icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ninison
17. máj 2013

Inak kocky, ma niekto skúsenosť s kockami po prikrmovať? My sme boli silno kolikovi a vlastne stale sme po niektorých potravinach. A sice adelka súper chuti ale potom sa trápime..boli bruško, nekakame .. ☹

nikiniki
17. máj 2013

tie svinske psy mi zase zobudili dcerku, ja ich raz postrielam

miroslawka2255
17. máj 2013

@nikiniki kojim ale uz som zacala so zeleninou.a doktorka mi povedala,ze po dvoch tyzdnoch zeleninovych prikrmov mozem dat maso..a dala mi aj nejaku knizocku od Hami,a tam pisu 6krat tyzdenne.ale to sa mi zda moc 😒

evamarcel
17. máj 2013

@slavusal to je super ze tak pomaha cumel, ja mam zas z neho aj nervy niekedy obrovsky pomocnik, ale zas v my mame ten problem ze v noci aj kazdu hodinu podavame cumel co je pre mna na nervy ja sa vzdy pri tom uplne preberem.

adel22
17. máj 2013

@miroslawka2255 aj mne tu v Nemecku hovorili, ze maso mam potom davat denne, lebo ze deti od pol roka maju menej zeleza a ze toho je v mase dost...nooo, je to diskutabilne, Fe je vela a este ovela viac aj v inych potravinach...takze urcite nie kazdy den🙂

adel22
17. máj 2013

@adel22 Jemineeeee, ja musim ist zehlit a upratovat, sak zajtra dobehnu svokrovci a mamina....mne sa nechce....ale aspon som spravila mnamkovy kolac s mascarpone, caramelom a amarettinami, tak som fakt zvedava, ci sa to bude dat zajtra jest...radsej ochutnam zajtra, inak by tam nemuselo zostat pre navstevu...jaj, ta candida!🙂

adel22
17. máj 2013

A este si aj sama sebe pisem spravy, ja uz idem radsej prec🙂

ivinka77
17. máj 2013

@tinasc chlap robi pre TB a robi na smeny...takze 4 dni taka 12tky a potom ma 4 dni volno...takze ked si vezme 4 dni dovcu, tak ma 12 dni v kuse volnicko a mozme veselo dovolenkovaaaaat 🙂 ma to svoje vyhody... ale aj nevyhody... tie dni, co robi, tak z neho nic , to je zabite... lebo je od 7-19 v robote...

@janulka_s rande moze byt...ja som za...nemame na nedelu ziadny program zatial... 🙂

ivinka77
17. máj 2013

@miroslawka2255 my davame masko ako nam vyjde...niekedy 2krat do tyzdna, niekedy aj 3 a niekedy vobec, namiesto maska dam zltok... ako kedy...

tinasc
17. máj 2013

@ivinka77 ale aj tak je viac doma ako ten môj 😉

ivinka77
17. máj 2013

@tinasc no to ano...doma je viac ako dost... 🙂

ivinka77
17. máj 2013

@ninison
@miroslawka2255
@ mirkov nedate s nami v nedelu blavacke randicko ???

nikiniki
17. máj 2013

No ja som teraz hodinu labala s laktackou a vela sme hovorili som sa mohla na to meso spytat, ale iste mi poradila velmi vela zaujimavych veci.... a povedalami ze toto co moja robi je obcajny strajk a velky. totiz moja nechcela dnes cely den sa prisavat 😒 jedla iba 3x z prsnikov ☹ nedala som jej ani kurpicku vecer aby sa prisala......a to mi povedala ze som urobila chybu. mala som sa jej dat normalne najest, ze napapkanie babatinka je prvorada zalezitost jeho spokojnost je prva...ze netrebalo ju vecer natahovat. a poradila mi to je aj pre osttatne, ze treba kojit v tomto pripade v jej polospanku, lebo tam sa neodtahuje a nestrajkuje. ze ked a napriklad 3 spanky a po kazdom spanku kym je este ospala a potom cca 3x v noci to je uz 6KOJENI A TO BY MOHLO STACIT, LEBO KOJENIA BY MALI BYT 6-8X.......a cez den netreba davat ziadne UM ale nahradit inou papinkou a nevynechavat jedlo ako som uroibla ja, ze "aspon sa konecne prisaje".....

ninison
17. máj 2013

@ivinka77 v nedelu sa rodinkujeme 🙂 sme radi ze sme konecne vsetci doma, ale ak by ste vyrazali cez tyzden, my sa urcite pridame ak nebudeme mat nejaky program uz dohodnuty 😉

nikiniki
17. máj 2013

@ivinka77 a ake mäsko davas? my sme taky zaostaly este nic dokopy nedavame. a ako casto varievas denne? alebo aj zamrazujes?

mne poradila laktacka finticky ze zamrazit rozmixovane mesko a ked uvarim polievocku cerstvu tak tak hodit zmrazenu kocku meska, skvor vychladne a mesko to prirodzene zohreje 🙂)) a tak isto zamrazit prepasirovanu kukuricku a azeleny hrasok.........

ninison
17. máj 2013

@nikiniki no a inak ak by si mi nenapisala ako to s tymi dvoma nickmi je, tak sa nedovtipim. taky rozdiel medzi tymi fotkami 😉

nikiniki
17. máj 2013

@adel22 to vyzera na vybordelny kolacik 🙂)))))

ninison
17. máj 2013

@nikiniki fuuu si neviem predstavit dat mojej kukuricu co kolikujeme a trapime sa po mrkve a zemiacku. my si asi dame este na nejaku dobu pauzu. dnes sme preplakali od 18,00 do 20,45.. ☹ peklo.

ivinka77
17. máj 2013

@nikiniki presne tak to robim aj ja... pomixovane narvem do toho kockoveho davkovaca na lad...a potom uz len kocky vyberiem a pridam do coho potrebujem... velmi prakticke... zatial som davala kuracie, morcacie a telacie domace a kralicie a jahnacie kupovane v prikrme...

ivinka77
17. máj 2013

@ninison ach sooooo, tak neva...tak dohodneme niektory den cez tyzden... mne je to v podstate jendo... 🙂

alyze
autor
17. máj 2013

@nikiniki to ja mam kaydu noc:@
Tiez mam take nervy, ked zacne stekat, ze by som ju roztrhla

slady
17. máj 2013

ja nemam psa ja mam syna, ked ju vecer uspavam tak mi dojde do izby a zacne sa hrat a ani za toho svateho ho s tade neviem dostat a ked ho zora vidi tak ju hned spanok prejde a rehoce sa naneho a mozeme sa uspavat tkaymto stylom aj dve hodiny, wilo prec nepojde lebo to je strasne krivda a zora veselo len by sa s nim vykecavala. fasa dvojka toto.

tinasc
17. máj 2013

@nikiniki
@slady ja sa tiež môžem na krpatú spoľahnúť, že ho zobudí 🙂

nikiniki
17. máj 2013

@ninison neboj ani ja nemozem o tychto prikrmoch zatial ani snivat, to je pre mna do buducnosti....my ledva ledva zvladame mrkvu, kalerab a zemiak aj to som po mesiaci teraz zase zacala.....dnes som skusila pridat dalsiu zeleninku a uz grcala....cize u nas jedine tieto tri potraviny a aj to po mesacnej pauze zase zaciname. a vlemi jej to chuti.

nikiniki
17. máj 2013

@slady a Viluchovi sa neda vysvetlit preco tam nemoze ist? ze potom sa Zorcekovi chce s nim hrat a nezaspinka? ze jej musi urobit obru sluzbu s tym ze tam proste jednoducho nesmie vojst?ci to by som vela chcela? Ja som sa so synom neparala, oznamila som nesmies a preco a hotovo, a ked nepocuvol tahala som varechu 🙂)))))nebolo ju treba nikdy pouzit, ale predsa, lenze to bolo pred dinosaurami a vtedy to bolo normalne. neviem si predstavit zeby som toto urobila malej 🙂)))))))))))

slady
17. máj 2013

@nikiniki nehorzi 😀 ale nerobi to kazdy den, len dneska mal napecene zase kokos neposluchal ani slovo uz som sa tiez musela povyhrazat, normalne hluchy slepy, jednu ves dvadzat krat a zareaguje az ked zvysim decibely a aj to sa zlakne a potom na mna zazera ze co kricim po nom, joooooj nervy dnes mam zase, uz nech je nedela a mam volno bo uz mi zacina dochadzat duracel. uz by som si chcela konecne sadnut na rit a kuknuc film 😀 ale chystat sa mi treba ideme zajtra na celodenny vylet a celkovo, dnes pol dna vonku a druheho pol dna bola zora na tom tak ze zase ani polozit bo hned rev, takze som prd spravila a vsade bordel. doteraz som kmitala a idem spat bo rano ma este co to caka. v nedelu nepohnem ani brvou, nie to este prstom. a dam si vanu. a cervene vino. slak to traf, aspon sa bude Zorke dobre chrapat.

ninison
17. máj 2013

@ivinka77 fiha a to nebolo vysterilizovane? ja som zmagorena z toho, ako treba okolo odsavania vsetko sterilizovat a div aj odsavacku pri odsavani nedrzat v jednorazovych rukavicach, tak som rozmyslala ze ako to pri tych prikrmoch 🙂 ani si to nicim neprikryvala? inak kralika budem davat aj ja, u orbana sa da kupit... ale to je este v nedohladne. teraz dame pauzu kvoli kolikam.

ivinka77
17. máj 2013

@ninison ja nic nesterilizujem... len som maso nakrajala na male kusocky, uvarila v obycajnej vode, zliala, kusok toho vyvaru som tam nechala, aby to nebolo suche, pomixovala, vznikla z toho kasovita hmota a tu som dala do tej nadobky na lad a vybavene.... nic v zlom, ale mam okolo seba dostatocne vela kamosiek....zmagorenych a dokonalych matiek, ktore to ukazvkovo so vsetkym prehanali a teraz po case su z ich deti doslova ''krypli'' :(

ivinka77
17. máj 2013

@slady ja vinkujem uz dnes 🙂 len si daj...slak nas netrafi, neboj 🙂 inac co sa vane tyka, som zistila, ze ta moja tucnota ma jednu obrovsku vyhodu...lahnem do vane a nepotrebujem ani polovicu vody, co predtym 🙂 hehe, riadne usetrime 🙂

ivkasendy
17. máj 2013

@slady ja som dnes na balkone zbierala suche pradlo, vyberala z pracky vyprate a vesala ho - vsetko s malou v manduce... ked ku koncu zacinala byt nervna a aj mna uz chrbat bolel, lebo nie som zvyknuta na nosenie, polozila som ju na kobercek, ale rev taky neskutocny, az sa triasla ☹ tak som posledne asi 4 tricka musela vesat jednou rukou a v druhej som drzala malu 🙂 zacinam si zvykat ze som casto len jednorucna a predmety zo zeme dviham zasadne nohami 😀