Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Mam tot otazken trosken, ze ako casto do dna ci tyzdna davate take tie kukuricne chrumky a take one fajnotky piskotove vhodne pre nase polrocniky a polrocnice?
prva varka susieno odskusana - fail jak hovado 😀 ale nevadi, mamina poje 🙂
ahojte, mne dnes mala odmietala vsetko jest aj polievocku aj jablcko aj kasicku a kojili sme sa dnes iba 3krat aj to troska tak neviem co to zas za napady....to som pri malom nemala....ale nevadi ved ma faldiky tak si to moze dovolit 😀
Ja tak ticho a v dobrom zavidim ked niekomu babo spinka v noci dobre s jednym zobudenim to je u mna dobre spanie...ja sa len stale modlim kedy to bude aj u nas.... vydrzim aj mrncanie cez den aj nosenie po rukach cez den len nech spime v noci... som strasna ked nespim poriadne a kvalitne
zeny vy tu tak stresujete s jedlami a moja susedka ma mesiac starsiu ako su nase a prvorodicka a podotykam neboji sa davat malej vsetko co oni jedia dokonca jedla aj plnenu kapustu okrem kapusty teda to masko aj jogurty uz papala a dalsia susedka ta ma druhe sice ale tiez uz vsetko dava maly ma 9m
No Evka ja s tvojimi susedami nesuhlasim. Na dedinach je taky zvyk trieskat do deti vsetko zaradom. a potom sa v 10tich rokoch cuduju ze co vsetko im deom je a cuduju sa preco. Ono myslis ze kazda tretia kniha sa myli? ja nehovorim ze sa drzat kniziek jak dogmy, ale vsetko s mierou..... a 7 mesacneu dietatu v dnesnej dobe davat plnenu kapustu okrem meska je podla mna maximalne nezodpovedne ale maximalne, ako keby ta zena zila pred 20 tii rokmi. vtedy sme to robili to ano, ale vsetko bolo zdrave, aj mlieko aj zelenina. nic nebolo take postrekovane a geneticky modifikovane. fakt sa im divim. ale neberiem im to. zrejme su bud lahostajne, alebo nevzdelane, alebo necitaju, alebo tou neveria. Nehovorim netreba nic prehanat, a treba aj prikrmovat, ale to poradie kedy co davat a svoj vyzna pre deti, lekari to 20 rokov studovali kym prisli na tieto vysledky a prilibzne su rovnake tak sa hadam vsetci lekari az nemylia.....neber to osobne ani vzlom, to nic na teba som nepisala, nechcela som ani teba uroazit, ved sama som takto krmila syna pred 20timi rokmi. ale ja osm nemala inu moznost a tie potraviny vsetky boli bezpecne vtedy. a hlavne sme nevedeli ake budu nase vysledky z toho o 30 rokov. teraz to uz vieme.
@nikiniki no ved ja len pisem ze ako to robia u nas susesdky a nedala jej kapustu ale masko, pravdupovediac ja niesom ani za prilisnu opatrnost ale ani za tie knizkove teorie lebo si myslim ze aj tu zeleninku ked davame tak tiez ake zeleninky kupujeme tiez vselijacinu postriekanu a dokonca my same co jeme a potom kojime ved to je uz vsetko prechamizovane ...ale tiez este nemam odvahu jej dat to kravske mliecko krupicku aj ked stale zvazujem ale priznam sa ze moja papa uz vyvar polievkovy so zelenikou a len trosicku soleny lebo tak samostatne varene veci jej absolutne nesli a tiez jej dam aj zo zemiacika troska ked mam naverene alebo upeceny ...
@evamarcel mlieko malo uspech...vydrulala celu krabicu 250 ml len taky fukot a spala jak zarezana 🙂 inac ja jej tiez davam chutnat barsco 🙂 netvrdim, ze zje pol kila.....ale napr. dnes som jej dala vycucat kusok paradajky a stipku mozarely pozuzlat z mojho obeda, v nedelu zuzlala pizzu 🙂 tie suche okraje 🙂 Teri jej minule supla tycinku 🙂 aj kindervajco uz chutnala 🙂 nejak to neriesim, sak neumre z toho 🙂
@ivinka77 a spinkala lepsie po mliecku?
Ja by som chcela mat tolko mlieka, aby nemusela nic ine papat a kojit ju vylucne do roka aby osm nemusela riesit z coho ju boli a neboli brusko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale kedz enemam, dokrmujem aj ja .-))
No a ja jej davam veskeru zeleninu a zacinam aj veskere ovocie, len jej este nechuti. a zhanam kralika aby osm jej o dva tyzdne dala kralicie mesko ako prve, velmi sa tesim
@evamarcel u vas nahodou nechova niekto zajace? lebo v meste sa sice daju objednat, ale bohvie ake a drahe priserne.
a ako robis polievkovy vyvar?
@evamarcel no vies co, zobrali sme si ho cez den bokom, a povedali sme mu, ze ocino sa potrebuje vyspat a ze ak bude plakat v noci tak bude musiet spinkat sam a ocino pojde spat s maminou a zabralo, bo wilcu slubil ze nebude plakat a ani neplakal, uz dve noci mame pokoj, sice sa zobudil a vliezol mi do postele o polnoci ale neplakal co je super. a vcera dospaval - isiel spat o pol siestej 😀 skoro som odpadla.
@nikiniki ak bábo nemá ešte zúbky, tak mu treba po papaní, najmä večernom pred spaním čistou gázou vytrieť pusinku a utrieť ďasienka ak má zúbky, tak jemnou kefkou na prst pre bábätká treba očistiť bez pasty samozrejme... ja som to malej robila 🙂 a krpec má z toho riadnu srandu keď mu to utieram ale páči sa mu to, lebo mu masírujem ďasienka 🙂

@nikiniki ved to...ze zvlada a ja som mozno preto taka ''odvazna'' lebo aj teri bola absolutne v pohode bezproblemove decko, zdrave, nic jej nevadilo, ziadny problem doteraz... tak to beriem akosi tak automaticky, ze druhe nemoze byt ine 🙂 a ano, pisu tam, ze kludne skusit kravske mlieko, ze to, co jeme my... 🙂 tak uvidime... v piatok ideme ockovat, tak sa popytam doktorky, co si o tom celom mysli 🙂