icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivka228
21. máj 2013

@alyze od porodu??? tak to mas moj obdiv, ze to zvladas. Ja som si laket namastila tou octanovou mastou a tajne dufam, ze to trosku povoli.

alyze
autor
21. máj 2013

@ivka228 ale ty tam mozno mas nejaky zapal, alebo co skus tu octanovu mast a nejaky ten obvaz a mozno to prejde 😉

ivka228
21. máj 2013

@alyze skusam tu mas. Natrela som aj vcera vecer aj dnes rano. RAno to bolo trosku lepsie, ale predpokladam, ze to tym nocnym oddychom.

ivinka77
21. máj 2013

@ivka228 a keby si Filipka nenosila , ale dala ho do satky? alebo nosica ? aspon par dni, aby si ta ruka oddychla ?

slady
21. máj 2013

@alyze ja som mala tiez chronicky zapal z pretazenia . na kosti mi narastla hrcka a v teplom prostredi to bola hruza, v sprche mi vzdy trplo cele zapastie, kedze zapaly lubia teplo... asi aj preto mi zle robila ta orteza v lete 😀 @ivka228 mne robilo zle aj kojenie na zaciatku ked som sa este snazila kojit, aj tam sa da odlahcit kojenim po leziacky napriklad, a tu satku vyskusat, aj ked pri dvihani a prenasani ti velmi nepomoze... uz neviem, skus zapojit pravu ruku, ale zase nie moc, nech sa neskryplis obojstranne 😝 good luck!

slady
21. máj 2013

este arnica by mohla zabrat, vo forme gelu alebo masti ak sa to da u nas kupit, ja mam take z GB...

ivka228
21. máj 2013

skusila som dnes uz aj nosic, ale musim ho poriadne nastavit, lebo stale ma taha dopredu. Ale aj tak ako slady pise musim ho zdvihat z postielky, z ohradky, na odgrgnutie...tak zapojim aj pravu ruku a uvidime co to urobi. Dik baby.

nikiniki
21. máj 2013

@ivka228 zelam aby ruka co najmenej bolela.

ja som dnes zla ako cert a nevyspata ako vol. Pivo nezabralo, ked nebola v noci 6x hore tak ani raz a nadranom najviac, to aj snad aj po polhodine.v zivote nepridem v com je rozdiel a ani sa uz nesnazim kurnik...ale zobudila sa pokakana a aj rano este raz kakala co u nej nezvyk, tak predpokladam ze ju mozno brusko bolelo, ale okrem novej tekvicky som jej nic nedala...moze byt nova tekvicka zla? aj teraz je zla, od rana mrnci, asi ju to brusko boli, iba v satke bola kludna....ani vyzivku nechcela papkat iba par lyziciek....

nikiniki
21. máj 2013

@ivka228 pozerala som ti zlavy super su, ale vsetko je v BA, okrem toho vibratora 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mata884
21. máj 2013

@nikiniki to je mi luto, ze sa Vam to spanie takto vselijako strieda. Na nervy je pokial clovek pride na to, ze co sa tym moze byt. ☹ . Tak pevne nervy prajem.

ivinka77
21. máj 2013

@nikiniki nasej prave tekvica najviac chuti a ta by nemala ani zapekat, ani nafukovat, ani nic..... a nie je zla koli zubkom ???

nikiniki
21. máj 2013

@mata884 Dakujem
@ivinka77 netusim, fakt, ale nevidno zeby sa drali. Myslim ze to bolo unavou. Ja sa ju snazim drzat hore aspon 2 hodiny aby bol aky taky rezim, ale to je zbytocne, ona je ako malilinkate babatinko novorodenec, ked to na nu pride musi spat ihned lebo je taka......isla som jej dat nadidat po lezicky tak zalomila ze pomoc, okamzie. takze to jej olo. ani brusko, ani zubky, spinkat chcela. to je uz druhy spano od rana a to uz spi 3/4 hodinu

nikiniki
21. máj 2013

juj Ivinka jak ja pozeram na toto:
http://www.zlavovyfestival.sk/zlava-zlavy-prezi...
ak by som sa neala hned som tam....ale chodila som po lodiach tak viem ako to tam ide a s kojencom ee asi by som nesla, narocne na logistiku treba s nim byt vela na ibe a v tych malickych kajutkach,,,,ale hned by som isla cena o nicom

ivinka77
21. máj 2013

@nikiniki jooj chudatko unavko...tak snad ked pospinka, tak bude mat lepsiu naladicku... my este stale od 8.30 vo vyhnanstve 🙂 inac ked sa ti v noci aj tak casto budi, ma nejaky zmysel ten denny rezim dodrziavat ? keby si ju skusila nechat tak, ako ona chce, nebolo by lepsie , ci ? mozno by si sama urobila nejaky rezim...ktovie, fakt clovek asi nedojde na to, preco tie deti nespia a su mrzute :(

ivinka77
21. máj 2013

@nikiniki WOOOOOOOW cena paradna... a preco myslis, ze treba byt len na izbe? bolo by im zle ? ja som na takej velkej lodi sice nesla, ale na mensich nikdy nebol problem s Teri a tam pisu, ze len deti mladsie ako 6 mesiacov nemozu...

ivka228
21. máj 2013

@ivinka77 ty si podarena, Viki este len pred tyzdnom mala 6 mesiacov a zajazd je uz od nedele. Ale ja by som inak tiez sla. Ale s drobcom 6mes. na mna kus odvazne. Ale vy ste ine. 😀

lucinda310
21. máj 2013

@ivinka77 tak shopcity je o.k . Kupim kupon a objedname sa🙂....vecer dam vediet...asi tam bude treba zavolat a dohodnut si termin a samozrejme aj my sa musime dohodnut🙂

nikiniki
21. máj 2013

bay nieco o prikrmoch: ak sa vam teda chce citat, vlemi zaujimavy clanok:
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
a tu su dalsie zaujimave linky od mojej laktacky, zlata zena, ja ked dokojim musi jej kupit novy dom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mlieko a mliečne výrobky po 1.roku - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
dojčenie a mliečne výrobky - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Kojené bábo a zvracanie z mliečnych výrobkov - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Syrovátka či UM? - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

nikiniki
21. máj 2013

z toho som pchopila ze kravske mlieko namiesto um, ale neviem ci som spravne pochopila 🙂teda po tom case, ved kto ma zaujem nech si precita......

nikiniki
21. máj 2013

@ivka228 no mna by poslal partner tak do pecka ze by som ani na zahradu nedosla. po prve sam robi na takejto lodi, cize on by s nami iste nesiel a po druhe samu by ma s nou iste nepustil, cize zahrada to isti 🙂)))))))))))))))))))))

petuska55
21. máj 2013

ahojte, bože som tu nebola snad rok , nejak nie je kedy, ale sem tam vás prečítam tak som aspon v obraze 😀 Počasie je na dračku, prší a zima, malý spí na balkone.
S častým budením v noci nepomôžem, bo ja malého v noci budím aspon raz aby papkal, čiže zaspí o 20 a ja ho o 4 ráno budím aby sa napapal bo už mám kozy riadne a to o 23 odsávam a potom spinká do 7 cca. Asi to je o detičkách, niektoré proste potrebujú viac cuckat, ktovie, no nezávidím vám ked tolko vstávate mna by asi urvalo.
Dovolenka - jej ja by som šla, ale kedze sme kupili dom, tak neviem či ostanú peniažky, teraz ide všetko do prerábky, no uvidíme, ale do chorvátska alebo talianska by som šla aspon na týžden, predsa aj detom to prospeje zdravotne.

tinuska1112
21. máj 2013

@nikiniki my chodíme spať druhý spánok už o medzi pol jedenástou - jedenástou... tiež nevydrží dlho hore a spať ju musím dať hneď, ako vidím že začína byť ,, skrentná " 🙂

nikiniki
21. máj 2013

@tinuska1112 a poto mate este treti spanok? a ako dlho spnka prvy a sruhy? lebo moja este stale spi.....ale tentokrat ju necham, nech neskonci ako predvceromked mala 3xpo 40 minut a bola jak certica, hoci v noci spinkala dobre 🙂

My dobiehame Viki Ivinkinu, spinkame 3 hodky 🙂

baby posielam Vam este nieco ku kasickam, hlavne pre Ivku a Evku:

"Kaša", ktorá obsahuje umelé mlieko rovnako ako mnohé kaše bez umelého mlieka, ktoré vyrábajú firmy vyrábajúce tiež UM, sú len súčasťou snahy o presvedčenie matiek, že tieto výrobky sú nevyhnutnou súčasťou zavádzania príkrmov a niekedy privedú matky až do situácie, v ktorej tieto kaše varia s materským mliekom - čo je zbytočná práca, zbytočné ničenie vzácnych látok v materskom mlieku a hlavne: podstatou zavádzania príkrmov je zavedenie niečoho iného ako materského mlieka a je teda zbytočné dávať dieťaťu ďalšie jedlo s pracne získaným materským mliekom v situácii, keď by bolo oveľa jednoduchšie ho nadojčiť.

V každom prípade: dojčené dieťa v čase zavádzania príkrmov nepotrebuje umelé mlieko (a to samostatne, ani ako súčasť kaše) a umelému mlieku je dobré sa vyhnúť. Ak skutočne potrebujete mlieko na varenie a dieťa papá dostatočne rozmanitú stravu, môžete použiť obyčajné kravské mlieko (ak ho doma konzumujte), prípadne čokoľvek iné, čo by ste na varenie bežne použili.

Synčekovi na večeru môžete dávať akékoľvek jedlo, ktoré by ste bežne sami na večeru v rodine jedli.

"Ak trváte na kaši - máte veľa možností, kaše firiem vyrábajúcich umelé mlieko nie sú potrebné, dajú sa nájsť mnohé iné možnosti namiesto instatných kaší, ktoré sú predražené a nemajú potrebnú výživovú hodnotu. Kaše, ak ich skutočne chce dávať, sa dajú variť z čerstvých surovín a môžu obsahovať čokoľvek, čo by ste v rodine bežne jedli - obilniny (ryža, pohánka, kukuričná krupica, zemiaky, ovsené vločky, proso, čokoľvek iné), ovocie či zeleninu.

tinuska1112
21. máj 2013

@nikiniki no my spíme ráno od 8,00 do cca 9,00, ale väčšinou sa zobudí tak 8,40, potom ide spať o tej 10,30 -11,00, pospí tak do pol jednej -až na výnimočné dni ako dnes, vstala už o 11,45 a teraz som ju zase musela dať spať 😖 , ale to je výnimka.. tak a potom ešte o 14,30 ju beriem vonku alebo uložím v postieľke a to pospí tak hodinku a pol. Ak ideme niekde autom tak aj ku večeru ešte pár minút zdriemne, ale doma už nie.. vydrží do 19,00 a potom odkväcne.. Ja by som bola tiež radšej, keby si ten doobedný posunula na obed a potom až niekedy okolo pol štvrtej šla spať, ale nevydrží.. tak sa ku večeru trápime.. a odratávame minúty do 19,00 🙂

ivinka77
21. máj 2013

@lucinda310 oki tak idem to kupit aj ja za tych 70 a dohodneme....mne je to v podstate uplne jedno, okrem tych casov 15,16,17 v utorky a piatky mi to v podstate vyhovuje hocikedy, lebo vtedy chodime so starsou do tanecnej....tak snad sa nejako dohodneme...tesiiiiiiiiiim !

nikiniki
21. máj 2013

@tinuska1112 no moja mala klasicky rezim 09-10.00 potom 12-14.15 a 16-17.00 ale to sme vsetky casy my budili. potom ale zacala neskvor vstavat a tak si teraz hladame novy rezim, no je to zial nemozne, leo kazdy den inak vstane a hlavne kazdy den inak spinka. este stale spinka 🙂 aj ked sa snazime stale oc najviac prilibizit k tomu staremu rezimu

ivinka77
21. máj 2013

@ivka228 ked budes mat druhe, neboj, aj ty budes ina, uvidis 🙂

alyze
autor
21. máj 2013

Tak nas rezim vyzera takto+-🙂
Rano vstava o 07:00 spat ide o 09:00-10:00
Obedny spanok je okolo. 13:00 cca do 15:00 ak ju niec nezobudi, ako napriklad teraz je burka, tak len trpnem, kedy sa zobudi 😀
No a potom o 17:30 je treti spanok tak asi do 18:00 ten byva najkratsi, niekedy pospi len 15 minut, ako kedy
A na noc ju ukladam o 21:00 no a v noci peknych 6 kojeni byva uz zvykom, tak sa uz ani nestazujem😀
Sakra ta burka ju zobudila😲 tak pa😀

ivinka77
21. máj 2013

@nikiniki no este aby som ja varila kazdy vecer domacu kasu? no sral to pes... 🙂 este tie 3-4 mesiace vydrzime na kupovanej a potom zarobim fajny grisek z kravskeho a vybavene... 🙂

nikiniki
21. máj 2013

@ivinka77 ani sa ti nedivim, ona vsetko evidentne dobre zvlada. ja by osm bola taka rada ak by sa nam stratila ta alergia na kravske, ja by osm jej dala hned 🙂))))) takze spokojne daj a z toho co som citala tak odporucaju viac zivocisne kravske ako umele tie linky co som dala.

Moja dcerka este stale spinka... 😎 ale uz ju musim za cvhilku zobudit, aby spinkala este pred vecerom lebo nevydrzi do 19tej....ona sa dnes hra na mimozemstanku 🙂))) to bude zase noc 🙂))))