Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
ja uz iba 7 minut doodsavam a tiez idem, lebo som uplne grogy, to odsavanie ma raz zabije. Boze ako vsetkym co maju prirodzene mliecko zavidim 😀 😀 😀
@slavusal No uvidimee lebo ked som jej dnes davala kasicku tak sa az tak natahovala a otvarala ustocka bola nahnevana ked jejnedavam, velmi jej chutilo. Cize asi nezaberie ze len zo dve tri lyzicky.....jedine ze skusim po dojceni, ale to je jedno, lebo bude na dlhsie asi najedena.....uvidime.
Baby este otazka k prikrmom. Tu citam, ze kazda dava take zeleninove pre, len menite obsah raz zemiacik s tym a s tym dobre hovorim? rozvarite, potlacite a bud zmiesate s vodou v ktorej to varite, alebo s mlieckom a potom to date spapkat tak? lebo ja os citala, ze okrem pyre sa maju robit ale ze original polievocky, napriklad mrkvicku a brokolicu uvarit v 150 vody, toto roztlacit a zahustit jednou lzickou nestle kasou a pod.....proste ze tie polievocky sa robia inak ,ako pyre, dnes som to citala. Viete mi niekto napisat ako robite jedla pre babatinka Vase? a ovocie? lebo tu davaju ze nevarene, ale mixovane...je tu strasne vela receptov a pokynov ale inak ako vy ste davali.
mna by tiez tie prikrmy zaujimali... my zatial papame len asi tyzden, vcera sme prvykrat po mrkve a zemiaku skusili kalerab, ale vygrcla aj trosku mliecka tak asi jej nechutil 🙂 ja robim priblizne ako nika pisala, uvarim v troche dojcenskej vody, popucim vidlickou a este pretlacim cez sitko aby to bolo jemnejsie a potom do toho nastriekam moje mliecko kvoli chuti aj na zriedenie... no moja mala este asi doteraz neprisla na to ako sa prehlta 😒 co dam do ust, vsetko ide von... nemyslim ze jej to vobec nechuti, len asi nevie co s tym - smeje sa, vypluva, pripadne zacne "prdiet" ustami a hrat sa na rozprasovac 😀
takze otazka: Ako dlho trvalo vasim detickam kym sa naucili co robit s tym jedlom v ustach?
a este ma zaujima ak mixujete tak s akym mixerom? ponornym, klasickym alebo inym?
@ivkasendy mojej to trvalo asi styri dni, prvych dva krat vobec nechapala, oplula si celo 😀 a potom postupne sa naucila posuvat to dku al nie von, ale aj tak to ma este kade tade, no uz je to ovela lepsie, to chce cvik, nam to islo lahsie s kupovanou na zaciatku, lebo ta bola taka hladsia. asi tri som jej dokopy kupila a potom uz varim. no a varim tak, ze uvarim v prefiltrovanej vode (dojcensku nepouzivam, neplujte na mna) v takom malom hrnceku, vody asi dve deci, rozpucim v tanieri s vidlickou, zriedim to tou vodo v com sa to varilo, alebo ak varim nieco vodnate, ako cukinu, tak ani nemusim riedit, a papame. ma v tom dost velke kusky, teda relativne oproti mixovaniu, ale nevadi jej to vobec, dokonca mam pocit ze mi to este radsej papa take 🙂 ovocie ja pucim vidlami - banany a hrusky, a jablcka struham na takom tom sklenenom struhaku so zliabkom uplne na jemno. kasicu davam vecer z flase, vyzera ze s tym nema problem, a vzdy najprv nakojim. a ovocie nedavam kazdy den na desiatu, len tak kazdy druhy, striedam s mlieckom, kasu davam zatial ryzovu. nika ja nevidim velmi rozdiel v tom co si pisala ze ako sa robi polievocka a ako pyre, ta polievka je ako take redsie pyre nie? a pridavam podla chuti - do brokolice mliecko a do mrkvy staci vodu, kasicu som nedavala este do polievky zorke, ale wilovi som aj take davala si pamatam.
@nikiniki to mam stale vanicku🙂 hej, pouzivam....ked fuka, tak ju tam zazipsujem a vtedy vie aj spat...ved my tu nemame take teplo jak vy🙂 tu stale fuka a aj teraz je len 10 a hlasia max 17 :( a aj ked mrholi, tak je to dobra vec, bo ja nemam plastenku na vanicku a strieska je vodeodolna...tak s dazdnikom ist staci:🙂
a Je tu este niekto kto neprikrmuje?
@adel22 tusim ty si hovorila ze neprikrmujes ze ste iba na mliecku a ze kojis teraz strasne csto. Moja laktacka mi vravela ze sa da len cisto kojit, ale ze poto sa koji cca a kazdu hodinku lebo uz nestaci mliecko.....a lekarka zas hovorila ze ked mliekco staci tak staci aj iba kojit......
a vsetkym babulkam gratulujem k Dnu matiek 🙂
@nikiniki neviem čo na tie príkrmy povedať, lebo ja už nekojím... kebyže mám ešte mlieko tak sa snažím ako blázon, predsa len ja keď dám malému na obed hustejšiu zeleninu, tak už mliečko nechce, ale niekedy áno, tak snáď v tvojom prípade dať príkrm a potom dokojiť... na olovrant takisto... v každom prípade ponúknuť aj didku, možno si dá aj od smädu... 🙂
@tinuska1112 ahojky, to iste mame aj my ☹ ked ma cas spania, tak vonku v kociku nemoze zaspat, lebo ju tam rusia same zvuky vonku a ked je vyspinkana, tak tam vydrzi cca pol hodinku aj s hrackami a potom sa nudi a zacne sa jedovat☹
Baby, že ja som dnes kojila v noci LEN 5x a ráno kozy ako bomby, normálne mi z nich mlieko striekalo a mláka podomnou!!!haha,to moje telo si asi zvyklo na časté nočné kojenie, t.z. viac ako 8x 😀 😀 😀 no bohovská sranda, co? 😀 a my s príkrmami (klop,klop,klop) nemáme nejaké problémy. prvé dva dni nevedela čo s tým,ale ani raz sa nestalo,že by niečo vypľula, že jej to nechutí, iba ak už mala dosť...zatiaľ vsak zjedla najviac asi cca30ml.čo asi nie je veľa,ale len asi 10dní sa prikrmujeme,takže možno je to akurát 😉
@jgiovanna504 Ja som dnes v noci vyskusala nekojit ak sa da, ale inak utisit. Tak prvykrat, ked sa zobudil o 22:30, tak to som ho na rukach ucicikala asi minutku a spal dalej. Potom o polnoci som uz dala papat. A potom asi o 2:30 opat len na rukach ucicikat a spal az do 5:00. Potom som nadranom dala este zoparkat cumlik a potiahol do 6:00. A o 6:30 este stale nebol hladny. Takze nocne kojenie nie je o hlade, ale o prituleni sa. No a jedno kojenie oproti piatim-siestim sa tiez prejavilo mokrym pyzamom.
@ivinka77 Ivinka pocuj, vcera sme dostali pozvanie na svadbu na 1.6. (strasne som chcela ist na nejaku svadbu a teraz neviem co a a ako) a viem, ze aj vy idete. Ako to budes riesit s kojenim a s poobednajsim a vecernym spankom? A kedy planujete odist zo svadby resp. kto vam bude strazit deti? Ktovie ci to nakoniec neodriekneme. Fnuk Fnuk. ☹ ☹ ☹ ☹
@ivka228 no tak ja neviem s tým jedením..koľkokrát jej dám len cumlík,a to akurát sa horšie vyspím,lebo jej ho dávam v kuse 15min a potom jej aj tak dám prso 😠 tak ale niekedy si naozaj len podudle a spi ďalej...no ja sa už ani nesťažujem,už som si asi aj zvykla,ale rada by som prijala aj viac spánku 😀 ale dnes som bola z toho nnaozaj prekvapená, ako som sa dobre vyspala, že len tak "málo" papala 😀
@jgiovanna504 ja som skusila nekrmit hned len preto, ze Ivinka to tak praktizovala, tak, ze za skusku nic nedam. Dnesna noc moze byt opat rovnaka ako tie predtym. Ale ani ja sa nestazujem, lebo som si uz akosi zvykla. Vzdy lepsie 5 minut nakojit aj 5x, ako 2x byt hore po hodinke ako to bolo prvy mesiac.
No nasa sikulka je fakt sikulka. BOli sme dve hodiny na trhu a ona len sedela v nosici a zizala hore dole a na kazdeho sa usmievala. mala modelka a potom slusne sedela v autosedacke cestou domov. myslim ze s mojou dcerkou sa uz da vsade ist. je velmi velmi mila a poslusna. asi je to tym, ze osm na nu sama tak ju vlacim kade tade. zvyka si skvrnatko. a v kociariku vydrzi aj tri hodiny. aj ked je preavdou ze pomedzito sa prespi, a niekedy ju vezmem von ak dlhsie sedime niekde na kave alebo tak 😝
TO nocne "malo kojenie" Vam zavidim 🙂 Ale aj ja sa chvalim, nebolo to sice uz 1x ako predminulu a minulu noc, ale zase viac ale len 3x optroti 13 su to vianoce. ale zase som vobec nezmenila podmienky a je to inak.asi na to nikdy nepridem. akurat to ze osm bola dlho s nou von, tak asi spravocacala podnety. ale my sa stale niedkde flakame tak tazko povedat.

@adel22 joj kocka, strasne ma pekne ociska 🙂