesit v poslednej dobe. ale VZDY ked ju idem pozriet sa zbudi. Vzdy. preto sa spolieham iba na vysielacky......
@mata884 jou tak uz viem kde t je a co vam mam pozriet?
@cenculinka No ked pridem na to co ti mam odpovedat, budem majster sveta 🙂 Moja na veceru papka aj krupicku a aj tak je 5x hore........
@alyze No tak aj ja zelam vsetko najlepsie Monička 🙂 a potom ja neviem uz preco vstava 🙂)))Mam chut ju prestat budit cez den......

nikiniki
7. máj 2013

@slady A ja som nepapau klobasky!!!!!!!!!!!!!!! ja uz druhy den drzim dietu!!!! a ked ja nepridem o mlieko tak nikto, este stale mi nenabehlo v normalnom mnozstve, dnes sme mali kasicku dva krat, raz na obed a raz na veceru, mimo toho neviem ci vobec zo mna 40 na kazde kojenie vycuckala chudatko, ale netvarila sa hladne, naopak dala som jej cucat a Nechcela...asi preto ze tam nebolo tolko aby sa dusila ako inokedy 😀 😀 😀 😀 a az na treti krat sla papat, tak viem ja?

slady
7. máj 2013

@nikiniki no moja mala cez den dost lebo kym som bola u zubaca tak dostala tricku UM od kamosky, bo som sa zdrzala a nemala som odstriekany ani mililiter, a tak cez den mi este stacilo ale na vecer uz sa nevedela dotahat a vcera v noci som si myslela ze mi bradavu odhryzne ako tahala a tahala a neslo... uvidime co ta kasa dneska.

slady
7. máj 2013

@nikiniki no len drz, ja cakam kym odlifrujem krpca spat a vytahujem cokoladu 😀

slady
7. máj 2013

tak som sa zase vratila k mojmu oblubenemu clanku o dojceni a pre anglicky hovoriacich zacitujem: Once your baby is happily taking two or three solid 'meals' a day (although these meals may consist of only a small handful of food at each serving), you may find that she's not nursing as much at the breast. Usually, the early morning and pre-bedtime feed stay the same, but during the day your baby may nurse a little less. She should still however, be having 6-8 breastfeeds per day (Fredregill 2004).
At around 6 months your baby will experience another growth spurt. Although you have solids to give, remember to offer the breast first as breastmilk is more nutritious. If your baby has been sleeping through the night you may find that he begins to wake for a midnight feeding during this growth spurt. Keep an eye on your baby's fluid intake during this time. If too many nursings are replaced by solid feedings too quickly, he may not be getting enough fluid which can lead to constipation (evident in small pellet-like stools). Putting your baby to the breast frequently should alleviate the problem.

tinasc
7. máj 2013

@slavusal no my sme na UM v podstate skoro od začiatku, lebo sa mi malý ani za svet nechcel prisať... kým sa dalo dávala som mu odsaté mliečko, cca tých 6 týždňov ale ako tu už baby písali odsávačkou sa toho veľa nedá, preto mi postupne odchádzalo a bolo ho menej a menej a malý sa ani za svet prisať, čo som sa naplakala... takže v podstate na umelej výžive za pol roka pribral 4 kilá čo si myslím nie je veľa... veľký sa narodil...

evamarcel
7. máj 2013

no vy tu tolko popisete ze sa mozem ucitat az do pol noci...vidim novu kocku nikiniki tak ja patram uz asi od 2,5mesiaca preco sa tolko mala budi ved vies az ti to liezlo na nervy a teraz patrame skoro vsetky ...no najhorsie mi je ked som dnes volala s kamoskou ktora ma rovnako stare babo ale od zaciatku na um tolko sa naplakala ale teraz je rada, ked pocuje mna ze tolkokrat v noci vstavam ona od zaciatku krasne spinka a je hotova ze musi o 5vstavat a ja vstavam v noci a este aj o 5 rano a zial som asi nie az taka paf uz z toho kojenia ako ked som mala maleho teraz asi uprimne napisem uz mam aj nervy z toho kedysi take budenia caste u deti ani nepoznali davali krupice a deti spali ...ja uz tak postradam spanooooook ...zistila som ze nielen moja mala je nabudena z toho nespania poriadneho ale este aj ja lebo som dnes bola hyperaktivna jak des potom ma preslo a nervozna som bola jak pes a teraz som prisla od maleho co som ho uspavala a som myslela ze kus pospim lebo som nejaka unavena a coby sak som nemohla zaspat .
Dobra rada nad zlato naucte si deti same zaspavat lebo potom je to tak ako u mna u synceka ze na obed nielen ze musim pri nom lezat aby zaspal ale este aj po 50min. krici mamka pod musim ist aby spal dalej ale kedze som mala zemiaky v rure a nechcela som ich pripalit tak som odisla a maly hned hore lebo nie som pri nom keby sa bol naucil sam zaspavat pospi kolko mu treba a nemala by som ani ja nervy ze nic nespravim a citim sa niekedy jak otrok raz jedno uspavat raz druhe....jojjjjjjjjjj asi mam depu

evamarcel
7. máj 2013

@slady ja neviem ci mam ine decko ci co ale moja mala akoby cez den ani jest nepotrebovala ja jej sama musim nukat a nutit aby vobec jedla ...ja ju nemozem len tak hocikde nakojit a si predstav dokonca jej musim ruky zviazat a najprv cumel dat a az tak sa prisaje a to len v spalni a nikto nemoze byt tam lebo konec ona vobec netaha ani po troch hodinach ja potom ani neviem vlastne kedy je hladna nechapem ako viete vonku kojit ani nahodou sa moja neprisaje...to ti mala place ze je hladna nie je skor unavena a chce sa uspavat na prsniku?

nikiniki
7. máj 2013

@evamarcel ja ta chapem ze mas z toho dost, ked sa mne neprisavala, boo to na zblanenie, aj teraz mam malo mlieka tak sa "odpaja" mam pocit ze dnes ani nic dokopy nezjedla fakt, ale zakazdy si grcla tak poriadne aj grgla tak snad sa najedla....ja mam este krizu, idem teraz odsavat tak uvidim ci vobec daco..........

slavusal
7. máj 2013

@tinasc ja sa zbláznim áááááááááááááááááá, už som raz mala napísané a niečo som stlačila. Normálne ma porazí 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Takže odznova. Ja som malému tiež dávala skoro od začiatku UM, ale len sporadicky . Niekedy som mu aj 3-4 dni nedala.
Môj malý ked sa narodil mal 3100g, takže jasom spokojná ako pekne pribral.
Mala som toho napísané viac, ale som normálne nasratá, že som to vymazala. Tak zatiaľ len toľko, lebo ked si spomeniem, čo všetko som napísala, oblieva ma až horúčava. 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀

nikiniki
7. máj 2013

mam pocit ze vsetky nase deti sa tak teraz budia, lebo maju kopec novych podnetov a zubky ich trapia, ale hlavne reaguju na podnety pocas dna...si myslim, inak si neviem predstavit, vstavaju rovnako: kojene aj nekojne, tie co mam emalo mliecka aj tie co mame vela mliecka, tie co nam spavali dobre , aj tie co spavali zle od zaciatku, nic nemame spoloce, len to, ze deticky sa na budia v noci a casto....

nikiniki
7. máj 2013

@slavusal to poznam ja ked pisem dlhy pripsevok si ho pred koncom alebo odoslanim pre istotu skopirujem ak by nahodu, alebo este ti poradim, skus ist krok nazad na PC, az kym ti nenajde ten rozpisany dlhy prispevok 🙂)))

No to je pekne e dvaas aj umele aj tvoje mliecko a chce prsnik, to je uplne super 🙂 hlavne ze ma aj tvoje mliecko. a druhy prsnik uz vobec nefunguje?