Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel paplonik klasicky postielkovy, teraz davam len tie body s kratkym a nohavice pyzamkove a ked je vonku trosku chladnejsie tak tie dupky ruky, nohy 🙂 . Stupnov ani neviem kolko mame.A papanie? ja este len kojim. Ale nedodrziavam trojhodinovy odstup. Davam aj skor. Len vtedy dodrzime, ked spi. Lebo spi 3 hodky doobedu a tri poobede. Dnes to mal trosku ine, lebo sme kade tade chodili, ale dokopy tolko naspal. Pridavam uz aj vodicku. Celkom mu chuti. Len tak mu sem tam dam trosku.
@nikiniki neviem kolko stupnov. Na spalnu nam poobede svieti slnko. Ale vecer sa snazime vetrat ako sa len da. A potom mame v noci otvorene dvere a okna na druhej strane nech nie je v spalni teplo a dusno. Ja sice nedavam spat o 19-tej, lebo to by nezaspal, ale tak okolo 20,30-21,00 sa podari.
@mata884 to mas dobre ze iba kojis aj ja budem lebo tu kasicku ja niekedy davam, ale ked budem mat dostatok mliecka tak nebudem. ani minespinka po nej dlhsie, ani nic. ale ma ju velmi rada, ked zbada flasku s krupickou ide sa urvat aby mi ju vzala z ruky 🙂
Baby a ja so malicku naucila prvu velku veci,fakt, len to nemam na videu ale uz to videl aj syn aj svokra. stale ked kocikujeme co je unas dost vela tak aby sa po dlhej prechadzke nenudila jej spievam pesnicky a hram divadielko 🙂 a viete co? tak som jej kyvala s hlavou na jednu pesnicku a ona zacala so mnou tak zo strany na stranu . a ja ze "ano tini tani tralala" a potom stale ked som spievala tu pesnicku, alebo tini tani, tak to zacala robit akoze tancovat a dnes som ju naucila ze "Michelka uro tini tani a Michellka to urobi" ta jake sme dzive 🙂))))))))))musim kupit do kamery kartu a natocit to!
Inak a zaroven to povazujem za prvu formu komunikacie je to uplne uzasne!
A este mam otazku. "Lalotaju"Vase deti? lebo dnes v nemocnici ma jedna mamka zastavila sme kecali s kociarikmi a ona ze ako krasne Michelle rozprava, ze ich este nehovori. a sa rozplyvala. Ja som si myslela ze to vsetky deti robia ona hovorila ze nie. Moja to robi asi 3 tyzdne. take ze la, lo, lelalo, a podobne nezmysli, ziadne slova, iba pouziva jazyk a vyslovuje hlasky zaradom
my si zas blaboceme a kricime ona tak vykrikuje a sa vytesuje ze krici asi nas potrebuje vsetkych prekricat co sa jej aj dari 🙂
No tak pto ta mamicka mala divne dietatko lebo ono malo o dva tyzdne viac ako Michellka 🙂 a zevraj sa este neozval a ona ze to skvor dievcatka a aj to v neskorsom veku 🙂)))))) Matka a hej davam odgrgnut po vsetkom, len co som ju dva krat nechala na didke zaspat tak som nedala, ale uz ju nenechavam tak zaspat uz sa jej neziada, ona tak zaspinkavala len asi do par tyzdnov....
@nikiniki to inac preco sa nemoze zumba ked kojime? ja by aspon dvakrat do tyzdna chcela ist urcite aj pohyb by pomohol a mne sa samej doma nechce nemam chut cvicit ja potrebujem tanec. Ja som maleho kojila a chodila na zumbu ale to uz bol sice starsi a kojila som ho az rano teda po zumbe vecer som nekojila ani celu noc az rano.
ja som vcera dala asi 30ml riedkej ryzovaj s UM a dnes uz s mojim odstriekanym tak 80ml, kojim pred aj po. mala spi iba v overale - dlhy rukav aj nohav a paplonik, stredne hruby.
@mata884 aj ja chcem - myslim to spanie 3hodky - moja spinka 2 -3x denne po 40 -60minut. uz som z toho an nervy lebo posledny tyzden uz spava kde tu len 15-20 minutovky a napr. len dvakrat za den. sa mi zda ze spi neskutocne malo na take mrnave babo... aj ked v noci potiahne aj 12 -13 hodin (samozrejme ze papa ale nezobudi sa poriadne len sa pospiaci nadudka a spi dalej)
@evamarcel no ja som na vyber nemala muz na na hulakal ako na hluchu ak som hned k nej neskocila, az potom prisiel na to, ze som mala pravdu, ze nebolo treba, ale co uz narobis, je to iba chlap 🙂))) a teraz to uz nepomaha...ale ona ani nevstavala iba o 4tej rano...
a zumba: pri cviceni sa dostava do lieka kyselina mliecna, ktora je pre babo jedovata. preto by sa nemalo, alebo potom odstrekavat a vyhadzovat. malo by sa cvicit iba do tej hodnoty, kym sa ti zahreju svaly. co je uplne zbytocne, lebo potom by si neschudla ani deko a cvicenie bolo na prd....
@nikiniki sak neboj nic, mne uz iba 25 kil, to je malina ! 🙂 inaaaaac dnes mi mamka volala, ze zacala s tou Macingovou a ze dnes 6ty den a ma 3 kila dolu , inac nasa laloce jak sialenec...najradsej s predavackami... ked stojim pri pokladni a platim, tak vsetky sa jej prihovaraju a vtedy keca herecka jak o preteky 🙂 ja uz cakam, kedy bude prve mama ! 🙂 uz ju trenujem hehe... 🙂
inac baby, ja som tu dnes mala susedkine decka, 2 chalani, jeden Terezkin spoluziak zo skolky a druhy 3rocny....fuuuuuha tak to bol iny zahul...a ona ma doma este dievcatko rocne... klobuk dolu... si clovek konecne uvedomi, ake poklady ma doma a aky veget...ja mozno aj preto si tak fajnovo priberam, ze nemam ziadny stres 🙂
@cajova_lienka ale bud rada, ze pekne potiahne noc. 🙂
@cajova_lienka to nie je malo... deti v tomto veku by mali prespat cca 15-16 hodin v priemere, cize ak v noci spi 13 , tak cez den viac ako 2-3 nemusi spat 🙂
@ivinka77 no ja zas mam stresu dost bo neviem ktoreho skor zaopatrit ci starsie ci mladsie jedno vresti druhe hulaka a neviem ktoremu treb najskor ulahodit a priberam bo jak mam nervy ta pcham do seba sladke na ukludnenie...a po nedobrej noci hned prve co spravim je dajaka sladkost na upokojenie takze take mam rananjky

@nikiniki no nebola ze az velmi taka no riedsia krupicka by som povedala najprv som chjcela dat cez flasu ale to ani za svet nechcela tak potom skusil muz s lyzickou a jedla hlavne ze odo mna nechcela ani s lyzickou ci by to az take mudre tei deti boli ze od mamy chce mliecko a nie lyzickou kasu? no nechce sa mi to dajako verit ale tak dnes sa rodia nejake velmi mudre deti tak ktovie🙂