icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
8. dec 2012

@niki0121 Ahoj tie kvapky su na detsku koliku, bolestive brusko a lahsie odplynenie a co sa tyka tej stolice, je to individualne, niekedy ma aj 3-4 a napriklad dnes ani jednu ☹

moonlightka
8. dec 2012

@niki0121 su na bolestive brusko babatiek

moonlightka
8. dec 2012

@alyze inak pocula som ze kojene deti nemusia kakataj desat dni...ze to je este norma...

niki0121
8. dec 2012

@moonlightka No náš drobček má stolicu raz za deň alebo aj menej je to o.k? A je plne dojčení, len sa mi zdá, že sa stále pučí a je nekľudný. Niekedy sa zobudí s plačom a potom po pohladkaný zas spí a je v pohode. Bude to bruškom? Mali by sme isť k lekárke?

moonlightka
8. dec 2012

@niki0121 ak sa ukludni jetook...keby mal velke boesti z toho ze sa chce vyprazdnit a nejde mu to asi by aj velmi plakal...alebo keby si chcel prdkat a neslo by mu to...ja by som to neriesila...je to kojenim podla mna...fakt je ze kojene deti nemusia mat stolicu aj desat dni...pripadne skus ty pit nejake caje na travenie pre deti a uvidis ci sa mu neuvolni alebo potom nejake kvapky pre neho...ale ja si myslim zeje to ok 😉

niki0121
9. dec 2012

@moonlightka Ďakujem za odpoveď. Som hneď kľudnejšia.

weissrose
9. dec 2012

@niki0121 ahoj, u syna espumisan nezaberal a teraz davam nelke babycalm, malo by to byt na spokojne brusko ci ako to tam je napisane... mam pocit ze to zabera, no nam robi zle asi umele mlieko :( a ked som kojila tak malinka kakala skoro po kazdom kojeni 🙂

slady
9. dec 2012

materske mliecko je pre deticky stvorene a preto ho dokazu velmi efektivne travit, cize je z neho minimum odpadu, preto nemusia tak casto kakat, moja ma teraz stolicu skoro po kazdom krmeni, ale casom by to malo byt zriedkavejsie, ako vravi moonlightka, nemusia mat aj 10 dni. Syn bol na umelom a ked bol kusok starsi (neviem uz kolko presne, tak mesiac - dva) kakal raz denne.

alex1983
9. dec 2012

@niki0121 no nasa ma po kazdom kojeni, tak to bolo aj u prvej dcerky

niki0121
9. dec 2012

@alex1983 Veď práve, že aj ja som všetke deti kojila a kakali po každom kojení. Preto som teraz s toho trošku nervózna. Ale zas nechcem za každým volať lekárke. Preto som veľmi rada, že ju tu táto super stránka. A sú tu aj super mamičky.

alyze
autor
9. dec 2012

Ahojte baby-mamicky 😉 tak dnes zase za nami prebdena noc ☹ malinku som vcera ulozila o 23:00 a zobudila sa o 24:00 a do 04:00 sme mali rodeo ☹ ach to brusko
Celu noc sme masirovala brusko a dali espumisan a rano bol taky spric, ze nam okakala stenu 😀

alyze
autor
9. dec 2012

mala by som otazocku pre kojace mamicky 🙂 nevieta my poradit, preco ma lavy prsnik tak neuveritelne boli, normalne ked sa mala prisaje, tak musim az zatnut meste a taku dobru minutku predychvat 😖 a pravy uplne v pohodicke 😲 neviete mi poradit cim to moze byt ? dakujem

adel22
9. dec 2012

Hallo🙂
Tak a sme tu🙂 sice decembrove babatko, ale termin bol novembrovy🙂 Miinka sa nam narodila 4.12. o 12hod a 24min, s hmotnostou 3420g a s dlzkou 53cm, hlavicka 33cm...a rodila som prirodzene bez minimalneho zasahu lekarov /oxytocin po porode- lebo by som vraj vykrvacala:(/ nechcela som povodne, ale tej krvicky bolo naozaj vela:( tak snad som to colostrum az tak vyrazne neochutila.....:(

@alyze Ahoj, neboj, aj ja to mam tak...a tiez je to lavy......panenky s ami pretacaju, ale potom je to uz ok...treba len vydrzat🙂

Nasa kaka kazdy den..velmi malicko, ale aspon daco- zda sa mi to prirodzene,mozno je to aj tym....ze pijem cerstvu stavu z cervenej repy a bielej kapusty, mrkva este do toho- ako kedy....a kazdy den aspon pohar/dva.

Pozdravujem maminky!

moonlightka
9. dec 2012

@alyze je to nespravnou polohou pri kojeni...mala som to iste...treba skusit bradavku nasmerovat na podnebie alebo do kutika ust...ja smerujem do kutika a super uz to neboli 😉

alyze
autor
9. dec 2012

@adel22 Ahojček, vitaj medzi nami aj ty aj Mia, krasne meno 😉 a teda narodila sa s peknými mierami 😉 gratulujeme

moonlightka
10. dec 2012

Caute baby mam taku otazku..nuz mohla by som to uz vediet lebo jedneho mam ale letneho...poradte ako obliekat mesacne babo vo vnutri a vonku teda ak sa vobec von dostaneme tuto zimu 😉 a este aku teplotu mate vo vnutri.dakujem za kazdu radu.

inac my sme stale zahuhnani..teda babo, zle sa mu dycha...neviem ci zo sucheho vzduchu alebo preco...najhorsie je ked ho kupem vykurim viac potom to klesa a huhne, v nose mu len tak chrasti a trosku obcas aj zakasle a trosku kycha...co s tym? Chrani ho vobec kojenie? Ja som z tych teplot uz agor...mam aj zvlhcovac vzduchu no neviem ako to pouzit spravne aby malo babo pohodu.

slady
10. dec 2012

baby! nejedzte kapustnicu!! 😀 😀 😀 aspon myslim ze to ma Zorka z kapustnice ale take prdy ze koniec! @moonlightka aj my mame sople, tri dni sme mali brutal kosu dnuka kym nam domaci prikurili a mala asi prechladla a aj ja mam hrdlo chytene, pijem litre caju z materinej dusky s vela vela vit. C, uz mi to zabralo, dufam ze aj Zorke zaberie. @adel22 aleluja! blahozelam k babatku , vitaj Mia 🙂

lacikagr
10. dec 2012

Jééj, tak už je tu táto téma, ja som rodila nov.2011, bože ako týchlo to ubehlo a už mi malá behá. Užite si to, ničoho sa nebojte, ja som chodila s malou von 2x denne každý deň aj keď mrzlo, poriadne som ju nababušila a krásne mi spala. Bruško masírovať a používať tie kvapky čo tu spomínate.Ak máte depresie, tie prejdú je to normálne. Uživajte si toto obdobie, strašne rýchlo ubehne a budete mať batoľa!!!

slavusal
10. dec 2012

@moonlightka no mne ten čajík na mliečko dosť pomáhal, ale tie bolesti nestáli za to, ale tie homeopatiká sú fajn, tie mi hned zaberajú, mliečko mám do pol hodky, len neviem presné dávkovanie. Beriem ich 2x do dňa po tri guličky. Neviem, či dobré robím, či to nie je málo - veľa. Ale nemáme s tým zatiaľ žiadny problém, tak to nechávam tak. 🙂

slady
10. dec 2012

dámy, používate tu niektorá aj látkové plienky?

moonlightka
10. dec 2012

@slady materina duska...to sa moze? a pomaha to? ja pijem zazvorovy caj...ae veru neviem ci sa moze...en uz neviem co si mam dat 😒

slady
10. dec 2012

zazvorovy aj ja pijem, neviem ci sa moze ani jedno ani druhe, ale ak to pomaha mne tak by malo aj jej cez mliecko nie?

slady
10. dec 2012

@moonlightka aha taketo sa vraj mozu: bylinkové čaje (anýz, mäta, fenikel, materina dúška, kôpor)

moonlightka
10. dec 2012

@slady ja som si to tiez tak povedala;)

alyze
autor
11. dec 2012

Ahojte baby, ako spinkaju vasi drobcovia ? ja neviem v com robim chybu, ale ked sa v noci nakojime a odgrgneme, no a este aj prebalime, tak sa uspavame aj hodinku kym zaspi, no a za hodinku zasa ten isty kolotoc, uz som s toho dost unavena, nemate nejake typy ako na to ?

slady
11. dec 2012

@alyze ja prebalim pred dojcenim a pri dojceni mi po leziacky zaspi so mnou v posteli. Negrgame v noci.

dorka21
11. dec 2012

Ahoj baby! Môj malinky sa sice narodil 6.12, ale mali sme novembrovy termín. mal 3800g a 53cm.
Už sme doma, kojíme. Mám na vás otázočku. Je normálne, že si malý neodgrgne po každom papaní?

alyze
autor
11. dec 2012

@dorka21 Ahoj, vitaj medzi nami a gratulujem 🙂 ani nasej malej sa vzdy neodgrgne, skor by som povedala ze je to tak pol na pol 😀 ja myslím ze je to v poriadku 🙂

adel22
11. dec 2012

@slady Ano, ja. dnes sme to zahajili.....zatial sa mi to pozdava, hlavne separacna vlozka

slady
11. dec 2012

@adel22 super, a ake separacne pouzivas? lebo ja som davala flis, ale malej sa zacala zaparovat ritula a baby v plienkovom fore ma zrusili, ze asi z flisu, lebo je to umelina... tak teraz davam len bavlnu a separacky jednorazove, no tie mi zase bohvieco nezachytia. tak ked sa rozlatkujete daj vediet ci nemas problem so zaparovanim, lebo ja teda mam a som z toho trochu "discouraged"...