Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@slady no co opat sa podarilo uspat tak ze si chodila k malej casto az zaspala bez prsa? Este sa chcem spytat moja mala plakala ked kakala take tvrde uz asi trikrat taky plac tak neviem co robim zle cajiky mi nechce vobec pit a nedavam jej az take huste ved robim iba polievky ci to prve kakanicka take s placom ?
pre vsetky kojacky:
PROTOKOL PRE STRAJK!!!!!!!!!!!!!!
http://dojcenie.com/protokol-pre-strajk/
protokol o zvysenie prisunu mliecka:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
myslim ze tu je tak zhrnute asi vsetko 🙂
@nikiniki ani si nevies predstavit jak je to u nas s kojenim ja mlieka mam lebo si odsavam cez den ale mala tu vsetko mozne zaujima len nie sa kojit to des...staci ze pocuje zvuky darmo som s nou v inej miestnosti vylucne sa chce kojit ked ju davam spat...takze u nas take ze caste kojenie ani nejde v uvahu akurat tak v noci...tvoja pije vodicky alebo cajiky ci len cisto sa kojite?
No tak malý konečne spí, kurna dnes od 15,45 hore do 19,25 takto dlho nevydržal ani nepamatám, dúfam že to nebude pravidlo, som zvedavá zajtra, doteraz vždy predriemol pol hodku okolo 18 a spat išiel o cca 20,15.
Aj ja som mala pocit že mám málo mlieka, myslím že malý mal rastový skok a ešte má, naštastie pekne papá obedný príkrm 150 ml a este ho dodojčím, ale večer som mala pocit že už ideme na fest. Dala som si homeo a trošku vinei som začala a zatial OK. Netreba sa vzdávať a treba vydržať, tiež štrajkuje pri prsku bo už mu to netečie ako tieklo kedysi.
slady - super výtvori, si šikulka.
@slady pocuj, skus dat do postielky aspon o 06.45, NEPOMOZE? ja ak stiham ju tak davam, alebo o 06.50 najneskvor. Nakojenu, vybozkanu, vymojkanu. poviem spinkame, haaa a dovi dopo, da pusinku. pred tym su zatiahnute zaluzie. zakryjem paplonikom a vypnem svetlo a zavrem dvere. a ani bohovi tam poto nevojdem (samozrejme ak by plakala das 20 inut idem a tasim cecek, ale to sa uz nestava.....ona uz neplace vobec, ked to presne takto urobim ako som ti napisala.........a aj dnes si tam tarala asi do 07.15 ale potom cihooooooo a spinka. len nemozem ju ist skontrolovat, lebo ona sa zobudi na otvorenie dveri ale ja mam vysielacku tk viem........a mam v plane si kupit viedo vysielacku, lebo tie tanecne kreacie co ona dava clovece cakam kedy na hlave bude stat v jeden vecer a tak zaspi..........
@evamarcel pocuj jak si odsavas, to jej davas z flasky ci jak??????????
@slady ale co si tak tiez mam svincik...najhorsie ze sa mi uz ani nechce radsej si tu sadnem a kus pocitam co nove a potom uz len sprchujem sa natiahnem na gauc a v momente zaspavam co ma uz potom muz posiela ze nech idem radsej spat...a prach na skrinkach taky ze az juj a zehlenia habadej ale zajtra budiceek o 5tej tak sa spravi snad...ked sa maly zas nebude chciet aby som sa s nim hrala a si vravim ze radsej sa jemu povenujem lebo rastu tie deti jak z vody a tak prach mi na skriniach rastie a rastie🙂))
@nikiniki no ja si odsavam na vecerne kasicky a z jednej odsajem niekedy aj 100ml a to tak ze ona sa koji pred spanim podvecernym co dnes nedala a potom idem odsavat. A dnes rano ked sa zobudila sa nechcela vobec prisat kojila som ju o 4tej a ani o 8 este nechcela a tak som skusila odavat ci nemam ci co a zas som pekne odsala dala z flasky a hrala sa s nou vobec nechcela mne sa zda ze ona je po noci syta a rano moc neje. To som mala aj pri prvom sak mi nechcel jest prikrmy to bol najedeny z noci a cez den si len pocuckaval ale dodnes nieje velky jedak.
@evamarcel Vies ako sa hovori "bordel v byte stastne dite", skoda ze to necita a nechape moj chlap 🙂))) oni maju doma zauzivane, ze treba makat makat a makat, keby boli milionari nepoviem nech makaju ale ani to nie su 😀 😀 😀 😀 😀 a zivot im unika pod rukami, ja som niekedy rada ze som s malickou sama robim si co chcem cele dni 🙂 aj ked vecer neviem co skvor, a este visim na konovi 🙂
@petuska55 no moja dnes od 14,30 hore dala som ju spat o 16,30reval nechcela zobrala som ju a vydrzala az do 19tej potom zaspala takze tiez az 4,5hod. ale nebola ani zla najprv sme sa kocikali bola celkom spokojna potom papala a este aj blabotala dokonca muz vravi ani nevyzera ze by sa tahala spat ale tak hovorim neni mozne aby tak male decko bolo tak dlho hore medzi spankami.
kokso ja tolko neodsajem ani z oboch naraz, o 21budem odsavat a ked dam 50-60 Z OBOCH SKACEM TU JAK BLSKA ZE JE NA JEDNU KASICKU ASPON, ALEBO KED ZRIEDIM TAK NA VELKU KASU
Ako sa tu rusi ucet neviete?
@nikiniki nika tebe uz skoncila tiez materska ze? a ti prisiel domov papier zo socialky ze skoncila? lebo s tym papierom treba ist az na urad prace pre rodicovsky ci ako- mne dnes volala z prace ze potrebuje vediet kedy mi skoncila presne materska ale tak mne este ziaden papier nedosiel tak snad teraz nepojdem na socialku do Blavy lebo moj zamestanvatel je tam evidovany a teraz nepamatam ci pri prvom mi to prislo postou ci som musela zhanat
@evamarcel no mne bolo povedane, ze to sama mam ist na socialku poistovnu a tam mi daju potvrdenie, ze od kedy do kedy som bola na materskej. a s tym potom na urad prace( tlacivo uz mam doma) a este vraj aj do zdravotnej poistovne. A samozrejme podla toho aky datum uvedu na socialke tak nahlasit do prace.
@nikiniki tak neviem zatial sa mi tak podarilo mozno nahoda ...teraz som posledne tri dni tak odsavala na kasicku na vecer zatial slo bud z jedneho alebo z oboch tak do tych 150ml ale mala ma zato tah neskutocny az pocujem jak glga mozno preto je tolko ale tiez boli casy v jej 3mesiacoch ze som nevedela ani 20ml odsat mala som vtedy depky prestala som si verit ze mam dost mlieka pre nu a normalne samo sa mi stracalo az som nechapala ze den predtym som v pohode odsala 150ml a na druhy den som nevedela odsat ...u mna jednoznacne je to v hlave pokial si verim ze tam mlieka mam a ze ho mam dost tak ho iste aj dost mam.

@ivinka77 ta tvoja mala mimozemstanka je neskutocne ale neskutocne chutnucka juuuuuuuuj tak na spapkanie zlatulinka je 😵