icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

nikiniki
20. máj 2013

@ivkasendy teoreticky by ti mohla kasicku spapat, ked aj nechce zeleninu, nasa papa kasicku uz dva mesiace a zeleninu tyzden 🙂 necely....a pocuj napriklad moja nechcela kasicku lyzickou na zaciatku a z flase sa ide nou adrhnut.....aj mi to zakazala laktacka, ale ked ona to tak lubi, tak toto prve a posledne porusujeme vzdy, kazdy vecer jej to tak davam..........tesne pred spanim. najprv poriadne vydatne nakojim a poto supnem flasku. dnes som jej dala 90 ml zo vcera odstriekane co spala celu noc s ciernym pivkom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dnes si davam tiez.... 😀 😀 😀 😀 😀 preventivne

slady
20. máj 2013

mnam aj ja by som si dala, musim chlopovi napisat nech donesie

slady
20. máj 2013

inak dnes fasa den, mala uplne kludna, pripisujem to tomu, ze sme sa cely den hrali s wilkom 🙂

nikiniki
20. máj 2013

@slady co by si si dala, krupicu? 🙂))))))))) a ako hrali s Wilkom, akoze si sa s oboma hrala cely den? 🙂)))) a kolko ti spinkala medzitym? mne tie spanky dost rozbijaju den :-

dnes som mala mat prve cviccenie, ale po 3 hodinovej prechadzke moje nohy nevladzu vobec niccccccccc

ivinka77
20. máj 2013

tak hlasim dnes prvy uspesny pokus s mlieckom... 250 ml len taky fukot, az za usami sa zalizala 🙂 tak som rada, ze som to riskla a nenakupila v akcii zbytocne 🙂 uvidime, aky efekt to bude mat na spanok...

ivka228
20. máj 2013

@slady tak dnes som vyskusala tu pseno-pochutku a bolo to celkom dobre. Sice som neodhadla mnozstvo a teda polku vyhodila, ale dobre bolo. Dala som necelu polku hrnceka co uz len po spareni nadskocilo nad polovicu a kedze som na to bola sama a zhodnotila som, ze iba teple to je fajne, tak zvysok poputoval do kosa. ☹ Ale teraz by som to dojedla. Pocuj odkial si prisla na takyto recpt, lebo mna by to nielen ze nenapadlo, ale ani v potravinach by som sa na regal s psenom nepozrela nebyt teba.

ivka228
20. máj 2013

A aj my uz mame za sebou pad z postele na koberec. ☹ Strasne, ale strasne som sa zlakla a odvtedy ho nenechavam mimo ohradky ani na minutku sameho. Joj chudacik moj.
A posledne 2 noci sme mali otrasne s velkym O. To, ze sa budi casto mi uz ani nevadi, ale teraz sa neda nijako utisit a nechcem mu stale davat prso, kedze niekedy je to len pol hodinka medzi zobudeniami. Tak dnes som mu dala opat po tyzdni kasu - 150ml spraskal a este sa aj mliecka napil. Tak sa len modlim, aby mu nebolo velmi tazko v noci a nemali sme este horsiu noc ako posledne dve.

ivka228
20. máj 2013

A vyzera to, ze mam presileny lavy laket. Cim si to mam natriet? Neviete ako rychlo to prejde?

nikiniki
20. máj 2013

@ivka228 octava mast a ibalgonova mast, alebo voltaren 🙂)))))
Coze ste sa tak zacali budit? no neviem ci kasa pomoze aby ste sa nebudili, my sa via budime s kasou ako bez kase......skoda ze si neprisla na stretko..

ivka228
20. máj 2013

@nikiniki super, octanovu mast mame, tak si ju hned dam, musi pomoct, lebo neviem ako zvladnem dalsie dni. A co sa tyka kase, tak ja som ju tiez po niekolkych dnoch vyradila, lebo lepsie mi po nej nespal, ale potom prisli tie 2 hrozne noci a tak som to opat skusila. A uz som bola 2x za nim. Aj ked stacilo iba chytit za rucku a povedat sssss, ale v noci, ked spim to nebude "len chytit za rucku", ked to bude kazdu pol hodinu. FAkt neviem co pomoze, aby sa mi tolko nebudil a hlavne neplakal ako ocivot.

ivka228
20. máj 2013

a este ta debilna alergia a ani lieky ziadne nemozem. Len mi tecie a tecie z nosa. Vrrrr.

nikiniki
20. máj 2013

@ivka228 Vobec ti na to neviem odpovedat, neprespal sa cez den? mne sa toto oplatilo sledovat. Ked sa prespi cez den, vstavame ako o zivot, ak spi presne kolko a tak sa zobudi len raz. Ale nie je to pravidlo, niekedy vstava do osalenia....a tiez neviem preco

nikiniki
20. máj 2013

@ivka228 aj ja som alergik a iez neberiem lieky, mne sa teraz po porode aj kozne alegie nielen v nose a ociach rozbehli 🙂 ma krasnu plet. ako pubertiacka. Klamem, vtedy som mala krajsiu.

tinasc
20. máj 2013

@ivinka77 a čo si to dala za mliečko?

tinasc
20. máj 2013

@nikiniki ja dnes tiež tri hodiny na prechádzke z toho dve hodiny krpec spal 🙂

ivka228
20. máj 2013

@nikiniki dennym spankom to nebude, lebo prvu noc mal prisernu a spali sme cez den vela - asi 4 hodiny a druhu spal malo - cca 4x po 30 min. Neviem cim to je, ale aspon sa dobre napapal a viem, ze hladny do polnoci by nemal byt.

ivka228
20. máj 2013

@nikiniki ja tiez nevyzeram super krasne. Nos cerveny z fukania a doskrabany od Filipka, lebo jemu sa prave moj nos velmi paci.

ivka228
20. máj 2013

@tinasc @nikiniki vyked date 3-hodinove prechadzky, tak ti vasi drobci nie su hladni? Alebo papate venku? My davame max. 2-hodinove, lebo uz krici, ze je hladny, tak utekame domov.

tinasc
20. máj 2013

@ivka228 ja som ho kŕmila cca. o 11.30 o 12.45 sme išli von, vonku zjedol pár kukuričných chrumiek, potom zaspal spal dve hodiny a keď sa zobudil, boli sme už blízko domu... ale on je taký, že keď sa zobudí, tak hneď nekričí od hladu...

ivinka77
20. máj 2013

@tinasc mati taketo som nakupila v DMke teraz v akcii... http://www.mimcoshop.sk/mimcoshop/eshop/16-1-De... aj vanilkove, bananove, medove, kakaove... je to hustejsie jak mlieko a riedsie ako kasa...take nieco medzi, kamoska mi poradila, ze jej malemu to velmi chutilo...tak reku skusim...a budem jej to striedat, nech sa jej ta kasa kazdy vecer neobje... 🙂

a este aj taketo som kupila od HAMI http://www.feedo.sk/shop/hami-mliecko-s-kasou-s... tiez rozne prichute...

ivka228
20. máj 2013

@tinasc tak to mas dobre. Moj krici takmer hned, ked sa zobudi a je jeho cas papania. Ale to uz viem, ze sa mam drzat pri nasej brane, takze ok. Mne tie 2 hodky aj stacia.

lucinda310
20. máj 2013

@ivinka77 hellou, je tu rec o plavani, ja by som sa isla plavit do bazenika s mojim malym tornadom:0) ak sa mozem jemne navtirat a nebudes sa hambit, ze mas pri sebe slonicu:0) tak velice rada🙂

tinasc
20. máj 2013

@ivinka77 a myslíš, že by som to mohla striedať aj ja? lebo keď pije nutrilon, tak aby som mu nedávala nejaké iné mlieko...

ivinka77
20. máj 2013

@lucinda310 tak bacha ! ja som velryba, kto je viac ? 🙂 a kludne sa pridaj... nasla som toto v zlave...tak neviem, ci sa ti to pozdava... http://www.shopcity.sk/team/Vychytavka-6337-Kur... trva to mesiac , 2x do tyzdna.... tak neviem, ci by ti to vyhovovalo ?

ivinka77
20. máj 2013

@lucinda310 alebo este tu je http://www.zlavovyfestival.sk/zlava-zlavy-plava... raz do tyzdna, tiez mesiac trva

ivinka77
20. máj 2013

@tinasc neviem, ved skus a uvidis...toto nie je cisto mlieko, je to take hustejsie trosku, akoby kasovite....napisane je tam toto :
Nestlé Mliečko s kašou je hotový tekutý príkrm, pripravený z výživného dojčenského mlieka, zahustené kvalitnou detskou kašou, a dochutený banánom. Vďaka tomu skvele zasýti, dodá veľa energie.

1 porcia (250 ml) plne a kvalitne pokryje hlavné denné jedlo dojčaťa (raňajky, obed či večeru)
Rozdelený na niekoľko menších porcií je ideálny aj ako desiata kedykoľvek počas dňa
Obsahuje mlieko vhodné pre dojčatá s optimálnym zložením živín: kvalitnými rastlinnými tukmi, bielkovinami, vápnikom pre vývoj kostí, železom a zinkom pre imunitný systém, vitamínmi skupiny B pre uvoľnenie energie z potravy.
Mliečko je bez pridaného cukru – obsahuje cukry prirodzene sa vyskytujúce v jednotlivých ingredienciách
Vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín
Kaša v mliečku je vyrobená s použitím technológie „CHE“, vďaka ktorej je ľahšie stráviteľná a má prirodzene sladkú chuť

slady
21. máj 2013

@ivka228 pocuj na alergie je super zihlava - z byliniek asi najsilnejsie prirodne antihistaminikum a navyse obsahuje vela zeleza, co sa vzdy hodi, takze sup sup natrhat ale nie pri ceste ale dakde v lesiku, kde ti na to auta auta nefucia a psy nestia 🙂 a potom uvarit cajik/odstavit/pomixovat do smoothie... fantazii sa medze nekladu 🙂

slady
21. máj 2013

@ivka228 a ten presileny laket doverne poznam, teda ja som mala zapastie pri wilkovi, a nepreslo mi to kym nezacal chodit. aj ortezu som mala lebo uz som to nedavala a isla som k ortopedovi ale prd to pomohlo, dokonca to bolo este horsie ako bez, podla mna jedine ak sa pokusis trochu ju nenamahat, cize skus prestriedat ruky pri noseni, alebo zapojit nejaku satku/nosic, lahko sa povie ja viem...

alyze
autor
21. máj 2013

@ivka228 ja mam presilene zapesta uz od porodu, na pravej ruke mam az taku hrcku a je tam stale este nezmyzla, ale na tu bolest som si uz zvykla, najhorsie je to rano, to ich neviem rozhybat, ale potom to uz ide a tiez netusim z coho 😕

ivka228
21. máj 2013

@slady tak to si ma povzbudila s tym laktom, ze pokym chodit nezacne...ved to moze trvat este pol roka, ale mne je jasne, ze pokym to nebudem mat trosku v klude ( co nebudem), tak to nema sancu prejst. ☹