Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
myslim prikrmovat. a kolko tvoja dcerka spapka liecka? myslim ze ako casto ju kojis. Dietatko by malo vich veku spapat 2 litre mlieka denne ale moja z toho mozno tak stvrtinu, neviem ci je to dobra statistika.
@nikiniki naša papá síce UM, ale u mňa je zbožné prianie aspoň liter za deň.. zatiaľ je to max. 700 ml.. a to aj s dvomi nočnými kŕmeniami... Preto mi lekárka kázala dávať jej aj v noci, lebo ona nedokáže naraz spapať veľa.. a príkrmy dávame dva - desiata a obed. ja robím aj polievočky s ryžovou kašou, ako si písala..... hlavne preto, že naša Ella odmieta piť vodu - ani z fľaše, ani z pohára..normálne ju ,, štopkáme" vodou zo striekačky z Nurofenu 🙂. Tak aspoň v tej polievočke má nejakú tekutinu 😉
@nikiniki ja som stale pripravena, ale jej sa nechce otvarat usta 😀
ale vie preco, lebo ked jej skusam davat pit vodicku, tak to vie otvorit ustocka, aj ked jej davam gelik na dasienka, aj vtedy otvara ustocka, dokonca mi ho ide vytrhnut z ruuuuk 😀
inak som zabudla ide nam zubok laví dole 😉
@alyze no moja vratka otvara statocne ta by papkala 🙂))) a ja zas naopak cez den kojim z oboch a v noci len jeden prsnik aj to ju budim aby jedla a nezobudila sa o hodinu. lebo keby som to nechala na nej , tak sa iba pricucne a zaspi a o hodku detto 🙂 tak som prisla na to ze ked sa aj naje, menej sa budi
@tinuska1112 no to Elka naozaj velky papkac nebude 🙂 a dokrmy lubi?a ako robis tie polievocky prosim? ja som iba opisala co som nasla v clanku. a viac sa mi to rata ako husta strava este pre nich. ale mozno sa mysli a ktoru ryzovu kasu pouzivas tu od nestle, ci mas skusenost s inou?
@nikiniki Ahoj, ani ja ešte malého neprikrmujem. Skúšala som 3x mrkvičku, ale napínalo ho z nej. Síce niečo zjedol, ale veľmi málo. Ja kojím pred spaním aj po spaní, čo je približne každú 1,5-2 hodiny, ale takto je to od narodenia a máme 9,2 kg, takže mu to asi stačí. V noci vstávame okolo 23,. potom o 2.00 a nakoniec o 5.-6.00, ale potom už nespí až o hodinu a pol ide znova, ale zaspáva sám v postieľke. Trocha poplače, popretáča sa, ale po 10-15 minútach spí. Zajtra asi skúsime zemiačik, uvidíme či mu bude viac chutiť ako mrkvička 😉 .
@gabikaadam Je no tak to mate skoro to iste co u nas aj s tym spinkam 🙂 akurat ze my mame o 2 kila menej 🙂 krasna vaha 🙂 a naco ides prikrmovat ked tolko krasne vazite? ci uz chces zacat aby si zvykol?
@nikiniki Hej, tieto som robila ja, som niekde videla foto, tak som skusila a celkom som spokojna....len mala kope ako diva, tak je taka volna na nohe- musim ju upravit a uz k nej robim aj par🙂
Nie, neurobim ti- maju veeeela nedostatkov...to by som ti nespravila🙂 kup od niekoho skuseneho🙂 😉
@tinasc hej uvazujem, aj teri som davala, tak skusim aj viki...najprv som jej varila riedku krupicnu kasu na vecer, potom som jej davala aj rano a ona mi di teraz vypije denne aj 3/4 l mlieka....rano vstane a prve co 3 deci mlieka este v posteli a to iste vecer pred spanim a niekedy si este aj pomedzi to vypyta....
@adel22 sikulaaaaaaaa ! krasne su uhackovala !!!
@slady a aku knihu pisete ???
@tinuska1112 ja som to počítala a drobec vypije niečo málo viac ako 500 ml... čo v podstate majú vypiť deti po 6 mesiaci... naraz nedá viac ako 120 ml, lebo sa mi pogrcká, večer mu dávam 150 ml a dávam kukuričnú krupičku na zahustenie...
no dnes to zase vidim na dlhe zaspavanie. kasu mi dnes vobec nechce, len sa nacicala a teraz si vyspevuje v postielke a cakam kedy zacne vyrevuvat...
Ja som tiež teraz začala s prikrmovaním, ale malá zatiaľ viac otvára ústa na tyčinky a kôrku od chleba 😉 ako na mrkvu.....no a keď vidí ovládač od TV alebo nejaký štítok na hocičom, tak má ústa ako vráta 😅
@alyze este nie som fotografka, len sa tak tvarim 🙂 ale raz by som bola rada, keby ma to aj uzivilo... 🙂 lebo do prace sa mi po materskej velmi vratit nechce :(
@ivka228 jeeeej my ideme tiez 1.6 a nejak to vopred neriesim, lebo naplanovat sa to neda, takze to budem riesit potom za pochodu 🙂 tak isto ako aj dnes... 🙂 tiez som cely den fotila a Viki to zmakla uplne na jednicku , strazila ju moja kamoska a uplne v pohode, rano vstala o 7 do 9 som bola doma, nakojila, dala spat , od 9-11 som fotila svadobne pripravy, potom som sla domov sa prezliect a skontrolovat, stale spala, tak som nachystala obedny prikrm, odstriekala donho mlieko a o 12 som sla zase fotit a prisla som domov az o 18.30 , medzitym zjedla obed aj olovrant, sj stihla poobedny spanok, ked som dosla zase som ju nakojila, dala som jej kasu a uz skoro pol hodku spi... takze dufam, ze aj tu dalsiu svadbu zvladne bez problemov...v podstate bude cely cas s nami a vecer ju asi nakojim priamo na svadbe a potom ju odovzdam svokre, ta ju vezme domov, da jej kasu a ulozi ju spat...a ked sa sa zobudi cca o 2-3.00 tak to uz snad budeme doma...keby nie, tak jej svokra prihreje zvysok kase a ona pocucka a spi dalej a potom pri dalsom zobudeni uz snad budeme doma rano o 5.00 tak ju nakojim a vybavene... podaril sa nam husarsky kusok, odnaucit ju zaspavat na cecku, takze uz nie je na mne zavisla a uz druhy tyzden zaspava pekne sama , po vypiti kase ogrgne, len pohladkame , polozime do postielky a finito... tak dufam v takyto bezproblemovy scenar 🙂
no naše slniečko začalo ignorovať podvečerný spánok, resp. dáva iba 20 minút... 🙂
No moje odsavanie uz dnes bolo na bode mrazu...to moje mliecko niekam uplne odchadza, aj napriek vsetkym opatreniam. ale aj tak sa uzasne drzalo na tie moje podmienky....krasnych 6 mesiacov, budem hrda aj keby mi rovno teraz odislo....ale hadam nie.
Mate niekto skusenost? Mlieko odide naraz, alebo tam ostane niecoaspon na ranajkove menu pre babatinko? ako to vychadza? ze napriklad by som kojila este niekolko dni, hoci nie vylucne?
@marcelino12 marcelino aj ja viem asi o 3dalsich strankach vznikaju ako huby po dazdi, prave som zabalila velku skatulu od pambpers pre jednu maminu s troma detmi a postihnuty synom a minuly tyzden som jednej zene kupila sunar......snad pomoze aj ten link:
https://www.facebook.com/groups/196020257210697...
alebo:
https://www.facebook.com/groups/144056252442679...
@ivinka77 naco som sa ta vlastne pytala, ze ako to planujes na svadbu, ked Viki je mimozemstanka. 🙂 Ja stale neviem ako zriesim hlavne to spanie. A to aj nocne, lebo on sa mi budi cca 2 hodiny po zaspati vacsinou pre to, ze mu vypadol cumlik, ale podat mu ho musim ja. On to normalne citi, ze ci pridem ja alebo manzel. Jemu sa vzdy nakoniec rozplace, ked za nim ide a nakoniec aj tak musim prist ja. Ci upokojit alebo nakojit, ked sa tym placom velmi preberie. ☹ ☹ RAz nam ho strazila svokra a to dostal normalne hysak. Esteze sme uz boli do 5 min doma. Neviem ako by si s nim poradila, keby s nim bola sama dlhsie.
@nikiniki hej mama roka! mne ked odislo pri starsom tak som este vedela co to vytlacit asi mesiac po tom, ale to som uz nekojila, to len ked som skusala v sprche ze ci je uz uplne prec, takze ako pise ivka, podla mna AK ti nedajboze odide tak by si mala mat aspon na nejaky ten cuc sem tam este dost 🙂 dont worry be happy, som citkala v tom mojom clanku ze len 1% zien koji dlhsie ako pol roka. ale to bol clanok z ameriky 😀 tiez tam pisu podla statistik ze kojenim aspon do pol roka si svojej dcere vyrazne znizila riziko vyskytu napriklad ekzemu do tretieho roka a inych zavaznych chorob ktore tu nebudem menovat 😉

@alyze a chystas sa?