Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ivinka77 a jak davas ze pred spanim? pred obednajsim spanok a pred popoludnajsim ci jak?ja tiez uvazujem jak davat zatial som davala po obednajsom spanku, lebo po ranno so jej davala desiatu ale chcela by som to nejak posunut len neviem jak, ak jej dam oved pred spanim tak medzi dvoma spaniami bude mat aj desiatu aj obed a to nem dobre. a hlavne otazka na teba. ty davas olovrant namiesto desiaty ze? ze nema aj olovrant aj desiatu?
davam do pozornosti perfektnu stranku, tym co dosli inspiracie ako mne:
http://mojedietatko.webnode.sk/hrame-sa-s-detmi...
http://www.mamaaja.sk/dieta/dojca/chronologicky...
a mam otzaku pre kojacky?
1: Kolko krat teraz cez den kojite?
2: Kolko krat kojite v noci cca
3: ak sa da kolko krat asi dokopy za 24 hodin.
Ja mam pocit ze zalostne malo, kezde nechce....a neverim ze mlieko potom vydrzilaktacka pisala ze minimum kojeni je 6 a optimum je 8 a ja teda nemamtolko, maximalne mam cez den 4 momentalne a v noci ako kedy
@ingeborgnicol co jak davam ? vodu ?
a keksy davam tie, co su vhodne od ukonceneho 6. mesiaca tieto http://detske-susenky.heureka.sk/hami-susienky-... alebo tieto http://detske-susenky.heureka.sk/sunarka-detske... alebo potom mam este take BIO HIPP z rakuska, tie su od 5+, ale nedavam jej ich stale, len tak sem tam...mozno 2krat do tyzdna, aby mala trosku zmenu...ale davam jej ich zuzlat do ruky, ked ju napriklad surne potrebujem zabavit a zrovna nema naladu sama sediet a hrat sa 🙂 alebo v kociku, ked uz jej je dlho a este potrebujem, aby chvilku obsedela... a davam jej aj bio chrumky zuzlat , take tie dlhe huenicove bez prichute a ci je v keksoch lepok, tak to netusim, sak nezje pol kila za den 🙂 btw rozok jej davam zuzlat tiez a tam je lepok isto iste 🙂 ale sak ona viac rozuzle po tricku, jak zje 🙂 tak to proste neriesim
no a desiatu nedavam, kedze my ju este stale prespime...takze rano kojim, potom spi 9-13, potom cucne, potom obed...po obede vodicka tak cca po hodinke, potom zas ak chce, tak cucne, okolo 15 ide spat a ked sa zobudi, tak olovrant, potom vodicka , a cca o 19.30 cucne, potom kasa a o 20.00 dovi dopo finito zaverecna 🙂 a o 20.01 drichme 🙂 no a podla toho, kolko kase vypije, tak ten zvysok jej dam pri prvom zobudeni dopit...
@ivinka77 No tak to my sme dobre zaostale, my este ani naznak nicoho 🙂)))))fakt 🙂 cize aj ty kojis cca 4x za den? no a ked ty mas mliecko potom by som aj ja mohla mat, ale mne doslovne iba cucne a to doslovne....a do toho rakuska ta asi poslem......pocuj a nezadusi sa s tymi susienkai a rozkami? ja sa bojim ze nepozna este tuhu konzistenciu....boze moj synator v tomto veku jedol totalka vsetko a pri nej sa bojim aj vodu dat pomaly kurnik
inak sorry za schyzofreniu zase som bola na inzeratoch 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ingeborgnicol My papápame ráno o 7,oo potom, 9,oo, 12,oo, 14,oo a nakoniec okolo 17,00. Nočné kojenie začíname o 18, 30 a potom cca 5x do tej 5,00 ráno. Mne od malička vychádza papanie každé 2 hod a držíme sa toho doteraz. Ja si myslím, že my kojíme dosť veľa, dokonca asi viac ako pri synovi, lebo pri ňom som dostala kramy medzi prvými z kamošiek, keď mal malý 5 a pol mesiaca. momentálne ešte menzes nemám a cicky sa mi niektoré dni nalievajú ako v decembri...... 😉
Naša beťárka je taká herečka..keď chce cicku, tak sa začne hecovať takým podivným kašľaním až to prejde do poloplaču....a v noci normálne jej "hladné nariekanie" znie ako jajajajajaj......no, nedať jej 😀 😀
@nikiniki no...neviem, ci sa to cucanie da nazvat kojenim... lebo fakt neviem odhadnut, kolko toho mlieka vypije, sice ked si stlacim cecok, tak strieka....ale tazko povedat....no do obedneho prikrmu jej stale pridavam moje mlieko a to ledva ledva z oboch odstriekam take necele deci... tak fakt neviem... ale podla mna sa z toho uz nenaje...lebo cuca cuca a potom sa zacne vrtiet, nervacit a odtahovat a ked ma vidi v kuchyni, ze pucim zeleninu, tak normalne uz vie, ze ide jest a cela sa trasie 🙂
a inac ovocie nevarim ani nemixujem, len pucim vidlickou alebo struham na struhadle...
a k tomu zaduseniu asi tolko, ze ona to zuzle zuzle uplne...a tym, ze strasne slinta, tak podla mna ani nema sancu sa niecim zadusit...teda zatial sa jej to nestalo 🙂
a inac je normalne, ze sa bojis... teraz je to vsetko uplne ine ako bolo pred dinosaurami 🙂 a po druhe mozno mas niekde podvedome zafixovane, ze bola nedonoseniatko a ake ste mali problemy, tak preto si taka opatrna...
@ingeborgnicol sú keksíky pre deti od 6. mesiacov Sunarka, ale určite aj iné 😉
No hej , my sme si tolko presli ze osm bojazlivejsia ako pri synovi, respektive veli bojazliva aj ked nie asi prilis opatrna 🙂))) ale z toho ako jej chuti polievocka a dnes uz aj ako papkala vyzivku tak to mozeme rozbehnut ☹ teraz zhanam kralicie mesko....
a definitivne zahajujem schyzofrenicky vecer, lebo ma prihlasuje a odhlasuje ako chce......... 😎 nahadzovala som inzeraty a stale ma tu hodilo pod starym nickom 🙂
Mám knihu od Bukovského, kde odporučujú lepok do 7 mesiaca, takže kľudne rožok do ruky baby, ktoré už papáte v pohode....my stále bojujeme, ale ešte máme týždeň do polroka, tak snáď časom to bude O.K.
Dobre ranko, ak co s Vami pospavate dievcata? nedela je hore sa 🙂 Moja zabinka uz zase spinka 🙂 Mam hodinku na cafe
@nikiniki Dobré ránko.. aj moja už ťahá hodinku spánok, kafé dopité, už sa mi zdá, že sa aj začína ozývať, ale kým je kľudná a neplače, ani tam nejdem 😉 . Ináč som vás čítala také tri dni dozadu.. tak hodinka mi prešla ako nič .. moja malá doteraz spala na brušku, ale už sa začala tak krútiť v postieľke tak, že zaspí väčšinou na chrbte.. ale ona sa už sama otočí, ako chce, to je super 🙂 . No a papáme už tiež aj lepok, nakoľko sme na UM, tak som čítala, že najlepšie je zaradiť lepok medzi 4-6 mesiacom.. Ja dávam do ovocia Hipp sucháre, alebo aj klasické piškóty..A kaše vypije max. 150 ml večer.. je to individuálne, každé dieťatko je iné.. ja som mala strednú dcéru takého papkáča, ako je Ivkina malá, tá zjedla všetko, čo nezjedlo ju 😝 . Ona mi pila 200 ml mliečka od 4 mesiacov.. a v pol roku plná fľaša večer. Teraz som si nevedela na našu žížalku zvyknúť, že tak málo papá.. Typujem, že ešte nemá ani 7 kg, uvidíme... 30. mája ideme do poradne. No a ešte začala mať snahu posadiť sa sama .. normálne sa dá na štyri a už sa dáva doboku sedieť, ale podopiera sa rúčkami, lebo ona ešte sama sa neudrží sedieť.. zlaté sú tie naše drobce, ako sa hrabú do života 🙂 Pridávam fotečku - naša polročná slečna 🙂
@tinuska1112 Jej aka je krasna a ako krasne sedka 🙂 Nasa nema ziadnu snahu, ona spadne aj ked ju posadim je ze na nieco nutne potrebuje svoje ruky, prevali sa celou vahou dopredu a prask je na zobaciku 😀 😀 😀 😀 😀 ale nevadi, my ae pravo mesiac meskat, se nedonosenci a okrem toho nika sa neponahlame. dieta ma samostatnesediet 8-9 mesiac podla prednasky na ktorej som bola minuly tyzden, ak sa dovtedy posadi sao ok, ale davat ho skvor je skutocne velmi skodlive pre buducnost dietata. ako som tu pisala, zevraj z toho mozu byt az take ze v skolsom veku orzne dys......a to ja nechcem, uz jedno take dietatko doma am a teraz uvazujem ci nie z toho, tazko povedat........Vy ste na flaske a tie co koa tiez maju mat lepok tak skoro, nevies? ja jej teda pojdem dnes nejaky ten keksik pozriet...aj tak mam prolem co jej davat na olovrant.......tak mozno do mliecka, alebo do ovocia........
@ivinka77 ja som sa vcera rozhodla ze dnes pojdeme do restauracie na halusky, ebo som robila doma predvcerom zacapala som pol kuchyne a ledva na dva tanieere bolo moc i cesto nevyslo, a pracka je tiez uz postavena 🙂 akurat hodim nejaky brizolit na ksicht ze ked vstane vpadneme do tesca na tie keksy kuki
@nikiniki ja som čítala, že lepok u kojených detí by sa mal zaviesť do ukončeného siedmeho mesiaca.. a naša tiež nesedí sama.. ja som ju tak dala len kvôli fotke.. ona tiež vkuse padá do bokov.. ani v kočíku podopretá ešte nechce sedieť 😉
@ivinka77 POcuj ja som sa rozhodla ze predsa len skusim cvicit a prejst na tu 90 dnovu dietu. Nemozem sa stale spoliehat na to ze mlieko toto a mlieko hento. Ono ani tak ho nemam slavne a ak ho mam stratit docerta nech ho stratim, ale uz ma tak strasne bolia klby a kosti a nevladzem ani sadat ani vstavat ani nic. Takze dnes este vezmem decka do restiky a zajtra poctivo idem na tu 90 dnovku bez vyluky a cvicit doma pred telkou. ak mate niekto tip na nejake vajne CDcko dajte mi ho prosiiiiim. ale som chora velmi na klby a svaly, cize nejake akrobaticke kusky iste nie. nejaka zumbicka by mohla byt, alebo nieco take pilatesikove. Nejdes civicit so mnou? len tak dame posla mna kilecka dole. ja sa uz pripravujem na to ze mozno ostnem bez mlieka, ale zdrava a bz tychto bolesti a neschopnosti sa pohnut.
@nikiniki ak by si tie keksy v tescu nenasla, tak zarucene ich maju v DMke...dokonca dnes maju 25 percentnu zlavu na detsky tovar...tak ak mas nejake body, za 35 si mozes uplatnit tu zlavu...ja sa tiez dnes chystam ist kupit mliecko a skusit...ci jej bude smakovat, kamoska mi poradila , ze jej malej to dava a ze jej to strasne chuti.... joj skoda, ze ta tvoja misinka je alergicka :(

@evamarcel davam vacsinou vodu, sem tam cajik.... tak 2-3 krat za den.... ale netusim,kolko dokopy vypije...odhadom mozno tak deci dokopy... fakt neviem... a travenie ma isto dobre, pretoze ona si vzdy tak fajne drevorubacsky odrigne aj po kasi aj po obede 🙂 a potom spi jak zarezana... takze ak by bola prekrmena alebo ju z toho bolelo brusko, tak si myslim, ze by sa to isto nejako prejavilo...