Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@niki0121 su na bolestive brusko babatiek
@alyze inak pocula som ze kojene deti nemusia kakataj desat dni...ze to je este norma...
@moonlightka No náš drobček má stolicu raz za deň alebo aj menej je to o.k? A je plne dojčení, len sa mi zdá, že sa stále pučí a je nekľudný. Niekedy sa zobudí s plačom a potom po pohladkaný zas spí a je v pohode. Bude to bruškom? Mali by sme isť k lekárke?
@niki0121 ak sa ukludni jetook...keby mal velke boesti z toho ze sa chce vyprazdnit a nejde mu to asi by aj velmi plakal...alebo keby si chcel prdkat a neslo by mu to...ja by som to neriesila...je to kojenim podla mna...fakt je ze kojene deti nemusia mat stolicu aj desat dni...pripadne skus ty pit nejake caje na travenie pre deti a uvidis ci sa mu neuvolni alebo potom nejake kvapky pre neho...ale ja si myslim zeje to ok 😉
@moonlightka Ďakujem za odpoveď. Som hneď kľudnejšia.
materske mliecko je pre deticky stvorene a preto ho dokazu velmi efektivne travit, cize je z neho minimum odpadu, preto nemusia tak casto kakat, moja ma teraz stolicu skoro po kazdom krmeni, ale casom by to malo byt zriedkavejsie, ako vravi moonlightka, nemusia mat aj 10 dni. Syn bol na umelom a ked bol kusok starsi (neviem uz kolko presne, tak mesiac - dva) kakal raz denne.
Ahojte baby-mamicky 😉 tak dnes zase za nami prebdena noc ☹ malinku som vcera ulozila o 23:00 a zobudila sa o 24:00 a do 04:00 sme mali rodeo ☹ ach to brusko
Celu noc sme masirovala brusko a dali espumisan a rano bol taky spric, ze nam okakala stenu 😀
mala by som otazocku pre kojace mamicky 🙂 nevieta my poradit, preco ma lavy prsnik tak neuveritelne boli, normalne ked sa mala prisaje, tak musim az zatnut meste a taku dobru minutku predychvat 😖 a pravy uplne v pohodicke 😲 neviete mi poradit cim to moze byt ? dakujem
Hallo🙂
Tak a sme tu🙂 sice decembrove babatko, ale termin bol novembrovy🙂 Miinka sa nam narodila 4.12. o 12hod a 24min, s hmotnostou 3420g a s dlzkou 53cm, hlavicka 33cm...a rodila som prirodzene bez minimalneho zasahu lekarov /oxytocin po porode- lebo by som vraj vykrvacala:(/ nechcela som povodne, ale tej krvicky bolo naozaj vela:( tak snad som to colostrum az tak vyrazne neochutila.....:(
@alyze Ahoj, neboj, aj ja to mam tak...a tiez je to lavy......panenky s ami pretacaju, ale potom je to uz ok...treba len vydrzat🙂
Nasa kaka kazdy den..velmi malicko, ale aspon daco- zda sa mi to prirodzene,mozno je to aj tym....ze pijem cerstvu stavu z cervenej repy a bielej kapusty, mrkva este do toho- ako kedy....a kazdy den aspon pohar/dva.
Pozdravujem maminky!
@alyze je to nespravnou polohou pri kojeni...mala som to iste...treba skusit bradavku nasmerovat na podnebie alebo do kutika ust...ja smerujem do kutika a super uz to neboli 😉
Caute baby mam taku otazku..nuz mohla by som to uz vediet lebo jedneho mam ale letneho...poradte ako obliekat mesacne babo vo vnutri a vonku teda ak sa vobec von dostaneme tuto zimu 😉 a este aku teplotu mate vo vnutri.dakujem za kazdu radu.
inac my sme stale zahuhnani..teda babo, zle sa mu dycha...neviem ci zo sucheho vzduchu alebo preco...najhorsie je ked ho kupem vykurim viac potom to klesa a huhne, v nose mu len tak chrasti a trosku obcas aj zakasle a trosku kycha...co s tym? Chrani ho vobec kojenie? Ja som z tych teplot uz agor...mam aj zvlhcovac vzduchu no neviem ako to pouzit spravne aby malo babo pohodu.
baby! nejedzte kapustnicu!! 😀 😀 😀 aspon myslim ze to ma Zorka z kapustnice ale take prdy ze koniec! @moonlightka aj my mame sople, tri dni sme mali brutal kosu dnuka kym nam domaci prikurili a mala asi prechladla a aj ja mam hrdlo chytene, pijem litre caju z materinej dusky s vela vela vit. C, uz mi to zabralo, dufam ze aj Zorke zaberie. @adel22 aleluja! blahozelam k babatku , vitaj Mia 🙂
Jééj, tak už je tu táto téma, ja som rodila nov.2011, bože ako týchlo to ubehlo a už mi malá behá. Užite si to, ničoho sa nebojte, ja som chodila s malou von 2x denne každý deň aj keď mrzlo, poriadne som ju nababušila a krásne mi spala. Bruško masírovať a používať tie kvapky čo tu spomínate.Ak máte depresie, tie prejdú je to normálne. Uživajte si toto obdobie, strašne rýchlo ubehne a budete mať batoľa!!!
@moonlightka no mne ten čajík na mliečko dosť pomáhal, ale tie bolesti nestáli za to, ale tie homeopatiká sú fajn, tie mi hned zaberajú, mliečko mám do pol hodky, len neviem presné dávkovanie. Beriem ich 2x do dňa po tri guličky. Neviem, či dobré robím, či to nie je málo - veľa. Ale nemáme s tým zatiaľ žiadny problém, tak to nechávam tak. 🙂
dámy, používate tu niektorá aj látkové plienky?
@slady materina duska...to sa moze? a pomaha to? ja pijem zazvorovy caj...ae veru neviem ci sa moze...en uz neviem co si mam dat 😒
zazvorovy aj ja pijem, neviem ci sa moze ani jedno ani druhe, ale ak to pomaha mne tak by malo aj jej cez mliecko nie?
@moonlightka aha taketo sa vraj mozu: bylinkové čaje (anýz, mäta, fenikel, materina dúška, kôpor)
@slady ja som si to tiez tak povedala;)
Ahojte baby, ako spinkaju vasi drobcovia ? ja neviem v com robim chybu, ale ked sa v noci nakojime a odgrgneme, no a este aj prebalime, tak sa uspavame aj hodinku kym zaspi, no a za hodinku zasa ten isty kolotoc, uz som s toho dost unavena, nemate nejake typy ako na to ?
Ahoj baby! Môj malinky sa sice narodil 6.12, ale mali sme novembrovy termín. mal 3800g a 53cm.
Už sme doma, kojíme. Mám na vás otázočku. Je normálne, že si malý neodgrgne po každom papaní?
@adel22 super, a ake separacne pouzivas? lebo ja som davala flis, ale malej sa zacala zaparovat ritula a baby v plienkovom fore ma zrusili, ze asi z flisu, lebo je to umelina... tak teraz davam len bavlnu a separacky jednorazove, no tie mi zase bohvieco nezachytia. tak ked sa rozlatkujete daj vediet ci nemas problem so zaparovanim, lebo ja teda mam a som z toho trochu "discouraged"...

@niki0121 Ahoj tie kvapky su na detsku koliku, bolestive brusko a lahsie odplynenie a co sa tyka tej stolice, je to individualne, niekedy ma aj 3-4 a napriklad dnes ani jednu ☹