Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@adel22 ja davam sudocrem a tiez pomaha, teraz sa to snazim co najskor preliecit a v pamperskach sa mi zda ze to ide rychlejsie ako v latkovych, tiez mam bavlnene stvorce a davam s PULkami alebo s flisovymi nohavickami a ked dojde dalsia materska budu aj vlniaky konecne, tak dufam ze to bude mat dost "vzdusne" potom a zaparovat sa uz nebude.
@slady Aj ja mam asi tie PULky🙂 flisove nemam a ani vlniaky...si nejaka zbehla🙂 Zatial mi to vyhovuje...dokonca tu dnes bola dula a cumela, ze to tu v Nemecku este nevidela, ze to tu nie je..ale je, na nete som to videla a ani to tu nie je drahe moc, mozno o dve eura drahsie vsetko...ale asi to tu moc nejde no...ja som to chcela vyskusat a potom aj manzel naliehal, ze ano, ideme latkovat🙂 tak on perie a ja zehlim🙂 no a teraz spi...och a ja idem urpatovat🙂
Tak ked daco, ozvem sa so svojimi postrehmi🙂
@adel22 haha to mi poradili tiez tu na fore proti tym zapareninam tak skusim. ja mam tiež aj nohavičkové, práve som jedny zvesila zo šnúry, nepodarilo sa mi vyprať fľak tak som ich zavesila von na slnko, pomohlo, fľak zmizol, ale nohavičky zmrzli na kameň 😀 all in one nemám ale mám pár kapsoviek, no tiež ich momentálne nepoužívam, kvôli vnútornej vrstve ktorá je tiež z umeliny, čakám kým sa odparí riťula a potom skúsim, či jej to nevadí. keby mi tak môj muž vypral plienky, nebolo by od veci 😀 môj muž je super ale čo sa týka práce v domácnosti, to vždy strašne ofrfle že čo ešte od neho od chudáka nechcem... 😀 no neva, každý máme svoje plusy a mínusy 🙂
inak moja kamoska latkuje v mexiku a tam veru stvorce nevidela, pouziva jedine kapsovky od zaciatku a divila sa ze o com tocim ked som jej spominala ine druhy plienok, a to latkuje uz dost dlho 🙂
Ahojte baby. ako teraz chodite s drobcami vonku?? nam doktorka povedala ze do -5 a ak nefuka vietor. ale tolko stupnov hadam bolo len parkrat,(dnes je napr u nas -17..zatial)tak sme boli len teda vtedy ked bolo "najteplejsie", ale uz mi to trosku doma lezie na nervy ak nejdem von, len nechcem riskovat prechladnutie..este k tomu ma mala aj take sopliky,tak teraz uz vooobec neviem..ako to riesite teraz vy??
@jgiovanna504 Ahoj, nasa malinka ma 19 dní a nasa pediatricka nam doporucila chodit s nou von, ked bude +, lebo ze ked je - tak sa novorodencom zle dycha, tak my sme vonku este neboli, ale na nedelu hlasia + tak to dufam vyskusame 😉
Ahojte mamičky, ako často spinkaju vaše detičky cez deň ? 🙂
ahojte, no nasa malinka velmi malo spi cez den a aj v noci, najlepsie jej je v kocari vonku, takze my chodime von, lebo len vtedy si oddychnem, inak nemam sancu. Ja som citala ze pod -15 uz nie, ale moje kamaratky matky vravia ze treba chodit von aj tak.
@alyze fuha,to fakt? a ak bude pod nulou dlho?ci ju budes davat celu zimu len k oknu? a ak si budes potebovat ist nieco vybavit??ja napr dnes potrebujema je momentalne -13 .:( ..inac moja spi kedy ako.niekedy prespi cely den(vcera) zobudi sa len na papanie a inokedy (dnes)poriadne vobec nespi,aj kazdy 15minut sa zobudi..to bol hadam dnes najdlhsi spanok co mala od rana..momentalne tiez na mne zaspala..potom ked je chcem dat do postielky je automaticky hore a zas to iste uspavanie dookola
Ahojte tak so pri Vas. Nasa Michelle sa narodila 31.10.2012, ale povazujeme sa za novembrovky, lebo jednak sme posledny den oktobra a jednak nas termin mal yt 29.11, sme mesiac predcasne narodeny 🙂 My chodime vonku raz denne aj v tych najvecsich mrazoch, dva krat nie, lebo nestihame pri jej biorytme🙂 S mlieckom sme mali velke problemy od zaciatky a chodime aj k laktacnej poradkyny, nejak sa to da, uz sa zbavujeme dokrmovania, mliecka mame velmi malo. ale to co pozeram, sprava sa uplne ako vase deticky 🙂 Na ritku pouzivame sudokrem, ale moc ani netreba. A kojila som prve tri tyzdne cez klobuciky a pouzivala na bradavky Lanonin od multi mam. teraz sme sa klobucikov chvalabohu po 4och tyzdnov zavili maa je uz vecsia tak sa naucia prisavat a teraz mne nastavujee mliecko. Papam zaprazenu polievku, mliecne vyrobky, pijem caj pr ekojacie matky, odbublinovanu vineu, mlieko a caro. a hlavne jem homeopatika, 3x3 denne senovku grecku a 3x3 denne benedikt lekarsky, snad to pomoze. Uz so na to druhy tyzden. len nemozem odsat, lebo aj toho je potom malo, nevytvara sa nove neviem preco. aj to v noci nam staci aj dopoludnia v pohode. a popoludni az do vecera je vyhladnuta a treba mi vtedy dva krat dokrm a teraz sa ho snazime zbavit 🙂
@jgiovanna504 Ahoj, no ja to s tym uspavanim mam take iste, nakojim, zaspi a ked ju ulozim do postielky zasa je hore ☹ tie postielky nem rada, aj v noci zaspinka len pri mne, tak zatial spime spolu, ale musime sa naucit na tu postielku 😉
No zatial som nikde nemusela, manžel nakupi aj vybavy, ale budeme sa musiet pozriet na ten svet, len cakam na lepsie pocasie, snad pride 😢
@ingeborgnicol Ahoj, no snad toho mliecka budes mat dost, ja mam zasa problemy a lavou bradavkou, neuveritelne ma boli a ked sa mala prisaje, tak vidim aj hviezdicky 😅 no teraz neviem, ze co mam robit, ci pocuvnut tu pediatricku, alebo ist s malou von, ved ked chodite vy, tak preco nie aj my 😀 a ako malinke obliekate, do takehoto pocasia ?
neviem ci je to este doznievajucou novorod. zltackou alebo povahovou vlastnostou (dufam v to druhe), ale nasa mala je velmi kludna a vela spi, cez den bdie dokopy mozno 2-3hodiny. dokonca ani pri odsavani soplikov neplace 😎
mimochodom, je normalne aby dcera mala uz asi druhy tyzden take tuhe huste zelenkave sopliky? take tecuce nema vobec, len ked pocujem, ze jej nieco hrkoce v nose tak jej vysavacom vysajem taku hustu hrudku ☹
@ingeborgnicol Ahoj, vidim ze aj vy mate veselo, ja tiez kojim cez klobuciky, moje bradavky ani nevykuknu a je to dost ostara, tiez sa toho chcem zbavit, tebe s tym pomohla laktacna poradkyna? A ako si prisla na to ze mas dokrmovat, lebo moja malinka malo pribera , ja sa snazim ju prikladat co najviac na prsnik , lenze niekedy sme aj cely den a akonahle ju odtiahnem , napr aj spi a ulozim do postielky , hned sa preberie s hlada a AK jej Ho nedam, tak place akoby ju rezali, Chudatko tak neviem ci mam vyskusat UM.. nahodou nepouzivas suplementor?
@slady No tie kapsove sa mi zdali strasne take neohrabane...ze by som s tym mala len roboty, ci myslis ze nie? Tebe sa to pozdava? All in one som objednala 3ks, ale dosla mi len ejdna v celku a dve su akoby bez vlozky...som si to asi nejak zle pozrela...tak to mam len ako gatky...nov ed ked pridem na Slovensko, tak to musim doriesit🙂
Inak som mala porod v podstate ako som chcela🙂 Nevzala som si nic, ziadne lieky a otvorena som bola na 4cm a o chvilu som uz aj rodila /na zemi/🙂 Ani nastrih ani sitie🙂 akurat som po porode strasne krvacala...tak ma doktor ukecal na ten oxytocin...vraj moja maternica bola moc prekrvena a nechcela sa scvrknut..bola stale makka po porode a preto krvacala...neviem cim to bolo, mozno som pila moc toho malinovnika...alebo ja neviem, mozno nejaky sok...tak potom mi dali este infuzku a este 3injekcie /tie som mala brat spolu s cipkami, ale som ich klamala, ze si ich davam a nedavala som si🙂/ Inak boli zo mna v soku troska, aj doktor, si myslel ze som nejaka divozienka ked nci nechcem🙂 sa ma pytal ci som vegetarianka na konci, som mu vysvetlovala ze nie som a ze som normalna...len som chcela prirodzeny porod🙂 Jedine co mi dost vadilo, ze PA bola fajciarka a dost smrdela....som myslela ze ju poslem do riti, ked taka zafajcena pribehla k porodu...ale vystriedala muza pri drzani zozadu, tak som to nejak strpela🙂
No, ideme papat...musim budit, lebo ten moj spachtosko len spinka🙂
@alyze no ja tiez posielam kade tade muza,len dnes sa nedalo..tak nakoniec som isla,zababusena bola riadne a ked sme prisli domov,tak vobec nebola studena,iba nostek ale to len malicko,ale ani spotena nebola,tak sme to zvladli 🙂 no a ja s tym uspavanim,no mne ked sa podari dat ju do postielky,tak to musi riadne tvrdo zaspat, lebo ak nie,tak hned je hore.zatial nemam ine riesienie,len cez den je dost tazke takto ju nosit,ked mam nieco na robote.. 😖
caute baby ...co vas nazor na to...ze chcem ist s babom do nakupneho centra...musim...bo nemam topanky na kocikovanie a zima je hrozna...nuz musim skusit a kupit...len sa bojim ci to nie je skoro ist tam s babom 😵
SESTRICKA1, ALYZE - rNie neviem co je suplemento musim si to vyhladat 🙂 ale klobuciky po case prestanu fungovat, lebo dietatko saje cez nich ako cez flasku.....zevraj. Ja so cez nich kojila a po case prestala sat, tak som musela vyhladat tu poradkynu. sala malo a slabucko cim dalej tym slabsie tak som vedela ze to ide dole vodou tak som tu laktacu poradkynu navstivila a teraz to nastavujeme a aj tebe odporucam. odkial si? ja som mala aj problem, ze som mala velmi malo mliecka. ona mi poradila co a ako zmenit vlastne my uz tri tyzdne nastavujeme novy system a je to zo dna na den lepsie. Dokrmovat sme museli este v nemocnici, lebo jej vaha klesala pod 2500 a museli by ju vziat na nedonosenecke, tak som suhlasila s dokrmovanim. a mala malo cukru. prve tri tyzdne sme dokrmovali po kazdej davke kojenia, potom spolu s tou poradkynou sme do dnesneho dna dosli k systemu ze v noci vobec nedokrmujem to sa budi malinko a staci jej prsnik. potom cele dopoludnia do 13 tej tiez to iste spinka a papa. ale potom lezeme vonku do cca 15.30. a ked sa vratime zacne peklo. Koji kazdu hodinku, niekedy aj menej az do kupania o 19tej. ale cca od 17.30 non stop do 19tej. to uz v didach nemam skoro nic. to vidim na nich aj malinka na nich place ze su prazdne.....tak po kupani dostane prvu davku dokrmu o 20.00 a potom sa neda utisit a o 22.00 dostane druhu davku dokrmu. a potom spinka az do rana cca do 06.30......takze tak.
baby ako vy uspavate deticky? my aj dve hodiny a rukach a nic 🙂)) sem tam culik a hojdanie zabera, pouzivame babynovu.
Vonku obliekam v tejto mrazivej zie: dupacky cele, a poto taku supravu este jednu chlpatkovu a na to overal, ciapocku a rukavicky. toto cele strcim do fusaku a na to este jednu deku. a brazdime aj cele mesto dve hodinky :_) aj tri ak treba 🙂 mame studeny nostek ale nevadi 🙂 fajne spinka 🙂
a ked nedokrmujeme druhu davku tak sa budime v noci presne kazde tri hodiny. pred tym sme sa kazdu hodinu a pol aj v noci takze toto je uz uplne super.
a este k tym klobucikom my sme pouzivali od MAM tie su jemnejsie a viac pripominaju bradavku. Laktacna poradkyna mi aj jednu fintu povedala, niektore mamicky oducaju od kobucikov aj tymto velmi zdhavym, ale fukcnym sposobom. kazdy den odstrihavaju z klobucika po milimetry az kym nedojdu ku kozi 🙂 ale mala by si prestat cim skvor, aby sa naucila spravne prisavat, lebo cez klobuciky sa ani neprisava, nemusi, len zospuli pusku a taha slabsie ako riadnym sanim prsnika. a cim silnejsie a pravidelnejsie saje tym viac mliecka sa doraba.
@moonlightka ja so ola asi tri krat od kedy chodime vonku teda cca od troch tyzdnoch. Nemala som z toho dobry pocit, aj chlap na mna ziapal aj zvysok rodiny, ale nedalo sa inak 🙂 Tiez sa bojim chorob z klimatizacie a viroz.....ak sa neda inak tak chod 🙂 Len lepsie by bolo neist, teraz su centra preplnene pred vianocami. My sme tiez boli dnes v OK aj s chlapom, ale tiez asi en 5 min, potom so kupia co treba a palila prec....
@adel22 ja som AIO vobec neskusala tak to neviem porovnat, asi su praktickejsie, aj ked na kapsovkach je fajn ze do nich napchas kolko chces vkladaciek ak treba, aj ked zatial to nepotrebujeme 🙂 a mne sa pacilo aj to ze je z vnutra ten swedecloth, cize ritka v suchu. tak som rada ze dobry porod bol 🙂 ja som s mojim tiez spokojna, az na to zaverecne cistenie teda, to bol masaker. moja opica uz ozila, cez den spi doobeda tri hodinky a poobede tiez tak, potom podvecer si trochu schrupne a vecer sa nevie dorevat a dojest, dve hodiny v kuse je na prse a nakoniec o desiatej zaspi 🙂
@ingeborgnicol ahoj myslis, ze tie homeopatika zaberaju na vacsiu tvorbu mlieka? ja v podstate mam jedalnicek podobny tvojmu: zaprazene polievka, odbublinkovana Vinea, mlieko, tvaroh, jogurty a tiez poobede mavam uz menej mliecka a pred spanim uz kojim z obidvoch, aby sa maly dostatocne napapkal a zaspal. Mala by som to vyskusat?
baby, skúste aj čierne pivo 🙂 my chodíme von normálne. naobliekam a ideme, veď staršieho by doma šľak trafil, ešte k tomu keď vidí všetok ten sneh, nemôžem ho nezobrať von. a tiež mi treba veci vybavovať, nakúpiť, a chlapa mám v robote, takže bejby sa musí prispôsobiť 🙂 a nerobí jej to problém.
@ivka228 Ahoj 🙂 No ja by som ti ich iste poradila, mne iste pomahaju 🙂 pred tym som dokrmovala pri kazdom papkani, teraz uz iba dva krat vecer a cely den a celu noc inak iba koji. fakt. alebo ti mozem posunut ak chces kontakt na tu nasu latkacnu poradkynu ak chces. ja tiez mavam popoludni cele popoludnie krizu, preto musim vecer prikrmit, lebo popoludni uz ju kojim z oboch a kazdu pol hodku alebo hodku a je na prsniku od kedy prideme z vonku teda od 16tej do 20tej kedy dostane prvy dokrm 🙂 ale nie je to lacne. vola sa to senovka grecka a benedikt lekarsky a papa sa to spolu a na 10 dni to stoji 20 eciek. Dnes ideme k nej a idee skusit aj satkovanie ak vsetko vyjde.
@ingeborgnicol inak vyzera, ze na mna posobi psychicka pohoda. Vcera sa manzel po 3 dnoch vratil domov zo sluzobky a hned sa mi zda, ze su prsia viac naliate. Aj maly je spokojnejsi. Dnes si doobeda pospal 1.5h co sa mu este nikdy nepodarilo. Inak kontakt na LP mam od kamaratky, ale este som jej nevolala. V Saci mi dali rady asi vsetky sestricky co tam boli, lebo uz tam som mala problemy. Klobuciky mi hned vylucili, ze to nerobi dobrotu. A maly sa odvtedy pekne prisava. Ale ked bude mliecka fakt pomenej (a to buduci tyzden mame 6.tyzden, co je kriticky), tak skocim do lekarne. Dakujem za tip.
aleluja, prisiel mi babyvak! tek predsa mi neodpadne ruka!
@ingeborgnicol Ahoj, no my zase moc nepriberame, v utorok ideme k doktorovi, tak som zvedava co nam povie....ja som z Trencina a veru vyhladam aj ja LP, dufam ze nam pomoze, chcem aby malinka bola v pohode a nechcem prist o mliecko...tak vam drzime palceky, nech uz len pribetate a rastiete do krasy
Baby, pouziva niektora z vas babysatku? Chcem vyskusat, len ich je ns trhu vela,tak neviem ktoru 🙂

Noooo, zatial pouzivam klasicke stvorcove, nato tu jednorazovu separacku a nohavicky......mame casto kaku a malo, takze mi to vsetko zachyti a sup dp WC...potom namocim, ak je cas tak hned predperiem zlcovym mydlom a dam uschnut na vriaci radiator...a sup do vaku....tym padom nemusim ponahlat s pranim....ved su suche a pomerne aj ciste.....
mam kupene aj nohavickove na noc- este som neskusala...a aj ALL IN ONE, ale tiez cakaju na prve pouzitie....tie separacky mam este akesi, asi bavlna to je.....zatial som spokojna, zapareninu mala je cikulke z pampersiek....tak spm dala nato Calendulu od Weledy...a pomohlo