icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
12. máj 2013

@adel22 velke a take tmave, prenikave, bude to kocica riadna 🙂

tinasc
12. máj 2013

@nikiniki aj keby ti mliečko teraz odišlo, tak je to úžasné, že si kojila pol roka, ako si bojovala aby si mala mliečko, čo by som ja za to dala, kebyže krpca ešte kojím 🙂
a tie čo ešte kojíte tak držím palce, nech vám to vydrží čo najdlhšie 🙂

nikiniki
12. máj 2013

dakujem Va babulky ste zlatucke, este raz Va dakujem za komplimenty. Keby este nechcelo odist...uvidime. No ale pre istotu zcnem dokrmovat obed a potom aj tu desiatu ak bude treba pre istotu , aby nebola hladna. Mliecko tam stale je. Len ci tolko na zasytenie babatinka to neviem, vcera sa mi videla uz hladna. ale kedze my vylucne kojime tak to davam aj tomu. dnes pre istotu hodime grulu a mrkvicku do hrnca, ci sa mi paci alebo nie ak budem at pocit ze je hladna, alebo ak nebude tak iste na veceru krupicku minimalne dostane. s obedom podla hladu uvidime.

nikiniki
12. máj 2013

Baby co pouzivate flasky na vodu, krupicu, caj a pod, ako casto sterlizujete flasky? Inak ja so sa rozhodla ze bude dostavat riadne lyzickou, ako pred tym, aj ked je z toho viac bordelu, aby si nenavykla a aby mala spravne sacie navyky na prsnik ako ma mat. FLasku uz nechcem pouzivat, iba ako "zachrancu" na vonku. to ked zacne byt nepokojna jej hodim flasku a ona pekne saje aj 30 minut sa hra, vala si ju po puse a tAk, aj toto jej potom zrusim 🙂

nikiniki
12. máj 2013

prave so sa docitala ze prve prikrm sa podavaju vtedy ak:
dojcene deti: poterbuju sat 8-12X DENNE TEDA ZA 34HODIN
deti na umelej vyzive vypiju viac ako 900, 1000 ml denne
a ze ziadne 2 litre ale optimalna davka pre dojcene deti je 500 ml, tak si vyberte

mata884
12. máj 2013

inac to je na nervy. Kazdy clanok o jedeni babatiek pise nieco ine. To asi len fakt musime vyskusat, co pasuje nasim drobcom, lebo riadit sa podla toho co pisu je zbytocne.

tinasc
12. máj 2013

@nikiniki ja vždy fľašku po použití umyjem vodou, vyčistím jarou a kefkou, alebo strčím do umývačky... sterilizujem 2-3x do týždňa, ale najčastejšie len nalejem do fľašky troška vody, dám navrch cumeľ a strčím do mikrovlnky, kde sa voda zohreje k varu a varím to tak tri minútky... keby som mala fľašky sterilizovať po každom použití, tak by som nič iné nerobila... 🙂

slavusal
12. máj 2013

@mata884 áno, zdravý rozum, intuícia nás maminiek a počúvať svoju doktorku. Myslím si, že to stačí, lebo všetko ostatné je poriadne zavádzajúce a človek by sa z toho asi nevysomaril.

nikiniki
12. máj 2013

nie za 34 ale 24 hodin 🙂
A jasne netreba sa riadit nicim inym ako intuiciou a pozorovanim dietata, lebo vcera som presla asi 60 clankov a 10dnis. ale podstatne je, dieta v tomto obdobi zacne byt hladne, nestaci mu mliecko od mamky a preto sa zacina s prvou stravou. akurat sa nevedia zhodnut, ci v pripade ze mamka ma vela doreho mlieka a dietatku staci, ci v tomto pripade sa tiez ma zacat dokrmovat. ale prevaha nazorov je, ze kvoli prechadzaniu alergii a vybudovanie si protilatok v istom stadiu vyvhoja nasich dety by sa dokrmovat malo. v neskorsom obdobi nie su uz take optimalne podmienky na to, aby sa protilatky na cely zivot vytvorili a hrozi vznik alergii.

tinasc
12. máj 2013

@nikiniki asi by sa malo začať s dokrmovaním preto, aby sa prešlo alergiám z potravín... ale mliečko je stále dôležitou potravinou...

nikiniki
12. máj 2013

@tinasc no ja am tiez taky sterilizator do mikrovlnky. tak mam este otazku ako postupujes prosim, najprv umyjes jarou a tak das sterilizovat? a este otazka, ako asto davas nove cumle do flias? ja som si s hrozou uvedomila ze my mame jeden uz 4 mesiace. akj ked je pravdou ze malo kedy flasku pouzivame. a este otazka. napriklad ked mam flasku LOVI tak to musim ja cumel taky kupovat, alebo tam bude pasovat aj iny? prepac za bmbardovanie, ale nemam sa koho popytat 🙂

tinasc
12. máj 2013

@nikiniki ja nemám sterilizátor, ale dávam tam fľašku len tak s cumlom navrch... a k tým cumlom, mám avent fľašky a cumle mu dávam podľa veku, čiže 0+, 1+, potom 3+, teraz máme 6+ a tak ďalej, neviem už aké cumle majú.. takže ten jeden máme cca. 3 mesiace...
no a tie cumle, ja mám fľašku aj canpol babies a k tomu mám ten cumel Lovi, takže nemusí byť hneď originál cumla ak pasuje k fľaške, ale k tomu aventu neviem či iný cumel pasuje...

slady
12. máj 2013

@tinasc myslim ze k aventu by mal pasovat MAM siroky cumel ,taky mam ja a k mam flaske mi pasuje avent cumel, tak podla toho dedukujem 🙂

tinasc
12. máj 2013

@slady dobre 🙂 no uvidím aký bude ďalší cumel lebo teraz mám tie 6+ od aventu, čo mi ešte po malej zostali originálne čo som nestihla použiť... ale tuším ďalšie sú už tie náustky, fakt neviem aké sú cumle...

nikiniki
12. máj 2013

@tinasc a kde si kopvala lovi cumel? ja v HM nevidim

nikiniki
12. máj 2013

ja kupujem najmensi cumel na 0+ aby cicala 🙂 a potom chcela didu, ale mala by som kupit uz väcsi

slady
12. máj 2013

a ja som sterilizovala zatial raz, ale ja som flasku pouzila asi 10x dohromady 😀 a nika ja asi idem tiez vecernu kasu lyzicou lebo moja tu flasku dako nema rada 🙂

tinasc
12. máj 2013

@nikiniki jej u nás v butiku s detskými potrebami...

ivka228
12. máj 2013

@slady aj my davame detsku kasu lyzickou. Teda az 2x sme dali, ale neplanujem to menit. A maly ked vidi lyzicku tak vie, ze sa ide papat. Hrozne sa mi to paci ako sa tesi.

tinuska1112
12. máj 2013

@nikiniki no Ellka naozaj nie je veľký papkáč.. ale príkrmy jej chutia.. ja varím polievočku tak, že dám variť rôznu zeleninku, zemiačik , ja už aj mäsko dávam, tak pár rezančekov, potom to popučím v tom vývare a pridám 1-2 odmerku ryžovej kaše - používam tú od Nestlé.. Také riedke bez kaše by mi to nezjedla, alebo by to bolo všade 😉

tinuska1112
12. máj 2013

@tinasc presne aj my tak - max. 120 ml mliečka a večer 150 s kašou na zahustenie..

mata884
12. máj 2013

my ideme dnes vyskusat mrkvicku a zemiacik, len tak, ze co bude robit 🙂 ...dala som to naparit a muzicek sa smial z toho mnozstva, az si to musel odfotit 😀 . super davka. az sa stratila v paraku :0

slady
12. máj 2013

moju cicu vcera vecer uspal ocino 🙂 ale dnes uz dva krat zaspala zase na cecku, ako sa to da odnaucit bez toho oby som pri tom dosla o nervy/sluch/netraumatizovala dieta? ja by som chcela take ako robia mimozemske deti, ze kasa, pohladkat a dobru noc 🙂

slady
12. máj 2013

teda nie ze by som bola lakoma na moje kozy, ale v poslednom case mi mala vysrtraja, dudluje, odtahuje sa, nervuje, unavena je, oci si sucha, ucho si taha a aj tak nevie zaspat uz ani na didke, a len dudluje a pohryzkava a cakam kedy sa rozhodne mi ju uplne odhryznut 😀 uz sa o to par krat pokusila. a ja mam z toho nerv ked sa takto nervacis mojim prsom v puse a bez neho rev jak na lesy.

alyze
autor
12. máj 2013

@slady to by som aj ja rada vedela ako na to !
Ale som rada, ze niesme jedine s takymto zaspavanim 😀

alyze
autor
12. máj 2013

Vcera, tedaaj dnes sme mali navstevu, bola tu malej krsna s krsnym a uz sa tesim kedy oni budu mat babo😀
Lebo oni sa s muzickom vykecavali do jednej a my sme nemohli spat, lebo mala je hrozne citliva na zvuky, ale nevycitamjej to, ked viem ze to ma po mne😀

alyze
autor
12. máj 2013

To pocasie je uplne depresivne☹ len leje a leje

ivinka77
12. máj 2013

@ivka228 a tu svadbu mate daleko od domu ? a v kociku ti nespi, ze by si ho zobrala v kociku a niekde ho tam zaparkovala ?

ivinka77
12. máj 2013

@nikiniki ja som sterilizovala tiez len 1.krat a teraz uz len umyvam v horucej vode

nikiniki
12. máj 2013

Sôady ja so preto prestala uspavat na prse. Lebo na prse sa jedovala, ale bez prsa ujukala, my sme to vtedy vymenili za uspavanie na rukach, mala osm si vtedy radsej hlavu odtrhnut, to sa nam stalo osudnym....ale musis vyskusat ako my mymozemstania. nakrmit, poriadne vymojkat a dat prsko, ulozit,este raz vymojkat a nechat spinkat...ona ti jedneho dna zaspi aj bez cirkusov a potom uz iba na tie cirkusy budes spominat, nemusis sa bat, neostane jej to navzdy.....nasa uz tiez iba sem tam zaplace....to musi nieco byt....vecsinou si tak maximalne keca....alebo ked je malo unavena a neodhadnem to co je malokedy tak vtedy sa hneva a zlostni kričoplače 🙂)))