Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
inac som sa dnes pekne vytocila...toto je stupidny byrokratcky stat kua :( uz ste si vybavovali rodicovsky ? lebo mne skoncila akurat predvcerom materska, tak reku, podujmem sa dnes na tie vybavovacky, nechala som Viki spat na balkone a sla som...samej mi to trvalo skoro 4 hodky, tak nechcem vediet, co by bolo, kebyze to idem vybavovat s nou v kociku, no des !!!
ahojte baby, tak aj ja sa po dlhej dobe ozyvam. Pisete ako dracice, tak nestiham po vas docitavat. My mame dnes pol rocka...ale to rychlo zbehlo. A hlavne uzasne su tie jeho pokroky, ked si to porovnam s niekolkymi mesiacmi dozadu. Inak ja som mala tiez cisarak a doteraz som na to na Dr. nahnevana, lebo ze nepostupujuci porod. Bol pri mne asi 2 hodiny (z toho hodinu na obede) a samozrejme sa domov ponahlal, lebo sobota bola. Nasim snom bolo mat 3 deti, tak verim, ze najdeme niekoho, kto si trufne ma odrodit prirodzene pri druhom.
Noci mame strasne, dnes sme sa zobudili 5x, vcera 6x. Nevravim, ze som zufala, ale ani spokojna. A v dobrom zavidim vam, ktorym deticky prespia noc s max. 1 zobudenim.
@tinuska1112 Tak kociarovu aferu sme mali aj my, ale nam chvalabohu pomohlo vajicko a v nom sa teraz vozime o 106. A paci sa mu, len sa v nom prilis spotime. Tak sa snazim mu davat co najviac pit aj ked pit z flasky sme sa naucili len tento tyzden. Doteraz mu vsetko vytekalo z ust aj z flasky.
Inak prave sme sa vratili z prechadzky, dala som si fajnovu zmrzlinu, ale ten moj Filip po mne iba poskuloval a otvaral pusu, ze mami aj ja chcem jest. Daj mi nieco. A vcera, ked manzel jedol pred nim jogurt, tak tiez otvaral usta. Je to pazros ten nas zasros. 😀
a zacali sa mi neprijemne stiepit nechty na rukach. Je to otras, uz si ani silonky neviem natiahnut. Co mi to chyba?
@ivinka77 V prvom rade všetko najlepšie Vikinke k meninám a potom k tej našej byrokracii......manžel bol na sociálke kvôli neviemčomu a okrem toho, že nechal na každom poschodí a pri každom okienku kópiu rodného listu našej malej, tak pri jednej tete na nejakom registri došli na to, že ešte sme neodhlásili Bruna tam, kde teraz išiel prihlásiť Leu.....ja som sa musela zasmiať, lebo som si prečítala asi 5 článkov v rôznych časákoch aj na nete, že čo nesmiem zabudnúť urobiť, ale o tomto nebolo nikde ani čiarka
no a do tretice ti ticho závidím ako ti malá spí bez kočíkovania....u mňa je to bez šance a poslednú dobu už ani to nepomáha a máme tak max 4x 30 min spánok za deň....domácnosť musím stíhať, ale seba brutálne zanedbám ☹ ☹ ☹ ...normálne už by som dala neviem čo aj za 3 hod nákupovania...len tak pochodiť a rozmýšľať o inom
@ivka228 skus doplnit vapnik a zelezo, oboje najdes v potravinach ako brokolica, cierne ribezle, melasa, listova zelenina, kel. hromada kalcia je v maku a seamovych semiackach. vitaminu D mame teraz dost zo slniecka... neviem co by tam este mohlo chybat, asi ti ide vela zivin do mliecka a nestihas doplnat 🙂
@zabka29 pocuj ja som bola u zubara dva dni dozadu, brutal bolestivy zakrok, a ja si tam sedim na kresle a trpim a pri tom rozmyslam - boze to je uzasny pocit len tak si sediet so zatvorenymi ocami a nemusiet sa na pol hodinu nahanat za detmi 😀 normalne som si to uzila 😀 takze presne viem o com hovoris, vacsinou som sama len ked musim pracovat alebo vybavit nieco surne a velmi rychlo ale aj tak si to vzdy uzijem ze SAMA 😀 najblizsie v pondelok na business stretnuti, uz nech som tam 🙂
@ivka228 ja som teraz čítala v brožúrke, ktorú som si zobrala u lekárky naposledy na poradni volá sa to Zdravý štart do života a je tam napísané, citujem:
Podľa nových poznatkov zavádzanie nemliečnych príkrmov, považovaných za potenciálne alergény medzi ukončeným 4. a ukončeným 7 mesiacom života znižuje výskyt potravinových alergií...
Ako alergiám predchádzať? Dieťa dojčite, do 6. mesiaca, ak máte možnosť tak do dvoch rokov i dlhšie...
... ako postupovať pri zavádzaní príkrmov? Potenciálne alergénne potraviny (najmä citrusy a niektoré ďalšie druhy ovocia, vaječný bielok, ryby, potraviny obsahujúce lepok - cestoviny, pečivo, kaše atď., med, kakao a iné) zaraďujte nie skôr než po ukončenom 4 mesiaci a nie neskôr než po ukončenom 7. mesiaci veku dieťaťa. Radšej ale jednu po druhej, s odstupom niekoľkých dní. Tak sa potenciálna alergia na potraviny najlepšie vystopuje.
Nebojte sa svojmu dieťaťu tieto potraviny ponúknuť. Pokiaľ je alergické, nezáleží na dobe, kedy mu potravinu po prvýkrát podáte. Alergia sa môže prejaviť skôr či neskôr.
Táto brožúrka je od Hami 🙂
Toto je aj pre ostatné baby samozrejme 🙂 Tak si z toho vyberte, keď každá múdra knižka doteraz hlása, že citrusy a alergénne potraviny zavádzame až po roku 🙂
@slady by si neverila, ale brokolicu aj spenat som mala dnes na obed a uz som aj po maku poskulovala, ze si spravim nejake rezance alebo co s nim, ale lenivost vyhrala a ja som len zohriala to, co bolo v chladnicke. Ale buduci tyzden spravim kelovu polievku. Joj som nestastna z tych nechtov. ☹ 😠

@slavusal tak toto s kočiarom prežívame teraz aj my.. keď nespí, tak vrieska na celé hrdlo, robí mostíky.. no strašné niečo.. normálne mám strach ísť s ňou von, kde ju to zase chytí.. už som skúšala aj športovú časť, že ju opriem do sed, aj vajíčko, nič nezaberá... ak máte niekto nejakú radu, sem s ňou, lebo sa idem zblázniť.. tiež sme celú zimu v pohode boli v kočíku, spala aj 2-3hodiny.. teraz to je des..