icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

nikiniki
12. máj 2013

@ivinka77 Moje iste nie, som aj na diete a pomalicky si davam pozor aj na to kolko vod vypijem, ale ide to miniaturne dalej, akurat tak mlieko nemam ale kila minimum.....ja kym sa tych prasivych liekov nezbavim, tak sa nezbavim ani tych mamutich rozmerov.....

ivinka77
12. máj 2013

@nikiniki a mas pocit, ze fakt ti tie lieky pomahaju ? neni to len placebo ? lebo mne sa to stalo s homeo...tlacila som do seba tie homeo na podporu mlieka jak debo poctivo a potom som si 3 dni nedala a mlieka vobec nebolo menej, tak odvtedy ich vobec nejem...

tinasc
12. máj 2013

@evamarcel no celkom sa to v noci dá 🙂

slavusal
12. máj 2013

@ivinka77
@nikiniki k tomu placebu - možno je to aj na psychike, lebo ja keď som bola raz nasr..., tak som dala malého na pol dňa ku svokre, už som nevládala, v noci len cicka a spala som dokopy asi hodinu, furt len na cicke, deň noc. Prestala som piť čaj, brať senovku. Upokojila som sa a chcela s kojením praštiť a aha ho. Už dva mesiace hlavne kojím, nedávam si pozor na stravu, som v pohode a mlieko stále mám. Dávam nutrilon len raz do dňa 90ml a zbytok moje mliečko. Takže sme sa s mm zhodli, že to bude v hlave - mojej. Dovtedy to bol boj, furt som sa bála, či mu stačí moja jedna cicka vyšťavená. Takže som už ďaleko za svojimi očakávaniami, že chcem vydržať kojiť aspoň do 3 mesiacov. U staršieho som začala prikrmovať UM v šiestich týždňoch a do troch mesiacov som prestala kojiť úplne. Takže teraz som frajerka. Ale hlavne sa nestresujem, či mám mlieko či nie.Svet sa nezrúti. Starší nebol dlho kojený a ku Dr. chodíme možno raz do roka. Ja to volam, že za odmenu. A ide to aj bez podpory liekov, čajov, vody a stravy. Toť môj skromný názor na celé kojenie. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

tinasc
12. máj 2013

@ivinka77 jejo no tak to si môžu tí naši ruky podať 🙂 škoda, že ja z toho nemám fotku... smola je ale, že mi chce stále stáť... ale však na fb mám takú fotku, kde stojí 🙂
bože aká je Viki krásna 🙂

alyze
autor
12. máj 2013

@mata884 gratulujem🙂 k prvemu prikrmu
My sme dnes zasa skusali, uz asi po stý krat a nic, ona tie usta otvarat nechce ☹

alyze
autor
12. máj 2013

A inak baby som z vasich deticiek v soku, ake su sikovne🙂
Aj sa uz plazia ? A komu uz sedia deticky ?
Ta nasa este nic, ale ona do toho pride, ona sa mi zda ze teraz dost napreduje mentalne😉
Rozumie asi pitim slovam, vie ukazat ked je hladna, to je nas prvy znak a stale hovori Tata 😀

tinasc
12. máj 2013

@alyze ono deti na to prídu samé, no naše asi na to prišli skôr... môj je strašne živý, jeho udržať to je umenie, ja som normálne rada, keď si ho zoberie na ruky niekto iný, lebo ja som z neho hotová, ušlapaná, doštípaná, dotlačená... no hotová... náš už sedí, v kočíku musí len sedieť, inak by to boli revy na lesy, sám sa aj posadí, zaprie sa do nôh a posadí sa, dáva sa na kolená, plazí sa a trochu lezie... a poviem ti buď rada, že ešte nerobí nič z týchto činností, ja by som koľkorazy chcela, aby to ešte nevedel 😀

ingeborgnicol
12. máj 2013

No placebo to nie je,lebo ja m,am, mlieko iba ked tie lieky beriem.akonahle ich vysadim,mlieko stratim,ako teraz.a to ich len postupne vysadzam.cize som musela zase nasadit.kolko krat som to vyskusala tolko ktat kriza.som debil,lebo uz som mala tolko mlieka az mi striekalo a mala sa zadusala,prave preto ma svrbela rit a zacala som vysadzovat.bolo mi treba.ti co vy pisete som tiez mala s homeopatikami,nepomahali.na zaciatku ano,trocha,ale brala som potom coraz vyssie davky az prestali a ja som presla na lieky a od vtedy bolo mliecka habakuk.a stale ked ho bolo nadbytok som ich zacala znizovat a zbytok poznate...dnes sme papkali aj my dokrm oved.polievocku s kalerabom,mrkvou a zemiakom rozmixovanu s vyvarom.ako jej strasne chutila!spapala 120 a este pyztala.ale uz som jej nedala.

sssiska
12. máj 2013

@alyze nasa este nesedi...ale dokaze sa dat na styri, dvihne brusko a hupe sa hore dole...neda sa to nazvat plazenim ale posunut sa vie..ako som uz pisala skor...ryje sa ako dazdovka...hlava dole a odpich nohami...V kresielku a v kociari uz nechce lezat, sa mi zapiera ruckami a drzi sa na nalaktoch, dviha sa, zvedava je 😀 Na chladnicke mame magnetky, tak s tym sa rada hraje...presuva, odlepuje...

alyze
autor
12. máj 2013

@ingeborgnicol vitaj, uz si tu zasa ty 😀

alyze
autor
12. máj 2013

@sssiska jej aj nasa sa rada hraje s magnetkami😉

mata884
12. máj 2013

@alyze fakt...akosi som to nepostrehla 😀 ..vitame ta zase 😀

ivinka77
12. máj 2013

@tinasc dakujem, no je to herecka... co dnes robila vo vani...tak to bolo dovi dopo...po dlhom case sa kupala sama, lezala na tom platenom lehatku a tak sa tam hadzala, ze si skoro hlavu roztrepala od radosti, ze je tam sama a ma vela miesta a vela vody len pre seba 🙂

@alyze nasa sedi, ale len na tvrdom, na makkom ju este trosku ''vala'' zboka na bok a plazi sa bud po bruchu alebo po chrbte sa ''husenicuje'' to terezka tak nazvala, lebo robi mostiky akokeby a tym sa posuva dopredu alebo dozadu 🙂 a vyzera to ako husenica vraj 🙂 a stoji podla mna pre to, ze to vsetko odkukava od terezky...ta ju dost ''trenuje'' 🙂 natahuje jak maca 🙂 furt s nou nieco vymysla, tak podla mna je to preto...a este aj to, ze mame taku speci sedacku, take velke ale nizke ''letisko'' a teraz je to uplne super na jej momentalnu vysku, tak sa jej tam fajne opiera 🙂

sssiska
12. máj 2013

@alyze kolko vazi malicka? nasa cca 7 kg, my este neprikrmujeme...zatial mala len taku ochutnavku na olizanie..chcela som pockat do 6 mesiacov, ale ako tu citam deticky uz vsetko mozne jedia, tak dame uz asi aj my nieco...

ivinka77
12. máj 2013

@ingeborgnicol aha tak potom sorry, som nevedela, ze si skusala vysadit lieky...som myslela, ze stale beries rovnako... :(

alyze
autor
12. máj 2013

@sssiska aj nasama 7kil🙂

adel22
12. máj 2013

@ingeborgnicol ty si sa vratila? a co tvoj novy nick🙂? 🙂

adel22
12. máj 2013

@sssiska aj my cakame do 6 mesiacov a potom sa uvidi🙂

slady
12. máj 2013

@nikiniki sa pomylila 🙂 hehe
baby ja umrem z toho ake mate sikovne deturence, ta moja zaba sa ani otacat furt nechce, na brusku vydrzi aj sto hodin, aj na chrbatiku sa celkom vyhra ale nechce sa jej prevaľovať ani trochu, aj keď par krat to zvladla no uz sa neobratila ani nepamatam... ked sedi tak ju prekacuje kade tade takze este ju sediet nedavam a stat vydrzi tak 5 sekund a ide na zadok a ani spoluhlasky este nehovori ziadne nie to este aby davala slabiky... ako , neznepokojujem sa, aj wilcu bol taky zbrzdeny takze je mi jasne ze to dozenie, len zasnem ze ostatne detvaky uz su take sikovne 🙂 aj ked u mimozemstanov sa to da cakat ked maju taky kvalitny spanok a vydatne mliecko 🙂

slady
12. máj 2013

tak som ju dnes dala neskor, bola som ju este asi dve krat ukludnit ked sa zacala zlostit, a zaspinkala bez prsa, tak som hepi, som zistila sze ju nesmiem nechat prilis rozplakat inak sa neukludni, ak pridem hned tak sa na seba pousmievame a mozem zase odist a zaspinkala sama 🙂

ivinka77
12. máj 2013

@slady mimozemstania sa konecne po tyzdni zbavili hnusnej ''zaby'' takze predsa len nieco pozemske sa na nas nalepilo 🙂 a inac o tom vydatnom mliecku by som pomlcala...skor je to uz len o kupovanej kasi a varenej zeleninke a ovocicku podla mna ...

nikiniki
13. máj 2013

Juuuuuuuuuuj zeny to je ina schyzoffernia 🙂 vcera som vam uz pisala z postele a v telefone mam prednastaveny stary nic, jaka so sprosta az to boli 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nikiniki
13. máj 2013

@ivinka77 myslis ze si zachranujes mliecko tym, ze davas dokrmy? teda tym padom ze vydrzis s tym co mas? tak? pytam sa kvoli sebe, este stale nie som rozhodnuta ci prikrmovat, alebo nie.....ale asi necham tie polievocky....minimalne a potom uvidim...a po tej polievocke, teda pred nou, ty nepodavas prsko?

slady
13. máj 2013

som sa dnes prespala hehe, az do 5:40!!

nikiniki
13. máj 2013

@slady od 19.3O?

nikiniki
13. máj 2013

no u nas uz stabilne vyzera budenie o 06.20 cize tiez ziadny zazrak.....na to ze dlhe mesiace vstavalao 8.00

slady
13. máj 2013

@nikiniki co si, dva krat hore medzi tym 🙂 ale zaba si cucla a potiahla do osmej, namiesto beznej hodinovej pauzy si dala 15 minutovu tak potesilo 🙂

alyze
autor
13. máj 2013

@nikiniki ale ved ju davas spinkat o siedmej, tak to je habakuk 12 hodin spanku 😉
Ja uspavam o 21:00 teda vacsinou a vstavame tak isto ako vy🙂
Teda okerem dneskajska, dnes mala oci hore o 03:00 nechapala som, aj som hladkala, aj kojila, aj si ju nevsimala v domneni ze este zabuvka, ale ee. Tak sme boli hore do 05:00 zaspala este do 07:00 a ja zasa vybavena
Ale rozhodla som sa, ze ked ju naucim papkat príkrm, tak konci uspavanie na didke
Uspavam denne spanky v kociku a tam sa jeduje cca 10 min a potom zaspi, ale v postielke je to ine kafe, tam sa vie tak rozcertit az sa zajakava a nevie sa nadychnut jedoska mala

slady
13. máj 2013

@alyze no toto presne aj moja praktizuje, no vcera som bola pri nej hned ako zacala, trosku som sa s nou pohrala a ke duz bola spokojna tak som odisla, tak asi 3x a nakoniec zaspala bez kriku 🙂

ivinka77
13. máj 2013

@nikiniki ja neviem, ci zachranujem, ci nie ci co...nejak to neriesim...kym je co, tak davam, ked nebude, tak sa nezabijem ...ja jej v podstate davam vzdy ked sa tvari, ze by si dala...ona sa mi uz sama taha na cecok a stahuje mi tricko a chnape naprazdno ustami , ked ju vezmem na ruky a zatial to vyzera tak, ze pohoda...aj ked mam pocit, ze to uz vobec nie je o jedeni...ale skor o tom mojkani a pocite byt pri maminke... rano jej davam na ranajky vzdy , potom ked dospi ten doobedny, tak niekedy jej dam, niekedy nie a rovno prikrm...ale medzitym odstriekam asi deci do prikrmu , potom jej dam pred poobednym spankom zase a ked sa zobudi, tak niekedy olovrant a potom cecok, niekedy nie, cize posledne dni absolutne nepravidelne podla potreby, ako ma ona naladu a ako sa jej chce...a potom vecer pred kasou...a v noci 1-2 krat, lenze tym, ze ona dost vela zje rtch prikrmov aj kase, tak asi jej to mnozstvo, co mam, staci len tak na docuckanie... napriklad v sobotu, ked som bola fotit, tak som mala skoro 6 hodinovu pauzu medzi cicanim a vobec som nemala kozy na prasknutie...akoze boli plnsie ako obvykle, ale nic vynimocne...cize ono sa to uz asi samo nejak reguluje k ustupu...alebo co...